Минути преди трагедията в старозагорското село Розово, при която джип "Фолксваген Туарег" потегли сам на заден ход и премаза 4-годишно момиченце, в колата се е качило 6-годишно момче, съобщиха очевидци пред bTV.

Сигналът за инцидента е подаден около 19 часа в понеделник. Тогава група малки деца играят край паркирания джип на улица "Свобода" в Розово. Внезапно автомобилът потегля на заден ход и блъска 4-годишно момиченце. Собственикът на колата, който е роднина и съсед на родителите на пострадалото дете, го откарва в Спешна помощ в Казанлък. Въпреки усилията на лекарите обаче след десетина минути момиченцето издъхва.

"Родителите на загиналото момиченце имат още едно детенце, което няма годинка. Много добро семейство са", сподели кметицата на Розово Теодора Георгиева.

Семейството на собственика на джипа пък наскоро се върнало от гурбет във Великобритания. По неофициална информация именно 6-годишният син на шофьора на джипа се е качил в него преди трагедията, а колата е била оставена без ръчна спирачка.

Окръжната прокуратура в Стара Загора наблюдава досъдебното производство, което е образувано за причиняване на смърт по непредпазливост.

По делото се извършват активни процесуално-следствени действия, като е иззет автомобилът, извършен е оглед на местопроизшествие и са разпитани свидетели.

Предстои извършване на следствен експеримент и назначаване на автотехническа експертиза, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

До момента няма задържан, а досъдебното производство е срещу неизвестен извършител.