БСП внесе проектозакон за отмяна на плоския данък

БСП внесе законопроект за данъците върху доходите с идеята за въвеждане на прогресивно подоходно облагане и елемент на семейното подоходно облагане.

Обратно в новината

Коментари - БСП внесе проектозакон за отмяна на плоския данък | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тая партия нищо не научи и все едни и същи глупости иска.

Плоският данък е най-хубавото нещо, направено от правителството на БСП! Защо образованите, компетентните, квалифицираните, можещите, работещите качествено да плащат повече от тъпите, мързеливите и необразованите? Плоският данък стимулира развитието на обществото, на икономиката. Социализмът си отиде отдавна!!!

Плаският данък обслужва олигархията. Плосък данък има само в държави с нисък стандард на живота.

стандарТ. Значи викаш да вземат от малкото работещи и да дадат на безполезните неграмотници като теб ли?

Плоският данък никога не го простих на БСП, лицето Симеон Дянков никога не ще простя на ГЕРБ, а също и гаврата с пушачите. Изобщо всички които управляваха направиха много грешки, и само народеца ги плаща. Това е жалката действителност в коята живеем.

Явно този мандат не са си платили достатъчно създадените от БСП фирми. Почват да се изнизват от яслата на Позитано и мащехата отмъщава.

мен мико ме кефи..прилича на един известен американски актиор

Това е достатъчен аргумент да кефи за инфантилен психически дефектирал човек.

Тия дръгливци се сетиха, че са лява партия! Ама това е само докато са в опозиция! Защото пачките, които откраднаха си живеят по съвсем други закони - тези на капитала! Затова и обеднелият българин не им вярва, че точно те защитават неговия интерес.

Боко, брато, тикво зелена проблемите ти започнаха преди да са започнали. Твоето его те предаде и ще те линчуват такива мишоци като мико. Трябваше да не се правиш на турсо-еврейска подлога а да се държиш за валето ... все е по друго.

А бе луди ли сте, бе хора?! Сънувате ли? В паралелни светове ли живеете?

БСП е абсурдна конфигурация. Когато е на власт е "дясна", а в опозиция е "лява". На власт (19г. от последните 25г.)бързо забравят какво са лъгали и започват да крадат и "облажват" свойте доверени хора. БСП и ДПС са гнусни долни машини на ДС) за корупция, далавера и ограбване!!!!!!!

Няма да ги бъде тия от миналия векТоя не разбра,че всички,които подкрепяха станишката трябва да се махнат от хоризонтаСринаха БСП,какво си показват още мръсните задници

Прилича ми на Майка се отказва от детето си.

Атаката на БСП с тъпи проектозакони доказва самоубийствената им бъдещност.

Гадно и ПЕРФИДНО!!! Къде бяхте ,ало до сега??? Късно е либе за китка!!!

На Миков -мастиката му е боядисана косата и плоска /като данъка/ главата.

А корпоративния данък за "зелени енергии", банки и пр.????

Висок е, трябва субсидия. Кадиев и Страхилчо Ангелов ще я уточнят.

Това не е популизъм,а направо измама.Докато бяха на власт ,този закон им беше визитката за "модерност". А сега понеже знаят ,че няма да мине, искат отмяната му.За да хвърлят пръст в очите на избирателите си.

Тогава слугуваха на олигарсите и за това народът ги изгони от управлението.Сега очакваме да внесат и корекции или нов закон за социалната реформа.

Айде почна се !!! Пак сме опозиция и вадиме миражите и близалките за нашия електорат да сме яки! Сега ще гледаме пак филма за Белене и всички блянове, които комунистите обещават за светло бъдеще. Докато когато бяха на власт всичко друго правиха, но не ни да правят добро за хората. Тези номера не минават.

loyola

Баси тия наитина се чудят какво да измислят, за да си върнат рейтинга.

Цялото тъпо, така наречено ръководство да се маха и да освободи партията.Не може вагини и боклуци да вдигат самолети срещу Русия,да газят народа с плосък данък,да допускат кражба парите на хората и да се показват по медиите.Нека остане само цвъки с неговите тъпотии

"чувството за неравенство"?? тия които въртят много пари, пак ще намерят начин да се скатаят, Миков какво се прави на ударен? то иначе по тая тъпа схема с "прогресивния" данък може да се стигне и до 99% данък т.е. няма значение кой колко е работил, накрая пак еднакво да остава нетния доход.. айде стига с тия комунистически номера. Над необлагаемия минимум всеки да си плаща 10% и това е: който е изкарал 100 000, ще внесе 10 000 лева данък, който е изкарал 1000 - 100 лева ? какво "неравенство" има тук?

Левите предлагат десни мерки, десните ще управляват у лево. А откъде ще се вземат парите? От заеми. Кой ще ги плаща: Децата и внуците, евентуално. Ама те заминават. Важното е за сега да си купят нови автомобили, да откраднат квото е останало и да отлетят за топлите страни.

Б езотговорни С лабоумни П одлеци-това е бсп.Колко години бяха на власт и а не го направиха това. Гоце,плъха,Руменчо-пикаещия във фонтан,р.овч,кокошката мая.Сега и този пиуе със зеуе.Забравил е да си пийне всекидневната доза и се е объркал.Горко ни...

А фирмите на другарите с какъв данък ще ги облагате?

Фирмите на другарите и фирмите на НЕ другарите ще се облагат пак с 10%. Други въпроси?!

Много е, трябва да се намали. Само за непечелещите много фирми трябва да е по-висок данъка.

когато можехте да го отмените данъка, не го направихте. Популисти.

Вие си го приехте,да бяхте си махнали!Някой друг да ви върши работата?

Зашо не го направихте когато управлявахте червени престъпници??????

МИКОВ, АКО НАИСТИНА СИ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ЛЯВА ПАРТИИ ПОСТАВИ КАТО ЗАДАЧА НАД ЗАДАЧИТЕ НАЙ-ВАЖНИЯТ ПРОБЛЕМ В ТАЗИ ДЪРЖАВА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! А ТОЙ Е: ДА СЕ ЗАБРАНИ И ВЕДНАГА ДА СЕ ЛИКВИДИРА БЪРЗОТО ПРОИЗВОДСТВО С СТРАНАТА!!!!!! ТОВА Е НАЙ-ГЕНОЦИДНАТА ФОРМА НА УНИЩОЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ, ОБСЛУЖВАЩА САМО И ЕДИСТВЕНО ОЛИГАРСИТЕ И МОНОПОЛИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ! БАНКИ, ТОПЛОФИКАЦИЯ, ЕЛЕКТОРАЗПРЕДЕЛЕНИ И ДРУГИ ПОДОБНИ ИНСТИТУЦИИ ЧРЕЗ ТОВА БЪРЗО ПРОИЗВОДСТВО ОБРАХА ЖИЛИЩАТА НА ХОРАТА И СИ ГИ ПРЕРАЗПРЕДЕЛИХА ПОМЕЖДУ СИ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ТИ ДЪЛЖИШ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ - ВЕДНАГА ТИ ВЗИМАТ ЖИЛИЩЕТО. ТОПЛОФИКАЦИЯ ТИ ДЪЛЖИ НА ТЕБ - СЪДИТЕ СЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ ПО БАВНАТА ПРОЦЕДУРА. ВТОРОТО КОЕТО ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА СЕ ЛИКВИДИРА СА ЧАСТНИТЕ СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОВА Е ЕДНА ПРЕСТЪПНА, УЗАКОНЕНА, МАФИОТСКА ШАЙКА РАЗГРАБВАЩА КАТО ОСВИРЕПЕЛ ХИЩНИК ИМУЩЕСТВОТО НА БЪЛГАРИТЕ. ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПРОВЕРИ КАК ЗА НЯКОЛКО МИЗЕРНИ ГОДИНИ, СЪЩИТЕ ЧАСТНИ СЪДИЯ-ИЗПЪЛНИТЕЛИ СЕ ПРЕВЪРНАХА В МУЛТИМИЛИОНЕРИ????????????? ТОВА Е ВАЖНОТО ЗА БЪЛГАРИЯ, ГОСПОДИН МИКОВ! ТОВА, А НЕ ДАНЪЦИТЕ ЛИКВИДИРАХТЕ БОЛНИЦИТЕ, ЛИКВИДИРАХТЕ УЧИЛИЩАТА. КОЙ ДА ГЛАСУВА ЗА ВАС , ГОСПОДИН МИКОВ, КАТО С НИЩО НЕ ПОКАЗАТЕ ЧЕ МИЛЕЕТЕ ЗА ТОЗИ НАРОД? ВСИЧКИ ГОРЕ ИЗВЪРШВАТЕ СТРАШЕН ГРЕХОВЕН ГЕНОЦИД КЪМ НАС БЪЛГАРИТЕ, А ТОВА НЕ ОСТАВА БЕЗНАКАЗАНО

ИЗВИНЕТЕ МЕ, ЧЕ НАПИСАХ ПОСЛАНИЕТО СИ ДО ВАС С ТОЛКОВА МНОГО ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ, НО БЪРЗАМ, ЗА МЕН ВРЕМЕТО Е СКЪПОЦЕННО, А И ВЪЗМУЩЕНИЕТО МИ НАДДЕЛЯ НАД ГРАМАТИКА, ЕТИКА И ВЪЗДЪРЖАНИЕ, КАКТО И СМИРЕНИ. МОЯТА ЧАША ВЕЧЕ ПРЕЛЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Оставили са ти интернета като гледам, не се оплаквай. В Унгария данък щеше да плащаш за това демократе.

1000 лева заплата: Плосък данък - 10% = 100 лева данък Прогресивен данък - (1000-300)х10% = 70 лева данък 2000 лева заплата Плосък данък - 10% = 200 лева данък Прогресивен данък - 186 лева данък Въпроси: Къде в Западна Европа (развитите държави) има плосък данък?! Ние към кои държави се стремим да станем?

Ами ти най-вероятно си един чоплещ семки държавен чиновник, искаш премахване на плоския данък, та да вземат едни 100 лева от един работещ и да ти вдигнат заплатата пак на тебе с неговите 100 лева. Честно нали?

Другарю Михов,защо когато управлявахте с турците и имахте мнозинство в парламента не го въведохте този подоходен данък??? Чист популизъм!!! Защо? Защото на Червените Боклуци много добре им е ясно,че премахването на плоския данък автоматично увеличава сивата икономика ( плащат ти на минимума,останалото на ръка ) и бюджета ще изгърми!!! Сега се иска точно това-бламирането на следващото правителство от удобно заетата позиция на опозиция!!! От Червени Боклуци какво можеш да очакваш......ДЕМАГОГИЯ !!!

Комуноидите, когато са на власт, защищават само интересите на червените си олигарси, а когато останат без власт - веднага се сещат, че трябва да изобразяват социална политика и почват да се натягат с някакви такива луди идеи ... Това ли ще ни стимулира икономиката?! А с новите работни места какво стана, с обещанията и лъжите от преди изборите?! Не че някой им вярва след толкова години, само питам ... И защо толкова ниски граници на доходите искат да въвеждат за тази скала?! Значи, според тях българинът така и трябва да си живее - на минимума на доходите в целия свят?! Дори в цялата бивша Югославия след всичките й войни и бомбардировки, доходите са вече в пъти по-високи от нашите ...

Това е продължението на закона Пеевси-Ментата. С данъците си ще плашаме държавните заеми с които ще се плати на КТБ. Коалицията КТБ бече е тройна!

Лекетата, докато бяха на власт, стискаха бюджета. Сега извднъж се оакзаха ларж. Мошеници са от БСП! Те са мошениците на България. Всички други лъжат нищожно в сравнение с БСП.

Класацията за страните по възможностите за бизнес в тях и нашето 38-мо място ме изумиха. Особено като видях кои изпреварваме и, че братята македонци са преди нас. Някой русофил да каже нещо за 62.рото място на Русия?

Македония е жив пример, че малка държава може да бъде интересна за бизнес.

кой беше тоя Михов, че с нищо добро не го запомних? Нали тяхна беше идеята за 10%, сега дават заден.

Това е просто имитиране на някаква активност. Като бяха на власт що не го прокараха?

Тоя Миков е съвременния Робин Худ. Ще вземе от работещите и ще даде на ленивците.

С минимуми деца не се гледат Миков. А отделно нямахте топки, като бяхте на власт да вкарате и прокарате тая тъпотия с прогресивния данък та сега се правите на отворени. Комунизмът си отиде, а и матрияла е друг. Равни в бедността е Вашата равнопоставеност, а фирмите на другарите да си се облагат по стария начин.

Разбира се, че трябва да има прогресивно облагане, както е впрочем в повечето страни в Европа и света. Но границите трябва да са други, 10% за доходи(месечни) примерно до 4000-5000лв, 20% за до 25к-30к и поне 30 или 35% за по-високите. Не може милионерите да плащат 10%, няма такава ставка в света, във Франция искаха 75%, не стана ама колко е бил???! От друга страна по-важно е да бъде повишен корпоративният данък, който също е 10% (в Германия е 30), а не да се теглят заеми с които да се кърпи бюджета, който сега се пълни основно от данъците на бедните ДДС и акцизи. А БСП само претенциите са им че са леви, те са си олигархична партия като останалите десни. Никой от тях няма да "настъпи" богатите, те командват !

И защо аз ако съм по умен от теб, чел съм повече, взел съм 2 висши, намерил съм си работа и печеля по 30 бона трябва да плащам повече затова,че си ползвам потенцияла, а теб те мързи да гледаш ?!?!?!?! Напротив точно в момента е справедливо.

Не знам дали си по-умен и колко, но мисли повече. Как се получава така, че всички са против олигархията, но когато е невидима! Когато се заговори конкретно, става ала бала. Недоволни сме, че има монополисти, мутри, експлоататори, одират ни с цени, работим им без пари и без права, а накрая и малки данъци да платят ли, щото са по-умни? И направи справка, за данъчната система, на повечето страни.

уволни търтежте и калинките от адлинистрацята и пари логат да се налерят *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Чета тази идея и няма как да не псувам с глас! Значи само 20% от работещите 1.6 млн. плащат данъци на реалната си заплата. Е тези ли 20% трябва да ударим, а Миков?

гледам новините за КТБ и смятам : загубени 4 милиарда (не пиша нули за да на сбъркам ) данък 400 милиона - нето 3.6 милиарда. Ако данъка е прогресивен поне още 400 милиона ще има в държавата. Дали е справедливо???

са тия червените. Като се върне прогресивният данък веднага ще се разрастне сивата икономика. Събираемоста ще падне и на новото правителство ще му се клатят краката. Мътна вода в която плуват червени акули. А не може ли да си има плосък данък но за заплати над 500 лева? Или над 700? До 500 или до 700 да няма данък. Що да не може?

По същество плоският данък е регресивен, т.е. относителната му тежест върху домакинствата и компаниите с по-ниски доходи е по-голяма, отколкото върху тези с по-високи. Така фискалната политика на държавата се превръща в един от факторите, довеждащи до нарастване на бедността в България и до фалитите на малки и средни предприятия, които пък предизвикват ръст на безработицата и спад на потребителското търсене. В същото време спестяванията на домакинствата нарасват до рекордни стойности, защото ниските преки данъци не стимулират харченето, при високи ставки върху потреблението.

През турско робство данъкът е бил десятък и е водел до масови бунтове. През комунистическо робство искат данъкът е двадесятък и не знам до какво трябва да води!

БСП 20 години внасят проектозакони и фактите и реалността ги виждаме.

Коалиция БОСТАН държи да останем при Русия, Сърбия, Грузия, Киргизстан, Македония, Черна гора ... И защо?! Пак ли българите се имаме за най-умните в света?