Кой кой е в кабинета ”Орешарски”

10 мъже и шест жени са номинирани за министри в кабинета на избрания от левицата за премиер Пламен Орешарски. Сред тях има лекари, юристи, финансисти, икономисти, историци, филолози, проектанти, архитекти и преподаватели.

Обратно в новината

Коментари - Кой кой е в кабинета ”Орешарски” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПРАВИТЕЛСТВО НА ТИМ-АДЖИИТЕ-ПЕРАЧИ НА РУСКИ МАФИОТСКИ КАПИТАЛИ ПОДКРЕПЯНИ ОТ РУСКИЯ ТРОЯНСКИ КОН-АТАКА.

Абе какво питате кой кой е в кабинета на Орешарски? Червени боклуци са всичките, вкл. и уж националиста Сидерчо, гласувал за тях завоалираничко. Само им даде кворум де.

орешарски вече се е приел много ама много сериозно......просто смешник!!!!

КАТО ЧЕТА СЪСТАВА НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО, МИСЛЯ, ЧЕ НЯМА ДА ИЗКАРА И ДВЕ ГОДИНИ, ДОРИ И ЕДНА! ТОВА МОЖЕ ДА СА ЕКСПЕРТИ, НО И НЕ ЗА ТЕЗИ МИНИСТЕРСКИ КРЕСЛА. СТРУВА МИ СЕ, ЧЕ СИ В БЕЗИСХОДИЦА Г-Н ОРЕШАРСКИ!

Българите от чужбина определено не сме гласували за тези. Българите, които сме по чужбина сме избягали именно заради тези - БСП и ДПС. Аз апелирам към всички българи които са по чужбина да спрат да пращат пари към България докато БСП и ДПС са на власт. Пращайки парите си в България, Вие пълните гушите на тези които ви прогониха. И да поясня: Много от българите работещи в чужбина освен издържката на деца или родители също така инвестират в покупка на имоти или нещо друго. Това до голяма степен е гаранция за бъдещо завръщане! Нали се сещате, че и децата и родителите могат да бъдат "изтеглени" в чужбина. Тогава освен че няма да се праща някаква издръжка ами дори мизерната пенсия ще отива и ще се похарчва някъде в чужбина. Така няма да има приток на пари, даже ще има изтичане на вън - капка по капка... Вместо един пенсионер да плати ток, храна и лекарства, тези пари ще отидат някъде в чужбина...

Аз не съм привърженик на БСП, но трябва да им признаем, че те са единствените, които могат да разкарат гробарчетата от власт. Затова и гласувах за БСП. Идеята да гласуваш за формация, която не влиза в парламента , е безсмислена, изгубен глас. Сега поне знам, че наистина съм гласувал срещу ГРОБ, а това е най важната задача за момента - гробарчетата да заминат в историята. И не си прав, че не пращаш пари в България, но то си е твоя работа. Купуването на имот е предпоставка да се върнеш един ден. Точно това смятам и да направя. Ти като не искаш - твоя си работа, кой го интересува това.

Точно там е проблемът с изтичането на парите - ако не хранят българско, ще хранят някое чуждестранно говедо....., ако е така по добре българско да е.....

Не знам дали ще се почувстваш по-добре ,когато разбереш ,че"говедото" е опаткало зобта ,а за баща ти е останала сламата.

Пуснете името на Мариана Георгиева в YouTube и се дръжте да не паднете!

Вижте новия министър на спорта как се представя на мигинг на ДПС.Голям експерт ,няма що!!! link

най - смешен е министъра на транспорта, като образование - що не ходи да си плава по моретата пристанище Варна - доста пари са "усвоени" там от наши хора

Честито на ТИМ-групировката!! При комунистите няма ала-бала, парите на масата и точка по въпроса!

Цялото правителство и БНБ са подслушвани с контрол на съзнанието на мрежата на Мтел с подкрепата на ЕК и ЕЦБ. Пламен Орешарски, Петър Чобанов, Калин Христов, Мариела Ненова, Андрей Василев, Росен Розенов, Григор Стоевски, Кристина Карагьозова, Цветан Цалински ограбиха икономиката, а вие (или капитала зад банките в картел) го направихте финансов министър. Калин е с контрол на съзнанието с имплант и връзка с мрежата на Мтел, нещо нормално за съвременните технологии и обслужва интереси. Същото важи и за посочените по-горе - явно като направиш балон, този с печалбите те взима на работа да получиш дял! Като работех в БНБ за малко, след като на някой в ЦЕУ на Сорос ни преподаваха как се организира криза и картели, те се опитаха да ме накиснат за кредитната експанзия за надуване на балон на фондовата борса и жилищния пазар довели до съответно спад от 20 млрд + 10ки млрд+10 млрд лоши кредити. Най-глупавото, е че ги оставате на длъжност и ще продължават да ви мамят.

ИНТЕРЕСНО МИ Е КАКВИ ПАРТИЙНИ КНИЖКИ ИМАТ РОДИТЕЛИТЕ ИМ ПРЕДИ 10.10.1989г.?

...червени

Че то други книжки имаше ли?

Из нет-а върви следния каламбур - всияките нови министри, са червени глсти...

МВР -Цветлин Йовчев- Щом е бил в ДАНС значи е момче за политически поръчки.Всички там са такива.

това са такива празнотиквеници в този кабинет избрани от ънсс такув измуслен университет и толкова примитивни хор акоито докараха булгаря до този кари. в ънсс нима потенцял това е един номенклатурен университет тези преподаватели са само подлизурковзи и лакеи ако имат достоинство по разумно е да се одтеглят и да дадат на боико борисов власта булгаря с този потенцял не може да се оправи трябват и образовани на запад хора . в булгаря останаха само страхливзи и лакеи суяливам за нас но това е истината всички които избягахме сме по опитни и знаещи от тези читанко и преписвачи!

Hашата танечка 69 набор би трябвало да и дадат министерстовото на любовта. Tя сега е на инструктаж при шефа, но ще се върне скoро да обяви новината .

от какви семейства е произходът им. Да не се окаже, че всички са с "прогресивни" такива.

Излишен въпрос. Класово-партийният кадрови подбор е вечен, и за политици, и за капиталисти.

...Глутници доктори за щяло и нещяло, пък после се чудим защо в Бърза помощ нямат лекари... ЗАЩОТО ТАМ ЗАПЛАТИТЕ СА ПО ГОЛЕМИ ОТ 650.00 лв !

Чета, чета и или нещо не разбирам или това са хора събрани от кол и въже. Първо, във Военноморското училище във Варна има специалност "Корабоводене", но от там излизат капитани, а не инженери. Инженери излизат от други специалности. Второ, Ангел Найденов уж е завършил за капитан, а цял живот е бил партиен номенклатурчик. Въпреки цялото ми уважение към образованието във ВВМУ (това е едно от малкото учебни заведения в БГ, дипломата от което се признава в цял свят), все пак там се обучават за капитани и корабни инженери. Ако някой е завършил политически профил (за политкомисар), да бъде така любезен да си каже. А не да се прави на велик капитан далечно плаване. Или на още по-велик инженер-конструктор на кораби. Или на най-велик инженер-двигателист. Или на всичко това взето заедно. Айде стига..... Второ - огромно количество доктори. Ало, Черешарски, един доктор за МЗ е достатъчен. Глутници доктори за щяло и нещяло, пък после се чудим защо в Бърза помощ нямат лекари. Трето, нали уж това правителство щеше да е от експерти. Програмно, или еди какво си. Сега се оказва че това си е едно партийно правителство на БСП+ДПС, с няколко души кариеристи, допълнително за цвят. Сега вече е напълно ясно защо Станишко говореше вместо Орешко. Истината е че го насади ан пачи яйца и сега оня ще се чуди откъде му е дошло.

Пламен Орешарски: - зам.- министър в правителството на Иван Костов; - зам.- лидер на националното ръководство на СДС; - министър на финансите на тройната коалиция; - днес - единственият фаворит на червените за бъдещ ляв и социален премиер. Постиженията на Пламен Орешарски като министър на финансите: - Инфлация през 2007 1...2,5% най-високата в ЕС, - дефицит от 4,7% за 2009 г, - масови стачки на лекари и учители заради ниски доходи и то по време на финансов разцвет на икономиките в цял свят, - последният човек в Европа, който разбра, че има световна криза - като резултат България не взе никакви антикризисни мерки Черешката на тортата в постиженията на Орешарски обаче, безспорно е далаверата, добила популярност като Батко и Братко През 2008 г. по време на управлението на тройната коалиция, източването на фонд "Републиканска пътна инфраструктура" доведе до тотално спиране на европейското финансиране за България. Далаверата бе по комунистически нагла - Сергей Станишев строеше магистрали с Батко и Братко - братята Веселин Георгиев, изпълнителен директор на фонда, и Емил Георгиев, шеф на фирма Биндер. Батко уреждаше фирмата на Братко с обществени поръчки за над 120 млн. лв. Завъртането на милионите ставаше под благосклонния поглед на Пламен Орешарски министър на финансите и член на управителния съвет на фонд Републиканска пътна инфраструктура. Скандалът с братските поръчки приключи без последствия за него - прокуратурата отказа да повдигне обвинение срещу Орешарски за неупражнен контрол, както настояваше опозицията. Затова пък България загуби милиони и от далаверите, и заради спряното финансиране от Брюксел. Айде да ни е честит новият премиер - фурнаджийска лопата.. Гади ми се от избирателите му!

Не бързайте с коментарите, защото утре може да се объркат всички сметки. Всичко е оставено в ръцете на Болен Сидеров. На него никога и за нищо не може да се разчита, човекът си е за лудницата. По странно стечение на обстоятелствата обаче все още е навън. Каквото и да каже след 2 минути то вече не важи. Така, че докато не се гласува това правителство всичките коментари са празни приказки.

Това е правителство на безпомощността пред зависимостите.Ако г-н Орешарски беше умен мъж и с достойнство,нямаше да допусне да го разкарват като панаирджийска мечка преди изборите за реклама,а достолепно можеше да почака за поканата.Няколко минутната слава понякога носи безчестие и петно завинаги.

На митинг на ДПС, г-жа Мариана Георгиева заяви, че ще работи турският език да стане официален в училищата и да се изучава наред с българският.

Ей, няма сгаждане на българина.... тоя бил такъв, оня бил онакъв, а ние самите какви сме?! Какви хора да дойдат, може би марсианци, но и на тях ще намерим кусури, че не са от нашата планета. Какъв народ сме ние...!

Ами ние сме народ, много патил от комунистите, видял ги как управляват и преди, и многократно след 10-ти ноември, та затова някак не им симпатизираме сърдечно. Просто помним!!!

от всички Десислава Терзва м се видя най афиф. съдих по снимките им за това ще свършат рли работа или не. Тя е типичен чиновник, без въобръжение.

Алоооо, антигерберите, къде се спотаихте като бълха в гащи?? Нали се борихте да свалите ББ. Това ли са ви министрите? НЕЩАСТНИЦИ!

"Искра Михайлова - министър на околната среда и водите". Какво разбира от околна среда/екология/води тази особа? Някой знае ли?

Може би библиотеката на министерството има нужда от обновяване, систематизиране... Абе , с други думи, от професионалист - експерт.

Българите от чужбина определено не сме гласували за тези. Българите, които сме по чужбина сме избягали именно заради тези - БСП и ДПС. Аз апелирам към всички българи които са по чужбина да спрат да пращат пари към България докато БСП и ДПС са на власт. Пращайки парите си в България, Вие пълните гушите на тези които ви прогониха.

Вторият абзац говори за тотално оглупяване. Че да не би да изпращате пари за общото благо - храните ВАШИТЕ ЛИЧНИ майки и бащи и в това няма нищо лошо, но защо си мислите, че ще накривите шапката на някого, ако ги оставите да мизерстват? Това са си ваши семейни работи.

Браво ! - току-що Вие дадохте как-Точно да бъдат сецнати 'наште' махленски шмекери. - Просто Стоп на притока пари. И Пълна Газ на Директни Семейни Доставки. Ха да Видим тогаз тез 'наште' кви шъ ги шашмалогизировать !!!

Пак ще пращаме на нашите близки, но готови стоки, купени в страната, в която работим. И сега го правим. Така че ще видят нашите пари вече на куково лято.

Премъдрост !

Експертно е правителството, има няколко експерти по това как да се краде в особено големи мащаби. Иначе наистина има 2-3 имена които си разбират от работата, останалите са там за да подсигурят потока от пари към определени фирми и партии.

Отношението мъже жени е 7 към 6, не послъгавйте и за сведение от другия бряг при Станишев са: Кристиян Вигенин Ангел Найденов и Драгомир Стоинев за сега. Да живее кабинета на "меките китки", "твърдите олигарси", картелни сдружения и монополи. Поздрави на Ангел Славчев Че Гевара и другите славни имена от организираните спонтанно протести!

вигенин- без ден трудов стаж,йовчев-без ден стаж в полицията, синтаксис и спорт ... и т.н.В съставянето на този " кабинет" участва и борисов- чрез йовчев. Квотното зазпределение е очевидно.Целта е запазване на парламента и недопускане на нови избори.За утре ще е интересна позицията на сидеров.

Много приличен кабинет. С малки изключения всички са читави.Адмирации!!!

Читав, ама червен, което опровергава първото.

Честито на печелившите, Иван Данов, рекетьор и некадърник. Питайте студентите му. Също и пострадалите от него инвеститори. Министър на рекета в новото правителство.

Уважаеми "знаещи" и "назнаещи", престанете да злобеете и да навлизате в личното пространство на хората. Познавам много добре г-жа Таня Андреева. Тя е образован, амбициозен и отговорен човек. Сега е момента да я подкрепим, защото е демократично мислеща и защото България има нужда точно от такива специалисти.

Тъжно. Ама като не гласувахте, гласувахте за тези апаратчици.

Прав си С.Ст ,само за руския не си улучил .Отдавна ,,другарчетата "имат за свой бог долара и за това пратиха най-свидното си да учи и живее на Запад.Там са новите им господари и всички останали от които могат да се измъкнат пари като се продава и харизва държавата.Те и на Турция охотно се г.зят така ,че скоро може и турски да учат децата. задължително.

Част от тези министри обслужват олигарсите на България,не смятам че това е редно.Един от най яростните застъпници на престъпните намерения на Цеко Минев,Петър Стоянович също няма място в правителството.Никой не може да заблуди хората,че той няма да продължи да работи за благодетеля си.

Прав си С.Ст ,само за руския не си улучил .Отдавна ,,другарчетата "имат за свой бог долара и за това пратиха най-свидното си да учи и живее на Запад.Там са новите им господари и всички останали от които могат да се измъкнат пари като се продава и харизва държавата.Те и на Турция охотно се г.зят така ,че скоро може и турски да учат децата. задължително.

Това е поредното доказателство, че Станишев е десен политик. На БГ и трябва една истиска лява партия, защитаваща интересите на наемните работници. Те са основната част на обществото и не са представени във парламента.

Нещо не ми е ясно и не мога да го проумея! До вчера тук всеки втори коментар беше кофа с помия върху Бойко, а днес почти никой не се радва на новото правителство! Що така, бе, другарки и другари?! Да не сте се събудили внезапно в опозиция, където впрочем ви е мястото?!

Опозиция ли?Кой на кого е опозиция в този парламент?Та те и четрите групи са различните варианти на комунистите!Твоят Бойко също!Той "играеше" Тато в съвременен вариант.За жалост истинската опозиция е извън парламента!По-малко от 50% от мъдрият ни народ надроби тази попара,която всички ще сърбаме с малка лъжичка,но до дъно!

Че коя е тази опозиция извън парламента? И Куневица и кой ли не "преговарят" с новата тройна ламя! Че и големия експерт Светльо Витков даже!

Има ли безпартийни в кабинета?.. или някои са се престрували по нареждане на Мафията изчаквайки подходящ момент "да се върнат открито към майката хранилка БСП?", а други любимата Партия ще ги пази за организатори на нови уични безредици. Така ще бъдат задоволени исканията на Голямата пост Съветска Мафия началник.

Като прочетох статията ми стана ясно, че най-много 3-4 кандидат министри имат поне някакъв опит на ръководни постове. Повечето си нямат на идея за какво става въпрос. Но сигурно такава е тактиката на комунистите! Все пак е нужно, да се краде и това става само с наши хора, нали. Не мисля, че това правилтество, ако се приеме, ще изкара изкара и до края на Септември! Поради невежеството и т.н. да не ставам по-циничен.

Ужас ! За най-обикновената работа искат на кандидата образование, подходящо за злъжността и професионален опит в сферата на дейността,за която кандидатства. Ама др.Станишев как да ги знае тия работи,като е станал направо премиер. Е Орешарски знае, но кой ли го пита. От него чакат чудо- да замаже очите на избирателите

Мили Другари, понеже не очаквам да изкараме мандата до зимата предлагам да се хванем в ръце и да изпълним следното: Да започнем да строим АЕЦ Белене, там рушвета вече сме го взели. Да бетонираме Карадере и Иракли докато еколозите не са се усетили. Да разрешим пушенето в детски градини и училища, така ще стимулитаме тютюнопроизводството и търговията. Да национализираме всичко частно и да го раздадем на хората, тоест нашите хора. Да въведем изучаването на Руски език още от яслите и да забраним Английския език, така ще намалим емиграцията. Който иска да учи висше да подготви бележка от местния партиен секретар дали е благонадежден и наш човек. Да изсечем гората в Пирин и Рила с оглед на туризма, нови ски писти и мега курорти, пак на наши хора. Дюните са само обикновен пясък, а Националните паркове развъдник на гарги и врабчета, от тях нужда няма. На който не му харесва още сега да хваща Терминал 2 за да не пречи.

ИДИОТ !!! Но не си от Достоевски!

Стойте вцепенени, стойте! Продължавайте да се карате помежду си! Обиждайте се! Все някой знае повече, все не му е времето! Не отивайте утре сутринта пред Парламента да спрете Злото! А утре, най-грозната башибузушка банда ще нахлуе в живота ви! И не само енергийната мафия, а и синтетичната мафия ще дойде! Защото Цветлин Йовчев е закрилника и на нея! И трафика на хора и убийствата! И сирийските контрабандисти на Асад ще се довлекат в България. Лоши ви били тези до сега, защото искаха, но не можеха? Е, хак да ви е! Сега тези, които грабят, изнасилват, лъжат, продават българите като синджир роби, сега те ще ви оправят живота като за гроба! Бог ми е свидетел, никога не съм бил толкова отвратен от тези българомразци, гласували за БСП, ДПС и Атака...и от тези страхливци, които се крият по дупките на мизерният си живот!

Ако намекваш,че трябваше да се гласува за ГЕРБ,ще ти отговоря,че каквото и да се случи ще е по-добро от ГЕРБ!Никога повече некомпетентни високомерни хора в управлението на страната!!!!

"Магистър по здравен мениджмънт. Има обучения, специализации и курсове по нуклеарна медицина." Министър на кое? Ще кажете министър на здавеопазването? да, ама не! на образованието е...

Така е- българите като не гласуват...турците от Турция избират. Ша са опраим- ама друг път.

да внимаваме!!!сите знаят каде си вярна ти лубов народна па че я пеят.....

Абе като гледам безкръвни революции няма. Време е за кръв да се лее.

Много отдавна всичко е премислено и всичко е определено.За политизирания до оглупяване български народ остават сано форумите в които можем да си лаеме и да се оплюваме!Данте е казл в "Ад" - "НАДЕЖДА ВСЯКА ОСТАВЕТЕ...."

А Хайне:"Когато в скръб разбито е сърцето ни и кръв се лее, не ни остава нищо друго, само да се смеем."

Коалицията БСП-ДПС е претърпяла развитие. Лъжите и са станали по-опашати.

Толкова ми е тъпо от "новата власт", че дори не ми се коментира.

При ония имаше пица макар и потсна при тия ще ядем на геврека дупката