Министър: Купувайте доказани колбаси

Акцията по разкриване на нелегални цехове за преработка на месни продукти ще продължава. Това се посочва в изявление на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов за разкрития нелегален цех за преработка на месо в гр.Рила.

Обратно в новината

Коментари - Министър: Купувайте доказани колбаси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

to4no taka e vijdal sam kak se pravi krenvir6 Leki, ima 30% meso, 20% slanina i 50% aditivi- ili vse edno bra6no no vatre qko s himii Prekalenata konsumaciq na aditivi vodi do nqkoi zabolqvaniq

Цехът на бившия началник в Родопа Димитър Йорданов Михайлов в Рила, приятел на директора на РДВМС - Кюстендил Латин Димитров, бълвал незаконно по 10 тона месни продукти в търговската мрежа, с коли извозвали продукция за гастарбайтери в Италия и Испания на всеки 7 дни

Защо орязвате линковете??? По-добре да бяхте видели какво има там. Или сега напук на вас да ги разпространя на 20-30 места които не са във ваши ръце?

До: 90 (06.09.2009 г. 22:06ч.) Къде е пътувало месото през соца и за каква соя говориш бе, пикляк! Нали помним вкуса на тогавашните салами, па макар да са били пет-шест вида само. Аман от седесарски простаци!

защо не качвате всички коментари

министре, яж ми колбаса, доказан е и жените го харесват!

Все пак са намерили месо :) ако беше в някоя голяма фирма надали щеше да има месо при проверката ;))))))

хаха. Моят съвет е не купувайте никакви колбаси - в тях няма нищо, което да е от полза за организма - пълни са със сланина добавки, консерванти и соя. В тях НЯМА месо. Независимо дали производителят е реномиран или не - никой не слага месо в колбасите. Пушените меса НЕ СА пушени - прибавят се добавки с мирис на пушек.... ако искате да хапвате подобни деликатеси - направете си ги сами - отнемат малко време, но поне знаете какво ядете!!! А месо и сланина можете да си купите и смелите във всеки магазин, а рецепти в интернет - много.

Уважаеми г-н министър, Няма да е лошо ако проверите и някои от утвърдените производители.Наприм дали се спазва рецептурата. Посочете ми, моля поне една луканка, независимо от цена, с поне прилично качество. А за малотрайните да не говорим.... Телешки в естествена обвивка (от Браво например ) е тотален боклук, с останалите утвърдени производители почти аналогична ситуация.

хи хи ,този освен добавките и месо слагал

То и сиви, и бели колбаси - все 1 дол дренки

ЕДИНСТВЕНИТЕ ИСТИНСКИ СТОКИ В БГ СА МЕНТЕТАТА!!!

И кои са доказаните колбаси (ама наистина с месо), че нещо не се сещам?

Крайно време беше!!!

Кое му е нелегалното на този цех не разбрах? Как ще е нелегален ,когато д-р Димитров и сие го знаят- т.е. цеха работи с тяхната подплатена благословия.Цехът е нерегистриран по Закона за храните. Това означава, че той е предпазен от проверки от инспектори от други части на страната или от НВМС. Значи в него могат да си правят каквото си искат.Защото и местният ветеринарен феодал д-р Димитров го пази. Защо не направят справка колко нелегални цеха са открити за годината? Като приспаднете 1/3 от инспекторите , участвали в акциите- намираме броя на истинските ветеринарни лекари- т. е. тези с морал от проверяващите.

Г-н министре,препоръчайт ми от кои колбаси да си купя.От кои си купувате Вие?И ще мога ли да си ги плащам,тъй като на мен държавата не ми дава заплата като на Вас - от мен тя само взима.А работодателят ми колкото и да иска да ми дава повече - не успява ,защото иска да троши стената с глава.Вярва горкия,че като работи само в светлия сектор на икономиката и други ще го последват или ще бъдат принудени да го последват.Е няма да стане ,защото тия от сивия сектор трябва да имат и нерегламентирани доходи ,за да могат да дават и на Вас.Че ако разчитате само на министерската заплата,която обявява държавата май и Вие трудно ще си купувате качествените колбаси.

До ЕЛ- по-добре да си смелите месото в къщи. В магазина да сте виждали да измиват месомелачката през деня?Като смелят сутринта за някоя баба- и после чак около 17.00часа. През това време това което е останало в месомелачката боре се набогатява на тези температури. И после- хоп- завиват Ви го с вашата кайма. Чудим се после , че уж пред нас са го смляли, а нещо намирисва.

Наистина как да познаем качествените колбаси?Как да разбера дали се контролират от ДВСК?

ИМА ЛИ НЕЩО ИСТИНСКО И БЕЗВРЕДНО ЗА ХРАНА У НАС? ДОКОГА ЩЕ Е ТАКА?

Покажете списьк на доказаните колбаси. Всичко на пазара няма нищо общо с вкуса на колбасите от моето детство. По-вьзрастните софианци познават колбасите на Докузанов. Нека ги сравнят.

Гонят се дребните производители, за това, че са в сивата икономика (т.е.не плащат данъци).Та за това саламите им са вредни. В тях има месо, но не снасят на корумпираната администрация! Иначе соята, сланината , рогата и копитата, които другите(снасящите слагат в колбасите си са полезни!

Браво на министъра!!!! Дано проверките окажат ефект.

Bravo na ministera!Hvanaha edin dreben dyavol i vizte me,4uyte me!Ami hvani golemite igra4i g-n minister!Togava 6te ti kajem BRAVO.A sega,hvanali ne6tastnika s 20 kila...

Попитах един свещеник може ли да се консумират български колбаси по време на Велики пости.Той каза МОЖЕ,а аз му пожярвах. От бранша съм,но не от преработвателния а от добивния.Мога да изброя поне 6-7 фирми които правят свесни колбаси,но само толкова.Другото е пълна скръб.Контрола е само на книга понеже играят пари и то по високите етажи.ДВСК по места е безгласна буква.Предлагам ви един прост тест капнете в/у колбаса капка йод.Посинее ли значи има нещо растително.Реакцията е много чуствитела и винаги доказва скорбяла лоято сапътства растителните протеини които се влагат масово в колбасите.Няма случай при който в растителния протеин да няма скоъбяла,дори и следи се откриват.тъй,че да ме извини министъра но нене много в час или се прави на умряла лисица.Препоръчвам му да почисти боклуците в национална вет. служба дето се намурдаха под ДПС-арска протекция.Те освен ,че за нищо не стават ами и пречат на тези дето все още се опитват да работят.

Боклуци. Вече рядко купувам колбаси. Взимаш си месо от месарницата, готвиш си го и всичко е ясно.

az moia kolbas si go dokazvam vseki den

В България НЯМА вкусни и качествени колбаси.Независимо дали са произведени от т.нар.известни марки или в гаража на съседния блок..Има сто вида луканка с двеста различни заглавия,и какво от това!?Ще ме извините,преди имаше 5-6 вида,ама си беше луканка!Дано сега не я патентоват,че само ще се излагаме ако я изнасят в чужбина.И кучето ми не я харесва,повярвайте.А малотрайните колбаси?Дали хамбурски,дали телешки,кренвиршите не коментирам.Децата ще получат един абсолютно изкривен вкус от българският колбас.Много важно,че имало известни и доказани фирми.Че те произвеждат по големи боклуци от някои по малки фирми.

Господин Министър, Моля изнесете списък с ДОКАЗАНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА МЕСТНИ ИЗДЕЛИЯ. Именно тогава ще купуваме продукцията им, както казвате.

А НА МЕН МИ СЕ СТРУВА Г-Н МИНИСТЪР ЧЕ ИМЕННО ГОЛЕМИТЕ И КОРЕКТНИ ФИРМИ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ И ГО ПРАВЯТ ДА ВНАСЯТ 20-ГОДИШНО МЕСО И ИЗРЕЗКИ ОТ ЧУЖБИНА И ДА ПРАВЯТКАЧЕСТВЕНИ И КАЙМА .С КАКВО СА ПО ДОБРИ ОТ ОСТАНАЛИТЕ МЕСОПРЕРАБОТВАТЕЛИ?? НЕ ВИ ВЯРВАМ И НЕЗНАМ ЗАЩО МИ СЕ СТРУВА ЧЕ И ВИЕ ИЗПЪЛНЯВАТЕ НЕЧИЯ ПОРЪЧКА С ТЕЗИ СИ ИЗКАЗВАНИЯ

този ел. над мен е прав. всичко в колбасите е добавки + сланина. без разлика от вида салам

Типичен пример за колбас менте е т.нар. Македонска наденица. Ако започнете да я печете на жара (както е в рекламния видеоклип), тя не изпуска никаква мазнина, нито мирише на печено!!!

Прегрешението на заловения вероятно е, че е дребен нарушител, който не е имал възможност да смаже финансово проверителските джобове. Дребният бизнес в Бг е ежедневно рекетиран и тормозен, като идеята е да бъде унищожен. Никой няма нужда от свободни хора, на олигарсите им трябва пролетарият. Поинтересувайте се какво слагат в странната си продукция реномираните фирми. Рога, копита, млени сланини, всякакви пълнители и гадости. А е много просто да има държавен стандарт, който да регламентира в десет прости страници какво може да се слага в колбасите. А което не присъства в списъка - не може да се слага. Толкова !

Скъпи Jack Western, тъй като името ти е very Western ти препоръчвам да провериш как стоят нещата със стандартите в Европейския съюз. Авсолютна заблуда е, че въвеждане на БДС е панацеята за българския салам. Стандартите или нормите в никоя от държавите на ЕС не са задължителни, а са само препоръчителни.

Ще вземеме от такива производители докато държаватеа не спре ръгането на консерванти и оцветители в тъй наречените доказани.

Хвала на този министър!Залови най-големия престъпник в бранша с колосалните количества 60 кг.сурово месо и 20 кг. кайма.Вече в българия сме спокойни за качеството на саламите,които ядем!

Кои са доказани и кой казва кои са истински? Нали държавата го регулира това. И Тандем и Маджаров свалиха качеството...

Не , не, не си купувайте повече от 200 грама месо, че току виж ви го конфискували щото не можете да го смелите на вашите машини и не може да го държите във вашите хладилници! Паляч или Балячовци!!!

Няма свестни колбаси, така е, но от растителните добавки печелят, страшното е, че слагат и меса от болни животни - луда крава от внос на месо на безценица. Никаква топлинна обработка не унищожава прионите на лудата крава. Това е страшното, но алчните идиоти рискуват здравето и на внуците си, а къде са ветиринарите - те си нямат хал хабер от тези болести.

е кои са доказани един шпек и луканка свестни не мога да намеря от 50 марки започнах сам да правя по тяхната рецепта за бързо изсушаване с много сол и не ща и да чувам за каквито и да било наши производители

До:доказан колбас (06.09.2009 г. 19:55ч.) Я стига вряка бе, наскоро в Германия направиха проверки и - същата работа. По цял свят се ядат боклуци и ще става още по. Земята може да изхрани с естествени продукти максимум два милиарда. Ниер с това малко население, можехме да ядем само естествено, ама нали си имаме демокрация...

Може ли цехът да е спрян от ? г. и онези цървули на Станишев 2 год.да не се поинтересуват защо цехът продължава да работи?Това безхаберие и формално отбиване на номера е особенно характерно за този субект от украинските посьолки!Да се оправдава обаче,да клинчи,да хленчи за някаква отмъстителност и реваншизъм той обаче е истински цар!Пфу ебати гнидата!

Щели да го глобят 6000лв......на толкова ли оценяват здравето ни?

На тоя задъхващ се властолюбец и кариерист не му вярвам една дума.Колкото успя да се справи с проблема с кучетата ,когато ръководеше Екоравновесие, толкова и сега ще свърши работа. Тогава просто хващаше и набутваше бездомните кучета в камионетки и ги захвърляше по крайните квартали,за да чисти само центъра.Той е по голямата пушилка с кьорфишеци,ама премиера да си го носи на рамо.

А инспекторите на РИОКОЗ по хранителните обекти за какво получават заплати?

Абе министре с тези мурафети ще умориш кокошките от смях.Като си толкоз курназ и се правиш на убиец на стари бабички и крадец на малки деца,що не задължиш тези мекерета и шмекери дето произвеждат салами и деликатеси да пишат на етикета какво има в салама,и как е опушено месото с течен пушек,и тогава на умряло ку1е нож да вадиш.Смешка пълна си,мой.

Всички са безвкусни, тлъсти, мазни и лигави. Нямат абсолютно нищо общо с онези от социализма. Днешните поколения изобщо нямат представа за вкуса на истинския колбас. А опушените колбаси, не само са силно карцерогенни, но прикриват миризмата на сурогатите и разваленото месо (доколкото го има) в саламите. Едно да знаете, сега колбасите се правят от соя, сланина, вода и незначителни количества трупно или развалено месо. По-добре купувайте чисто месо!

Има ли такива? То ако имаше нямаше никой да купува други.

Малотраен колбас ли какво има вътре ами ще ви кажа -месо ако има такова смляно но вместо 60%само е намалено може би на 20%а сланината е леко увеличена от 40% на 80% с вече другите съставки на първо място естествено боя или ПАПРИМАЛ защото сланината трябва да стане на месо -протеин -брашно -гултамати -комбинаций -сол захар чесън иоще много други боклуци Пушеното беше пушено за милиони -а сега стози изкуствен пушек на нищо не бие -но съм съгласна че големите фирми си правят по големите далавери

Абе, хора! Да ви кара някои насила да консумирате боклуци. Кайма от качествено (нетлъсто) свинско месо, което се мели пред вас по избор е 7-8 лв. Преценете какво можете да направите с нея , след като я омесите - не е нужно да слагате хляб. И я сравнете с всичко останало, което купувате като месен продукт. Не мога да ви разбера?!