Майки, деца с увреждания и безработни с помощи за Великден

50 лв. еднократна помощ ще получат майките с малки деца, обявиха от правителството пред НСТС. Толкова ще получат и родителите на деца с увреждания. Енергийните помощи са в размер на 65.72 лв. Както бяха обявили, работодателите напуснаха срещата.

Обратно в новината

Коментари - Майки, деца с увреждания и безработни с помощи за Великден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А какво да кажат майките с три деца, като мен,които не са цигани и работят, за да отглеждат децата си, а не са получили и 1 лев помощ за нищо... Мисля, че е нормално помощи да се дават на безработни и социално слаби, а не защото имаш или нямаш деца.

а децата под 1 година не са ли деца на които им трябват повече средства

А на децата над две годишна възраст им трябват още повече.Няма как да дадат на всички деца в държавата...

За пореден път доказваме,че сме циганска държава! Да храним мангалите! Давайте им помощи на тях! Те винаги ще са с доход под 350 лева!

Като прочетох част от коментарите, и ми стана лошо.. Хора ,става въпрос за деца ,болни деца, деца с увреждане .Дали са ромчета или не, та те са деца за бога...Срамота ! Вие не сте хора ! Защо така нападате бедните хорица, защо сте толкова лоши..? ПРОСТАЦИ....!!!

Ааа сетих се предизборните "КИФТЕТА" вече се казват еднократна помощ.Стига с този популизъм. Осигурете нормални условия за работа тогава няма да се налага да се раздават помощи.

за дискриминираните , бедни майки : накарайте ги да изредят имената на децата си и датите им на раждане. ако може, го запишете и го пуснете по телевизията. тия не знаят имената на 10 си деца, а за датите на раждане е пълна мъгла в главата им. направете си шоуто, направете анкета в такива семейства, ууупс, те не са семейства, щото не сключват брак. хем самотни майки, хем с по 10 деца. е жена без брак, която има 10 деца от N бащи, каква се наричаше ??

Не стига, че дискриминират децата с детските-за едни има за други, не, ами вземете от джоба ми и дайте по още 50лв на циганетата. Защо изискването не е -всички които си плащат редовно данъците да получават такъв бонус(защото това е направо бонус), ами отново започвате старата песен на нов глас с изискването за доход. Аз като имам доход малко над 350 лв мойто дете няма ли право да му купя нещо да го зарадвам за великденските празници.....

Е поне циганора ще се изреди за всички видове помощи, които се отпускат от служебното правителство и познайте чии гласове ще бъдат купени преди изборите. Браво, затвърждаваме си позицията, че сме Циганистан.......

Тия майки мъже нямат ли, че чакат на държавата? А държавата ги взема от данъците на всички. Значи става едно преливане на пари от съвестните данъкоплатци към циганите.

хубаво, сега остава да кажете кога-щото герб искараха цял мандат на ''ще''

БЕЗРАБОТНИ ,МАЙКИ С ДОХОД ДО 350,А ТИЯ ДЕТО СА ГИ ИЗПРАТИЛИ В НЕПЛАТЕН ОТПУСК И ХЕМ СЕ ВОДЯТ НА РАБОТА ,ХЕМ НЕ ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТА??????????

Ако имаха достойнство някои хора, щяха да се откажат от тези суми. Но това качество липсва у българите, затова винаги са кретали в опашката. Те много добре знаят, че парите ще отидат в маргиналите, но не им пука. Българите винаги са теглили черджето към себе си, друго не ги интересува. Впрочем, за толкова дългосрочно изплащане на детски навън не смеят и да помислят.И понеже веднага ще споменете заплатите, направете си труда да видите и осигуровките. Освен това, никога не постъпват на работа, ако е без осигуровки. И глобите за това са жестоки. Но Ганю не познава думичката "вземи," а само "дай".

А безработни които никога до сега не са работили ще получат ли помощи? Или трябва да имат някакъв стаж?

А ти,къде беше в гъбите до сега,че нямаш стаж?В нашата ПРЕКРАСНА РОДИНАвсичко е наред?!?

В нашата прекрасна родина няма работа. Всеки втори младеж в България е без работа. (това го четох днес). Така че ако има работа дали младите висшисти ще седят беззработни и без стаж?

Aз се чудя: коя е датата, граница за децата? Колко деца ще останат без тези доп. пари, защото са дръзнали да се родят на другия ден? И с какво едно дете на една или две е по-скъпо от едно дете на три или четири или пък дори на десет? Това не е ли дискриминация на основа възраст? И не е ли редно всички децата да получават детски надбавки? Защо този, който се осигурява на 200 лв. е по-важен от онзи, който се осигурява на 1000? Аз предлсгам детските да са на база образование: ако нямаш средно, то никакви детски! Да видим тогава циганите дали ще се въдят като гниди и дали ще си трият четирибуквията по цял ден!

ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ -ДЕТСКИ -СА СОЦИАЛНА ПОМОЩ И ЗАТОВА СЕ ДАВАТ НА СОЦИАЛЕН ПРИНЦИП.

Глупости! Детските се даваха на всички! А и само в България ги дават на социален принцип! В Германия примерно има за всяко дете! Явно все пак сме по-назад в разбирането за социалност! Ама явно ви харесва да има пари за циганите!

са детски, защото са за децата, а не са социални! По времето на социализма се получаваха за всяко дете и нямаше подоходен критерий, както е по цял свят! Те са за стимулиране на раждаемостта!

Подпомагането,няма как да се случи,дори,до изборите. Това,вероятно,ще е начин,по легално,да се купят избиратели,за падналата от власт ГЕРБ.

А кебапчета ще има ли?

Искам нешо да изясним,може ли ОБРАЗОВАНИ БЪЛГАРИ....ПИШЕ СЕ ДЕТСКИ,А НЕ ДЕЦКИ!Говорим и пишем,имаме претенции за нещо,но образованието или липса на такова личи и при българите!

точно на тези неграмотници все циганите са им виновни.

Щом англичаните предприемат мерки за промени в осигурителните закони, какво ни пречи да предприемеме такива и ние? Една от насоките е: ако родителите нямат принос към НОИ, майчинството да бъде на минималната сума. Ако родителите работят и правят вноски към осигурителната система на страната нека майчинството, ако трябва и 200лв. на дете на бъде. Ако трябва и повече, тъй като си мисля, че доста средства ще бъдат спестени. Така ще стимулираме семействота на младите и интелигентни хора. Няма само цигани да отчуваме. Който няма образование, нормална работа и принос към осигурителната система на страната да се спасява. Да не съм им правил децата аз. Припомнете си поговорката: Който не работи, не трябва да яде!

Стига с това пълнене на гушите и хрантутенен на м------ !

Наздраве,братя роми!

щом е да се помогне на циганите,винаги има пари. кой взема помощи? Циганите и тези,които крият доходи

Ще има, защото идват избори и им трябва електорат!!!!!

Кажете в същото време колко ще ни струват изборите? Че ще купите циганите всеки го знае това - техните гласове не са за изпускане, а и измислихте добър легален подкуп - Браво! Така е, като нямат сила българите за стачки, отново ще служат за мезе на "пачки".

Е направо се чудя да се смея ли, да рева ли!!! Какво е това нещо, 50 лв. на дете от 1-2 год. и дохода да не надвишава 350 лв. на член на семейство???? И кой ще ги получи тези пари- масово ще са ромите. Бравоооо, нека продължаваме да ги храним и стимулираме да раждат. И друго е интересно- децата над 2 год. не са деца ли?????

Така е, ДеЦките трябва да се премахнат. Само ромите се облажват от тях.

a decata pod 1 godina ne sa li deca na koito im trqbvat pove4e sredstva

България стремително пропада надолу. Основната причина е, че способните се оплюват и прогонват, а на паразитите, неграмотните, лумпените и пр. измет, им се пълнят гушите. Така се покварява матриала, той вече знае, че не е нужно да учи и работи. Винаги ще капне нещо за него....Ако не от кражба, от подаяние.

Не мога да кажа, че тези са по-тъпи от Боковите министри. Но не са и по умни. Резервен отбор на тиквата. Тъпак до тъпак. Ужас.

естествено, че за Вас няма, важно е за мангустите да има. работете и плашайте данъци за да има за паразитите.

Парите ще отидат за ма-----, т.к. 80% от техните деца са инвалиди, благодарение на техните непълнолетни майки, кръвосмешения и... Дай те ги на тях, те ще са доволни за да гласуват за ГЕРБ. Другите да умират

да вземат да вдигнат децките надбавки от з5,на 50,зашото така не всички маики ше получат 50 лв.тапаци... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

както винаги- ще захлебят предимно м----. аре сиктир

Ако ни изберете, след четири години пак ще дадем помощи.

Най-голямата помощ ще бъде когото се отървем от Боко тиквата, Цецо крадецо и техните последователи от герб - така наречените БУДАли !!!

за кои отпуската тези добавки и тези пак за милите златни цигански с 20 деца дето са соцялно слаби, а на редовня данакоплатец дето вс си плаща какво да продалява да плаща наще деца не са ли деца на тая циганска дарява, по добре не се хабете да не затенем повече даите на пенсиоерите , но не и на соц слабите защото това са винаги еди и сащи облекчете нормалня гражданин защото вс имаме деца само че аз 1 а циганката мрасна има 10 *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да се чете: многодетни непълнолетни майки, деца с генетични увреждания, следствие на кръвосмешение, паразити. Аз съм бил доста време безработен, но никога не съм разчитал на помощи от държавата. Не искам да ми помагат да си отглеждам децата, искам само равноправие. Щото така излиза, че определен етнос се ползва с привилегии за сметка на другите. Как може турци, българи, евреи, арменци и тям подобни да бъдат дискриминирани за сметка на най-бързо растящото малцинство?

От 13 години съм безработен в България.(това,че работя навън и държавата не ми е помогнала абсолютно с нищо,не го броим).Всичко спечелено навън се харчи тука,а до сега един не дойде и да ме пита как така я карам безработен.Как така стана преди години,че изписаха съпругата ми със второто дете на обяд,а вечерта вече пътувах зад граница.Бедни били,социално слаби били мрънкалници.Земята стои пуста,залято със стоки от къде ли не,а мрънкалнииците жулят пърцуцата и само реват.Помощи само за болни и безпомощни хора.Другите да получат,само ако в района където живеят не остане градинка не подредена и не се вижда никакъв боклук.Няма цигани,няма българи или турци.Който лешкуни и протяга ръка за милостиня,първо да поработи по чистотата и тогава пара и енергийни помощи.Всеки хаучил една песен,че на село нямало работа и селата се обезлюдили,а пустееща земя да ти се доплаче.А навън неможели защото език трябвало да учат,специалност трябвало.Ами учете бе кой ви е крив.То не може хем душата в рая,хем х.я в пу...та.

Какви са тези разходи за субсидирана заетост, това са пари които се отнемат от работещ бизнес, такъв който създава продукт за да отидат при чиновническо обгрижвани фирми специализирали се в източване на средства. Няма свършване на чиновническите безумия, тази политика ни доведе до огромната бедност днес. Спокойно могат да бъдат спестени стотици милиони левове в бюджета чрез оптимизиране на институции и численост на чиновници, но кой да го направи.

Протестирам срещу поредните пари , дадени даром на циганите -искаме да са грамотни , добре образовани , ама и белите българи имат пропуски - не се пише " децки " - деце ли казвате или дете ? Помощи за циганите само срещу работа - дайте им един парк - на всяка фамилия -едно парче от зелените площи - чисто ли е -има пари , не е ли -няма ! Толкова места има за чистене , а и не само това -има много места за работа за нискоквалифицирани хора ! Помощи -само за работещи и осигуряващи се майки , помощи за болни , инвалиди , самотно живеещи хора , нуждаещи се от личен асистент , деца с увреждания !

през три месеца избори,че да не забравят ,че има нуждаещи се хора в тази страна.

Може ли енергийните помощи да се изплатят на 3-те ЕРП-та и да си ги приспаднат от сметките на циганите? Защото не искам парите от моите данъци да отидат за кръчмите в гетата!!!

Ed Hunter

Помощи за безработни ли? Не помощи за образование и работни места трябват. Помощите се изяждат за ден, но образованието и труда носят хляба вкъщи. Къде са сега лумпените дето скачаха по площадите и реваха кой не скача е червен, бенбен, зелен и т.н.? Вие си скачахте, а едни други хора им скачаха милиони в банковите сметки. Сега скачащите скачат от глад, а търбусите скачат от смях.

А за самотните майки пак никой не се сеща?Защо не помислят и за нас?

Госпожо Dess или там както се казвате.НЯМА ПОНЯТИЕ САМОТНА МАЙКА.ТОВА ДА СЕ САМООПРЕДЕЛЯТЕ КАТО ТАКАВА Е ВАШ ИЗБОР

духаст

Половината циганки са самотни майки, които не знаят кой им е направил децата. Също е свързано с помощите. Това понятие също трябва да бъде прецизирано.

ДА СЕ ОБЕДИНИМ ВСИЧКИ САМОТНИ МАЙКИ!ПРЕДИ ГОДИНИ ЗА САМОТНИТЕ МАЙКИ ИМАШЕ ДВОЙНИ ДЕТСКИ. СЕГА НА ДЕТЕ С ПОЧИНАЛ РОДИТЕЛ ДАВАТ-ДЕТСКИ ,НЕЗАВИСИМО ОТ ДОХОДА ПЛЮС СТЕПЕНДИЯ ЗА ПОЧИНАЛ РОДИТЕЛ,Е ЗА КАКЪВ СОЦИАЛЕН КРИТЕРИЙ ГОВОРИМ?!

даваха детски за всички деца! Сега не дават изобщо при над 350лв! А вие пък искате двойни!

БРЦК

Бедни винаги ще има докато има парична система. Защо се дават пари на бедните само защото са бедни ? Това са пари хвърлени на вятъра. С тея пари ако беха открили 10 работни места щеше да е по - добре.

какви 10работниместа с 30млн могат да се открият 5000 за една година със заплата 500лв

Ето как БСП купува легално гласовете на ромите, а после другите, били виновни!

поредното ограбване на народа

Защо правите разлика между децата, нали все са деца на тази държава. Преди нямаше такава разлика, всяко едно дете получаваше детски добавки месечно. По сегашните ви критерии получават само циганите - още един бонус за тях. БРАВО управляващи, ЕВАЛА Ви правя. Моите деца с какво са по-различни от тях? Нищо умно не измисляте, поощрявайте ги и за напред, пък искайте раждаемост да има от българките, е няма да има. И аз съм майка на 2 деца- и аз искам великденски.............

Сигурно Западът натиска нашите управници да дават на циганите, за да не ги броят там циганите за икономически емигранти и да ни ги върнат.

Ромите получават помощии от държавата за да се ВЪДЯТ!Раждат на 12г и вземат децки а майките им вземат децки за тях...е..ти и държавата+добавки за самотни=900лв.Е какви фондове каква осигурителна система?Евала на лъже социалистите направиха коалиция със тях НО КРАДЛИВЦИТЕ СЕ НАДУШВАТ И БЪРЗО ПРАВЯТ СДРУЖЕНИЯ....спомнете си кой опоска ДЪРЖАВНИЯТ РЕЗЕРВ..справка Румен Фонтаннски!

"30 617 604 лева." защо не ги инвестирате в някакво производство или ги дадете като безлихвен кредит на някой кадърни хора и така да дадете шанс на хората да работят нормално и да си СПЕЧЕЛЯТ парите, а сега ще ги раздадете, като съм сигорен, че 50% ще се мангализират.

Ще има агнешко за циганите за Великден,че те не могат без това на празничната си трапеза)))))))Изобщо не си мисля,че ще купят дрешка,книжка или тетрадка на децата си....

циганин и тетрадка...нещо си в заблуда...

Напред народе към циганизация. Циганите ще си купят по 10 бутилки мастика. Луда държава, луди управляващи.

Да ще хрантутим циганите , работещите ниама да полу4ават 50 лв. добавка а за мангалите отново ще има !!!! Аманнннн от простацииии !!!!!! ами спрете помощите и децките за вси4ки които имат пове4е от 2 деца???Защо не спрете тиахните???? нека се мнжат, а вие ги подпомагаите ! "Евалата" на управляващите ГЛЪПАЦИ!!!!!!

Не мога да повярвам, че си толкова неграмотна, пък и с претенции! Не вярвам и че работиш нещо, може би само продавачка на зарзават. Аз пък не съм съгласна, да дават помощи на някого, който е здрав и може да работи. Да направят данъчни облекчения за семействата с деца. Така тези, които работят и плащат данъци, най-после ще усетят, че някой мисли и за тях.

Сега като се извият едни опашки от мангали,за да си получат помощите....Та нали те повечето живеят без бракове и са самотни майки. и с доходи под 350 лв...А ,българите,които са семейни и работят на минимални заплати?Така ли ги купувате за изборите,за да не Ви обвинят,че ги купувате тайно2!??

хайде пак нахранихме циганите многодетни

А трудоустроени болни със 100% НЕТРУДОСПОСОБНОСТ и НЕПОЛУЧАВАЩИ ДОРИ за 1лв РЕИМБУРСИРАНО ЛЕЧЕНИЕ ?