Минути преди джип да прегази 4-годишно дете, в него се е качило момченце

Предстои извършване на следствен експеримент и назначаване на експертиза

Обратно в новината

Коментари - Минути преди джип да прегази 4-годишно дете, в него се е качило момченце | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Достатъчно е детето да натисне съединителя без да пали колата . по нанадолнище ще тръгне сама и то доста бързо .

Мерси, че ни светна, г-н разбирач! Ако не беше ти да просветлиш нас простолюдието, никой нямаше да е наясно как се управлява автомобил.

Добре поне, че не сме като в Норвегия да отнемат децата на хората, защото уж не си ги гледали!

мангал мангал

Бащата е виновен,че е оставил ключовете на колата и детето се е докопало до тях и за останалото полицаите зная какво се е случило.

циг@нска работа ,като ви казвах да ги култивизираме чрез производство на биологично чист сапун ,бб не дава сега им берете плодовете,имам си един такъв не е ман гал ама сие долната част на обувката

това Розово да не е с. Розино, където жителите са си цигани

Как така неизвестен извършител- нали собственикът е известен?

Използването на ръчната спирачка и заключването на автомобила трябва да са задължителни действия по закон.

Сега сподели как ще накараш всяко същество на тази теория да спазва този закон!

Сподели и кой ще ходи по колите да проверява дали са заключени?

Автокрадците за какво са?

Значи,,, когато не беше задължително да се кара с пуснати фарове, всички "гъзари" караха с пуснати. Като стана задължително, сега те мрънкат и карат загасени. Ако е задължително да е дръпната ръчната спирачка, същите не само ръчната няма да дърпат, но и няма да оставят на скорост,,, батки прости.

Ми то използването на ръчната е описано точно в ЗДП бе, льольо! Как само си личите тия, дето хем не сте го чели въпросния закон, щото вас "тате ви е научил" и "книжката не прави шофьора", ама иначе сте първи да назидавате и да давате акъл!

колкото по-малко инфо, толкоз повече догадки. затвърждава се обаче мнението, че цената на джипа е обратно пропорционална на акъла на собственика. а иначе, статията си е в категорията "жълтини", подходяща за лятото и типична за Дира.

Момченцето се качило,освободило ръчната и слязло в движение.Имало сметки за уреждане с потърпевшия.Смешници.Явно тоя с джипа е наш човек или е прехвърлил парите си по сметка на БГ съда.

Освободило е ръчната друг път. Колата е била на първа скорот и той си е играл с лоста. След това е останала на неутрална.

Predi vsi4ko e trqbvalo da zskluchi kolata si.

не мога да разбера това каква новина е и какво ги интересува гражданите за някакви следствени работи? Що ни занимавате с простотии не знам.

Явно са "ц-ган" щом не пише нищо и няма снимки.

минути преди ... в него се качило момченце... а слязло ли е после момченцето ? или е било вътре и се е возело по време на инцидента ? що така с недомлъвки ?

ами то е ясно - хлапето се е качило и е почнало да "кара".... въртиш волана, дърпаш квото ти падне, натискаш разни бутони... познай ако не се бе качило - дали е щяло да има този "инцидент"

Споко. Бай Мангал ще направи нови две на мястото на това.

Първо , пази боже да се случва подобно нещо! И след това да се търси причина за инцидента. Съсед почина от рак , притесни се след като блъсна и уби възрастна жена на пътя....

"Пази Боже" пък каквото стане... Казано е: "първо си помогни сам и Господ ще ти помогне"! Човек, когато не мисли после се чуди откъде му е дошло. Всеки търси някакво оправдание и как да обвини друг, но никога не се вглежда в себе си и никога не признава собствените си грешки. Закони и наказания трябвали, да се заключва колата. Ами когато не се сещаш че лапетиите могат да я подкарат на 6, нали на 12 ще вземе ключовете и кой знае колко други невинни ще затрие...

Дебили, дебили !

кат бел ден. Собственика се е издънил и прехвърля вината на 6 годишния си син, който не носи наказателна отговорност.

хаха :) ама за всички действия на детето кой носи вина ? баща му !

родителя на някой непълнолетен убиец да лежи?!?

Вината я прехвърлят свидетелите.

Нещо версията не е правдоподобна. Съвременните коли току не тръгват така, особено ако са автоматик. Тези с ръчни скорости може, но ако не са на скорост и не е дръпната ръчна. Ако има и такива дебили с книжки, то значи сред нас се разхождат на свобода убийци. По-скоро някой нещо е "ПИПНАЛ" - дали друго дете, дали шофьора е направил белята, пък се е скрил и после се е направил че уж джипа сам е тръгнал ?

ама ти не четеш ли, че дете си е играло вътре колко му е да почне да натиска педалите и да ръчка скоростния лост за да изклчюи от скорост. ? и кви съвеременни коли ? това е булгарстан ?

всеки шофьор има заложен навик да дърпа ръчната, но както съм казвал като дискутираме с приятели мерките за безопасност "не мисли за нормалните ситуации, мисли за ненормалните". голяма част от тия инциденти стават не защото шофьора е "забравил" или "неебавал", едва ли. много често инцидентите се причиняват от нещо необичайно, може да му е звъннал телефона, може да се е заприказвал с някой, все тая. мисълта ми е, опасностите се подценяват много сериозно от хората които са изрядни и си мислят че щом са изрядни "това не може да се случи на мене".

не всеки! повечето ама от повечето, всичките вече сме извън бг. вече останалите, освен "повечето" населяват територията, а те ръчна не дърпат. и като отидат в норвегия им вземат децата... на съшите тези

Пропуснал си "т"-то накрая, идио:) Стой си в Норвегия, аз съм в САЩ (студент съм тук от 2 години) и няма да ти казвам що идиО като теб има тук, ама американско идиО. Страшни сме българите сами да се заливаме с помия, а после защо никой не ни уважавал! Е, няма как да те уважават, щом сам себе си не уважаваш. Досега не съм чул нито един американец (кьопав, малоумен, неграмотен, бездомен, въшлясал, алкохолик, дрогер или какъвто и да е) да не твърди, че Америка (УСА) е най-великата страна в света! Просто няма такъв! И не съм чул нито един българин тук да не полее с поне малко помийка страната си, докато обяснява на американците откъде е. Даже не се усещат нашите сънародници, че го правят - то им е някак вродено. И не говоря за разговори между българи и българи, където и да си кажем някои нелицеприятни истини за нещата у нас, те би трябвало да си останат само между нас, а не да ги разказваме и преекспонираме пред другите нации, които в никакъв случай не са по-добри от нас. То е като в едно семейство - у дома може и да си посочите недостатъците, но правите ли го пред съседите си, колегите си и още повече когато отидете на гости някъде? Замислете се! Всеки един българин някъде по света е посланик на страната си - по неговото поведение хората започват да съдят за цялата ни страна. Същото тук го правят и голяма част от украинците, руснаците, молдовците. Но не и гърците, например! Не и арабите, които смучат с пълна сила социалната система, но мразят Америка и боготворят собствените си страни. Как само ние сме оперирани от собствено достойнство и самоуважение?! Винаги съм се чудел и вероятно никога няма да престана да се учудвам! Млад съм още, но съм бил за по няколко години и в други страни и навсякъде сме едни и същи. А жалко, защото имаме толкова качества, с които превъзхождаме други нации, но дори и това не забелязваме. Трябва някой американец, германец, англичанин да ни похвали, за да се поокопитим и свенливо да надигнем главица. Да, да, някакъв зачатък на самочувствие и достойнство у нас се забелязва едва, когато някой "западняк" ни каже "bravo, you are a great guy". А те го казват, защото така са възпитани и го казват на всеки. Не защото наистина смятат, че си с нещо изключителен.

Да оставиш на улицата малки деца без надзор? Това само 'животни' могат да го направят. Точно затова хората имат закони да не се оставя без надзор дете под 12 години и ще ти го вземат ако те видят, че го правиш.

да се чудя как съм отрасал като не можеха да ме приберат нашите до 12 часа вечерта всеки ден?!? Света полудя от едно известно време насам!

айде сега кажи, и че фортнайт си играл и не си бил пристрастен? или че на 1 година си знаел какво е тач скрийн и как се геда ютуб ? кажи де ? нали си бил дете

недей да съдиш нормалните хора по джендърските си критерии, това че тебе са те държали по цял ден в къщи да не си ожулиш коляното, не значи че това е нормалната процедура, всички нормални хора оставят децата си да играят на улицата (ако може)

Изглежда не си бил дете.

Джендърските мераци по крадене на деца под 16 години са факт, узаконени, за огранизацийки без проверка или одобрение на държавите, че могат и пари да ви вземат, колкото те кажат.

Боже, моите родители са били страшни "животни"! Докато те си се мандахерцат на работа по цял ден, ние с брат ми и другите деца от софийския квартал "Младост" бяхме оставени на произвола на съдбата - буквално на улицата. И, о, боже, големи скръндзи са били - стискаха се да платят за бавачка дори! Да не говорим, че имахме право да юрим с колелетата в радиус 2 квартала. Да, вярно други времена бяха - онзи лошият мракобесник ни управляваше и никой гък не смееше да каже, камо ли да си помисли да се гаври с нас, децата. От време на време лудата леля Пена от първия етаж ни навикваше, че й мачкаме цветята в самодейната градинка и че й крадем джанките из под прозореца. Даже хулигани и нехранимайковци ни наричаше, а родителите ни вместо да набият леля Пена, или да се оплачат в Агенцията по защита на децата или на милицията срещу нея, такъв сочен ни изплющяваха отзад зад вратовете и ни караха да ходим да й се извиняваме дружно, нищо че си я знаеха, че е малко шантава. И странно, но всичките взехме, че хора станахме - изучихме се, владеем чужди езици, не сме престъпници, нито алкохолици, изградихме семейства с деца, продължаваме да се обичаме и да си помагаме, когато можем. Ех, стари добри и нормални времена бяха! Та, така, драги ми Смехурко, вероятно няма да ме разбереш, ако си роден след 80-та година:)))

Нещо издиша тая весия. Туарега 99% че е автоматик и ако собственика не го е оставил на позиция "Р" е щял още преди да слезе да тръгнне. Същото важи и за ръчната която е с бутон.

една патка мислила мислила и умряла.

Явно е норма в твоето "семейство".

Детенце... Да му е светло горе!

Какво трябва да значи това?

много по-добре е да му е топло ?! светлината уморява очите

Когато шофьорските книжки са купени...не са известни ръчните спирачки...мигачите...спирането на знак стоп....паркирането....заключването на ктолата...всъщност нищо не им е известно на хората от махалата...само знаят, че могат да си купят книжки...могат и дипломи за средно образование...могат всичко...

На надолнище не ли на преден...как тръгва на заден по инерция

като детето натисне съединителя, как мислиш ?

дадената снимка..може изобщо да не от мястото на инцидента.

абе чта и не разбирам: фолксваген, който е джип! това да не е същото като "свинската чума", която е треска и не е никаква чума ???!

а повечето в БГ са тъпуни и викат на всичко джип .

за глупаците с минусите : Jeep e американска марка високопроходими автомобили. VW е немски автомобило производтел на всакакви возила, но не и на истински високопороходими.

а бе учения, да си чувал нещо за бранд? (ксерокс например)

бран е МАРКА ! С Xerox правите същата грешка, като с Jeep! И тя е американска марка за копирни машини ,Но има много други марки копирни машини, не всичко е ксерокс!

Понякога във всеки език влизат думи, които получават собствено значение, различно от първоначалното. Така е с джип (кола с висока проходимост, два двигателни моста), ксерокс (копирна машина за документи), тир (голям камион за транспорниране на товари в закрита каросерия) и много други.

и на всичкидебилчета викат Rhino за по лесно. Що да се затрудним (колко ли) да казваме нещата с истинските им имена.

Истинския български шофьор никога не дърпа ръчната спирачка! Само льохманите го правят!

и сдуханяците смотаняци ! истинския мъж дърпа ръчна само при минус 20

Трябва да се забрани движението на стари кошници !

Фолксваген Туарег не е кола за селяни....от село Розово... Не че подобни селяни няма и по Витошка, които на всичко отгоре са и родени там ....

не обиждай селяните! виж на снимката кесещите на улицата мургави силуети с купените книжки, които си въобразяват, че и на физическите закони им дреме за циганските им права...

И ти мислиш, че някой дрипльо 40 кг с мокрите дрехи, неграмотен и гол и бос може да си купи Туарег, па макар и втора употреба?

Този Туарег, не е ли автоматик? Как при изгасен двигател ще потегли тогава?

На неутрална скорост кутията е отцепена и потегля .. Има защита да не можеш да не извадиш ключа ако не си на паркинг режим който "занитва" кутията.

Също така няма и да освободи паркинга, ако двигателя не работи.

защо да е автоматик ?

Оказа се, че от второто поколение (2010-2019) били само автоматк. Не знаех, че има вариант и за ръчни скорости.

най-голямата мечта на българина е нафтова печка с ръчни скорости... но да, доста интересно как малкият е подкарал колата... евентуално безключово запалване, но едва ли, тия гурбетчии са довлекли няква 10-на годишна барака...

А, пардон. Не всички сме като сънародниците от територията, сите богаташи, с автомобили на по 1 година

Какъв е този безмозъчен ганю, който си е оставил тежкия джип на наклон, без да изтегли ръчната, без да го заключи?! Сега остава да кажат, че и на скорост не е била оставена! Трябва да си много тъп селяндур, за да си оставиш така колата!!! Как така няма задържан, като е ясно, чия е вината?! Милото ангелче, дано да не се е мъчило преди да издъхне. Съболезнования на родителите! А на този ганю трябва да му отнемат пожизнено книжката. Такива идиоти не трябва да имат шофьорски права!

Трябва първо да разбереш ситуацията. Тази кола-мечта е взета да се показва и да й се любуват съседите и роднините. Държи се отключена за да може всеки да прекара малко лично време в нея и да се наслади... примерно на интериора и многото копчета. Изобщо не си успешен икономически емигрант, ако не се прибереш при роднините с хубава кола. Може в Англия да живееш в имение, но ако не ти е хубава колата, роднините няма как да разберат. Светъл път на детенцето.

Безотговорното отношение и проявата на безкрайна простотия в България, гарнирани със ненужно надуто самочувствие води само и единствено до зловредност!

Като малък и аз съм успял да освободя колата ни от скорост, ама за късмет всичко се е разминало само със счупен фар. Хора, а бе ще ви признаем за велики шофьри даже и ако използвате ръчна спирачка, колани и детски столчета.

Ама ти си бил голям пакостник бе. Що не са ти дърпали ушите?

Да, ползвам ръчна, колан и стол за кола. Дъщеря ми не иска да се вози без колан дори за 100м, а е на 4г. Това е нещо, на което се учат децата от бебета и после няма проблем с колани и други подобни. Не разбирам някои хора, които сутрин виждам пред градината. Деца висят по прозорци, предни стъкла или върху ръчната спирачка. Утре тези същите деца подкарват колите на родителите си и някои хора се вайкат защо така станало. А за ръчната спирачка многократно съм била осмивана от баш геврекчии, които такова нещо не ползват и смятат, че се превземам.

Моя зет Профисионален идиот ги вози от бебета на предната седалка.Не питай как се чувствам....

И мен колко ме подиграват за тая ръчна, ама аз тъпо и упорито си я вдигам и зиме и лете, и на равно и на криво. аз така съм си сигурна, пък нека ми се смеят. Оня ден на паркинга на един хипермаркет на едно жипче му отиде фара, а една опашка коли чакахме да се появи собственика да дойде да си я дръпне от изхода.

В книжките на автомобилите пише, че са опасни играчки и винаги трябва да бъдат заключвани, поставяни на ръчна и при голям наклон гумите да са завити към бурдюра, а оставянето на скорост не е достатъчно.

То пише, ама трябва да има кой да чете, че и да запомня прочетеното. Ама бай ти ганя катО поспечели малко парици и си купи Жип, и вече става голямата работата и нехае за правилата.

Бай Ганьо е мърляч.. Аз лично карам автоматик и дадох 200 лв за да е ръчната ми в оригинално състояние именно заради такива ситуации. Но както се казва пази Боже да не се случва , че всеки може да се разсее за секунда.

И по един камък под всяка гума, ако е на наклон.

после тези същите ще ги чуеш как плачат от норвегия "държавата ми краде детето!" ами виж се къв си безотговорен булгаристанец бе! децата : 1 . явно играят на улиицата без надзор 2. джипа е абсолютно занемарено оставен, отворен, необезопасен 3. деца умират... булгаристанска дивотия

умнокрасавец, по-добре се изнасяй към норвегия, че тука след някоя година може да станеш миньор, в уранова мина

Дай ме пари и му гледай сеира. Гурбетчии.