17-11-2017 20-11-2018

Коментари

“че е не видял”. Някой да пази България, за образованието е твърде късно.

Когато никой не спазва правилата, така става. Единият карал колкото буса държи - няма кой да го глоби /средна скорост и т.н./. Другите едва ли са минали инструктаж за дейността /освен само на хартия/. А може и АПИ изобщо да няма такова нещо. Като гледам кой и как се правят пътищата .... Строителите не знаят как се прави път, АПИ не знае какво е качествено изпълнение и приема пътища менте. После пускат нов търг за ремонт, но пак със същите неможещи фирми /които са на правилния човек/. И накрая .... смъртни случаи безкрай. От лошо изпълнение От липса на контрол От невежество към служителите От липса на правосъдие И накрая - от манталитет, разбирай Бай Ганювщина

Винаги ми е правило впечатление огромната разлика в сигнализацията при ремонти дейности като пътувам в България и Гърция. Защо ли не прихващаме нищо положително?

Слагайте си видеорегистратори Точно за такива случаи са измислени Ако имате запис на инцидента е много по-лесно да се види какво се е случило Иначе ще ходите с години по следователи и съдилища

За да ги удари буса са били на платното Какво правят на платното - знаците са на банкета Слаба трудова дисциплина - най -вероятно

Колеги, колко от вас са се срещали на пътя с "летящи" шофьори на служебни коли - микробуси и баничарки? Сигурно доста от вас! За съжаление тези хора не мислят за опасностите, които създават. А и за собствените си задници. Защото и да уцелеят, от разправиите по съдилища и съсипаните им съдби, никой не печели. Трябва повече отговорна мисъл и толерантност. Ама нейсе Ганьо само от тояга разбира.

Приятелю - всичко си има едно име - това е мизерия! С това се изчерпва всичко. Шефчето натиска - аре, аре - доставките трябва да станат до обяд, не ме интересува как! Ти, като си с преклонена главица и си МИСЛИШ, че нямаш избор изпълняваш - защото имаш жена и деца да храниш. От другата страна - работниците от АПИ - че няма втора кола, която да спре с буркани и да сигнализира отзад, че нямат подходящо облекло, че нямат подходящи указателни табели и сирени - ами АПИ минават тънко - за тях човешкия живот е нищо! И когато тези две неща се пресекат на едно място, съчетано с немарливост при изпълнение на работата и от двете страни става - ох, каква стана тя! Борбения човек има два избора - или да хване сопата и да си окървави ръцете с идиотите, заради които статуквото продължава, или просто да потърси алтернативи и да се бори за достойно, а не мизерно съществуване. Аз избрах второто. Не искам на съвестта ми да тежат толупи!

Приятелю, живея в Холандия и тук е същото с тези баничарки и фирмени микробусчета. Те са най-агресивните на пътя. И те ли са от мизерия? Не е от мизерия, а от празноглавие.

... живея в Германия от много време, и такива неща рядко се случват. Не знам как в Холандия го допускат. Често ходя по командировки в Утрехт и не съм попадал на такива. Може би когато човек се движи из центъра на големите градове, тогава може да ги види. Но за това и глобите са безкомпромисни в Германия. На мен ми взеха книжката не за превишена скорост, а за неспазване на дистанция - на 14,5 метра зад предния със скорост 116 км/ч. Плюс 240 евро глоба и две точки от талона. Шофирам по над 50 000 на година, и просто няма как да не се случи нещо подобно. Прегледах си клипчето, за което си платих още, и съм изпреварил в лява лента след като съм изчакал по-бързия да мине покрай мен. Точно в този момент ме е снимала камерата. И въпреки, че предния е по-бърз, бяха безкомпромисни. Немците разсъждават така - по-добре сега да изядеш един шамар, отколкото да се почувстваш безнаказан и накрая да изядеш един як пердах!

Вчера карах по магистрала Тракия, сменят и в двете платна мантинели, предизборно усвояват последно 10. Карам си, сложен един знак за ремонт на пътя, един камион с една стрелка в лява лента, след километър конусите свършват, ... тръгвам в лява лента и изведнъж след около половин километър, нови конуси в лява лента, само конуси, няма знак, няма дявол, в дясна лента до мен 3 турски тира, карат на 5 метра един след друг. Изроди, и турците, и мантинеладжиите! След около 7-800 метра виждам и камиончето с мигащата стрелка ... псувам и отминавам с облекчение, че нищо не се е случило. Замислям се за следващите шофьори след мен, кой ли ще изтегли късата клечка, тръпки ме побиват. Сещам се как се обозначават ремонти извън родината ни, приревава ми се! Важното е, че на пловдивския завод за мантинели, собственост на наш човек, ще му напълним гушата преди изборите. Много са прости тея гербери, вместо двойна, защо не слагат тройна мантинела, повече матрял ще отиде. Ще губим време за обезопасяване на ремонтите, да бе да! Важното е да се правят ремонти, да се харчат пари, как ще го направим, няма значение! Не съм против ремонтите и поддръжката, въпросът е, че у нас се правят ефектно, а не ефективно и безопасно. За цената, няма да говорим изобщо, за същата стойност в нормална ЗАПАДНА държава се правят 3 до 5 пъти повече!

tonk11

А стига глупости бе.

Също показателно е и в какво състояние оставят бързата лента след ремонта! Цялата в камъни и пръст! Пълни мърлячи и безхаберници!

Двамата ОЦЕЛЕЛИ, не оцеляли

_stankow

"Поставяли знаците". Т.е - не са били поставени. Като знам как ги поставят ... Нека следствието определи.

Не би било зле АПИ да контролира неандерталците, които вършат некачествени работи по пътищата, за това как обезопасяват работната си площадка! Щото е един малък ужас - всичко е оставено на самотек! Шефът на партийната фирма обира парата и оставя тъмнозелените да се оправят както могат.

Корупцията в КАТ- Варна убива !!

Oще няма да забравя, една табела за ремонт на междуградски път с 90км/ч разрешение и 5метра след табелата си вече на луната! АПИ са малоумници до един, начело с глашатая Терзийски!

Баба Марта бързала, мартеници вързала.

лек им пръст на работниците, съболезнования за близките и за шофьора на микробуса! в държава населявана от малоумни е много трудно човек да не стане част от подобна история

Правиш ли разлика между "лека им пръст" и "лек им пръст"?

щом ме питаш, значи си разбрал какво съм искал да напиша, Паисий

Тоя 100 % е цъкал из телефона.

Като не ги е видял,сега ще лежи доживот,Няма не ги видях,ще лежи,това е.Кжорав карти не играе,знаете го това

Ще ги полежи малко може би.

Ако не е бил с превишена скорост, те са си виновни, че не са поставили предупредителни знаци.

или не си шофьор или не знаеш правилата!

Шофьор съм, и изтръпвам, като си помисля, че може да се случи на всеки. Много е важно отдалеч да има предупредителни знаци, за да можеш да намалиш и да се престроиш.

В такъв случай, те съветвам да си опресниш знанията!

Микробуса хвана една метла и помете тримата работници. Къде ги измете?

Сравнете шофирането в западните цивилизовани държави с шофирането в България.

Ами понеже знам как едни и същи хора, шофират и нас и в западните държава, почвам да си мисля че проблемът е в КАТ и пътната инфраструктура

Холандците карат в Германия, така както българите карат в България! Румънците и турците карат навсякъде така както българите - в държава с високи наказания като Гърция - са кротки благи агънца, а в разградените бостани карат като идиoтитe каквито са. Няма такова нещо като българите са най-лошите шофьори, целия свят е пълен с идиoтu.

Мен не ме интересува в Занзибар как карат, интересува ме хората в България как карат.

Добре де, в първия си пост искаш да ти сравним шофирането в западните държави, а във втория твърдиш, че не се интересуваш? Мога ли да предположа, че си пиша с дама?

Двама катаджии във Варна се опитаха да ме рекетират в продължение на 20- 30 минути за неправилно паркиране, докато убийците са на пътя. След като подадох сигнал за рекет, ме заплашваха със съд за клевета. Аз разбира се няма как да докажа, че двамата полицаи са ме рекетирали. Неслучайно има толкова много жертви на пътя в България- тотална корупция и прикриване на корумпираните.

Вземи си видеорегистратор и се консултирай с адвокат за да научиш някои способи!

Ако действието- рекета се извършва извън автомобила, извън обсега на видеорегистратора ?

Ако има регистратор, изобщо няма да го барнат за неправилно паркиране, освен ако не е паркирал неправилно.

Препоръчвам моб. телефон вместо регистратор. Качеството е несравнимо особено вечерно време, има си координати и текуща скорост. При тази дивотия по пътищата без камера не смея да запаля, вече. Късмет на всички.

Дори и да са на АПИ на преклонната възраст от 60 години, поне каски да носеха. А те си наметнали жилетките и се имат за безсмъртни.

надени каска, маска и квото искаш още и излез пред бързо движещ се бус

стига глупости сте писали.в АПИ няма работници.Защото има пътноподдържащи фирми за съответната област.А и те трябва да спазват ВОБД при работа на пътя.АПИ са само с контролни функции.

Много сме видяли, ама такова крадене като герберското не бяхме виждали. Постоянно се ръсят едни милиони и милиарди по свое усмотрение и както дойде и за каквото ни кефне, стига да може да се отдели и за чекмеджето. Сега бил платил, пъкне му дали. Каква грижа за финансите и за хората само!

Петров, ти пък от кога се извъди такъв честен. За краденето на БСП по времето на Виденов не си спомняш. Много избирателна памет имате това избирателите.

петрова, Времето на Виденов беше преди 15 и продължи година и половина. Сегашните крадат от единадесет. Трябва ли да ги търпим безкрай, щото и Виденов бил крал? Да ви пикам и на логиката.

Взимай си парите докато е време. Тия дето ти плащат, ще го правят до 4 април.

каква е връзката между краденето и това, че някой е "летял" по пътя като Фитипалди?

Как ще ги види, като сигурно е карал с брутално превишена скорост. Масово шофьорите на микробуси карат все едно са зад волана на ферари и на писта - няма мигачи, няма знаци за тях.

Пълни глупости. В една Германия, където карат с 200 по магистралите, просто ги принуждават да намалят. Стеснения с ограждения, предупреждения отрано, човек с палка да маха... И да си Шумахер, пак ще намалиш

Споделям! Повечето са брутални гамени и нарушители, трябва наистина драконовски мерки срещу такива! Пред очите ми е имало такива "изпълнения", че направо ми е идвало да ги спукам от бой ако ми паднат!

Нали ги видяхме наскоро, даже слизат и да бият. Мутри с джип, хаха

Магистралите на Тулупа сеят само смърт - никаква организация, само безкрайно крадене на милиарди.

Чиба помияр.

Павлов вижте на първо време откъде изгрява слънцето

Г-н Павлов абсолютно сте прав.Аз съм строителен инженер и съм 4 години взел участие в строежа на АМ"Тракия"преди 10.11.89 г Сега в А"ПИ" всичко е "Калинки" от БСП и ГЕРБ. Няма в тази 10 етажна сграда нито един инженер по пътища. Какво може да се очаква освен тотална некомпетентност? Не знаят дори елементите на пътя.Не знаят какво значи "Организация на движението"

Двамата "оцеляли"!!! Малко по-сериозно с правописа....

Колко смърти трябва да станат, за да се научат малоумниците от АПИ, че когато има ремонт, трябва да се известяват шофьорите отдалече. На запад табелите почват от километър преди това, вкарват и камиони с осветителни табели да мигат и да карат шофьорите да намалят. Тук, 20 метра преди ремонти слагат по един незабележим знак.

Гарантирано от Герб

Предо години в Англия пътувах по главен път, който беше в частичен ремонт. Не знам откъде намериха толкова конуси, но бяха поставени на всеки 50 см в продължение на 20 километра.