По €200 000 влизали в партийни каси от заменки

Получихме отсрочката по повод заменките с официално писмо. В него ни се дава срок до 24 март да дадем отговор за заменките.

Обратно в новината

Коментари - По €200 000 влизали в партийни каси от заменки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ясна ви е главата,тогава по бързо режете пипалата.

Решаването на проблема е свръх сложно,защото е нещо като Параграф 22- тогава действащият закон е позволявал подобни замени. Следователно сделките са юридически непоклатими. А понеже държавата в лицето на Народно събрание /приемащ закона/ и Министерството на земеделието и горите/изпълнителен орган/ са допуснали това законно безобразие, ще отнесат шамара/глобата от Брюксел , без това да доведе до непременно разваляне на сделките тук в Бг.

До Д И ги раздаде на хората от ГЕРБ! Даже Бойко получи една част на брега в лозята на Обзор!

Нещо не му вярвам на този, някакво вътрешно чувство, което не мога да аргументирам

Balgaria shte se opravi, ako vsichki komunisticheski banditi badat izbiti ot vastanalia narod.

Просто заменките които са неизгодни за страната трябва да се анулират и да се потърси отговорност на тези които са ги подписали. Подписалите държавни служители заедно с купувачите трябва да ги разследват, едните за приемане на подкуп другите за даване на подкуп. Никой няма да си сложи главата в торбата ако не му дават пари под масата или нещо от което да е на далавера!

Konfiskacia na imy6testvoto v polza na durjavata i zatvor !!!!! Prosto i lesno !!!! A posle , ako iskat neka produljavat ...

ДА ПЛАТЯТ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА ЗА КОРУПЦИОННИ СДЕЛКИ!!! АКО КАЖАТ КОЛКО СА ПЛАТИЛИ И НА КОГО, ТЕЗИ ПАРИ ДА ИМ СЕ ПРИСПАДНАТ ОТ ОБЕЗЩЕТЕНИЕТО!!!

ВСИЧКИ ЗАМЕНКИ ОБРАТНО...докага ще си пишем само

искаме РЕФЕРЕНДУМ - да се анулират заменките, национализация и затвор за виновните

Ако има политическа воля тия заменки, по точно пладнешки грабеж, магат да бъдат анулирани. Но такова нещо няма, а ще заблуждаваме ЕС, за да намалим глобата, която на свой ред ще бъде платена от всички нас. Явно заради тези заменки трябва всички ние да се вдигнем, че да им припари под гъза на управляващите и да ги анулират бързо, бързо под натиска на народа. Не разбирам защо ,трябава ние да плащаме , заради алчността на предишните, а цал народ да им бърше задника.

половин българия е за замяна всичко е като от филм на ужасите но не в гората а по селата. трябва замяна на села за земи където да се строят нови села- както се виждат с просто око примерно в испания.Може би тия заменки някъде са неприемливи , но в тая мизерна българия е наложителна , иначе ще се превърне в клоака - но с гори- пълни с боклуци и цигани.

а продажбата на винетките български пощи (държавна институция) бяха заменени от банката на Цветелина (частна). Разликата е само в това, че в единия случай става въпрос за земя, а в другия - за винетки, което не е съществено. Същественото в двата случая е кой да прибере парите.

Еххх тия политици вечно намират оправдание за каквото и да е било и в крайна сметка не излизат виновни ама никога, нека това да го подчертаем също.Каква демокрация, какви политици всички работят за собствените си интереси.Когато дойде време за избори всеки прави реклама, а иначе народа беден, гладен и озлобен даже, не смеят да попитат какви са обществените проблеми и с какво могат да помогнат.Там където има демокрация има ред, закони и справедливост нещо което май скоро време няма да има тука или изобщо може и да го няма.Колко режима се смениха, колко партии смениха политиката която водят и цвета си, но едно нещо не смениха нрава си, и този нрав е да крадът.

БСП раздаде горите и земите на Б-я.

Интересно какви пари влизаха в джобовете на г-н Костов,Муравей Радев и Александър Божков по време на пладнешката приватезация устроена от тях по време на управлението им.Може би затова Костов иска миналото да се забрави-но само това минало което го уличава в престъпления.

Ama molya vi, kogato prirodozashtitnicite organiziraha protesti i preduprejdavaha za globi, horata si dremeha vkushto i glsaha da si svurshat nyakoia drebna rabota ili puk gledaha mach. Sega nyamat pravo da se oplakvat, she BG shte tryabva da plasha.

Влизали били пари в партийните каси. Това изречение в минало време иска да ни внуши, че сега вече на влизат. А дали е така? Само в София има над 100 ресторанта, отдадени под наем на различни партии (обикновено БСП и СДС) за по 300-400 лв. общински наем като партийни клуибове, от които получават на ръка по няколко хиляди наем от наемателите. Тоава са около 300 хиляди месечно, които продължават да текат в касите. Познайте как се разпределят и защо никой не реагира.

Това сигурно е касата на ГЕРБ,а ти си посредникът,щом като си наясно със сумата.

ГМО-то отива за инструкции, а горите огън да ги гори, пука му на лудата крава, жална ми Българийо!

Vdignaha 6um za izmamite sus zamenkite - i vmesto da predpriemat stupki da razvaliat tezi nezakonni sdelki i da vurnat vsi4ko obratno na durjavata - a zamenenoto da konfiskuvat, sega se okaza 4e durjavata 6tiala da se bori samo da minimizira globite na Evropeiskia saiuz!! Toest zamenkite s gori sa si ok - spete spokoino tarikati, durjavata bdi nad va6ia interes..

Заменките да се развалят! А за парите-кой имал дал!

Развалянето от страна на съда на сделките по замените е доста дълъг и и с неясен край процес, уточни земеделският министър. KUCKOVA /''sadiikata''/ 6te Vi pomogne da gi razvalite tq kaza 4e nqma korumpirani sadii ;)

Всичките политици само говорят, говорят и нищо не правят, и винаги намират причина да се оправдаят и като че ли те не излизат виновни.Каква демокрация, какви политици всичките работят за собствените си интереси.Много ми е чудно когато дойде време за избори имат пари за реклами, а за народа и за други обществени проблеми нямат и хич не се сещат даже да попитат.

Да не би сега да чувате за това, бе мушмороци.Я бегайте да си пиете ракията, че само за това ставате.А на възлови места да се слагат жени, те влизаха с висок бал, докато от мъжете се искаше поне тройка.Какво по-голямо признание за интелектуалната им немощ.

Стига ревахте,500 години търпяхте сега за некакви 20 години ревете,ама е най-гадно като сами си го правите и няма кого другиго да обвините.........:):

Заменки-кражби, всеки ден такива новини,какво да коментирам като непрекъснато това се говори и пише и какво от това. ТО БИВА, БИВА,АМА БИВОЛ КУРБАН НЕ БИВА!!!!

От лакомията на шепа хора всички се резилиме. Публикувайте конкретна и точна информация. Сигурен съм, че на лакомниците ще им преседне.

Отдавна е ясно, че голяма част от българските мъже стават само за простотии и далавери.Изходът каточе ли е на възлови места да се слагат жени.Няма друго място в света, където жените да влизат с висок бал, а за мъжете да се иска поне тройка.Това ако не е косвена присъда за интелектуалните им възможности, здраве му кажи.Комплексираният български мъж е със скромен потенциал и грешно решава, че като натрупа пари, ще го компенсира.Последица е , че българската жена става все по-мъжествена и агресивна,

Мръсни комунистически престъпници.Смърт за тия!

Неее, да не пукнат от преяждане, а така да им се стисне пивката, че да гледат и да не могат да хапнат, пийнат и пред очите им да видят как наследниците им пропиляват с лека ръка това което са откраднали, щото се видя, че друго не може да им се случи.Грешно е това, което мисля и казвам, но на всички ни е дошло до гуша.Ами другите малки велможи дето никой не закача?Ще има ли видов ден и за тях?Да ги проверят колко данък са платили, колко печалба са показали и какво притежават?Неее, това няма как да се случи за съжаление.Няма воля за това, защото всички са в кюпа.

A kakvo shte kajete za zamenki v Morskata Gradina na zemia sas status BLATO ????

EIIIIIIIIII LAKOMNICI DAITE MALKO I NA BEDNITE!!!

Откога ветеринарите дават акъл за горите ?? Ами оправете първо 100-годишното месо, което мутрите внесоха от Ирландия !! Или мутрата ББ не ви дава информация ??

Naidenov kazva: koi yal, yal, koi pree...n, pre...n. Pitam ministera, za tova li izbiratelia in dade vlast? Kak da ne moje da se razvaliat zamenkite? Moje i to vednaga! Sled kato UE ni sudi, znachyi sme narushili ZADULJITELNI ZA BG Evropeiski preavni imperativoi. Po konstitucia, poslednite omat prioritet pred bulgatrskiyte zakonovi i prochie razporedbi. S drugi dumi, zamenkite sa nezakonni, i sledva samo da budat obiaveni za takiva, toest da gi zalichat. Rabota na beneficientite e da si tursiat po sudeben red pravata i kompensacii za naprevenite incesticii. Vsiakakvo drugo reshenie dokazva che to e treshenie na OKTOPOPD-a!

Da se konfeskuvat vsichkite gori i da stanat darjavna sobstvenost

кое му е сложното на казуса? ема престъпление трябва да има и наказание иначе дръжавата да си потърси правата в Страсбург и Брюксел по общия рад...но.не иска защото всичките са се облагодетелствували както се видя а тези новите са за да опазят това нещо...

и в кои партии я проверете пак че да не е излязло пак грешка че ни писна от вашите грешки

Много ми е интересно колко археологически обекти има на територията на тези частни земи,и изобщо някой охранява ли ги или никой не го интересува.Такова чудо никъде го няма по света.Май наистина Октопода е доста голям.

Ако имате воля ще вземете неправомерно взетите територии от всички братовчеди.

Що за алчни хора са ни управлявали бе вашта м..............Да се задавите от алчност и да пукнете.Нищо хубаво да ни ви се случва в тоз живот на вас и на вашето поколение.Всичката отрицателна енергия на народа да се стовари въху вас.Да букнете от преяждане.

Мира, червено прасе такова! Тази банка даде най-добрата цена. Чувала ли си колко искат пощите за елементарни услуги, било то към държавата? Да не говорим, че не могат и да го организират като хората. Цветелина е участникът с най-ниска цена, а освен това днес виждаме, че си е свършила работата прекрасно! По всички бензиностанции и още по десетки вериги има винетки. Само си спомни как реагира Лукойл (разбирай шефа на Лукойл България, синчето на генерала от Правец) на загубата на търга. БСП-тата не са свиканли да ги наритват по гъза. Е, време е да се случи. Търговете ще се печелят по най-добрия за държавата и народа ни начин, а не както до сега от партийните продажни идиоти. Това е разликата. Открийте я, тъпи глави черв(ен)ясали!

Затвор за крадците!

Най- много заменки са станали по времето на Венцислав Върбанов 1110броя за 68637дка. Как министерски съветник на Венцислав Върбанов, купи 2,5 дка за339 лева Десетина са заменките на територията на една от най-атрактивните общини по Черноморието Несебър. Първата и най-фрапиращата бе за 2,5 дка край морето, които бяха заменени за 8 дка край Костинброд. Така бившият министър на земеделието и горите Венцислав Върбанов даде стартът на уникалното облагодетелстване с евтин държавен горски фонд. Още през 2000 г. той издаде заповед и съветникът му Евгени Димитров замени с държавата 8 декара нива край село Маслово, Костинбродско, а в замяна получи парче на Черноморието. Несебърският имот на Евгени Димитров е на самия главен път, водещ към Слънчев бряг, на кръстовището към сградата на местната община в новата част на града и на около 320 метра от плажната ивица. Мястото граничи с пясъчните дюни, които са редки природни дадености и би трябвало да бъдат включени в Червената книга като защитен природен обект, който е изключителна държавна собственост.Случаят е още по-скандален, тъй като въпросната площ край Костинброд не само е заменена за крайбрежна, почти на пясъчната ивица на Несебър, но и на Евгени Димитров е доплатено, защото по документи се оказва, че земята в Несебър е 8-ма или 9-та категория, което значи - неплодородна земя. А пък на него му е взета изключително плодородна почва край Костинброд. Така освен, че му се прави подарък на Черно море в Несебър, му се и плаща за този подарък, коментира Меглена Плугчиева - бивш заместник-министър на земеделието. Всъщно за да се извърши замяната, имотите са били оценени от лицензирани оценители. Костинбродската нива е оценена на над 2 700 лева. А стойността на имота в Несебър е... 339 лева. Именно разликата от над 2400 лева би трябвало да е доплатена, видно от заповедта на ексминистъра Венцислав Върбанов.. Ниската стойност на тогавашния държавен имот не може да не породи сериозни подозрения. По това време в Несебър квадратен метър земя се е продавал от 17 до 27 долара. Преизчислена по пазарни цени, цената на имота на Евгени Димитров би била над 40 хиляди долара. И тогава, както и сега, оценителите на горските имоти се оправдават с Наредбата за оценка на горите, в която цените продължават да са смешно ниски. Цената тогава се е определяла по два показателя оценка на насажденията и оценката на земята в горския фонд. И като няма дървета се получава, че земя на 300 метра от плажа на Несебър струва 6 стотинки на кв.м. Толкова е по официалната държавна наредба цената на земя горски фонд нелесопригодна голина. Дори да се сложи коефициент 1.8 примерно за близост до море, урбанизирана територия или селищно образувание, правете сметка за какви цени става въпрос. След като се действа по наредба, какво нарушение после да търсят съдебните органи. А наредбата е приета през 1998 г. от същия този екип, в който са влизали министър Венцислав Върбанов и съветникът му Евгени Димитров. Първото й изменение е едва през 2001 г., непосредствено преди смяната на правителството на ОДС с това на НДСВ. Но това изменение не касае цените на имотите. Според първата наредба изискването оценителят да отиде на мястото, дори не е било задължително. Мястото е описано като пясък и почва с единични дървета от топола. Само няколко години по-късно имотът струва вече около 60 000 евро без регулация. Когато този имот е влязъл в регулация, неговата стойност се е качила на 100 хиляди евро. Справката в община Несебър показа, че има преписка за включване на имота в регулация и скица с виза и проект за строителство на голяма сграда. За вкарването в регулация не можем да бъдем категорични, но строителството е осъществено. Върху дюните израства солидна сграда, вече преминала през ръцете на няколко местни фирми и препродадена. Освен апартаменти, тя е заредена с луксозни офиси на фирми и банки и продължава да снася златни яйца на собствениците на имота.

Много ми е интересно колко археологически обекти има на територията на тези частни земи,и изобщо някой охранява ли ги или никой не го интересува.Такова чудо никъде го няма по света.Май наистина Октопода е доста голям.

Много ми е интересно колко археологически обекти има на територията на тези частни земи,и изобщо някой охранява ли ги или никой не го интересува.Такова чудо никъде го няма по света.Май наистина Октопода е доста голям.