Фонд ”Земеделие” на нула за заплати и кламери

Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) е на нула, няма пари за заплати на служителите до края годината. Това каза пред журналисти днес министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов по повод обявената от УС на фонда днес информация, че финансовият ресурс е изразходван.

Обратно в новината

Коментари - Фонд ”Земеделие” на нула за заплати и кламери | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нема парааааа !

Абе нещастници неграмотни, идвате на власт с някъв изглеждащ като квазимодо манглоид-пожарникар от кремиковци. Хуквате да ревете, че няма пари в касите. Абе луди ли сте или на луди се правите. ОПРАВЯИТЕ СЕ САМИ. Заедно с онова к-ве дето ви е шефка. А ако не се оправите ми жзимаите по една лопата и там на село при тате да копате поне нема да умрете гладни. Баси лудите майна.

А Калинчето дали не е взимала и тя от тези бонуси, нали и тя е работила там като разносвачка на кафета и оператор на ксерокс :))))))))

Баница за кламери а ?

Що се хабиш бе брато??

ми сия ква шъ прай Калинчето и разни кат нея?

и какво като няма,това го знае всеки в бг.ще работят без пари какво толкова няма да умрат само ще теглят малко.ние да не сме умрели като не сме вземали.като са вземали значи е имало кой да им дава.намерете го и го осъдете да чука камъни и да е полезен.да го видим какъв земеделец е

Тези изплащания са станали с подписа на предишния директор на фонда и неслучайно въпросният директор бе споменат от Ахмед Доган като инструмент за разпределение на държавната баница - ето поредното доказателство, че ДПС плаща на кадрите си.

АЗ ИСКАМ ДА ПОПИТАМ КАКЪВ Е ТОЗИ ФОНДЗЕМЕДЕЛИЕ И НА КОГО Е НУЖЕН ТЪЙ КАТО В БЪЛГАРИЯ ОТ 20 ГОД НЯМА ЗЕМЕДЕЛИЕ И ВСИЧКИ КОИТО СЕ ЗАНИМАВАТ С НЕГО СА ОСТАВЕНИ САМИ ДА СЕ СПРАВЯТ КОИ КАКТО МОЖЕ-СЪЖАЛЯВАМ ИЗОБЩО НЕ СА НУЖНИ НИКЪДЕ И НИКОМУ

тази 29 годишна ще ви оправи вас Ще изкара всичките ви кирливи ризи на показ

Господин Найденов, искам да напомня на Вас и новото Правителство, че България има само две бъгатства-добри хора и разкошни почви! Мисля си, че един Световно известен институт за почвите- Никола Пушкаров е една развалина и въпреки, че Премиер Борисов минава два пъти на ден покрай този институт и го наричат там Нашият Бойко, няма да отделите пари за ремонт и отопление на Института! А това, че Пушкаровци не могат и няма с какво да работят се вижда дори от буренясалото Софийско поле! Идват дни на есенна оран и засяване на есениците, моля Ви, нека отново се радваме на буйни жита, както и на цъфнали градини и сочни плодове! Нямането си е нямане! 12 ангели , претени от Дедо Господ, като раздавали богатствата на Света и дошли накрая над земите на България и казали: Господи, останаха само шепи трохи от богатствата за тази територия. А дедо Господ отговорил- изсипете торбите! Така сме получили почвеното разнообразие заедно с работливите и умни момичета и момчета в Пушкаров! Изтърсете, господин министре и Вие трохите от пари и ще видите, че няма да сгрешите! Още повече, че Агенцията по почвите сигурно ще закриете- Агенти са нужни само за тайни работи! А почвите са на всички и не напразно носят името ПОЧВИ -от там започва доброто в живота и там свършва! Моля Ви, нека продължи още векове! Благодаря Ви и извинете за старата притча-тя само показва значението на двете богатства на България и на Министерството на земеделието, което се грижи за тези богатства! Здраве, господин Министър!

Стига рев! Хванете се на работа - нали можете.

Едно е ясно- държавата е оглозгана. И на много хора тези факти не им харесват. Но това трябваше да се знае. А какво ще свърши това правителство-ще видим. Радвам се, че нито едно престъпление от два месеца насам не е останало само факт. Това означава само едно-поне едно министерство работи. А затова, че и другите не бездействат-поровете се в новините. Нали не мислите, че с вълшебна пръчка за един месец цялата поразия от 20 години ще се оправи?!

Ти май си далече от истината. Такива експерти са напънали централните ведомства, че ако им дадеш 1500 лв ще ти целуват ръка и ще ти са верни до гроб, ако ги оставиш да дремят и изпълняват. А си ги уволнил, а са умрели от глад в частния бизнес. Те и него си го имат докато работят държавно, той си умира с първата работа щото е свързан с нея. Една малка част истински експерти да останат и да им се даде реално поле за действие такава работа ще свършат, че никой няма да попита какви заплати вземат, щото ще са ги изкарали. Колкото до Асан до Ikonomist (04.09.2009 г. 15:53ч.) - сори майка, такива бяха времената и жалко, че такива като тебе сега ги няма, а пък и тогава стискахме левчето в юмруче де за доктор, де за санитарка. И малко да се замислим, що сте с такива пенсии ти и нашите родители и не търсете в Костов оправдание, а малко по назад във времето.

Алооо,пишман ИКОНОМИСТА,кога стана циганин,кога ти почерня задника бе!?

Не всички се излежават на работните си места,и не всички припяват на Ивана,г-н главен икономист..А заплатите не съответстват на вложения труд и то по причина на такива суперсветила като вас.

АМА ДА БЯХА КАЗАЛИ ЧЕ ТЕЗИ 5000 са за ПОЛОВИН ГОДИНА полагащото им се ДМС и то е според Европейски регламент и се възстановява от ЕВРОПЕЙСКИЯ Бюджет предвиден ИЗРИЧНО ЗА ТОВА по определена мярка. Все едно да кажеш че тия от Кремиковци вземат по 5 хиляди - ама да забравиш да споменеш , че не са вземали заплати 6 месеца и това е за 6 месеца , нищо , че са ги изплатили наведнъж в един месец.

След като съм работил 36 години и съм бил 16 години зав. АГ отделение в един от трите най-големи града на страната,след като при мен са родени между 8 000-10 000 деца ,извършил съм хиляди оперативни интервенции,до 24 аборта за 4 часа,десетки хиляди прегледи,давал съм нощни и дневни дежурства през 3 дни,разположение всеки 6-ти ден, и след като броя на ражданията беше поне 2-ва пъти повече в 3 родилни дома,а днес са над 10 държавни,общински и частни ,след като дежуреше само един акушер-гинеколог , а останалите се събираха след предварително обаждане по телефона и 1час траеше това с една раздрънкана ниса,трябваше след спешна операция да пренасяме по стълбите на носилка ние оперираната-липсваше асансьор.Да не говорим за климатици.Довършвали сме на газени лампи и свещи-липсваше аварийно осветление.И това беше допреди 10-15 години.В резултат повечето колеги измряха между 47-56 години.Днес моята пенсия е 332,40 лева.С тази нищожна по Ваше мнение,вероятно подходяща за заплащане на ЕДИН ДЕН,сума трябва да купувам много и скъпи лекарства,да се храня ,отоплявам и разчитам на милостинята,която ми подхвърлят управляващите.

По време на предизборната кампания заявявахте,че Вие можете да управлявате държавата и да се справите с проблемите.Ами айде справяйте се какво чакате?Ако ли не викнете Доган,той може да е благосклонен и да Ви покаже как да управлявате.

Настрани съм от селското стопанство. Министърът да каже с какво фонд Земеделие е полезен на селското стопанство. Ако не знае да го закрива.

Смислено и точно написано.Но ни омръзна да четем само констатации на новото правителство ,без да се предлагат незабавно мерки и как ще се изпълнят.Чакаме ясна управленческа програма.

Смислено и точно написано.Но ни омръзна да четем само констатации на новото правителство ,без да се предлагат незабавно мерки и как ще се изпълнят.Чакаме ясна управленческа програма.

Става въпрос, че главно от София от ДФЗ само служителите са взели тия пари, тия, които са от провинцията извън София не са взели нито лев - те работиха и съботи, и недели, по празници, без почивни дни...И нищо не им се плати за труда.Не се заплаща изобщо адекватно на хората според заслугите, ами само по връзките....Скапана държава и управление.....

Ще го видим батко ви Бойка той същия, че и по-голям крадец(охранител),кр вика дръжте крадеца.Как от първия ден започнаха да съдят и намират грешки,следващите ще съдят тях и така.Бат ви Бойко е пожарникар не какво да е тъй чее.

Заплати от по 5000-6000 лв. са нормални. Ако не предложиш тези пари никой читав експерт няма да се навие да работи при теб. Това няма как да го знаете, защото сте експерти предимно по излежаване на работното място и гледане на новините вечер с чаша ракии, докато Ивана ви припява. Сори ама няма как вие да вземате 5-6000 лв.

От мафиозо-гейско управление какво да се очаква?

Така става като не се работи, а само се приказва и се ядат готови пари. Тези некадърници, които си ги избрахме се занимават изключително с това да харчат на готово и да реват.

Абе как може така бе Стефанов?? нали са си взели парите? защо още ще им търсиш на същите хора???лелеее 1320 средна заплата във фонда??? майко мила тези са за трепане...абе Стефанов какви са тези по три заплати бе това значи ли че са вземали хора по 5-6000 лева заплата докато майките и бащите ни са с пенсия по 100 лева бе??? вие сте ненормални бе да давате толкова грешни пари на тези хора а не само на тях и другите министерства са такива и с такива високо заплати..ужас..нямам думи....махнете всички от министерствата бе това не са хора това са крадци и мошеници не го ли разбра бе Бойкоооо какви пари раздавате бе ..по 6-7000 лева на калпак...отвратен съм съм от тези крадливи Българи както каза един тук -Всички от цяла България сме за затвора все някой е откраднал по нещо..сами да си влезем по затворите и това е......махам се от тази скапана държава поне да не се ядосвам като ги гледам как крадат и как получават големите заплати и комисионни и рушветите и т.н....треса се вече целия и ще се нааакам от възмущение....пфу..д крадци мръсни долни свине ненаяли се ....

Ами то цялата държава е на нула от доста време.

Тези дето са взели по две по три заплати да ги върнат и да ги дадат на колегите си.

Кофти ситуация!Доста работа отвори триглавата змия.Много отровна.И на пра-внуците й няма да стигнат парите за да се покрият злодеянията.Защо Румен Петков още не е в затвора?!На каторга -заедно Меемеда обрязан!

Закривайте го, а после и държавата! Чудно защо има и министър, който даже се ангажира да осигури заплатите? Откъде, момко?:) Пак ли от нас или цените ще вдигате?

Нещо нещо не ми се връзва. Има си определена сума, която е по бюджет. Как така са я надвишили. Тоя фонд не е ли второстепенен разпоредител най-вероятно към министерството. Как ако второстепенен от министерството са потвърдили плащанията. И нещо друго. ДМС-то не е в параграфа на заплатите. Така, че тия евтини трикове нещо не ми се връзват. Друг е въпроса ако не са ги предвидили в проекто бюджета. Абе тая новина си е абсолютна партенка.

та те са си взели авансово парите, защо пак ще вземат заплати?

на времето хвана един тир с украински кашкавал на Оряхово?/като директор на РВМС-Враца/ и стана главен секретар на Наионалната ВМС, като такъв хвана ? колко тона 20 годишно ирландско месо и стана директор на Зоомилосърдие там намери много! далавери на предишния директор и реши проблема с кучетата в София а пък жена му същия във Враца и стана Министър на земеделието-откри далавери на предните министри и разни чиновници в министерството- какъв ли ще стане след това- вероятно свете

А бе тия кога дойдоха, кога опоскаха всичко. :)

И сега като сложат тази 28-годишна пикла да го управлява, ще го напълнят, а? Ама в никакъв случай не си мисля, че е еназначена заради баща си!

Той, Бай Тошо го беше измислил. Единна щатна таблица, може да са с високи заплати, но не да си делят колкото им трябват. А на който не му харесва - да върви в частна фирма, да види там как е. Впрочем на Запад държавните служители са така, или греша?

Пак нищо не разбрах от тази статия - сега за същите служители ли ще се търсят средства по други пера от бюджета, след като вече са си източили перото за заплатите?! Не може ли да ги уволнят и да върнат парите, които са вземали, след като на всичкото отгоре не са и работили?! и с конкурси да се назначат хора, които няма да източват фондовете, а ще се хванат да свършат нещо, а след това да им се заплаща адекватно, а не кой колкото може да поеме?!

не разбирам защо ще се търсят пари за заплати на тия чиновници. те, както се разбира, са си ги получили вече наведнъж.

миналата година имахме среща във Варна с експерти от фонда.И аз като счетоводител на агро фирми бях поканен.Мога да кажа само едно-пълно безхаберие и мнооого далеко от нещата.В тоя фонд работят разни момичеца ,които нищо не разбират и повтаряха заучени фрази .Е затова са заслужили и премиите.