Ще продават държавна земя, за да пълнят бюджета

Създал съм щаб, който да може да разработи вариант за реализиране на определени активи на земеделското министерство с цел увеличаване приходите в републиканския бюджет.

Обратно в новината

Коментари - Ще продават държавна земя, за да пълнят бюджета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Давайте да ходим на протест. Стига вече.

абе министри и "умни глави": оправете първо 210-тте измами от които 9ч са в земеделието а сумата е "нщо" - с а м о 27 милярда евро.... а после "продаваите" нашата родна земя но не за стотинки и на кого да е!!! това е глупав съвет -но все пак е "съвет"!!! и стига сте "сичинявали " глупости-просто работете п о ч т е н о!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Още НДСВ (ако не греша) приеха закона, разрешаващ продажба на българска земя на чужденци. От тогава всеки продава, каквото има - бай Пешо продава декар двор и три декара ниви, а държавата сега ще продава 2.2 милиона декара. Държавният поземлен фонд е на държавата! Не е на бай Пешо! А между държавата и българите има бездънна пропаст и тях никой не ги пита. Само не знам, след като разпродадем територията си, каква ли ще бъде следващата антикризисна мярка за населението, останало в непродадените територии?

Това, което имаш предвид е във връзка с присъединяването към ЕС и синхронизиране законодателството с европейското. Че в ЕС гражданите могат да купуват земя. Освен това има и Закон за насърчаване на инвестициите, който е от следващото правителство. Въвеждат се класове инвеститори и куп екстри. Въпреки че идеята за привличане на инвестиции е добра, злоупотребата с предоставените възможности е ужасяваща. Ключов момент, към който се стреми една страна е да запази по-голямата част от националната икономика за държавата и фирмите от тази държава. С въвеждането на измамата Офшорни зони, държавата губи от дейността на офшорки, което у нас задължително се случва.

Не съм се изразил точно по-долу. Имах предвид добавките към закона август 2007 и 2009. Ако ви интересуват по-точно, има ги в закона.

МАЯ МНОГО СИ ПРАВА...А КОЙ ИМА ПАРИ ДА КУПУВА ДЪРЖАВА-ЕВРЕИТЕ ..НАЛИ? И ПОСЛЕ КАКВО ЩЕ СТАНЕ ТУК? ИЗРАЕЛСКА ДЪРЖАВА.... това е истината,а повечето п.....си им е виновен ББ.....тъп народ...

Странни съвпадения от приети закони за насърчаване на инвестициите. Първо се приема закон, с който се улеснява придобиването на земя на безценица за всеки дошъл у нас МОШЕник, кръстил се "инвеститор". След това закон, с който държавата съвсем доброволно се задължава да построи инфраструктура за инвеститора. Ако реши да направи нещо посред полетото или гората, то държавата ще трябва за своя сметка да му изгради инфраструктурата, включително и много пътища, Което Борисов ударно прави.. Или ще бъде осъдена. Подготвя се нов закон, с който практически ще подаряваме нашата земя на дошлия "инвеститор". В най-добрия случай, ще ни зареди с хартийките долари, печатани на килограм. Оформя една гадна картина, подготвяна ни от новите български еничари. За пореден път можем да зададем въпроса, на кого служи Бойко Борисов. Очевидно не на България.

Няма лъжа, няма измама. Номерът с "доброто и лошото ченге" се "играе" още в древната "Шумерска цивилизация", с Енлил и Енки. Две изявени същества, които имат задача да държат в робство Човечеството. Е, епилогът на комедията се играе вече на сцената "СВЯТ". Затова марионетките са така изнервени. Предстои им да изживеят ЕДИН УЖАСЕН КРАЙ, на илюзиите си.

Така е "тъпчо", прав си напълно!А, това за Германия и аз също така го разбирам и винаги съм се чудел,как тогавашната германската банкерска и промишлена класа, които са с широки международни връзки, позволи така лековато да я "търкулнат"!?По същия начин подлъгаха и тъпанарите-самураи в Япония да "търсят" създаване на японска империйка!?Накрая простото население от загубилите Втората световна война, жестоко го отнесе, заради националистично-шовинистичните идиотщини на най-големите си глупци!?Тук има какво да се каже и за Първата световна война!

Някакъв бъг!Да се чете .."националистическо-шовинистични идиотщини"..!

Целият свят ни разбра, че сме глупави слаби и страхлив гарбидж и ще ни пратят там където ни е мястото -на боклука. А територията все още наречена България ще бъде взета без война . Световната конспирация подкокороса Германия да се бие с целия свят и да я ограби , та една малка и глупава България ли ще и се пречка. Всъщност ние българите сме във ВОЙНА - война със собствената си глупост и социално-политическо невежество и губим войната. Разбраха ни, че никой БГ не иска да умира за родината си - достатъчно условие да ни демонтират като държава. Разбраха, че само се крием зад Ботев и Левски , а в действителност сме нечувани страхливци и дърдорковци всички носещи паспорт ПОП КРЪСТЮ. Корабът БГ с развят флаг на ДЕМОКРАЦИЯТА И ПРАВАТА НА ЧОВ потъва успешно по план. Бомбите унищожаващи БГ идват под формата на рушвети. Шалтерът на БГ беше дръпнат още на Малта'89. Вижте как лъвовете нападат биволите -винаги нещо малко или болно.

choko73

Еййййй, че прост народ. Сега ще излезе ББ на бял кон и за пореден път ще спаси българия, като забрани на министъра си да продава земята. По елементарен PR няма, но явно защото има кой да му се връзва. За справка последните избори /макар и доказано фалшифицирани/.

Матриале, матрияле!Продънен яко в оная работа под гърба отзад , български матрияле!Лиза оная работа на кадесарокомунистите и лежа на четири крака пред тях ,матрияле!?Разиграваха ти театри с лъжецаре, гейчета и мутропожарникари, но сега вече те довършиха окончателно!?Когато ти вземат земята матрияле, я вземат със всичко построено върху нея!Аз имам един кирлив апартамент!С него и без него все съм си бедняк, но част от тебе матрияле имат доста имотчета!Хубави големи къщи, камари от хотели и обширни поземлени имоти!Тия от матрияла яко ще ги заболи,когато ги лишат от тях!Тоя път комунистокадесарите ви продадоха и довършиха завинаги!Ай до, матрияле!Дотук бяхте всички български малоумници и продажници!Язък, за малкото смислени и свестни хора тук!Язък и за децата ви,продънен матрияле!?

Много мъдро управленско решение да продадем да изядем па после други ще са на власт да се оправят .Другарю министър не е ли по-добре да направите една общинска фирма която да стопанисва въпросните земи и да има дългосрочни позитиви вместо да продавате и после да плачете

Какво да се сърдим , нали спечелиха изборите пак.Това беше тест за управлението им.А сега могат да правят всичко.Да закриват отрасли да продават , да увеличават данъци.В един момент ще се окаже че и къщурките който ги имаме са тяхни.

Спечелиха го с фалшификации и помощта на майка им БСП. Те са само два мафиотски бизнес клана, всеки от които иска максимално повече политическа власт, за да краде на воля. Сега герберите получиха пълната власт за да крадат необезпоокявано и БСП да не им гледа в паницата.

Те и до сега можеха същото. И можеха наистина: България подобри финансовите параметри за 2 години на дълбока криза; институциите започнаха да работят по по-добър начин, като обслужват гражданите, а не обратното; въведоха понятието 'истина' в обществото ни, което очевидно беше отсъствало около 60-70 години от него. Доста подобрения са това! За такова кратко време - да не повяртваш! И е време българинът да разбере, че ако не работи и ако избира БСП, ще се налага да продаа земята си. Сега и още 3-5 години поне ще берем плодовете н апоследното управление на БСП. А плодовете на управлението ан Живков ще ги берем с десетилетия - това са години като напалм за интелекта на българина. Малко българи си дават сметка какво изродено нещо е все още мозъкът на българина... Това е основният проблем, за който Бйко спомена едн аистина: лош материал!

Ей матр'иали. Що пишеш глупости. Ще се окаже, че никой до сега не е загробвал България така, както Бойко Борисов И Дянков успяха да направят само за две години. Държавата не са я стабилизирали. Те просто харчат събраното от предното правителство и до някъде от постигнатото от него. Дянков и Борисов практически унищожиха средния и дребен бизнес. Което беше препитание на много хора и пълнеше хазната с данъци. Разчистиха пътя за външните "инвеститори" и приеха съответните закони. Дори само за това трябва да се пържат в ада. Подготвят ни за роби и слуги.

Това и закриването на Държавния резерв е достатъчно за изпращането на на Дянков на електрическия стол. Няма ли поне един българин който да застреля този еничарски изрод, както сърбите застреляха своят американски изедник ?

А Бойко Борисов какво се прави на света вода ненапита. А неговата отговорност. България все от еничари си пати.

Пак ще се видиим, след седем годиниии....

На електрическия стол ще има огромна опашка от политици, позвволили нееднкратното източване на държавния резерв. Вие, балъци, явно не сте и чували за какви далавери става дума в този държавен резерв, които са омаломощили страната с милиарди и така сигурността й е катастрофално ниска днес. Реервът може да е полезен, но очевидно може да е вреден, когато от него изтича народна кръв с десетилетия. Чакайте да видите и чуете за какво става дума, едноканални глупаци! Става дума за престъпления срещу държавата и нацията. Така че не се стряскайте от поредната истина. До сега живяхте в транс и ви личи. Сега ви се образува слух и зрени и е болезнен синтезът. Ще има да чуете още след онази първа истина, че в България материалът е лош...

Ми това е разпродажба на България , кой им дава право. А догодина какво ще продадем като изядете парите другари от ГЕРБ.

А-а-а, да попитам съфорумниците спомнят ли си , кой дойде на правителствено посещание в средата на лятото!Седем министри от едно правителство посетиха на 07.07. България!Символични три седмици!Веднага след това Мутрата и Миро Мазния оповестиха, че инвеститори ще вземат пустеещите земи в страната за обработване!?След месец и половина в Народното събрание бе внесен законопроект от ГЕРБ, всеки, който има земя, но не я обработва, трябва да я даде задължително на арендатор, който да я използва за себе си!?Истинските "арендатори" обаче са извън територията на страната и посредством предишното и сегашното правителство са си подготвили документацията за влизане в пълно владение на милионите декари българска земя!Днес вече Миро Мазното просто оповестява, кой какво завинаги ще владее!

Народе, не допускай това престъпление да се осъществи!

за да се продава държавна земя е необходимо да се пита народа на тази държава,а не продажници да правят това.

Ща дам 66 милиона за остров "Болшевик", ако там се засели този смешник. И дворец с кочина ще му построя!

да сте дано долнопробни продазници! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

абе няколко минути минаха, къде ми е текста!!?!

влиза в сила вечеран час.

Продавайте! Продавайте майките си, барабар със земята в която са погребани. Свети Иван Рилски и Вангелия Гущерова, дано Ви ВЗЕМАТ при себе си, за да чуете одобрение от тях за делата си!

Бойко, вземи си Дянков под ръчичка и си вървете в Израел. Ти явно не си българин.

като мяц на цинии ли се подвизавас бе боклък? и като си на задад и си много добре там сто се ровис в бг форумите?! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не трябва да допускаме да се продава българска земя. Царете затова ли са я печелили в битки едно време, а сега да я продават тия изедници. Ако искат да платят на българи да я обработват. Наглостта няма мярка вече. Ама да са ви честити, нали пак си ги избрахте.

Най-голямото богатство е земята, нашата природа е уникална. Всички плодове и зеленчуци са с изключителен вкус. Колко много измама имаше в поземлените комисии, колко много собственици са ощетени. Искам да попитам къде в Европа има арендатори. Защо сте тръгнали да се жалвате след като земята е дадена на арендатори и те прецакват всички собственици. Никой не се интересува, защото трябва да се работи, както след освобождението. Още колко много мога да пиша и да задавам въпроси. Но проф. Михаил Константинов - математика каза " В никакъв случай да не продаваме земята си". Защо не сме като Турция всеки, който иска да отглежда му се отпускат помощи и нейното земеделие цъфти( макар, че доматите ги отглеждат на камениста почва)

продажбата й, ще ликвидира напълно българската държава, а народът ни ще бъде поробен или прогонен.

Националните пре/о/датели на България link

Боже, опази България!

Българската земя се продава на евреите защото са решили да си направят нов Израел тук, а нас да ни изтребят както унищожават палестинците-това е плана. Майкъл чорни спонсорира лъжеучени да докажат че еврейския народ е тръгнал от тук преди няколко хиляди години - гответе се за геноцид по страшен и от Арменския в Турция(който пак е бил заповядан и ръководен от евреите) !!!

Земята не е обикновен актив, а част от националната сигурност на страната. Също както железницата и пощите. До продаване на държавна земя не може да се стига при никакви обстоятелства. Министърът трябва да бъде съден от следващото правителство ако осъществи плановете си.

а

един милиондекара, са един квадратен килиметър, абсурд е държавата да притежава два кв.км зеделска земя това о значав един на два км. лъжа е! в интерес на истината Симеон Дянков , яко източва държавата, аз поне рабоня в неговото министерство и виждам за какво става дума, за жалост Б.борисов - няма думата?

За всеки случай и аз сметнах и се оказа, че 1 кв. км е 1000 дка, а 1 милион декара са 1000 кв. км, или полоса 10х100 км, , така, че е реално държавата да има 2 млн дка.

ама това е нищо б, вие сериозно ли си мислите,че ще са 1 000 000 декара?това е като оназ работа,с главата,само главата а после рамене няма.няма да са 1 000 000 декара много повече ще са ,но това е за начало!ама вие си ги избрахте ,аз гласувах за солаков!mrete sega!

1000 декара са 1 кв. км. 1 мил. декара са 1000 кв. км.

Ще оплячкосат последните държавни активи в България-това се готви. Впрочем, в програмата си ГЕРБерите писаха още 2008 г. тези техни намерения. Но кой ли народ да я прочете, па и гласуваха за тях. Прочетоха я добре и веднага задействаха да станат членове на ГЕРБ най- криминалогенната част от българското общество, отпадналите отрепки от другите крадливи партии- СДС и прочее.

И да я оставят пустееща???

Така земята си почива и се възстановява, препоръчва се по 7 години да се оставя земята без обработка, за да не се изтощава.

Ми да се напънат герберите мозъка за политика стимулираща собствениците да обработват земята? Или да уредят наемните отношения безкорупционно и в полза на обществото? Що не го направят ,а имат само акъл как да крадат обществото? Да имаш най добрата земя в Европа и да не направиш нещо за ней тото обработван, а вместо това да продаваш земята на българите на международни мошеници е просто ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ ГОЛЯМ МАЩАБ.

Нали вие от движението Идея за България се афиширате като алтернатива на статуквото. Хайде организирайте всенароден протест срещу разпродажбата на българската територия! Така се печелят привърженици! С действия, а не само с приказки!

Ние ще го организираме , ама никак не ми харесват такива готованци като теб, дето викат"вие направете, ние ще гледаме от страни!" Смешник! Да не би да се смяташ по-голям Българин от нас?

Е коя държава е по фалирала гърция или България? Дянков и борисов ни плашат с Гърция, ами ние сме по-зле и управниците ни го доказват. зЕМЯТА ЩЕ ПРОДАВАТ. нА КАКВИ ЦЕНИ, НА КОГО? Едни 16 милиона не могат да намерят за майки и възрастни, а иначе сме отличници. Ха, ХА, ХА.

Сега ще ги купим по 200 лева декара, и после ще ги продадем на държавата за пътища и други мероприятия, за по 20 000 евро.

тя вече е купена ,но не от теб душицо мила ,а от едни хора дето правят вицовете за Моше.Пустинята настъпва.Водата и земята са най-ценното на България.Преди няколко месеца.Натанияху ни купи.Сега просто го легализират.Необичайно топлия ноември,означава 25-30 градуса по Светите земи.Та виж какво раздвижване и с Юнеско.И Шимон в ролята на финансов министър е изиграл главната роля.И никой не може да им се сърди на евреите,ако сме честни.Те просто искат най-доброто за себе си.Това е България.Ние е имахме ,не я ценим.Нека се сърдим сами на себе си.

от инжестор.бг преди седмици: Къде ли държавата продава земеделска земя за над 10 млн. лв., се пита човек, гледайки изтъргуваните днес поименни компенсационни бонове (ПКБ) за 30,3 млн. лв. номинал с пазарна стойност 10,3 млн. лв. Текущата цена е 34 ст. за 1 лев номинал. За последните 3 месеца тя се е повишила с 19%, а за последната година - със 75%. Че някъде има търг за държавна земеделска земя е видно от цената на другите компенсаторни инструменти (жилищните компенсаторни записи и компенсаторните записи), която е едва 20 ст. за 1 лв. номинал, или с над 40% по-ниска. Мутрата от Банкя ще продава на който му дърпа конците и тоза продажбата се е знаело. Става въпрос за грандиозна далавера.

българска земя на чужденци е продажба на територията ни. Откъдето и да погледнеш това е най-страшното престъпление срещу България от 6 века насам. Тези изроди трябва да бъдат избесени до един!

С кофичка ще изнесе земята!!!

А догодина какво ще продавате? Да се надяваме, че поне и хонорарите на КГБ, Аврора и КАЛИТКО - тримата червеноармейски спамери на форума също ще пресъхнат!

на пазара ще се предложат 1 млн. дка ниви........Т.Е. ПРАКТИЧЕСКИ НИЕ СМЕ ФАЛИРАЛИ. НЕ ГЪРЦИЯ, НЕ ИСПАНИЯ, НЕ ПОРТУГАЛИЯ ИЛИ ИТАЛИЯ - БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ Е ВЪВ ФАЛИТ!!!

Отвори ли се кутията на Пандора няма затваряне. Дано ББ се освести, защото направят ли каквото са замислили по нищо няма да се различават от крадливият ни цар.

Неможе ББ да се освести, защото няма мисъл за нищо освен собственото си благоденствие..Ще граби докато е на власт а после другите пак ще са виновни..

Този простак от снимката се прави на политик върху гърба на Симеон. Запорира му имотите, и две години води безсмислени дела, за да му ги отнеме. Понеже няма никакви основания за това, насъсква матряла, за да получи подкрепа за престъпнито си дело. Закони променя, връща дела повторно, след като в определеното време неговите адвокати не можаха да намерят причина за конфискация на частни имоти. А каква била целта? Да продава. Но понеже сме в криза и няма кой да купува, ще се подарява. Но не на нас, на някоя мутра или бизнесмен, че що народ трябва да се оправя, а времето тече и току виж се изтърколили още 2 годинки. Какво лапане ще пада. Нищо няма да оставят в тази фалирала държава.

Държавната земя е най- евтина. Това ще е най- лесния и евтин начин да забогатеят определени хора, А държавата нищо няма да спечели. Може би министрите които ще продават земята ще си напълнят гушите с подкупи.

Най-вероятните купучавачи ще са от Израел. Така навремето с пари на Ротшилд си купиха земя в Палестина. България напълно ще се превърне в територия и Палестина на Балканите!

Абсолютно точно Димов!Всичко е разчетено и се действа така , че за определен период от време матр'яла да е разчистен и спокойно да се засели земята му от тези, които са силни на деня!Никой народ по света не е толкова тъп, прост и пропаднал, колкото българите!?Последните избори, дори и тотално фалшифицирани, за кой ли път отново го доказаха!

Управляващата вече 22г БКП/ДС-мафия стои зад пъкления план с продажбата на българската територия! Намерение да разпродадат и да доунищожат България имат децата на точно тези, които през 45-та година избиха интелигенцията и кадърните, тези които взривиха църквата Света Неделя и избиха 200 човека. Тези които изселваха, които създадоха Белене и Скравена. Тези които убиха Георги Марков и заедно с Луканов и Робърт Максуел окрадоха пенсионния фонд. Които окрадоха милиарди чрез външнотърговските дружества. Които създадоха мутрите. Които окрадоха спестяванията на народа с фалита на банките. Които убиваха и изнасилваха както си искат. Те проведоха възродителния процес и още безброй други изродщини. Какви са тези? Потомците на Тодор Живков, Димитър Станишев, Мако Даков, Пеко Таков, Цола Драгойчева, Гошо Тарабата, шофьора на Григор Шопов, бодигарда на Тато... До един да измрат изродите и да са проклети до 9-то коляно!!!

Абсолютно браво!

Евала брато! Абсолютно вярно!

глупако, при комунистите за 45 години не бе продаден милиметър от земята ни, знаеш ли? Защото комунистите обичаха народа и родината си и ги защитаваха. А защо сега при капитализма разпродадоха цялото национално богатство, унищожиха армията ни и сега продават териториторията ни? Отговорът е: защото капитализма е система на престъпниците, за които няма никаква ценност освен собствените им пари и благополучие. Затова не само България ще продадат, но и собствените си майки. Никаква интелигенция не са избивали комунистите, а престъпниците вкарали държавата ни във войната на страната на фашзима. Няма интелигентни престъпници. Г.Марков убиха англичаните - има неопровержими доказателства, а мутрите са рожби на демокраДите, същите, които декратично пуснаха криминалните престъпници от затворите. Глемият грабеж организира седерасткото правителство на Костофф, последван от Санкстобурга и юпитата на Мерил Линч. Тези които ограбиха България никога не са били комунисти, те са от твоите - от престъпната седерастко/герберастка сган, която скоро ще си плати за всичко.

Кой превъртя комунизма на капитализъм бе кучешки келеш?Не бяха ли твоите комунисти!?Не са ли те най-вълчите капиталисти, точно те сега?

какво ревете бе утрепки - държахте комундетата на власт 65 години те окрадоха и съсипаха държавата как мислите с мързелив и крадлив народ се излиза от батака,а?

а ти бе сине майчин какво си държал през това време бе, с какви пари си завършил образование бе, аман от прости надъхани герберасти, ай сиктир, изчезвай при своите

мързелив народ,а тръгнали на гърците да се смеят,от българите по цялата земя няма по-мързеливи,ще се радвам наистина да дойдат евреите и да им стъпят здраво на врата и да им покажат как се работи,време е да се сложи край на българското лентяйство

абе вие си ги избрахте що ревете?аз гласувах за стефан солаков,засега съм чист пред съвеста си.

Всичко това ми звучи като спекулация. Никой няма да позволи на този селянин да продава държавна земя. Тия луди ли са? Хора вместо да се оплаквате излизайте на протести и кажете какво искате, а не да мрънкате по форумите. Избягаха децата на България вие продължавате да мрънкате в интернет. Излизайте, излизайте, ама не ви стиска?

Очаквайте скоро и нас да започнат да ни продават, че да си плащат разходите. За съжаление малкото професионалисти бяха смачкани или поставени в услуга на наглото грабене. В цял свят хората са недоволни от политици и банкери и го показват, само ние дремем и затова се гответе за крепостничество. Кой ще бъде феодала няма никакво значение.

няма да ви продават вас ще ти кажа какво ще стане с вас,ще ви дигнат данъците до убииство и ще ви конфискуват и това дето ви е останало.а после незнам накъде...