17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не са провокация, клубовете са на македонските българи, решили са да ги кръстят според волята си. Провокаторите са други. Комунистите-рашисти в РСМ , такива има и в Б-я, личи си по коментарите, но определено са платени тролове в по-голяма степен.

Провокативни, в смисъл, че на завършват на "-ски" накрая?!

Ако хората с българско съзнание в РСМ нямат нищо против,българските клубове там да носят имената на Иван Михайлов и цар Борис III ,кои са тези "българи" от България да оспорват тяхната воля.По-скоро Скопие се възползва от тъй наречените псевдо "антифашисти" в БГ и перфидно осуетява всяка пробългарска проява в РСМ.Така че,освен Скопие и много кръгове в България играят срещу онези хора в Северна Македония,които считат себе си за българи,а не КОМИНТЕРНОВСКА "македонци".

Не имената на клубовете са проблем, а проблема е,че са български.Българското е все още табу там,и се посреща на нож.Каквото и име да му се даде на даден клуб в РСМ ,те все ще имат нещо против и преследванията срещу българите ще продължат.Македонизма е антибългарски проект и е насочен срещу българския елемент в област Македония.

Да! Провокативни са! И така трябва да бъде! Тия смешници трябва да разберат, че те със сърбите са последната дупка на кавала! Опитаха се да крадат античнат история от Гърция. Опитват се да крадат средновековната история от България. Не им изнася най-новата история. Ай сиктир! Да ходат да си перат на Вардаро мръсните гащи.

Сигурен съм, че ако клубът носи името примерно на Никола Вапцаров , никой няма да има нищо против. Борис III и в България е спорна личност.

Не, не е ! Спорна личност е единствено за комунистите, щото ги бесеше на жълтите павета, така както трябва да се случи с всиччки комунисти!

До Да. Ами има в Бг паметници на руската армия, и то не един и два. И защо да няма? В онзи период са ни освободили от турци и фашисти. Сега ролята им е отрицателна, но това не значи, че трябва да се отрича миналото.

Да, провокативни са. Затова стрелят по тях и им мятат бомби. Борис Трети? Защо ще кръщавате клуб на името на тоя фашага, когото ненавиждат в Македония? Ами кръстете клубовете Марица, Хан Крум, Калоян, кубрат или нещо друго приятно и хубаво свързано с България. Капиш?

Защото не е "фашага", мисленето и познанията по въпроса са ти примитивни и дълбоко неправдиви. Днес всеки глупак е "медия".

Мисля , че името РСМ е провокативно !

Не, не са провокативни а предизвикателни в добрият смисъл на думата, защото ако не знаем истинският прочит на историята и сме в плен на нечия пропаганда, никога няма да намерим покой и разбирателство, към което надявам се всички се стремим. Статистиката на дадените жертви по време на ВСВ по държави дава безспорен отговор, светец ли е цар Борис или фашист. Монархията по-принцип изключва фашизма, както и комунизма, българите са най-пощадената нация в това число и българските евреи, в тази месомелачка ВСВ. И това е в голяма степен благодарение на Цар Борис.

Така е, ама комунист-рашист не вярва на статистиката.

ne samo imenata im ,no i te samite sa golqma laininska provokatsiq....

Отговорих с “да” само защото каквото и име да се сложи макетата ще са обидени (може би с изключение на Г. Димитров). Безнадежден случай са.

Не си прав, историята не ти е силна страна, да беше прочел речта на Г. Д. Тарабата на Лайпциският процес. Там той казва, българите пишеха на собственият си език, векове преди немците, на немски говореха само с конете си, цитирам приблизително.

Разбира се, че са провокативни. Това е все едно в България да има паметник на руската армия !

Това е демокрацията, не можеш да забраниш на глупака да пише коментари. В Б-я има около 400 руски паметника от 1877-78 г. Има и монументи на идеологическа комунистическа основа, от соца.

но нито едно от тях няма място в съвременния цивилизован свят. Нека напомним на нашите съседи, че в самото сърце на нашата столица има действаша джамия и при все спомена за 500 г турско робство, никой от посещаващите я не се чувства заплашен. Толерантност и уважение, скъпи съседи! Научете се!

Ами цар Борис трети е малко спорно.Кръстете го Симеон втори.или нещо което не може да се оспори:примерно Марс.Или клуб ХХ.Или XYZ.на кирилица ХУЙ.Бабиното хвърчило.Тримата глупаци.Шрек.Корона.Пиринско пиво или само пиринско.Ариана.Дупе.и още колко имена има.

Намирам за прокативни всякакви „антифашистки“ изцепки в България. Заради материални облаги разни отрепки очерниха и още очернят България пред обществото у нас и в чужбина. „Монархофашизъм“ е клеветата на превратаджиите пуснали нахлуването на руснаците в неутралното Царство България. Възпозваха се от шмайзерите и почнаха да крадат и досега...

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХА Дедо ти що не го е пазил това неутрално царство с пушка в ръка!?!

Защо не са нахлули руснаците в неутрална Швейцария ? Нали са били в съседна Австрия ?

А, не е ли по-провокативно те (северномакадедонците) да си кръщават улици, училища, университети и каквото се сетите с български личности и герой и да си ги приписват за техни? Защо нито една българска институция или организация не реагира подобаващо на тези провокации??????

Мисля че имена като на Борис 3 са идиотизъм! И придават вярност за фашизма, на иначе абсурдни северомакедонски изказвания. Не трябваше да са такива имената по 2 причини: 1. Заради нас българите, да издигат за герои тези виновни за фашизма и други нещастия; 2. 0 дипломация и изключителна глупост. Какво полезно има от кръщаването им така за България? Само вреди. Освен налаганата конфронтация, трябваше да се търси и сближаване. дори да е невъзможно, няма защо ние да налагаме още конфронтация. Да си държим на интереса. Не да вредят на считащите се за българи в Св. Македония, което реално правят.

трол ли си, макадонец ли си, глупак ли си Цар Борис III може да е всичко друго но не и фашист, явно си отсъствал от часовете по история

Обяснявай го на роднините на избитите по негово време.Пред Пантеона във Варна все още стоят изсечени имената на избитите така наречени ,,комунисти,, и ремсисти.Стотици имена,повечето на 18-20г. младежи,иченици.Да не забравим и кой разписа смъртната присъда на ,,престъпника,,Вапцаров.

Не са избити, а загинали с оръжие в ръка за иделогията на една вилика сила, Съветския съюз.

Борис трети е спорна личност. Защо да не е Борис първи, покръстил българите и покровителства л културата.

Напротив ! Следва да има паметници на Цар Борис Трети които за заместят „альошковците“ !!! А ти си получил беплатно апартамент в блок на „антифашистите“ или си влязал във ВУЗ без изпит ...АОНСУ-то ти е явно.