Взривиха втора скала в затрупаната галерия в ”Ораново”

Четвърти ден продължава издирването на двамата миньори, които бяха затрупани в мина "Ораново". Тази нощ е била взривена още една огромна скала, препречила пътя към дъното на галерията, където се предполага, че се намират.

Обратно в новината

Коментари - Взривиха втора скала в затрупаната галерия в ”Ораново” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе тия какво ни правят на малоумни. Още първия ден съобщиха: намерени са двама мъртви, а на останалите им пускаме въздух/кислород през тръба. Щом има тръба значи има и двустранна връзка. Отвътре останалите(ако са живи) ще викам за помощ, а отвън могат да им пуснат всичко, и храна и въздух и камера и др. Хората в Чили изкараха своите хора от 700 метра дълбочина, ние на 50 метра хоризонтално не можем да се справим. Ами това си ни е държавата....

А кандидатката за премиер Кристалина Георгиева дето е по бедствията и авариите какво прави или си чеша ...?

Сега пак ще се размрънкат големите специалисти по минно дело, но да си кажа: живеем в 3-тото хилядолетие; не можете да ме убедите, че няма техника за такива случаи. Какво, в Япония, в Германия, в Америка или ЮАР няма такава техника. И там се копае с кирки и се изхвърля с кофи? Та дори тази машина, с която се копае метрото в София би свършила работа. Тая партия, която може да допринесе за спасяването на миньорите със своите експерти и международни контакти, за нея ще гласувам.

Не всичко което хвърчи се яде. Пренасянето на машината за метрото от София до Симитли би отнело над месец. Дори ако се съберат германците, японците и американците да я транспортират заедно. Спомни си Фукушима. Колко дни им отне да доставят техника - месец. Дотогава използваха доброволци - самоубийци за влизане в радиоактивната зона.

Дано да стане чудо днес!

ами отвън нека спрат с тия протести искаме момчетата да са живи тия яжби помежду ни не са надобре спрете протестите оставете правителството да работи и след 5-6месеца като няма ефект да си одат че да додат други да се наядат ,къде са тия дето искаха герб нека ги видят каква попара са дробили и то за нас по простите хора дето знаят че ще оперем пешкира но сега фидосчет тиквата цецо със 7 апартамента на тъста си уБРЕЮ ЧЕ ТОЙ БИЛ МНОГО БОГАТ БЕ а пък той от къде ги я крадилвърви че кажи и тоя златановвсички те са за БЕЛЕНЕ изпратете ги на дългосрочна ПОЧИВКА.

Ти не си от ПО-ПРОСТИТЕ. Ти си от НАЙ-ПРОСТИТЕ.

Къде е собственика?

ВЕЧЕ СЕ Е ПРЕДАЛ НА ПОЛИЦИЯТА! ТАКА ПИШЕ ПРЕДИ МАЛКО!

Дано са живи

Моля се, с цялята си душа да са живи тези момчета. Според мен, не си е свършила работата охраната на труда.Но и тук, както във всяко частно предприятие тя е по скоро символична. Все няма средства за материали... Собствениците бързо забравиха от къде са тръгнали. Този чорбаджия, дето не могат да го открият, да не е на протестите, пред парламента, там нали са все умни красиви и Богати . Ще е добре всички там да вземат по една кофа и отидат да помагат за изваждане на миньорите,пък току виж и той се появил.

Господ за пореден път а объркал нещата. Вместо покрива на парламента да се беше срутил та да затрупа тези дето наи го заслужават.

Основният фактор е времето. В Чили копаха 33 дни, тук 3-ти ден. За 33 дни всякаква техника може да се намери.

е АКЪЛА,драги.Там,в Чили веднага поискаха помощ от цял свят,тука комунистите ще доказват,че са горди и могат сами да се справят,ама за сметка на чужди животи.Както пишеше в един по-горен пост-абе,м..а му стара,що се обърка Господ та не взриви парламента?Дали тогава така спокойно щяха да дават нареждания за разчистване?И"не могат"да локализират собственика все още!!!Някой вярва ли си на глупостите,които бълва,тоя да не е дух?САМО заради този случай трябва да си замине г-н комуниста орешарски,а като сумираме и останалите простотии,които сътвориха с хората си,ще трябва да заобикаля парламента,не да мисли за друго влизане в него.

Какво са ти виновни комунистите бе глупак??? Минаа е частна, но сега се харчат държавни пари за да се спасявт хора затрупани заради алчността и безхаберието на "ВЕЛИКИЯТ БЪЛГАРСКИ ЧАСТНИК", ДЕТО БИЛ ПО-ДОБЪР СТОПАНИН ОТ ДЪРЖАВАТА!!! Държавата при социализма не пестеше за сигурността на миньорите, те взимаха огромни заплати, пенсионираха се като военни и то първа категория! Аман от кретени в тази държава, дето за всичко са им виновни комунистите! Да, виновни са, че не ви изчистиха, а ви отглеждаха! Неблагодарно племе!

Защо няма радиовръзка със затрупаните? Нормалните минни компании екипират работниците с радиостанции от години. Проверил ли е някой с какво индивидуално спасително оборудване слизат тези хора в забоите? Вместо сега да се рискуват още животи и да се дават грешни пари за издирване на затрупани (и за показни пътувания на министри до мястото), да бяха финансирали реален контрол и превенция. Дано оцелеят двете невинни жертви на алчността и безхаберието. Как ли спят тези нощи собствениците, инспекторите и всички, които са знаели как се работи долу и са можели да направят нещо, а не са?

Е не е лесно да си глупав. А да им закачат по една оптична интернет връзка на всеки не искаш ли? И защо държавата трябва да финансира нещо в частна въгледобивна мина?

радиостанция в мина с много галерии и комини никаква работа не върши. по принцип мините инсталират вътрешна телефонна връзка с разклонения и табла за обаждане, но как е в тази мина не знаеме. но и да е имало такава връзка свличането на такъв обем скална маса я е блокирало.

това са моментите, когато се убеждавам, че в бг гражданското общество е мираж - не искам да коментирам, че не е водещата новина - явно има неща по-важни от живота... В същото време пред парламента се пее лет ит би...само защото Ораново е достатъчно далеч от интересите на хората с кафето явно. Когато гражданското общество има принципи, то би притиснало не само държвните институции, но би показало и нетърпимостта си към свои членове, които не показват нужният морал - в случая собственикът на мината. Също основният елемент на гражданското общество е съпричастността. Как после да възвеличаем значимостта на седенката на кафе?!

Дано да се завърнат живи и здрави по домовете си. Бог да е с тях и нашите мисли да ги предпазят от най-лошото.

А от т.нар. "собственик" ни вест ни кост.Пропаднал безследно.Явно и той е затрупан в мината.......

дано бог помогне на затрупаните да оцелеят!!!

Молитва за момчетата

Господи Боже, МИЛОСТ! Молим Те спаси тези мъже, опази живота им, извърши чудо, отвори пътя, премахни всяка една пречка, укрепи ръцете на спасителите, дай спасително покаяние на всички, за да Те познаят, че си всемогъщ и справедлив Бог! Прослави се Боже! В името на Господ Иисус Христос се молим! Слава на Бога! АМИН!

обрушената скална маса е запълнила почти изцяло галерията. поради тясното пространство, високата до 60гр. темперетура и ред други трудности не може да се работи с голям екип хора едновременно. спасителите работят на смени, а не както някой го е разбрал, че по един час всички почиват. трябва да спазват технологичните изисквания да не стане по-голям фал и това също забавя нещата. а булдозер и багер вътре не може. в чили беше по- различно, не говорете лошо за спасителните бригади.

Понеже собственика на мината не е там, кой ръководи спасителните действия? А собственика обявен ли е за държавно издирване? Вече имаме двама загинали, трябва да се провери, проявено ли е нехайство, в резултат на което са жертвите. Да не духне към Южна Африка (ако вече не го е направил).

ПРОЗ!

Виждам, че има хора, които са убедени, че отговорност на собственика не трябва да търсим. Какво пък, той само е искал да забогатее. Какво тук значат някакви си жертви?

Тъп си като галош - също като повечето българи. Собственикът на мината ВЪОБЩЕ НЕ Е НУЖНО ДА РАЗБИРА ОТ МИННО ДЕЛО. Как някой неразбиращ от минно дело може да ръководи спасителна операция? Разбери бе глупако - всеки отговаря за неговите си задължения.

Каквото и да ти говорят става въпрос за пари! Той разбира или не, ТРЯБВА да финансира спасителната операция. Вчера излязла вода и тръгнали да търсят хеликоптер да донесе помпи от Марица изток. Той трябваше да е разбрал, че такава възможност съществува. И да ги е поръчал навреме, можеше и с камиони да му ги докарат. Щеше да му излезе по-евтино, но той всъщност си прави сметката нищо да не плати. Никога не съм влизал в мина, но за подпочвени води съм чувал.

А оня феодал-мутра, т.е. собственикът на мината появи ли се или още се крие? Мишка нещастна!

дано стане чудо господ да ги спаси

Боже свети, викаме към Тебе в този отчаян момент, защото човешките възможности са нищожни, Боже, ПОМОГНИ! ЗАПАЗИ ЖИВОТА НА ТЕЗИ МОМЧЕТА! ДАЙ ИМ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ТЕ ПОЗНАЯТ, АКО НЕ СА ТЕ ПОЗНАЛИ ДОСЕГА, ПРОСТИ ИМ ГРЕХОВЕТЕ, РАЗРУШИ ДЕЛАТА НА ДЯВОЛА В ЖИВОТА ИМ, МОЛИМ ТЕ, ДАЙ ИМ СПАСИТЕЛНО ПОКАЯНИЕ! ГОСПОДИ МИЛОСТИВИ, НАПРАВИ ПЪТ ТАМ, КЪДЕТО НЯМА ПЪТ! БОЖЕ ИЗПРАТИ МОЩНИТЕ СИ АНГЕЛИ ДА ПОМОГНАТ НА СПАСИТЕЛИТЕ В ТОЗИ МОМЕНТ! ДАЙ, ТАТКО НЕБЕСЕН МЪДРОСТ НА СПАСИТЕЛИТЕ, УКРЕПИ СИЛИТЕ ИМ. ЗА ТЕБЕ, БОЖЕ НЯМА НИЩО НЕВЪЗМОЖНО! ПРОСЛАВИ СЕ! ВСИЧКО ДА БЪДЕ ЗА ПРОСЛАВА НА МОЩНОТО ТИ ИМЕ! ВИКАМЕ КЪМ ТЕБЕ, МИЛОСТ, МИЛОСТ! В ИМЕТО НА ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС СЕ МОЛИМ! АМИН! АМИН!

защо не се извикат повече работници? половин час работят, един час почиват.....всяка минута е важна за спасяването на тези хора! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Предполагам, че докато почиват други копаят.

Точно така е. Ама то трябва и да се помисли преди да се пише.

моля се за вас

няма да стане с молитви...Защо не поискаха управляващите помощ от ЕС - имаме комисар по бедствия и аварии, от Израел, от американците....като гледах как хора с джапанки носят някаква помпа.....Шокиран съм от тази примитивност и простотия----ще е чудо ако хората са живи......пускали тръба - каква тръба, за бога!!! ПИТАЙТЕ ЧИЛИЙЦИТЕ! П. Славейков го е казал......не сме народ, а мърша....това е

не става и с богохулство. Молитвата помага.

Ами чилииците също пуснаха тръба. През нея вкарваха въздух и храна. Там извадиха хората след 2 месеца. А за Славейков си прав - мърша сме. И всички дават акъл, щото всички са големи разбирачи.