Двама миньори остават затрупани в мина ”Ораново”

Двамата миньори - Иван Лазаров и Николай Михайлов от с. Крупник, остават затрупани на 300 м дълбочина в рудник "Ораново" край Симитли. Спасители и миньори продължават да ги издирват, като копаят ръчно. Официално жертвите на срутването в мината са две - 40-годишният Асен Стойнев от село Полето и 45-годишният Христо Младенов от село Полена.

Обратно в новината

Коментари - Двама миньори остават затрупани в мина ”Ораново” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ми работници, поискахте капитализъм - ето ви го - озъбен, алчен, грабителски, убийствен. . Поискахте честна собственост, чорбаджии изедници да ви смучат кръвта - получихте ги. А властта беше ваша, вие управлявахте страната, гласът ви се чуваше, имахте грижата на държавата, имахте всичко. Сега не ви остава нищо друго освен да започнете отново борбата на живот и смърт за социализъм. И когато спечелите войната, защото друг изход не е възможен, пазете социализма като очите си!

"Драги", въпросът тук изобщо не е на капитализъм или социализъм, а на отговорност и безотговорност. И докато в някои сфери на дейност безотговорността е просто нежелателна, то в минната дейност, медицината и някои други дейности безотговорността си е престъпление...

ТАЯ МИНА Е В ПЛАЧЕВНО СЪСТОЯНИЕ ОЩЕ ОТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКО ВРЕМЕ. ТОГАВА БЕШЕ УПРАВЛЯВАНА ОТ КОМУНИСТИ, ПОСЛЕ БЕШЕ ПРИВАТИЗИРАНА ОТ КАПИТАЛИСТИ-СОЦИАЛИСТИ. УСЛОВИЯТА НА ТРУД СА УЖАСНИ, ОЛИГАРСИТЕ МИСЛЯТ САМО ЗА СВОИТЕ ПЕЧАЛБИ, КОНТРОЛИРАЩИТЕ ОРГАНИ СА МАФИОТСКИ ПОСЛУШКОВЦИ.

Точно Бог си разчиства сметките. Но нали знаете мили мои лумпенчета че покрай сухото гори и мокрото за най голямо съжаление.

Добре, ние сме лумпенчета, а ти какъв си? Социалист?

Няма лошо ако човек е социалист. Но да е негодник (лумпен) е порок.

Как го изчисли 325 лв бе Хасанчо?Не те ли досрамя,бе,? Я се скрий някъде в Анадола!

Алооо, чуждия, чети докрай. Добре е да знаеш, че този рудник е ЧАСТНА собственост и държавата няма задължения към него. Все пак освен възможната помощ има допълнено и друго: "На заседанието на Министерския съвет утре ще бъдат обсъдени и допълнителни мерки за подпомагането им."

Бог да прости загиналите! СОБСВЕНИЦИТЕ НА МИНАТА СА ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ОЛИГАРХИЯ. И ДА НЕ ПЛАЧАТ ЧЕРВЕНИТЕ ЗА СОЦИАЛИЗЪМ, ЗАЩОТО ТЕХНИТЕ КАПИТАЛИСТИ-СОЦИАЛИСТИ СА БЕЗЧОВЕЧНИ ЕКСПЛОАТАТОРИ.

Разбирате ли мили мои глупави и лумпенизирани момченца и момиченца, че това си е най обикновено разместване и свличане на земни маси в разломен район и че от това което ще става най много ще страдат тези които са под земята. Официалната наука сочи че резонансната честота на Земята се е повишила от 7,5херца до към 9херца. Разтълкувайте го мили мои лумпенчета, или може би и птиците и рибите дето измряха в Америка или пък делфините в Созопол бяха комунистически мекерета и земята се бори с тях.

Бог да прости загиналите! Ати си комунистическо мекере!

Я малко по-кротко и по-културно! Какво? Комсомолско секретарче ли си било? Или си закърмено от БКП? Малко бяха партизанчетата на 9.09.1944 г. после се нароиха за облаги, а свестните и трудолюбивите са 90%. Ти си от малцинството! Вадим от тази бройка нароилите се цигани. Те са готовановци и кръвопийци-чакат държавната хранилка.

А като лъжеш как се пулиш ристиПутко? Кротни се ти, щото ще заквичиш, че си репресиран/а. Заслужено.

Какво да кажа? Бог да ги прости, милите, а на роднините-сили!Кой може да си "купи" мина? И защо този заекващ министър вчера каза, че работим по капиталистически? Не, господинчо, работим по комунистически, защото при капиталистите човешкият живот значи нещо, за разлика от тук-вашите хора са виновни за това положение и Вие носите отговорност за тези беди.Това са ваши съпартийци,обикновен човек няма възможност да си закупи такова нещо. Чудя се защо още не сте в затвора и вашата партия не е забранена със закон, както е в Германия?!

"...при капиталистите човешкият живот значи нещо..." Да бе..., сигурно.

325!!!!!!!!!!!!!!!!! толкова ли е цената на човешки живот............но наистина техния труд ,живот си е направо кучешки, но за животните се прави повече..........срамота е

В мините нищо не се прави за подобряване на безопасноста на труда.Собствениците си купуват луксозни коли,имоти,яхти, дават пари на партии,но да вложи пари в мината-йок, защото знаят,че миньорите ги е страх да не загубят работата си и си траят.На това разчитат и политиците-на достигналото да висша степен овчедушие на народа и си правят каквото си искат

Ти за Америка ли говориш. Нещо ми звучи много познато. Естествено, че като се нагълташ с кредити трепериш и трябва да си траеш на работата. В грешка си ако си мислиш, че само в БГ е така. А за яхтите да не говорим.

""Хасан Адемов пък е разпоредил отпускане на еднократна помощ от 325 лева "" Това подигравка ли е? Крадете милиони а тука повече от 300 лева ви се свидят!!!

Собствениците (комуноидните пишман капиталисти) в ЗАТВОРА!

По BTV в централните новини казаха, че за изтеклите 3 години инспекцията по труда е издала над 160 предписания за подобряване на безопасните условия на труд. При 52 седмици в годината това прави по малко повече от едно предписание. Ако е някоя фирма - я за производство на закуски, я за търговия с пакетирани храни, я електротехнически сервиз при неизпълнено едно предписание дейността на фирмата се спира, а на собственика му се разказват игрите от актове и глоби. Защо при над 160 предписания ( даже и да са изпълнявани пак са много ) мината е продължила да действа?

деер

Ало, 20 проститутки или манекенки, както искаш го разбирай, как се издържат?

Трагедия! Бог Да прости загиналите, светла им памет! И дано бъдат спасени другите миньори!!!!!

Въпроса не опира само до Бог да прости, а до това да не се случва повече такова нещо

ЕДНОКРАТНА ПОМОЩ ОТ 325 /ТРИСТА ДВАДЕСЕТ И ПЕТ / ЛЕВА - ЕДНОКРАТНА ПОМОЩ !!!!!!!!!!!!! ДА ВИ СЕРА НА ДЪРЖАВАТА И НА ДЪРЖАВНИЦИТЕ !!! НЕМА ТАКАВА МИЗЕРИЯ И ПОДИГРАВКА СЪС ЧОВЕЩКИЯ ЖИВОТ НИКЪДЕ -ПО ЦЯЛ СВЯТ !!!! ТОВА Е ТО- ПРОКОМУНИСТИЧЕСКА ПОСТТОТАЛИТАРНА БЪЛГАРИЯ !!! А ПОСЛЕ- ЗАЩО БЯГА НАРОДА ?????

Малко ли депутати, министри и областни управители имаме, че нещастията само на дребните и нормални хорица се случват...

деер

Ти областен миньор да си виждал?

Трябва да се продъни земята под парламента, пък после Хасан да отпусне по 352 лева.

правилно ли разбрах, че за всеки загинал Адемов е отпуснал 325 лева? Това подигравка ли е, цирк ли е? Един папагал струва повече в зоомагазин! Г-да министри, не бъдете цинични и не се излагайте и не се подигравайте с тези, които реално работят! Или компенсирайте хората, както подобава, или не давайте нищо, защото се излагате и всъщност се показвате какви мръсници сте! В такава ситуация по-добре открийте сметка в която ние, народът, можем да помогнем на нашите, кой с каквото може.....убеден съм че българския народ е по-човечен, справедлив и щедър от прогниля държавен апарат.

или може би всичко си е в кръга на нещата.....все пак социaлното министерство на българите е в ръцете на т..ин

ТО ПАК НАРОДА ЩЕ ПОМАГА !!! НО ТАКА ЛИ ЩЕ Е ВЕЧНО ??? БЕДНИЯ НАРОД- ДА ПОМАГА САМО ЗА БЕДНИТЕ СИ СЪБРАТЯ ... !!!!! А БОГАТАШКАТА МУТРО-ПОЛИТИЧЕСКА БИЗНЕС-КЛАСА- ДА НЕ СИ ЗНАЕ МИЛИОНИТЕ И МИЛИАРДИТЕ ПО ОФШОРКИТЕ ??? КЪДЕ СА СЕГА - РАЗНИТЕ ПОМИЯРИ И ЗАСТЪПНИЦИ НА ПОЛИТИЦИТЕ- ДА НИ ОЖЯСНЯТ -ЧЕ Е КРИЗА..!!! ЧЕ НЯМА ПАРИ...- ЧЕ ПОЛИТИЦИТЕ СА ЧЕСТНИ ... ВСИЧКО В БЪЛГАРИЯ Е ЖИВА ПОРНОГРАФИЯ... ИЗПОЛЗВАТ НАРОДА НИ...-ИЗЦЕЖДАТ ГО ДОКРАЙ..- И КОГАТО ИЛИ СТАНЕШ ИНВАЛИД И НЕСПОСОБЕН ЗА "ЦЕДЕНЕ"...- ИЛИ ПУКНЕШ С ЕДНА ДУМА ..- НИКОЙ НИКОГА НЕ СЕ СЕЩА ЗА ТЕБ И ТЕ ЗАБРАВЯТ НАЧАСА... ТАЗИ ДЪРЖАВА Е ВМИРИСАНА ОТ ДЪРЖАВНИЦИТЕ НИ...- ХОРАТА СА ОЗЛОБЕНИ .. , НАСТРОЕНИ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ- НЕ ЗАРАДИ НЕЩО ДРУГО- А ЗАРАДИ ЗЛОБАТА И НЕГАТИВНАСТТА КОЯТО ИДЕ ОТ БГ-ПОЛИТИЦИТЕ... НЯМА ДРУГА ВТОРА СТРАНА -КАТО НАШАТА ... НЯМА И НИКЪДЕ -ПО СВЕТА -КАТО НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ...- ТОВА СА - АБСОЛЮТНИ , ЧИСТИ БОКЛУЦИ... ПАК- ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЯХ !!!! ЗАСЛУЖАВАТЕ СИ ГИ.. ЗАСЛУЖАВАТЕ СИ ТАЗИ ЗЛА УЧАСТ И СЪДБА ... ДОКАТО МИМ ВЯРВАТЕ НА ТЕЗИ ИЛИ ОНЕЗИ ПОЛИТИЧЕСКИ БОКЛУЦИ- ВСЕ ПО ЗЛЕ ЩЕ СЕ ОТНАСЯТ КЪМ ВАС- И ВСЕ ПО -ЗЛЕ ЩЕ СТАВА С ВАС- ХОРААА... НО- ТАКА МОЖЕ БИ ТРЯБВА ДА Е ?!!?!?!?

Pesh0

в България могат да копаят ръчно с вързани ръце , след като не са им вързани ръцете , значи правителството помага .

Базисен пакет при погребение - 411 лв. с ДДС.

Не е ли време да подгоним олигархията?

почваме от лакеите. от тебе, примерно.

при такива нещастия министър председателя мястото му е при трагедията

Светла памет на загиналите. Съболезнования за близките. В ден на тъга и траур не е редно да се контактува с отрепки , но на асан министъра ще му кажа в прав текст : Сумата за обещетението е абсолютна гавра с Българските семейства, която ще плащаш с болести и нещастия. До девето коляно .

ДА СЕ ЗАТВОРИ МИНАТА ! ДА ПОЛУЧАТ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ ВСИЧКИ РАБОТЕЩИ ! ПОСТОЯННА СТАЧКА И ЗАТВАРЯНЕ НА ПЪТЯ Е-79 !

325 лв еднократна помощ за загиналите? На този шофьора му взема толкова за ден, а обяда му е двойно повече. Чак се подиграват с трагедията на хората. Светла им памет на загиналите и моите най-искрени съболезнования на близките. Моля се да бъдат намерени живи останалите.

е Орешарски сега? Затова хората уважават Бойко, защото истински съчувства и помага при трагедиея, а гадните комуняги само за гъзовете си мислят!

Ох мамин, явно ти липсва божеството. Ами иди в Банкя да му цунеш микрофона, герберастия мръсна! Никога повече твоят Бойко няма да види власт, ако ще земята да я няма, кръв ще се лее но тая мутра СИКаджисйка власт няма да докопа! Помагал, на кого помогна бе урод? На кого? Раздаваше обещания и потупване по рамото. За справка иди в Пернишко, там ще ти кажат как е помогнал, даже и ще ти покажат. Като си такава герберастийска пачавра, можеш и да им кажеш, че ПроЗтака им е помогнал, вярвам, че си бърз в краката, ако ли пък не, ще опиташ здравината на стоманата от Перник.

Съболезнования за близките. При констатирани сериозни нарушения трябва да се затвори обекта до отстраняването им, а не да се дават предписания с някакъв срок. Да се търси отговорност от виновните.

ДА СЕ ЗАТВОРИ МИНАТА ! ДА ПОЛУЧАТ ОБЕЩЕТЕТИЯ ВСИЧКИ РАБОТЕЩИ ! ПОСТОЯННА СТАЧКА И ЗАТВАРЯНЕ НА ПЪТЯ Е-79 !

Безумен кретен! Какво ти е виновна майката с малките дезцца, която пътува за почивка в Гърция или студеинтът, който ще изпусне самолета за Лондон, та ще ги наказваш със затваряне на пътя! Нищо градивно ли не раждат тъпите ви герберски главици, освен стачки,блокиране, перчене пред ТВ репортерки???

Извинете за грешките при писането, но побеснявам от идиотизма на някои "хора"!

НИЕ СМЕ СЪС ВАС И ИСКРЕНО СКЪРБИМ ! СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА ВСИЧКИ МИНЬОРИ ОТ РУДНИК "ОРАНОВО".

ТОя Грозимир Паргов днес в затвора и от утре да разказва що така се е получило.Конфискация на всичкото му имущество в полза на Държавата и пострадалите,БОГ да ги прости.И БОГ да е занапред със близките им

Този е източил Добруджанска банка и пак не са го осъдили. Само си е утроил имането през последните 20 години.

Вдигайте още годините за пенсиониране при миньорите и работниците първа категория. Не ни искате живи!

Собственикът на мината е свързан с червената мафия. Другарите да не плюят Президента, а да се осведомят по-добре за тъмните страни на приватизацията на мината от кръговете на тяхната олигархия.

божието наказание за грешките ни не закаснява не виждате ли колко хора млади загинаха зач-5 дни стига вече с това противопоставяне с тя политически игри работете мислете за живота на хората

Работете за червената мафия искаш да кажеш, нали?

Хасан Адемов:На семействата загиналите миньори ще бъде отпусната еднократна помощ в размер на 325 лева. ТОВА ГРЕШКА ЛИ Е ИЛИ ПОДИГРАВКА СЪС ЗАГИНАЛИТЕ?

Бог да ги прости! жалко за тях и семействата им. тижка работа в мизерни условия и още по мизерно заплащане.

стига с тези смешни инсценирани "протести ",че хора умират по мините -на кой му пука !?

божието наказание за грешките ни не закаснява не виждате ли колко хора млади загинаха зач-5 дни стига вече с това противопоставяне с тя политически игри работете мислете за живота на хората до реалист много си прав

И според теб протеста срути мината? И да няма протест, тази мина щом и е писано да се срине нищо не може да я спре. Ебати реалиста си!

Мисля че близо беше и Кресна където от нищото паднаха и скалите, а по нагоре беше и Перник и не знам защо си спомням за още много кални свлачища. По добре питайте учените от геология за Земята отколкото Плевнелиев да разказва врели некипели за "мръсните" комунисти.

то този кретен Президента защо не се скрие някъде, вместо да търси отговорности!!! да си налегне олигархичният задник и да не се бърка!!!За тази работа има изпълнителна власт!!!

Свещена простота!

Мината е собственост на Красимир Михайлов-Паргов, известен мафиот от Перник. Собственик на фалиралата Добруджанска банка. Него съд не го лови. И после ще ни питат, защо стачкуват хората! Защото мафията управлява вече 24 години...

Не "мафията" а капиталистите управляват!

Управлява мафия, т.е. капиталисти-социалисти.

Абе отворко ти слизал ли си долу,че коментираш ще напълнеш гащите още в клетката.Откакто мините са частни всеки ден ако излезеш горе жив и здрав значи господ те пази.

И като бяха държавни, беше същото, тогава ги управляваха комунисти, а сега капиталисти-социалисти, т.е. бивши комунисти.

По-добре не чакайте на господ, а гледайте мината да е добре укрепена и при най-малкото съмнение я доукрепвайте.

Нарушения сигурно има. Обаче кой и доколко ще разнищи цялата тази работа или с пари отново ще се реши всичко до следващия случай, който и да е той.

"Проверките се правят на всеки три месеца и последната такава проверка в рудника е направена през юни. При проверките са констатирани нарушения и са направени предписания." При такива рискови обекти ИТ вместо да пише предписания,да вземе да командирова някой от търтеите си да стои в обекта докато се изпълнят тъпите предписания!

пульото да не би да е с е осведомил че собственика не е човек на ГЕРБ, а на БСП или ДПС че се обажда от коневръза. Ще разберем ако пак прави политическа пропаганда чрез нещастието на хората.

Жалко за хората. Това е частникът, сега ще се окаже, че е пестил пари за осигуряване на безопасна работа , но най-вероятно да го извъртят, че миньорите са направили нещо нередно!

това лято тези дъждове донесаха кал и смърт в мината. Пролетно време носят разрушения по селата и градовете. Някои нещастя са неизбежни, други предотвратими защото са резултат от човешка немарливост (някои наводння).

Жалко за хората. Ама плевнята да вземе да млъкне, че е смешен- навсякъде се прави на моралист...

"Проверките се правят на всеки три месеца и последната такава проверка в рудника е направена през юни. При проверките са констатирани нарушения и са направени предписания." Докога всичко ще се изчерпва с "направени са предписания"? Става дума за обекти с висока степен на риск. При констатирани нарушения те трябва да се затварят до отстраняването им, а не само да се пишат предписания. Тук става дума за човешки живот! Бог да прости жертвите и да даде сили на семействата им да преодолеят трагедията. Но всички отговорни лица - министри, депутати и т.н., които изтичаха бързо там, трябва да направят необходимото в най-кратък срок виновните за инцидента да бъдат ефективно наказани. Защото иначе за всички ще бъде ясно, че са отишли там, само за дфа си направят PR за сметка на пострадалите!

Ами такива са всички държавни институции. Какво да ти кажа... То не напразно сме стигнали до тук.

Жалко за отрудените хора. За съжаление всички рудници собственост на този ЧЕРВЕН ОЛИГАРХ са в подобно състояние. Преди време го изгониха от Сърбия, но явно там хората са по-читави от Българският матр'ял и са прозрели какъв идиот е този.

Ковачки не е тук.Друг е чорбаджията.

Luna0102

Бог да ги прости, жалко за хората.

Да стискаме палци и министрите, които са на място, да споделят съдбата на миньорите.

момче с това име и с това ,което пишеш, май си от шпиц командите на ГЕРБ.

ПРАВИМ КАПИТАЛИЗЪМ ОТ 19 ВЕК

след 2з години крадене и изостаналост, преди това, всичко се руши.