Милен Михов (ВМРО): Нека не лъжем децата, че геноцидът Баташко клане е другарско "сборичкване" между братски народи!

Апелът в заглавието се съдържа в отворено писмо на депутата от ВМРО доц. д-р Милен Михов до министъра на образованието и науката Красимир Вълчев в навечерието на 24-ти май.

Обратно в новината

Коментари - Милен Михов (ВМРО): Нека не лъжем децата, че геноцидът Баташко клане е другарско "сборичкване" между братски народи! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя смешник не може да говори правилно, какъв доцент се именува? Ъ-ка, Е-ка, А-ка...Защо не каже колко милиона евро взеха неговите бандити от хилядите хора, които искат българско гражданство? И това ми се пише патриот! Ужас!

Всички "добри" новини идват от Германия...От някаква "БЪЛГАРКА" с двойно гражданство - Мартина Балева, родена1972 г. През 2007 г. антибълтарският проект „Анти Батак“ на „българката” Мартина Балева и Улф Брунбауер, съмнителни изследователи в Института за Източна Европа към университета в Берлин, обявиха, че "Баташкото клане е мит и жертвите са преувеличени”: „Баташкото клане е мит и жертвите са преувеличени“[2][3], а турското робство мнимо[4]

Така е братя българи защото го допускаме и търпим.Колко от нас си дават труда да преглеждат основно учебниците на децата за да разберат на какво ги учат? Разбира се на съвеста и патриотизма на учителите лежи тежеста да не допущат това а начини винаги се намират .Трябва ли отново да изпаднем в робство за да се научим от какво и как да се пазим.Защо децата не учат и не пеят патриотичните песни в училище?Кхде са образите на нашите национални герои и възрожденци в училищата?Децата май единствено за Левски знаят по нещо.

Спрете да ближните задно частни не е прилично а и е гнусно

Тази нелепост вярна ли е наистина.Който българин е подкрепил тази глупост да знае,че нещо лошо ще му се случи.Не може толкова хора да бъдат изклани,което доведе до световна омраза към "братята"турци.

В кръга не шегата, ние българите сме затъркали Римската империя, Византийската империя, Османската империя, трите български царства, Третия райх, Съветския съюз и сега наред е Европейския съюз. Общо взето където членуваме, не ги чака нищо добро останалите членове.

Каква народност са османците? Кюрди, Араби, Перси, Мексиканци, Гватемалци, Руснаци, Словенци, Турци?

сиган бре!

Чисти турци,изопачиха на османлий,не си спомям да е имала държава Османия

И какво точно искаше да кажеш с това, че Османската империя съществувала от около 600 г. Арменската столица е завладяна от османлиите през 1064 г. Не е нужно още да е станала империя за да може да завладее някоя страна. Нали затова се превръща в империя, защото завладява много народи. Робство наистина не е най-точната формулировка, по-скоро владичество. Макар, че много българи са били продавани като роби по пазарите на Османските градове.

Може да не е съществувала точно под името Испания, но всички знаем кога е завладяна от маврите и за реконкистата и кога е извършена. Малко са държавите, които са запазили името си през вековете и съществуват и днес под имато, с което са били създадени. България е една от тях. Все едно да отречеш, че днешен Иран е наследник на древна Персия и да кажеш, че Иранците не са перси, защото не е имало държава Иран през миналия век. Имената на държавните обединения се менят, но народите са съществували много отдавна. За астаналите измислици, ми може да понаучиш нещо. Ще отречеш, че робския труд е подбивал цените на стоките на Севера и това е истинската причина за войната. Защото от едно по-долно писание излизаше, че едва ли не черните сами са се освободили, защото видиш ли, не изтраяли. Освободили са ги северняците и то по чисто користни причини. Същите, които са довели и до премахването на робството в Римската империя и преминавате в ранното средновековие. Робството винаги е било премахвано, защото икономическите причини са го налагали и вече не е било икономически изгодно да се държат роби, а не защото на някой много му пукало, че имало роби и в прилив на благородство взел, че ги освободил.

До този, дето питаше дали имало друг народ стоял 500 г. под робство. Испания е била 700 г. под мавърско владичество. Армения е била 800 г. под Османско. Нигровците не са получили свободата си, защото не изтраяли, а защото богатите американци от северните щати решават, че робският труд в южните щати поевтинява продукцията и прави дъмпинг на техните стоки. Свободата на черните им е била последна грижа. Пример - продължаващият расизъм дори и днес. Войната между Севера и Юга е по чисто икономически причини. В дъното на всичко отново стоят много пари. До даскала, да, кланетата са извършени от потурчени българи, но самите те не са се имали за такива. Както и сега не се имат за българи. Това са били хора с промити мозъци, имащи се за богопомазани, за господари на раята, защото те са мюсюлмани. Най-правилното наименование на тези не е помаци, а потурнаци /потурчени/. Щом са стигнали до там да извършат такива зверства над еднокръвните си сънародници, представете си в какво превръща човека тази военна доктрина, маскирана като религия - ислямът! И после ще ми разправят, че помаците били мирни хора, да мирни са, докато са по-слаби. Щом заразата на исляма вече ги е полазила, значи не се различават особено от другите мюсюлмани.

Прав си, но само донякъде, защото се пита дали тези... помияри биха извършили тези си действия, ако нямаха подкрепата на... истинските османци, как мислиш?!?

Не, разбира се, че нямаше да ги извършат и разбира се, че са имали тяхната подкрепа. Но въпреки това. Все пак това, че са имали нечия подкрепа не ги оправдава за зверствата. А и самите османлии са гледали на тях също като на такива, нали са били потурчени. А и сега напоследък също я имат тази подкрепа от Турция, та правете си сметката.

Почнах да чета твоите "факти" и стигнах само до Испания. Испания не е съществувала държавно преди 16 век, така че е невъзможно да е била 700г под робство. Даже няма смисъл да ти чета останалите измислици...

Забравих да добавя най-важното - Османската империя съществува само малко над 600 години, хаха.

Също така при робство робите ги продават - например в Америка. В Османската Империя е имало две категории (нероби) - мюсулмани и немюсулмани. Първите са били с повече права къде писани, къде неписани.

А виж какво са направили добрите християни от Батак след освобождението. Цитат от стихотворение на Иван Вазов: "Тогаз лошо време и за тях наста: клахме ги и ние, както те ни клаха; но нашето село, чичо, запустя,"

Спокойно Професоре, малко ни остана:)))!!! Скоро ще започнат да учат и за годините, в които в тази кочина е царувал цар Боко Тиквоча с неговата шайка, и който е започнал походаси към властта с мазане на филии с мас, за да стигне след време, и до милиардите от еврофондовете, както и тези от КТБ:)))!!!

Комунистите окрадоха КТБ.

тримата шишковци не са ли комунисти, мари?!

леле... заменихме подвига на Матросов с баба Хасан и светеца Гьолен

Тази работа,с подмяната на историята на България не е от вчера. От нагъ-ване сме готови да я променим изцяло. Да зачеркнем едни 500 г..Да заличим нЕкои извращения преди 9.9.44г. Да обявим изцяло миротворческата мисия на американските и британски пилоти-бомбардировачи за достойна и храбро изпълнена.Да обявим,че Съвестката армия е дошла по наша покана в България в началото на септември 1944 г..Да оправдаем изцяло терористите от гарите и влаковете преди 10.11.89г..И мноооого др.неща.

хайде да оставим американските пилоти... преду това България овяви война на САЩ.

Историята е наука, а не политически удобна ...супа - овкусена и нагласена за полит употреба.Аз съм историк и ми е болно защото виждам,че досегашната практика да се пише удобна конюктурно история с нещо не се променя.Възползвате се,че българите не са ученобюбиви а прости чалгари и отново ги манипулирате чрез неграмотността им!!!

Спри да спамиш темата турчино.

Подкрепям позицията на г-н Михов!

Предлагам в българските учебници да влезат и чалгаджийските песни , да се изучават мутрите в Булгаристан с тяхното минало и героични постъпки.Образованието ни е на нивото в Тамбукту.Колкото по-голуми простаци произвежда образователната система толкова по-добре за управляващите.Простия народ се управлява по-лесно.

Баташко клане Е имало. Преди 150 години. Да се насъскваме срещу българските турци днес, е меко казано, елементарно. Да се оварваряваме - също. Нека да направим такава държава, че всеки да иска да има български паспорт и с гордост да иска да се нарича български гражданин, а не да го е срам. Трудна работа, даже хептен невъзможна.

Баташко клане е имало,но то не е извършено от бълг турци, а от помохамеданчени БЪЛГАРИ!

Настройва Ла е свои срещу свои. Като сега

Ако си даскал на внуците ми - с ритници ще те изхвърля от училището.

Прав си. Турците се появяват като народ петдесетина години по-късно при Ататюрк. Иначе е било съвсем нормално дори задължително в империята на ширията богопомазания мюсюлманин да коли на воля неверници. Впрочем видно е, че това схващане е популярно сред мюсюлманите и днес.

С повод и безповод дпс да напомня за възродителния процес.

С повод и безповод дпс да напомня за възродителния процес.

Възродителният процес, или казано направо прогонването на българските турци, е държавно престъпление, извършено от българската администрация. Като етнически българин нито тогава, нито сега, го намирам за правомерно.

ние сме сигурно единствения народ който е стоял 500 години под робство. Вие си правете сметката дали е било "робство", дали ние сме "народ", и т.н. Едни тъпи негри едва изтраяха 200 години в една чужда държава, а ние, ако не беше Руско-Турската война, още щяхме да сме "под робство"...

Толерантни те си патят от диваците

Толерантни те си патят от диваците

ти си от тези, които явно са пропускали уроците по история и са ходили да пушат в кенефа. Почети малко за възстанията и опитите за възстановявне на Българската държава пре 5те века, преди да развиваш теориите си. Географската близост до центъра на империята също си казва думата в продължителната борба за освобждение.

Чел съм ги аз комунистическите учебници, писани от партийни членове с цел пропаганда. Щом една шепа диви прабългари си развяваха коня с векове до Константинопол - където има воля има начин.

Какви може да са тези които очевидно още съжеляват за турското "присъствие" в България?!! Изглежда завиждат на кюрдите ....

на господата управляващи с наливаните в кратуните еврогейски "ценностти" трябва да име ясно, че не могат да се забравят 500 години геноцид! За тия педали с промити мозъци Левски, Ботев и десетките хилядите четници, хайдути и воеводи са терористи а не национални герой!

А защо днес няма такива герои? Къде им са топките на българските мъже?Кой ви скопи,нещастници та само дърдорите в и - нет, а не сте способни на нищо друго?

Евала за коментара, Ани!

Мацко ела да те разпоря като риба с моя меч. Ела да те напълня като еклер. Да видиш Мъж!

Скопиха ни Българките, мадам, които забягват по италиански, холандски и немски чепове, пък и на чернички налитат. А недай си боже да се вземете с българин, гледате да му родите дете и да го разведете за да си развявате трътките с други мъже, докато глупака плаща издръжка.

Българските мъже само си мерят пиш*ките и се хвалят като царевица на селскостопанска изложба. А и като не ходят войници - вече само във фитнеса помпат мускули и се дуят!

как къде госпожо в началото на май веат знаменце в цветовете на дъгата на парада редом до западни посланници изпедересия са в тон с модата! Да си обратен е модерно да си в армията или да пееш космясъл и мустакат като примат на сцена или да вееш цици със заспал патлак у шортите. Това са част дириктитивите от Мохамедите от Брюсел.

Вероятно тези предатели на БЪЛГАРЩИНАТА, настанили се удобно в български министерства и други висши институции са забравили да напишат, че отрудените и озлочестените български майки, жени, деца и старци "доброволно" са се заключили в БАТАШКАТА ЧЕРКВА И ДОБРОВОЛНО СА ПОДЛАГАЛИ ГЛАВИТЕ СИ НА ОГЪНЯ И НА ЗЛОВЕЩИТЕ ЯТАГАНИ НА ОЗВЕРЕЛИТЕ ТУРСКИ ПЪЛЧИЩА. Предложението на доц. М. Михов задължително да бъде допълнено: Длъжнностните лица, допуснали извращения и фалшификация на БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ през време на турското робство да бъдат предадени на ПРОКУРАТУРАТА за разследване и за прилагане на най-строги санкции към тях.

продължавайте да произвеждате малоумници,умните избягаха. Докато се заплашвате едни други ,умните и нормалните напускат това бомбандирано с глупост място!

А ти какво предлагаш, даскале!?? Да гледаме мирно и тихо, че сакън да не си заминат умните?! Те и без това ще заминат... и умни и прости, всички ще заминат, заради ей такива примирени като теб, не ползвай този ник, че е жалко!

Не сменяй темата манипулаторе.

праскате минуси, но не се обосновавате, защото не можете.Тъпи сте! Баташкото клане е извършено от башибозукът ,който се е състоял изцяло от българи! същите като днешните - продажни за пари!

И ти ми звучиш като башибозук, даскале!

И тогава Турция е използвал властта си да настройва свои срещу свои. Като сега.

Баташкото клане е извършено от българи над българи и само пълен тъпанар не го знае това!поне не се излагайте и не бъжете повече и без това простите ученици! Убихте нацията с неграмотност за да ви обслужват партиите малоумни идиоти!

Ти тъп ли си или си просто малоумен? Че не си даскал си личи по правописните ти грешки.