Майка Тереза – почитана, обругавана и неразбрана

Жената, известна като Майка Тереза от Калкута, е била наричана по много начини докато беше жива. За някои тя беше Светицата на канавките и Ангел на милосърдието

Обратно в новината

Коментари - Майка Тереза – почитана, обругавана и неразбрана | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом Ватикана твърди, че е била девствена през целия си живот, сигурно е било така.

Плебея не може да разбера че всяка една голяма цел изисква непопулярни подходи. Не познавам жената, но не изглежда да е похарчила даренията и времето си в каране на яхти, къщи с басейни и чанти Гучи! Била взимала пари от богати и лоши хора?! Ами от къде другаде да ги вземе? Жената е решила че има цел, и за тази е цел била готова да работи с всякакви хора ако това се налага. Едва ли е навредила на повече хора от колкото е помогнала. Няма човек които да е повлиял на много хора в световен мащаб, който и да не взимал непопулярни и трудни решения. Така е устроен света, че ако искаш да наклониш везните към едната страна, ще трябва да вземеш от дугата...

Това което (не) се разбра е какво всъщност е помогнала на някого? Или всичко е само събиране на пари, организиране и лозунги. Нещо като медийната политика на ББ - основната дейност е думи.

Абе, ьовиги, къде прочете. че "взимала пари от богати и лоши хора"? Ама че си откачен = от "лоши хора за добри цели"!

Значи 1150 години откак България официално е християнска. За над хиляда години почти никакви проблеми с католицизма. Напротив и по време на Княз Борис, Цар Калоян и Възраждането го ползваме като коз срещу елинизма и Византия. Но Русия има проблеми с католицизма... затова заповедта е дадена! Врагът на Русия е враг на българският "патриот" ъхъм русофил... нищо че е бил винаги приятел на България.... Ех...

Има ли светнали в Ада........ Там е тази жена

А ти явно си в психодиспансера

След последните отвратителни действия на Католическата църква по разпореждане на Берголоне (така наричат презрително папата все повече италианци), тя стана по-скоро ислямо-католическа. Не ме вълнуват подобни писания, като тази статия.

Католиците почетоха заслугите на "Майка Тереза", а нашата православна църква няма никога да канонизира за светец нашия Левски. Oстава ни само утехата , че вечно ще живее в сърцата на всеки истински българин !!!

Левски няма как да е светец. Той е над коя да е религия и кой да е измислен бог.

много слабо ме вълнува тая албанка.

vasil

Да,но албанците си я тачат и към момента на нейното раждане в навечерието на Балканските войни вече слабо ги е вълнувало кой от тях е мюсюлманин,кой е православен,кой-католик.

Аха и в Косово е така, а по миналата седмица не пуснаха сърбите на честване на православен празник в сръбски манастир.

Много мразя религиите.Яко пропаганда са тва.Бог ,Мог тва онова -пълни простотии в които вярват само простите люде

Прощавай обаче да заклеймяваш като прости милиарди хора е меко казано неразумно.

laplandetza

Не е неразумно. Това е догма!

Пак така ли , ще мислиш и на смъртният си одър

laplandetza

Шубето замъглява разсъдъка на разумния. Тъпанарите никой не ги отчита.

Религията е дегизиран страх от смъртта - забравих кой го беше казал, но е вярно. Човек си е измислил бог за да не го е страх в тъмното. И в името на своя бог върши секви простотии - само гледай фантизиранти мюсулмани

На правилен път си , само дето не е хубаво да се мрази , а да се обяснява. Целта на повечето религии е да разделят хората, да ги превръщат в овце, за да могат да бъдат послушни на техните самозвани водачи(овчари). От основните религии почти всички са изключително примитивни.Изключение прави будизмът и най-вероятно само той ще оцелее. Въпреки това предлагам да вземем пример от дамата на снимката, защото тя не е толкова религиозен деец , колкото е уникален човешки индивид.

Хората имат нужда от кумири, за да им се кланят и да ги почитат. Макар, че в Библията е казано, че това е грях. Тези кумири пречат на обикновените хора да видят и оценят дребните добрини, които правят другите обикновени хора около тях. Тези кумири пречат хората да са благодарни един на друг, да се обичат, да се ценят. И това е една манипулация, същата като манипулациите на политиците.

Според д-р Чатърджи майка Тереза никога не е оборвала обвиненията за липсата на грижи към тези, които са приемани в примитивните хосписи на ордена, както и по отношение на манипулирането на медии и измислянето на цифри за милионите долари, изразходвани безотчетно. Той многократно моли за официално интервю с нея, докато е още жива, като заявява, че е готов да го вземе в която и да е държава по света, но тя винаги е отказвала. В същото време с охота се е явявала пред благосклонно настроени към нея медии, чрез които е разпространявала лъжите и мита за своята благотворителна дейност. Както отбелязва индиецът, майка Тереза никога не е построила болница нито в Калкута, нито в който и да е друг град по света. С напредването на възрастта истината ставаше все по-чуждо понятие за нея. Тя многократно раздуваше своята дейност в обръщенията си към поддръжници и журналисти. Често твърденията Ј нямаха нищо общо с действителността. Журналистите не смееха да поставят под съмнение това, което казваше. Може би и тя самата си вярваше на приказките... Винаги се стараеше да впечатли журналистите и поддръжниците си и не беше толкова загрижена за бедните, поне не и в Индия...

И другото, което прави впечатление, Е, че в цитираното писмо тя е говорела за себе си " КАТО СТАНА СВЕТИЦА"

Майка Тереза е истински човек и се старала да бъде истинска християнка. На лаещите дребни псета тук - а вие какво сте сторили, за да бъдете поне малко християни докато не сте заминали нататък?

Фатима дошла да учи на християнство ... смешно ... Само абсолютен олигофрен на днешно време може да е толкова сляп ... Стига си чела глупости ми потърси информация (снимков материал без край има по въпроса) да видиш колко много е направила Тереза ... но за Ватикана ... Концлагерите на Хитлер направо бледнеят пред "Домовете за помощ на бедните в Калкута" на Тереза ... А вземете си извадете главите от задниците вече, нямате само една радиоточка в селото ....

А ти си купи фенерче и си светни в дупето и ще си намериш мозъка:)

фатима е място в португаля където се явява дева маря *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Хичинс: "Майка Тереза не беше приятел на бедните. Тя беше приятел на бедността... Тя прекара живота си противопоставяйки се на основното лечебно средство срещу бедността, а именно даването на повече власт на жените и освобождаването им от тяхната роля на добитък за разплод. И беше приятел на най-лошите от богатите, приемайки пари от жестокия диктатор на Хаити Дювалие (и други като него). Къде отидоха тези пари и изобщо всичките дарения? Примитивният хоспис в Калкута беше в толкова окаяно състояние когато тя почина, колкото е бил и винаги преди това. Тя самата предпочиташе калифорнийските клиники, когато беше болна. А нейният орден винаги отказваше да даде гласност на каквато и да е финансова ревизия. Но ние имаме твърденията й, че е открила 500 метоха в повече от 100 страни, всички носещи името на ордена, който тя основа..."

Нека малоумните скотове ти цъкат минусите, като не могат да си извадят главите от задниците. Едва ли са си подали навън носа от града в който живеят. От години volunteers които в стремежа си да подадат ръка са помагали в домовете за бедни на Тереза в Калкута остават ужасени от условията и изродщината които царуват там. Мрежата буквално е залята с материал. Електрошок на главата е нещо нормално там, сякаш сме в психиатрия преди 100 години ... Даренията стоят заключени нови и се продават, нищо не се дава на бедните. Дори спринцовките се мият в каменното корито в които се мият и чиниите ... Направо им е бедна фантазията на скотовете които са седнали тук да се радват на събирача на финанси на Ватикана, наречен Майка Тереза. Милиони и милиони са влезли чрез нея за насраните задници от Ватикана, не светица ами и дясната ръка на Господ ще я пишат, ако им хареса ... Лошото на цялата работа е, че в домовете даже не отричат всичко това. Според самите тях мизерията те приближавала до Господ ... Хитлер бил лош, а те светци ... Би трябвало всичките тези промити мозъци които изтезават бедните хора които са се обърнали към тях да бъдат обесени моментално и безусловно.

Като чета коментарите тук мй натстина ще повярвам, че раят е поазно място.

Хъчинс е абсолютно прав! Лицемерна, тесногръза фанатичка, която никога и на никого не е помогнала реално! Прочетете какво пишат за нея някои индийци за т.нар й "благатворителност" е за нейния орден! Нейната "благотворителност" и "доброта" са медиен мит и пиар!

Не, това са гнусни клевети, те са дребни, жалки, будещи съжаление и идват от дявола. Майка Тереза е отдала 60 години от живота си на Бога и милосърдието.

Бизнесът във Ватикана върви с пълна пара. Трябва да се измислят чудеса, нови светци, да идват хиляди хора към Рим, да пълнят хотели и ресторанти. Ами тая майка Тереза ако беше толкова милостива и помоглива, защо е пълно с бедяци по улиците на Индия. И също ако идете в Рим, ще видите доста просяци. Моханите там ги отминават с пълно безразличие и отвращение даже. А иначе църквата помагала на страдащите....

За вас е валидно само "Гроб отворен е гърлото им, с езиците си лъстят." Да знаете, приятели щом дявола хули така църквата и светицата, значи няма никакво съмнение, че са истински и достойни.

Така е бизнесът трябва да върви! Затова Сръпската Православна Църква иска да канонизира за светци сръбските попове трепани от ВМРО задето сърбизират българи.... Толкова много вой срещу Тереза и нито дума срещу СПЦ, за Николай Велимирович и т.н.... Няма заповед от Москва и затова верният "български" патриот русофил не е и чувал... Еххх....

Sm3hurk0

Моралните ценности в днешния живот за повечето хора са малко по-различни и ценностната система ни е видоизменена. Примери на всякъде.

Има един вечен морален стандарт, който е неотменим защото е фундамент на живота през вечността. Това е Божият морален закон познат още като декалог или десетте Божии заповеди и отразява характерът на Вечният Бог който няма и сянка на промяня през веността. В приницпите на живота няма моди. Това са любовта, истината и свободната воля в рамките на Божият порядък, който прави възможно да пребъдва живота през вечнсотта. Живота има смисъл само когато е вечен, но вечният живот има смисъл само когато пребъдва в в мир, любов, истина, радост и хармония. Бог същестува заради вечниат живот и е абсюлутен гарант на живота и справедливостта в битието в името на живота. Тези които се научат в краткиоят си земен живот да живеят според принципите на живота заложени в Десетте Божии заповеди и да придобият богоугоден харакер спред характера нашият Създател, те ще получат венецът на живота и ще бъдат поканени в Божието царство.

Бог да те Благослови брат.

Доброто, което е дала на света е много повече, отколкото се вижда на пръв поглед.

Нищо добро не е дала на света, събирала е яко пари за Ватикана ... Сума ти народ дето е помагал в нейните домове направо е изпадал в ужас като види за какво става въпрос ... Стига си папагалствал, имаш начини за информиране, не сме в 1939.