Министър: Купувайте доказани колбаси

Акцията по разкриване на нелегални цехове за преработка на месни продукти ще продължава. Това се посочва в изявление на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов за разкрития нелегален цех за преработка на месо в гр.Рила.

Обратно в новината

Коментари - Министър: Купувайте доказани колбаси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това вече са пълни глупости.. точно тези некомпетентни, корумпирани доктори с глупавите си изказвания объркват хората....както и с въпросните Е-номера, та дълго време наблюдавах възрасни хора да се взират в етикетите, за да разберат какво точно консумират..

Колко много емоции около едина салам! Нищо той Батман ще ви излекува. Ще забравите що е то салам и има ли той почва у нас.

Почтенност, коректност, чувство за отговорност, съпричастност, т.е. онова, което изгражда ценностната система на човек, у българишна бе умишлено унищожавано: Сега виждаме последствията от това и берем горчивите плодове.

А бе щом във филе Елена могат да набутат 60% вода, какво повече да говорим! Това е информация от шефката на ДВСК - Пловдив (в интервю пред Фокус).

Няма такива доказани фирми - всички произвеждат боклуци. Месото на всички в колбасите, каймата, деликатесите и т.н. е 10% - всичко останало е химия, лой, сланина, изкуствени пълнители, соя и какво ли още не. Да не говорим, че някои слагат и развалено месо, което е обработено с химикали. Един съвет от мен: КУПУВАЙТЕ САМО ОХЛАДЕНО МЕСО. Забравете редовната консумация на всичко останало, ако искате поне малко да намалите риска от разли4ни заболявания.

В Магазин Била са пуснали салами Хамбурски, Камчия, Телешки по 300 гр на ниски цени-вкусни са, но са разхлабителни! Внимание!

Carijat tri pyty uvelichaval danyka. i NAKRAJA PITA MINISTERA SI -KVO PRAVI NARODA MI? pOCHVA DA SE SMEE, CARU. jA NAMALIJAVAJ DANYKA, VEDNAGA.

как ще го глобявате бе, трябва да го наградите с орден, предпочитам салами с месо от недоказан източник отколкото с доказана липса на месо.

А защо ББ не се захване с българските туроператори, които предлагат по хотелите сирене и кашкавал, в които няма мляко; салами, в които няма месо; гроздова, в която няма и следа от грозде; шунка, направена от желе и пушени гърди; масло, направено от свинска мас и т.н. Това не са ли престъпления срещу българския народ?

Лелееееееее колко специалистиима в бранша , а никой не задава елементарни въпроси защо? и докога?

Всички месопреработватели лъжат и слагат боклуци в колбасите и пастетите, и каймите...Българинът , така и не разбра , че в най-трайните като луканките има най-големи отпадъци. Всички филета на българския пазар са пушени...

Понеже не си от онова време, ще те светна, че кучешки салам никога не е имало - наденицата наричахме кучешка радост, защото беше много вкусна, евтина и от месо. Не представляваше проблем и домашните кучета да похапват. Сега кучето ми изобщо не докосва какъвто и да е салам, защото е сурогат. А ти, дришльо, не ни разправяй каква е била храната ни във времето, когато не си бил роден. Защото имаше стандарти, контрол и беше истинска и вкусна. Аман от тъпи пубери с промити мозъци!

Съчувствувам на всички нещастници , които консумират отровно месо и производните му фалшификати от магазинната мрежа.Проумейте го!Ако искате да ядете ИСТИНСКА мръвка или си отглеждайте животинките за целта или купувайте от проверени източници в провинцията .Другият вариант е да станете вегетарианци.Но и тогава трябва да сте нащрек,зеленчуците които се предлагат масово са също изкуственни.Затова внимателно подбирайте храната си.Залогът е вашето здраве.

стандартите не са задължителни, а препоръчителни, може да му се поднесе колбас от изпражнения с много сланина, подправки и задължително добре опушен. Да му е сладко!

Като се произвеждат колбаси от картофи, тогава и цената трябва да е като за картофен продукт. Истината е, че колбасите са отвратителни, мазни, миризливи и безвкусни. За пресните салами и кренвиршите да не говорим - и да ми ги подаряват няма да ги взема. А би ли ни казал защо е това опушване, след като се знае колко е вредно? Само не ни разправяй, че е заради дълготрайност.

Поне напишете кой са доказаните производители!

Хахахах, соя ви се иска, а? Радвайте се, ако намерите соя в колбасите - защото напоследък в тях (ако се зачетете) ще откриете млечен или яйчен протеин. Ако има добавени такива протеини, то явно е че няма соя. Няма и месо. Тогава какво друго има?

защо министърът не посочи кои са качествените колбаси

Едно време кучешкия салам го ядяха само кучетата, а сега го правят от тях.

ГОСПОДИН МИНИСТРЕ, ДАЙТЕ МИ ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА ДОКАЗАНА ФИРМА. ЗАЩОТО, КОГАТО ИЗНЕСОХА ФИРМИТЕ, КОИТО СА ДОБАВЯЛИ РАСТИТЕЛНИ МАЗНИНИ В СИРЕНЕТО, ПОВЕЧЕТО БЯХА ОТ НАЙ-ДОКАЗАНИТЕ!

Големият проблем е, че и големите ЛЕГАЛНИ производители произвеждат НЕКАЧЕСТВЕНИ колбаси и месни продукти. Те трябва да бъдат контролирани, но никой не го прави.

не знам кой е по-кух. Ти може да си инженер, аз ще се пиша ветеринарен лекар. Пушените колбаси се правят от месо, но не се пушат, а се тикат разни химикали за придаване на вкус, което ги прави изключително вредни. Ако си мислите, че на пазара ще намерите наистина пушено месо, което млада германка в национална носия пуши - много се лъжете. За колбасите - в тях НЯМА месо. Под месо се разбира месо - мускулна тъкан от кой да е вид. Изключение са скъпите луканки, в които обаче отново се тикат подобрители, ароматизатори и подобни, много от които са потенциално канцерогенни, много от които са забранение в някои европейски страни. После се чудим защо броят на заболелите от рак се увеличава главоломно, както и броя на хората с наднормено тегло. Затова - НЕ купувайте колбаси. Ако толкова ви харесва измамния вкус, яж те ги не повече от един път седмично. Предпочитайте чисто месо или сами си правете луканката и наденицата. Истина е, че моята котка не яде 90% от колбасите. Затова другарю Петров, недейте да филосоствате и да защитавате фирмата, в която работите. Ние знаем що за стока сте.

монопол!!!!!!!!!!!

Уважаеми г-н Инженер, ако това е определение за месо , то сигурно е дадено от някой профан като теб ! Това всичко което го изброяваш си има име и е съвсем ясно какво е : кожата си е кожа, сухожилята са си сухожилия , а сланината си е сланина - всяко от тези части ако незнаеш какво значат виж в тълковния речник на българския език. А МЕСОТО СИ Е МЕСЕО и под това понятие се разбира точно определено нещо, за което можеш да попиташ някой месар в кварталната месарница - нека той да ти обясни, а ти като инженер по-добре си гледай машините и не ни давай акъл какво ядем. На всеки нормален човек е ясно , че колбасите се правят от малка част месео и другото са други неща , които би трябвало да стават за ядене, ако е спазен производствения цикъл и технологията на приготвяне. И тук всичко е пределно ясно - магий не стават !!! Не може килограм трупно месо да се изкупува по 1.50 лв. и да имаш кремверши по 2 лв. !!! Това е !

всички колбаси са РоКоКо-Рога ,Кости и Копита!!! Особено тия дето най ги рекламират!!!!

namirame se v 2009g i ministura kazva....iajte dokazani kolbasi... za sujelenie ne e komedia a samia jivot.

Ти си технолог в доказана фирма, нали? Личи ти отдалече. И не си слагай титлата пред името, смешно е!

А на комшията нелегалната транжорна продължава да работи.Забелязах че на регулярни периоди идват двама души и нито носят нещо там нито изнасят, приличаха на държавни служители.Един ден ги сварих докато бях в колата си пред транжорната.Наблюдав ги зачаках излизането на единия, другия чакаше в колата.В момента в който излизаше от вратата забелязах дебела пачка с пари в една от ръцете му.След това разбрах, че са от ДВСК.Комшията се бие в гърдите, че неговата транжорна е единствената нелегална във Варна, която работи.

Смятам , че е крайно време вече, някой като прави тъпи изказвания да си даде сметка, че излишно облъчва хората с простотията си!

Тези колбаси да не са от 25 годишното ирландско месо.Имаме изявени специалисти в тази област.

Имах предвид проста и ефективна система, известно е че евростандартите не стават. Те стандартизират на изключително ниско равнище, при тях става въпрос , че човек няма да получи остро отравяне или да се разболее от някаква инфекция. От там до качествената храна има доста мегдан. Впрочем ръководството на ЕС са скапани комуняги...

Основната съставка за колбасите е емулсия от екарисажите на Западна Европа - обрезки, рога, копита, кожа и пр. ситно смлени на кашичка и замразени, която нашите пишман-търговци купуват почти на безценица, смесват я с много сланина и консерванти и ...става на кренвирши, кебапчета луканка и т.н. Това го знаят много добре в ДВСК и то от години, но нищо не се променя! Защо ли?!

Моите кучета и котки не ядат 90% от колбасите. А какво ядете вие - нямате си и представа.

Драги, тоталното отрицание не може да бъде оценка и отношение към нещата. Стига с тоя шопски манталитет. Става дума от наличните възможности човек да изБира най-правилната. А ти от висотата на професионалното си поприще не виждам да правиш нещо, за да разсееш залудите на ближните си. Или понеже участваш в далаверата си загубел способността да мислиш нормално?

Погледнете това: http://www.at и това : http://www.atas.ru/m и това http://www.atas.ru/m както и http://www.atas.ru/m и ще се втрещите какво ядем. На руски са, но са чудесно направени и обяснени.

А ако пускаше мазнина, 100% съм сигурен, че ще има изказвания от рода: Още едно доказателство, че наденицата е от сланина. Или когато е мазна, защо е мазна, когато не е.... защо не е.

Реакцията на скорбялата със йод в колбасите не идва от остатъчната скорбяла от соевия протеин, а от директно вложеното картофено нишесте!

Много кухо изказване! Пушените деликатеси няма как да не станат от месо. А колбас без месо... няма (изключвам т.нар. диетични-соеви колбаси)! И преди всичко, определението за месо е следното: Скелетната мускулатура в комбинация от съединителна, мастна, костна и нервна тъкан, лимфни възли, кръвоносни съдове, а при свинете и птиците - и кожата.

Миналия месец си купих луканка, която ми хареса, но 24лв./кг. е прекалено. Всъщност онзи ден я видях, но вече за 28 лв. Сега въобще няма да я купувам, защото не мисля да поощрявам този грабеж. Вярно е, че сега колбасите са по-лоши отколкото през социализма, но и тогава слагаха соя в тях, а месото пътуваше в друга посока.

Абе, хора! Да ви кара някои насила да консумирате боклуци. Кайма от качествено (нетлъсто) свинско месо, което се мели пред вас по избор е 7-8 лв. Преценете какво можете да направите с нея , след като я омесите - не е нужно да слагате хляб. И я сравнете с всичко останало, което купувате като месен продукт. Не мога да ви разбера?!

Малотраен колбас ли какво има вътре ами ще ви кажа -месо ако има такова смляно но вместо 60%само е намалено може би на 20%а сланината е леко увеличена от 40% на 80% с вече другите съставки на първо място естествено боя или ПАПРИМАЛ защото сланината трябва да стане на месо -протеин -брашно -гултамати -комбинаций -сол захар чесън иоще много други боклуци Пушеното беше пушено за милиони -а сега стози изкуствен пушек на нищо не бие -но съм съгласна че големите фирми си правят по големите далавери

Има ли такива? То ако имаше нямаше никой да купува други.

Всички са безвкусни, тлъсти, мазни и лигави. Нямат абсолютно нищо общо с онези от социализма. Днешните поколения изобщо нямат представа за вкуса на истинския колбас. А опушените колбаси, не само са силно карцерогенни, но прикриват миризмата на сурогатите и разваленото месо (доколкото го има) в саламите. Едно да знаете, сега колбасите се правят от соя, сланина, вода и незначителни количества трупно или развалено месо. По-добре купувайте чисто месо!

Абе министре с тези мурафети ще умориш кокошките от смях.Като си толкоз курназ и се правиш на убиец на стари бабички и крадец на малки деца,що не задължиш тези мекерета и шмекери дето произвеждат салами и деликатеси да пишат на етикета какво има в салама,и как е опушено месото с течен пушек,и тогава на умряло ку1е нож да вадиш.Смешка пълна си,мой.

А инспекторите на РИОКОЗ по хранителните обекти за какво получават заплати?

На тоя задъхващ се властолюбец и кариерист не му вярвам една дума.Колкото успя да се справи с проблема с кучетата ,когато ръководеше Екоравновесие, толкова и сега ще свърши работа. Тогава просто хващаше и набутваше бездомните кучета в камионетки и ги захвърляше по крайните квартали,за да чисти само центъра.Той е по голямата пушилка с кьорфишеци,ама премиера да си го носи на рамо.

Щели да го глобят 6000лв......на толкова ли оценяват здравето ни?