Опасна морска мина обезвредена край ”Яйлата”

Специалисти от Военноморските сили обезвредиха опасна морска мина край националния археологически резерват “Яйлата”, съобщиха от пресцентъра на ВМС.

Обратно в новината

Коментари - Опасна морска мина обезвредена край ”Яйлата” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди време беше много, ама много необходимо да имаш завърчен курс по компютърна грамотност дори и за...: общ работник. Та отива една разкошна блондинка на такъв курс, вечерта майка и я пита как е било на обучението. Мноого лесно, ма мамо, но сега имам мускулна треска. То тоя учител само повтаря: Кликнете тък, кликнете там... и аз от клякане и ставане мускулна треска хванах. Та така за термините!

Щом мината е котвена, а се е намирала на 10 м. от брега и на 2 м. дълбочина, като се има предвид, че никой кораб не плава на такава дълбочина, може да се направи извода, че мината отдавна си е скъсала котвата и се е "дотъркаляла" до брега. Което пък от своя страна означава, че взривателите й още по-отдавна са излезли от строя, т.е.изгнили са от морската вода! И щом мината е била на дъното, то означава, че отдавна се е напълнила с вода.По правило този тип мини са с положителна плавателност т.е. ако не са вързани за котва, изплуват.Взривното й вещество може да се взриви и след още 70 години, само ако се детонира отстрани с друг взрив.Иначе е напълно безопасна!Поздравления за колегите, но не е чак кой знае какво геройство!

Дали пък от там не минава маршрут на някой от големите круизни лайнери, които от време на време се отбиват до Варна или Бургас. Тогава има да си пииишем тук иди старини, ако вземе,че потъне!

Тук доста народ се чуди, откъде идва терминът подривена. Много е просто - голяма част от термините в нашата армия и флот са на руски. Подрывной материал = взривно вещество...

Допълнение. В случая подривена, означава, че мината е била взривена чрез поставяне на взривяващото я вещество под нея...

Цв. Василев я е сложил на пътя на танкера Пеевски - сега видяхте ли , че има заплаха. Пратил е немска мина от Австрия - случая е ясен.

Масова неграмотност. Последни в Европа - с тая неграмотност е закономерно. Обаче мината работи след повече от 70 години. Не е като китайските техники. Правена е от германски германци, а не от турски германци.

Ван Ромпой и Брозу искат санкции на България, затова, че е допуснала мината в свои териториални води!

Голям смях. Що е то подривена. Някой се упражнява в неграмотност. Така се затрива езика ни. Сформирана група - ще си поисли човек няколко кораба тръгнали, а то трима водолази. Смях - за една дърта мина то областен, то н-к отбрана, то шеф на ВМС. Чудо на чудесата. Местният военен командир, бил комендант, бил шеф във ВМС трябва спокойно да може да си действа след като е ясно, че това е мина от Втората световна. Цялата армия е задействана за една мина. Смехория.

добре,че нарязахме подводницата.

Писах в чичо гугъл подривена, излезе днешната новина. Значи е неграмотност на пишещите в дира. Срамота, уважаеми дираджии. Не ви е за първи път.

Пробвай с "подривен"

Браво на момчетата! Че това ръждиво желязо никой не знае кога ще "сработи". И пак късмет ,че толкова години никой не го е "закачил".

Тази новина е стара, колко мини намерихте?!?!

предлагам: надривена, издривена, раздривена, задривена...

Хайде сега да видим колко още идиота ще коментират термина, преди да се сетят да проверят за значението му.

Ами ти като си по-малко идиот, провери ли за значението на думата? Има "подривен"- нещо като отряд,група, нещо, което тайно да навреди , да разруши нещо друго! Т.е, подривна може да се нарече групата от тримата водолази,която може би "тайно" е разрушила мината! Но самата мина не може да бъде "подривена"!Затова по-умните се смеят, а по-глупавите като теб не могат да разберат защо се смеят другите!

ало бе лешояди научете се да пишете на български къде сте учили в анкара ли... а

Ама ний сме имале "военноморски сили"!!! Пък ний да не знаем...

....това ..."ПОДРИВЯВАНЕ"....

Немски образец - руско производство! Поредната Путинска провокация, инсинуация и провокация! "Тенденция, однако!"

Обама каза , че по сведения на американското разузнаване, разполагащо със спътникови снимки - това е мина поставена от Путин с цел да застраши сигурността на американския флот!

Въздушният ли?

Ц!

"подривена"! Това пък кога са го измислили?И там са сменили учебниците, мамка му!

какво е това "подривена"?

професионалисти- браво.

то докторите знят да искат само пари а български не знаят

Браво!

винаги сум се чудил на герман ш5 години лежи в морето стормове лодки и се взиврява от раз преди ш5 г.потопиха торпедните си катери здрави и читави и руснаците ни забраниха да ги извадим стели да ни дадат модерни

Нищо не разбрах от написаното!

Докторе, ходи се прегледай при колегата психиатър бе!