Бутилките с минерална вода с пластмасови частици

Има частици пластмаса в почти всяка бутилка вода. Количеството им е средно по 10 на литър бутилирана вода. А размерът на всяка от тях е около 0,1 милиметра.

Обратно в новината

Коментари - Бутилките с минерална вода с пластмасови частици | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Спокойно-о-о,човек все от нещо трябва да умре а и ако много живеее е вредно за пенсионната система.Всички стоки ги правят бързо да се повреждат и сменят та и с човека се стараят да е същото затова правете деца колкото и до когато можете.

А в България като знам какъв е контрола да не се окаже, че пием само пластмаса.

" Откриха пластмасови частици в няколко марки бутилирана вода " Това е заглавието на статията ви от 15.03. Толкова ли няма свежи новини .

Споко, пластмасови сме. Няколко пъти ме осведомиха лично най-детайлно по темата и от вещи, експертни лица. В общи линии, труповете вече ставали други, след стандартните години.. Един съвет: Не питайте стари, пияни гробари за служебните им работи, ако сте със слаби нерви или лабилна психика!

Ефекта е ясен: пластификаторите предизвикват импотентност и безплодие. Също и неадекватна сексуална ориентация и траверсити. А самите пластмасови частици предизвикват хронично възпалние на дебелото черво и след деситилетия рак.

Аз се чудя защо не го вдигам, пък то не било от годините 66, ами от найлона.

Купи си кана с филтър. Няма да започнеш да го вдигаш, но ще ти излиза по-евтино.

Най-сигурно е да си налееш вода в стъклена дамаджана от високопланински извор.

Чакаме ви, на касата.

То, ако вдигне пълна дамаджана. Днешните младежи,ще се изсипят.

Безсмислено изследване. Има опаковка - има и следи от нея. Няма нужда да си учен за да го знаеш, банално е. Друго освен пластмаса намерили ли са, това е важното, защото би било замърсяване. Например да намерят биологични отпадъци, може и от естествен произход, както по парите. Те малко си падат извратеняци американците - бяха търсили фекалии по банкнотите, и ги намериха.

Намерили са.... вода.

Почти всички хранителни стоки се пакетират в пластмасови опаковки. Какво правим? Може би минаваме на амбалажна хартия?

В Нормалните страни, има стриктни изисквания за употребата на пластмаса. Пакетирането се използва само за студени храни и напитки.

Iivanov84

а градовете и селата които си подмениха водопровода с пвц тръби,кой знае колко такива частици се поглъщат....

Не знам колко пласмаса имат нашите бутилки, ама само у нас складират палетите с вода на открито под слънцето дори в най-големите жеги, а това прави водата директно канцерогенна в тия пласмаси, което си е геноцид! Ужас ме обзема като видя тубите с изворна вода от която дават на бебета и деца под 40 градусовият пек по разните складове...

Ти изби рибата със измисленото словосъчетание "директно канцерогенни". Сега следващото изследване би трябвало да бъде колко от погълнатите мислено частици, както мисли американеца в статията, се изхвърлят от организма. Ама нещо не им се рови "на терен" - че трябва да броят пластмасовите частици в ла..на и пи...ня. Аз предполагам, че ще има стабилно равенство, и "директо канцерогенните" частици ще се окажат само пълнеж на обикновени ла...на.

Cтъкло!

и моретата, и океаните са пълни с пластмасови боклуци, но какво от това? и рибата, която ядем сигурно е пълна с микропластмаси, и какво от това? какво е въздействието на микропластмасите върху организмите ли? стават безвкусни, като холандските домати. канибалите да му мислят....

аз лично смятам, че трябва да се направи една международна среща на канибалите в париж, както бе направена за "климата" и всичко ще се оправи автоматически. :-)))

"От бранша обаче са категорични - процесът на бутилиране у нас се контролира стриктно." - Естествено че няма да си признаят, че ни тровят тъпанарите. В цял свят хората казват бяло, нашите крещят черно.

Абе тия от РЗИ един пушач не могат да хванат в нарушение пък заведенията усмърдени как ще открият пластмаси като елементарни частици?

От бранша обаче са категорични .......у нас 80% са дебили и не ни дреме.

А каква е алтернативата на бутилираната вода? Чешмяна вода с примеси на уран, фекалии, промишлени отпадъци и свързаните с тях диария, дизентерия, холера и т.н.

Минерална вода в стъклени бутилки

преваряваш и филтрираш. ама пък филтрите трябва да ги сменяш много често, но дори и тогава няма гаранция, че от тях не се отделят накакви други вредни частици. щото напр. книжните филтри за кафе съдържат токсични частици от избелващото в-во, както и чаените пликчета. освен това ,полезни микроби няма. Има само повече и по-малко вредни. Но и последните в голямо количество му таковат таковата на организма. Жувот.

времето което ще загубиш в преваряване и филтриране ще е повече от хипотетичната полза за здравето, която би била нещо като.... удължаване на живота с 30 минути. И то тази полза (удължаване на живота) ще постигнеш само ако живееш в напълно изолирана среда, с чист балкански въздух и без комшията от долния етаж да пиши цигари около теб. Айде успех с преваряването и филтрирането

"От бранша обаче са категорични - процесът на бутилиране у нас се контролира стриктно." Бранша само се излага давайки прибързани становища. И да не забравят да добавят, че инвестират в работни места и развиват икономиката ни. А, че може да се развие заболяване след време, не е техен проблем. За късмет, констатацията в статията идва от цивилизования свят. Там, където науката е с водещи функции при опазване здравето на хората.

А при "гадния" социализъм се използваше само стъкло! Едва към краят му прясното мляко се пакетираше в найлон и така се продаваше.... Усетихте ли разликата??????????

За да Ви е всичко наред, пийте само... Винен Оцет......

всичко е вредно- стъклените бутилки пък се мият със сода каустик. изобщо- всички на село и със стомните на извора за вода.

"От бранша обаче са категорични - процесът на бутилиране у нас се контролира стриктно". Абе тия или са най великите производители в света, или са чукча писатели, незнам.

Е, как - у нас всичко се контролира на супер професионално ниво - водата, въздуха, храната.... И професионалистите от РИОСВ и БАБХ, на които безрезервно трябва да се доверяваме, непрекъснато ни уверяват, че при нас всичко е кристално чисто

"От бранша обаче са категорични - процесът на бутилиране у нас се контролира стриктно." Веднага САЩ, Англия, Германия, Франция и всички останали да се наредят на опашка да ги обучиме как се прави това!