Истинските колбаси - двойно по-скъпи

Първите месни продукти с наименованието "Стара планина" ще се появят на пазара най-вероятно до края на август или началото на септември.

Обратно в новината

Коментари - Истинските колбаси - двойно по-скъпи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Яко шъ са кльопа "Old men from Bansko" за 60 лева килото вече.

ако има и стандарт да съхранението на тези продукти ми е много интересно как ще контролират десетките хиляди малки магазинчета из страната. Щото българина е тарикат човек... онзи ден видях табелка над едно сирене - "продукт със съдържание на растителни мазнини" и отгоре беше написано на ръка "бяло саламурено" - за това се опасявам.Иначе идеята е прекрасна. (и много вкусна)

Браво. Искаме стандарти. И колбаси с месо. Стига е блажил дядо поп за наша сметка.

БОГ да пази правителството на Република България, бъдете живи и здрави.

Не само колбасите ами и суровото месо дръпна с цената нагоре. Ама що трябва да ядем всеки ден. Можем да си пуснем някоя пресконференция на ГЕРБ и да разберем как ставаме все по-добре

Мда......Сега ще стане така,че пак ще ядем боклуци,самои,че на двойна цена!!!

Качеството струва пари

АА КОЙ ЩЕ ОСЪДИ КОЛБАСАРИТЕ В СТРАСБУРГ ЧЕ ДОСЕГА СА НИ ПРОДАВАЛИ ЛАЙНА?

Най-после една добра новина от хранително-вкусовата промишленост. Може да е по-скъпо (т.е. дори не "по-", ами точно колкото трябва), но поне знаеш и имаш представа какво ядеш... Имаш избор с 2 думи.

Да ги пуснат на пазара, ще ги опитаме, и ако наистина са по-вкусни от останалите и не изглеждат странно, ще си взимам от Стара Планина. Но е странно защо чак сега се въвежда подобен стандарт? Като вляза в магазин и видя всички "колбаси" и т.н. се чудя има ли въобще някакво месо в тях. За вкуса им да не говорим... Затова лично аз предпочитам да си взема месо и да си го сготвя, и да е пълно с химия, поне е месо, а не соя, нишесте, кокали и какво ли още не.

По дяволите! Кой ви плаща за да сеете такива слухове? Каква двойна цена, какви 8 лева за килограм кайма? Всеки може да види цените на месото и да сметне колко струва килограм кайма смляна в месарницата( а тогава тя е най скъпа). Не ни правете на идиоти и не ни подготвяйте за нови спекулативни цени! Това важи и за министъра, изглежда и на него някой му плаща за да ни подготвя!

Така значи цялата идея е да се качат цените, а нашите доходи кога ще се качат? нали уж кризата свършва господа управляващи ...

"Утвърдените стандарти са доброволни" - ХУБАВА РАБОТА, АМА БЪЛГАРСКА!Щом не е задължителен, пак качеството ще е под въпрос!Жалко!

Пак грешка! И колбаси, и сирена, трябва да са на далеч по-ниски цени от сегашните. И не истинските да поскъпват, а неистинските да поевтинеят. От 20 години - едно и също - създават се проблеми от дивия бяс за печалби на тези, които държат конците на жластта, за да печелят. А после - "решават проблемите", пак за да печелят. ТЪЙ ЧЕ, НАЙДЕНОВ: НЕ ИСТИНСКИТЕ ПРОДУКТИ - "ДВА ПЪТИ ПО-СКЪПИ". КОНТРОЛЪТ ТРАБВА ДА Е: НЕИСТИНСКИТЕ ПРОДУКТИ ДА ПОЕВТИНЕЯТ ДВА ПЪТИ! ЗАЩОТО В ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО И СПЕКУЛАТА. КАКТО И В ОТРОВИТЕ ОТ ЧУЖБИНА, ВНАСЯНИ И ПРОДАВАНИ У НАС ПОД ПОКРОВИТЕЛСТВОТО НА ТИПОВЕ, НАМЪРДАЛИ СЕ В ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ, ДОКАТО РОДНАТА ПРОДУКЦИЯ И ПРОИЗВОДСТВО СЕ ЗАДУШАВА УМИШЛЕНО. ПО КОЛКО СЕ ИЗКУПУВА СВИНСКОТО И ТЕЛЕШКОТО ОТ БЪЛГАРСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ В МОМВНТА, А? КЪДЕТО ИЗОБЩО СА ОСТАНАЛИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ СЛЕД ПОЛИТИКАТА НА УНИЩОВЕНИЕТО ИМ С МЕХАНИЗМИТЕ НА ЕС И ПРЕСТЪПНИТЕ УСЛОВИЯ ПО ДОГОВОРА С НЕГО - С БЕЗУМНИ И НЕИЗПЪЛНИМИ "ИЗИСКВАНИЯ" И ЖАЛКИ ПОДАЯНИЯ СРЕЩУ ТАХ, КОИТО ДОРИ НЕ СЕ ИЗПЛАЩАТ? ЗА КОЛКО ИЗКУПУВАТ ПРЯСНОТО МЛЯКО ОТ БГ-ПРОИЗВОДИЕЛ (30-50 СТ./Л) А ЗА КОЛКО ГО ПРОДВАТ? И КАКВИ СА ИДИОТСКИТЕ ИМ "ИЗИСКВАНИЯ" - ЗА КРАВЕФЕРМИ НА МАЙНАТА СИ, ЗА "ЖИЛЩНА" ПЛОЩ НА ЖИВОТНО И ПР... ЗАЩО ЛИ? СТЪПКИТЕ ВЕЧЕ СА ОЧЕВИДНИ: ПЪРВО ФИЛИП ДИМИТРОВ УНИЩОЖИ КООПЕРАТИВИТЕ И ИЗКЛА ПОРОДИСТИТЕ ЖИВОТНИ. ПОСЛЕ ЗАЛЯХА ПАЗАРА С ЧУЖДЕСТРАННИ ОТРОВИ, ДОВЛЕЧЕНИ У НАС ЗА БЕЗ ПАРИ, А ПРОДАВАНИ ПРЕСКЪПО, НАКРАЯ - "ВРЪЩАТ БДС", НО ВМЕСТО ДА НАКАЖАТ ТЕЗИ С ОТРОЖИТЕ ИЛИ НЕИСТИНСКИТЕ ПРОДУКТ И ДА СВАЛЯТ ТЕХНИТЕ ЦЕНИ, ТЕ ВДИГАТ КРАЙНИТЕ ЦЕНИ НА НОРМАЛНИТЕ ПРОДУКТИ, А ИЗКУПНИТЕЯ ОТ БГ-ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ (КОЛКОТО ВЪОБЩЕ СА ОЦЕЛЕЛИ) ГИ ДЪРЖАТ МИЗЕРНИ.ЦЕЛТА? ДА СЕ ДОВЛЕКАТ УТРЕ ПАК РАЗНИ ЧУЖДЕНЦИ-"ИНВЕСТИТОРИ", ИЗКУПИЛИ НА ЕДРО ЦЕЛИ ЗЕМЛИЩА ОТ СОБСТВЕНАТА НИ ЗЕМЯ И ДА НАПРАВЯТ ТАМ ТОВА, КОЕТО НИЕ СИ ИМАХМЕ, НАШЕ СОБСТВЕНО, А ФИЛИП Д. И ДРУГИТЕ БЪЛГАРСКИ ПРОДАЖНИЦИ НАРОЧНО УНИЩОЖИХА ПО ПОРЪЧКА. ПРОИЗВОДСТВОТО И НА ХРАНИТЕ НИ ОКОНЧАТЕЛНО ДА МИНЕ В ЧУЖДИ РЪЦЕ (KATO ЕНЕРГЕТИКАТА НИ, КОМУНИКАЦИИТЕ, ВОДИТЕ И ВСИЧКО СТРАТЕГИЧЕСКО). БЪЛГАРСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ДО ТОГАВА ДА СА ОКОНЧАТЕЛНО СЪСИПНИ, А ЧУЖДИТЕ - ДА ПЕЧЕЛЯТ, ПО ГАРАНТИРАНИ ОТ "РОДНИТЕ" НИ ВЛАСТВАЩИ, "ДВОЙНИ ЦЕНИ" - ТЕЗИ ОТ ЗАГЛАВИЕТО.

ЧЕ С ЦЯЛАТА ТАЗИ КАМПАНИЯ ПРИЗНАВАТЕ, ЧЕ ДОСЕГА Е НЯМАЛИ НИКАКЪВ КОНТРОЛ ВЪРХУ ХРАНИТЕ И ЩЕ ВИ СПУКАТ ОТ СЪД В ХАГА, БЕ, ГОВЕДА НЕКАДЪРНИ? Хем тровихте и тровите народа си, хем под сурдинка сега ни пускате уж чисти продукти....НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ПСЕВДОЗАКОНИТЕ ВИ ГИ ЧЕТАТ И ПОСЛАНИЦИТЕ !!!!!!!!!!

може ли министър найденов да покаже поне един магазин в българия с охладена ветрина на температура /- 2/ градуса и контрол на температурата в търговската мрежа

Господа и другари, има едно понятие като КАЧЕСТВО на даден продукт и е желателно да го върнете като изискване , защото именно то е основното за ценообразуването, освен себестойността на вложените суровини. Кво ме топли БДС като могат да ми пробутат третокачествено сирене на цената на първо? И престанете да заблуждавате потребителите , че цената определя качеството. В момента си купувам твърде добра кайма на цена 5.30 лева от производителя. Вие подстрекавате търговците да ви жулят големите цени и да ви пробутват лошокачествени продукти на цената на екстра качество. Някой виждал ли е към днешен момент масло с опаковка Екстра качество? А знаете ли че не съм яла от години истинско Крема сирене ,а някаква пасирана извара омесена с масло? Купувам си сирене от известна фирма на цена 6 и нещо ,а в опаковката пресирана осолена извара от краве мляко. Нищо общо с изискванията за "порцеланов лом" на качествено сирене. Абсурд е да успееш да го нарежеш на филии. Кво ме топли орден Стара планина като другите ще продължават да правят каквото си искат . ВЪРНЕТЕ ОКАЧЕСТВЯВАНЕТО НА ХРАНИТЕ драги господа и другари . Българинът няма съвест, без закон да прави нещата както трябва!

Аз под 8 лева си вземам вратни пържоли, защо каймата да трябва да е по-скъпа.

Каквито и етикети да се слагат върху колбаси и меса , то те си остават МЪРША .И е въпрос на морал да се спре убиването на животни с цел консумация на телата им.

ето един скрит начин да вдигнат цените .

Къде са животните от, които ще дойде месото за по-скъпата кайма или отново ще консумираме на по-скъпа цена тридесет годишното вносно месо от братските нам америки и други запади.

Ми да си ги ядат сами - аз си купувам пушени филета и бекон - хем го виждаш месото хем е по-евтино.

така е

Ами те в Страсбург ядят същите лайна.

Какви са тези напъни на министъра да се пишат нови стандарти? С какво демокрацията е променила технологията по която прародителите ни са си правили кисело мляко, сирене, кашкавал, наденица, луканка и т.н. през 30-те години на миналия век. По изискванията на БДС през 60-70 години (по татово време)България не изнасяше ли тези продукти в Западна Европа? Някой спомня ли си дали БДС за хранително-вкусовата промишленост да са отменени и не е ли по-правилно да се контролира за тяхното спазване? Не рискува ли министъра да изпадне в ситуацията на отменения стандарт на ЕС за КРИВИТЕ КРАСТАВИЦИ?

За какви вносни отрови говориш? Ти воъбще имаш ли понятие онези хора на какво ниво са по отношение на хигиена, екологичност и контрол? Не си ли гледал по Дискавъри техните кланници на какво ниво са и как си дезинфекцират ножовете непрекъснато ? Добре че са малоумните европейци да ни притиснат за европейско качество и изисквания, защото още щеше да ядеш кисело мляко с надута капачка и салам от заклан кон в гараж в Ихтиман. Малко като говорите глупости си носете отговорност за думите. Онези не са по-прости от нас да се тровят ясно ли е ? Добре че са те, че да се научите на ред и санитария. Едно време за вътрешния ни пазар се пускаше едно , а тях ги "тровехме" със съвсем различно качество износ. Само че кой беше отровения не е ясно. И добре че имат свръх производство , че 20 години да ядете сирене, мляко и колбаси от "отровното" им месо и мляко, защото след Фил само трева щяхте да рупате...от отровени почви.

То ще има и от евтините, които до сега са се продавали за който иска да си пазарува от евтините. Ще си купуваш от тях, като предпочиташ. Разликата е в това, че ще има и от по-качествените, каквито до сега нямаше, т.е. ще има избор. Педи нямаше избор - или си купуваш 100% боклук, или не си купуваш нищо. Както е с колите, както е с дрехите, с жилищата и всяко нещо. Всеки си прави сметката и избора.

Изпаднал си в заблуждение! И аз така мислех и като теб си купувах филе и бекон! Докато един ден не прочетох съдържанието отзад! Според теб защо на пушено филе се слага сгъстител, освен ако не е същата каша като останалата!

Не искам да възразявам на оптимистите, че цената гарантира качеството. Само искам да ги накарам да се замислят малко. Нека хипотетично аз да съм производител и да блъскам соя, подобрители и т.н. в колбасите. Нека печалбата ми е достатъчна, че да си закупя (чрез подкуп или по друг начин) стикерчето Стара планина. Продукцията ми излиза евтина, но аз искам повече... и какво правя? Просто се възползвам от "най-изгодното слово" - това на Министъра "като е под Х лева не е колбас" и ... постъпвам като героя на Тодор Колев във "Двойникът" сменям табелката 5 лв/кгр с 15-20лв/кгр. Пък оптимистите си мислят "Като е скъпо е качествено". Като ме хванат от свръхпечалбата се плащат нови подкупи, сменя се името на продукта и т.н. Простете песимизма ми, но това, по скромното ми мнение, е не само хипотеза, а напълно реална ситуация... Пък дано не съм прав.

вкараите бдс стандарта не се излагаите и не лажете потребителя с разни измислени в полза на производителя стари планини. проблема е че ако се вкара бдс трябва всички производители да преустановят деиност :-)) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Интересно.... в момента приличната прясно смляна кайма в големите магазини е около 8лв за килограм. 16 ли ще стане??? И как така при цена на телешкото в МАГАЗИН от 8лв/кг. пастърмата струва към 36-40лв ??? И всичко това от "внимателно подбрано месо, по стара традиция, с грижа за нас..." То дали е салам, дамски превръзки или бърз кредит, всичко е с ГРИЖА ЗА ВАС!!!

аз пък искам да има стандарти и те да се спазват. Тези които си мислят, че като си купят бекон и виждали месото и било по-хубаво - малко се лъжат, защото всичко това се обработва с толкова много химикали, че свят ще им се завие... Трябва да има такъв стандарт за да може, който иска да яде истинска луканка - да отиде и да си купи, който не иска да си яде смляните лайна на кравите и това е

Не се притесняваите за цените свободен пазар е ше ви внасяме истински колбаси от Италия и Унгария на половин цена от българските :-)

Трябва да има магазини за богати хора - с истински БИО храни и други за простолюдието - с масовите храни-гмо и тем подобни. Също така трябва да има училища и детски градини за хора с различни финансови възможности - не може моите деца да се бутат с простолюдието. ТАКА Е ПО ЦЯЛ СВЯТ.

Великолепно! Но кой ще контролира стандарта? Какви ще са санкциите за мошенниците "месари и производители" на храни със странни съставки? Световната тенденция е те сами да се контролират под общ стандарт.Е, гарван гарвану око не вади. За тях е важна печалбата, потревителя ще тегли да плаща за лекари поради болести причиненни от качествена храна. В зората на "промяната" ни баламосваха с нитрати сега ни помпят с тях и си траят.Пилешкото е инджектирано с фосфати да държи водата дето ни я продават с него, с хляба плащаме за вуздуха в него от набухвателите и после ходим на зъболекар щото е жилав като ластик.Даже и подправките им са мълни с MSG да ни хваща склероза по-бързо та да забравим какво сме яли вчера!? Е , да живей стандарта! Отглеждайте си тумор като баскетболна топка и 4акайте следващия стандарт. А до тогава Стара Планина може и да падне! Но не и хорската алчност.

Искате да кажете, че като махнем сегашните добавки - соя,консерванти и др (общо 10% от теглото), цената ще скочи двойно? Ние ли смятаме грешно или пак се опитвате да ни лъжете?

Двойно по-скъпи добре! Но от коя база за сравнение? И до сега големи производители рекламират кремвирши ,кайма, салами и пр. от"месо" на относително високи цени, но се оказва ,че съдържат от всичко по много и малко месо. Ако най- евтиния кремвирш от масовките днес струва 2,5-3 лв. , то истинския по новия стандарт трябва да е 5-6 лв. Ми то и сега има кремвирши с такава цена, само дето не са от месо!

Който е живял малко по-дълго си спомня за салама "Кучешка радост" по бай Тошово време. Дано тези сегашните с орден Стара планина да приличат поне на него.

Боцмане въобще съмняваш ли се , че това ще стане. На главата им да стоят пак ще далаверят

наистина се чудя какво ядат хората в България, защото нивите са тревясали, а стада от крави, свине, овце, никъде не виждам

Не знаеш колко си прав, jftf! Вчера припомних на Министер Найденов какво беше при социализма- най-бедните ядехме хляб и овче сирене. А сега ядем малки европейски тайни и Стара Лъжа, пардон Стара Планина, определени за европейци... Е, който Министер лъже-на въже, а който не скъп хляб и сирене да яде!