Михаил Константинов пред Dir.bg: Изтича гаранционният срок на машините, а никой не говори за това

Политическата класа я тресе животински страх да не дойде нов служебен кабинет на Радев, така че отиваме към пълен мандат, прогнозира анализаторът

Обратно в новината

Коментари - Михаил Константинов пред Dir.bg: Изтича гаранционният срок на машините, а никой не говори за това | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

виж му само простата селска физионмия на тоя тъпак, а се мисли за много печен. може и да я докара до драгаалевци

Още ли шава тая гербаджийска подлога?!

Ноооо, това човече не е читаво хич. Димка на димките! Бени Хил! Ужасен неприятния и поръчков измислингел.

Боклук, когото всички низвергнаха.... И, който се натрапва, на обществото.....!!!!

Отпадък, който го разбра, по трудния начин...... Само, вреда,от него...

Вярно ли в Информационно имат собственост частни лица? Ако е така, защо продължават да са монополист при държавни поръчки?

Ох, откъде го изкопахте този бард на ГЕРБ?

Пълен мандат това сепаратистко правителство няма да види. Първо те взаимно ще се избият докато дойде време, ние да ги изтреляме. Не една партия има полза за свалянето на правителството, освен Герб. Накрая останалите партии ще се съюзят и ще свалят правителството, заедно с Герб. Те ако се откажат от коалицията с ПП/ДБ и Дпс, ще спечелят дивиденти. След местните избори, ще има пренареждане на интересите в парламента...

Най-доброто гласуване е с бобени зърна с различен цвят за всеки кандидат. След преброяването, бобът може да се раздаде, една част от него на изборната администрация като възнаграждение, а друга част, заедно с дарени от влизащите в парламента партии месо, зеленчуци и подправки да се сготви за електората и най-бедните да изядат по един топъл обяд, да изпият по една студена вода или бира, да ударят по една ракия или едно вино и да се опознаят с тези за които са гласували! И които са спечелили, да дават по някой лев на избирателите: по 50-60, по 100 лева, по 200, малко помощи: олио, брашно, пастърма, туй-онуй, цигари!

но това са местни избори и са си чисто мажоритарни.

"във връзка с което искам да припомня, че в Европа машинно гласуване няма. А пък за местни избори пък изобщо няма" По отношение на машините, обича да се коментира как са прекалено сложни за този и онзи, но при президентските избори на които бяхме изцяло на хартия имаше над 550 хиляди невалидни бюлетини. Какво? Обичайната практика се оказа прекалено трудна за хората ли? Реално след като минахме на машините бройката на невалидни бюлетини стана или нула или почти нула и Нищо не се промени за партиите. Само с по 1% им паднаха гласовете на всички. По онова време Корнелия твърдеше как само с машините щеше да се премахне мафията (герб) и да се види истината за гласовете. Е след като нищо не се промени след изборите смениха песента на "хайде да се върнем обратно на хартиените бюлетини".

Бат Мишо изби рибата с това интервю !

Говори се, че предстоящите местни избори наесен щели да струват 151 милиона лева суха пара. Това е безобразие - хвърлени пари на вятъра за провеждане на цирково-театрални постановки. Тъй или иначе от Посолството назначават де що има за назначаване в БГ-мутроколонията - резиденти, депутати, министри, политици, партийни босове(и боски), бизнесмени, журналисти и т.н. Вместо да се харчат тези 151 милиона лева, по-добре Посолството официално да си ги назначава там своите марионетки и готово. И без друго от 33 години насам Посолството си кадрува на воля в колонията, така че изборите, каквито и да са те са напълно излишни. Освен това за какво са тези избори след като няма народ - има страхлива и проста мърша.

То си е за страх. Само Усрайна иска това, за Усрайна онова-това. Какви ги върши началството?

КВО ЩЕ ГИ ХВЪРЛЯТЕ ЛИ като е минала гаранцията Който не работя ще ги ремонтират - Да няма частни фирми при изборите само държавата да може да прави програми и да купува машини..

проблемът е, че на една машина като й изтече гаранцията, фирмата отговаряла за гаранционната поддръжка може да откаже да я поддържа повече. И понеже това не е стандартен компютър, тостер или бойлер - няма сервизи за поддръжка под път и над път. Дано ЦИК е взела предвид и този проблем.

Като изтече гаранцията на телевизорът ти, хвърляш ли го?!

Мишока толкова избори е направил (хартийки преброил правилно) че вещите ги фърга щом гаранцията изтече

не го изхвърляш, ама като се развали може да си хванеш и някой приятел дето разбира да ти го поправи. А с тези машини това няма как да стане.

Споко, приготвили сме още 100 млн за нови!

Константинов казва истината. Гаранцията изтича. Така е по-удобно за манипулирането на изборите, нали?

абе нямя ли арест за тоя дърт майсъл мишо , по голям мошеник и от тиквата

На морските краставици в "Св. Св Константин и Елена" им викаме лaйнa.

и аз така викам на такива коментиращи.

Е, кат не гласуват с машини... защо Смартматик, същата онази фирма дето доставя нашите машини за гласуване, на всички избори в Белгия, Естония и Франция им дава под наем от нейните машини за гласуване?! Константинов май е забравил тези "подробности" или в неговия неподражаем стил отново ни лъже на ангро;)

споко, за кмет на София ще бъдат избрани на ротационен принцип 3 месеца ПП-ДБ, 3 месеца ГЕРБ. Може и Фандъкова да идва да замества кмета, когато е в годишен отпуск или в болничен. Накрая никой намя да носи отговорност - най-голямата цел на политиците.

София не е България, в София ПП-ДБ+Спаси София много вероятно ще имат общо над 51% на изборите. И няма да бъдат принудени да делят власта вСофия с ГЕРБ или някой друг. Просто българите извън София вече 33 години гласуват по един и същ начин за местни червени феодали. И после реват, че живота им бил лош както преди. Много е просто, когато човек иска бори се за промяна, има смелост да гласува за някой друг вместо за досегашните. Когато човек се стархува от сегашние господари или когато иска същото каквото е сега да продължава и в бъдеще гласуваш за същите сегашни господари, които управляват сега. София през изминалите 35 години е някакво изключение, гласува различно спрямо останалата България. Един на всеки 5 българи е софиянец. Но останалите четирима българи са мнозинство и пречат на София да живее различно, така както иска. Защото законите и правитеството са доминирани от четиримата несофиянци. Смятам, че трябва да се даде по-голяма регионална свобода за да се оправи България. Смятам, че вместо да се събират централно парите на всички бг градове в София и след това от София да се разпределят обратно и да се връщат отново на градовете. Трябва парите да остават там където се събират. все пак е нужно прерапределяна на праите, защото има много пропаднали градове, пример Враца.

ама 1/3 от населението на България е дошло в София.

Гаранциията е срокът в който има договор за подръжка. Като изтече се сключва друг-за следгаранционна подръжка. Това е било ясно.

Кой е по-отвратителен в лъжите и манипулациите си - този Михаил Константинов, онзи червен перач Андрей Райчев, или другия “математик” - Румен Петков, “Пикаещият във фонтани”, който е известен като държател на куфарчета на земляка му - “чичата” - Кръстника Луканов и който пиян на парти в Москва се изцепи; “Каквото каже Москва (тоест Путин) - това ще стане в България, а останалите (тоест българския народ) да си е.ават майката!”

Руменчо пикльото но добре да си каже къде скри откраднатите камъни от африка на крадливото братче на андрей луканов- александър атанасов, и си помисли че е хванал дедо оня за оная работа, малък дребен мошеник като чичовците му, ама загега му се разминава. куде се е показал всичко е осрал, напоследък и около царчето и тая шантава посланичка на русия

Дърт козел теб нали те изгониха

Този идиот и сигурен меркантилен клакьор на Шайката, смятащ се за много хитър преди време стигна дотам с простотиите и лъжите си, че директно от телевизионния екран говореше, че - забележете - МАШИНИТЕ ЛЪЖЕЛИ и МАНИПУЛИРАЛИ! Разбирате ли, не че разни хора и кръгове МОГАТ евентуално да лъжат и манипулират И чрез машинното гласуване, И чрез машините, а ме МАШИНИТЕ лъжели и манипулирали хората, че машините ти лъжели! И този негодник видимо се опива колко е умен сред негодниците и мутрите, при които се подвизава и обслужва - в царството на тъпаците простакът е цар!

Друго си е да се изкаже и професорът по всичкология

Този отвратителен меркантилен боклук още ли дръзва до трови с лъжите и манипулациите си обществената атмосфера! Този прави Квазимодо да изглежда симпатичен!

Този пък, не важно дали са в гаранция или са след гаранция. Важното е работят ли машините или не работят. Съгласен съм, че машините броят гласовете, попълват протоколите ... много по-бързо и без нито една грешка, за разлика от хората. Но съм противник на машините,защото при тях нама прозрачност, няма гаранция, че сотуера не е направен така, че да има измами. Машинуте дават възможност да се подкупят няколко програмиста и така подкупващият с 200 000 лева, може да купи много повече гласов отколкото, ако обикаля по гетата и купува гласове на маргинали за по 50-100 лева. С 200 000 лева може да се купят 4 000 гласа от 50 лева. Но с 200 000 лева може да се купят няколко програмиста, които да осигурят 100 000 или 150 000 или 200 000 ... гласа. Като за целта подкупения програмисттрябва да краде от гласовете на една партия и да ги дава на друга за да излезе накрая проверката през броя на общо гласувалите. Това да крадеш от гласовете на някоя партия даже е по-лошо от това да купуваш маргинали из гетата за по 50 лева. Един от начини за контрол на машииния, е като на разписките се изписва имато на партията и кандидата. И като свърши изборния ден се отваря ураната и ръчно се броят тези разписки и се сравнява с числата изписан в машинния протокол. Относно сгрешените протоколи и неграмотните членова на изборни комисии. Проблема се решава много лесно. Българската данъчна администрация го реши този проблем, като направи сайт на който се попълва данъчната декларация и се правят проверки. И ако данъчната декларация не е попълнена правилно, не може да се подаде. Така може да се процедира и с избирателните протоколи. Изборните комисии, да не трябва да се ракарват насам натам с протоколи и чували. Ами да подават електронно резултатите от гласуването. Т.е. протокола да е електронен както е електронна данъчната декларация. А за да няма фалшификации, се прави така, че трима члена от противникови партии да трябва да "подпишат" електронно протокола. И същ отака се прави публичен вече въведения в системата протокол. за да могат другите членове да проверят дали е верен протокало и за да могат гласуващите в секцията да проверят в своята секция какви са резултатите и дори могат да проверят дали е отчетен гласа им. Ако са единствените гласували по различен начин.

Нали е машина и ако си гласувал за едни а гласът ти отиде за партия която ненавиждаш как ще се чувстваш след това

Мошо , Мишоо малко мишленце. Сега провери всички уреди в дома си и ако им е изтекла гаранцията ги изхвърли през прозореца.

Елуредите нямат памет като теб

И какво като изтече гаранционния срок, тоя всезнайко да не си хвърля колата като и изтече гаранцията

реставрацията е пълна !

Целия този анализ е толкова безсмислен, след като няма да настъпи абсолютно никаква разлика в живота ни след изборите - независимо кой ще ги спечели. Изборите отдавна не са фактор за качеството на нашия живот. Политически, икономически, правосъдно, военно и т.н. се следват един път, който е педварително зададен за всички. Животът занапред ще бъде този, който е и в момента - а значението на изборите се превръща в един футболен мач - кой ще спечели и кой ще вземе голямата премия за себеси... .ние сме просто странични наблюдатели (някой са в агитката разбира се) Обществото започна единствено да се вълнува не от политики, икомномически похвати и виртуозно управление, а от това кой ще ни краде по-малко и кой какви хора ще сложи на управленски постове. Кадруването обаче, се оказа, че не е въпрос на експертиза и професионализъм, а е старата познайница с портфейла или в най-добрия случай - чашка и салата. Все тая - само може да кажем - "тоя е много силен....евала" Та общо взетоо за това гласуваме - все тая дали с хартия или с машина, за която някой много се е засегнал, че бъдещата поддръжка не е за него и обяснява как след пет дни експпоатация машината ще спре да работи защото е произведена преди три години и как е национално предателство, че се обслужва от външна фирма ( а да пишеш закони с чужди компютри и да съхранявш цялата държавна информация в чуждуи сървъри, обслужвани от чужд софтуер - не е) ... аман

Още от 75 годияния комунистически кукумицин: "Понеже няма изрично доказателство за това, че вотът у нас е подправен с машините, не мога да настоявам такова нещо. Но го позволявам като догадка."

"През юли 2021 бива отстранен от Съвета на директорите заедно с Валери Петров Борисов. " Дойдохме си на думата. Далаверката спряла да тече и сега плачем за кауна, дано да я върне.

разчита на ЕЛЕКТРОННО гласуване, което може да бъде манипулирано по-лесно от всичко останало? Да се върнат хартиените бюлетини като основна форма на гласуване. Отделно да се даде възможност за електронно гласуване по желание чрез смартфон - за тези, които много искат. Процентът на манипулация няма да е по-голям, отколкото с тия машини в момента. Всичките тия идиотски супер скъпи и излишни машини да ги изхвърлят на боклука, или да ги върнат на САЩ или там който тиквеник ги е продал. ПЪРВОБИТНИЦИ!

ама аз ти предлагам, понеже електромерите могат да бъдат манипулирани, да минепш на газово осветление и да се топлиш и готвиш с въглища за да си най-съвременен и свободен

да гласувам с хартиена бюлетина, като му дойде времето ;)

Я ми кажи ти как си взимаш заплатата....? Не ли е от машина....

и каква е целта на всички тези глупости които изплюва тоя дедо? Привлича медийно внимание върху себе си ли? не знам заюо се дава трибуне въобще на подобни индивиди, а не се търси професионално, експертно и компетентно мнение по върпоса, ако този въпрос въобще е злободневен.

Друго си е да има по 15-20% недействителни/невалидни бюлетини, членове на комисии да оспорват бюлетини - защото хикса е излязъл милиметър, друго сте да се пише протокол 6-8 часа. Господина има ли друга работа или трябва да е трудоустроен и да трупа стаж и осигуровки за пенсия?

Слушайте го тоя Настрадамус който от поне 5 години обявява че с човечеството е свършено най странното е че в медиите се насажда мнение че без този избори не може да има

Тоя още ли е жив? Що му правите евала с интервю?

Да е жив и здрав експерта че без него сме загубени, според медиите де,

И защо вярвате на този лъжец ! Вече не е на хранилка в ИО и сега машините не струват ! А преди обясняваше колко са супер тези машини !

Ние гражданите ,независимо че сме брутално лъгани, не точно брутално лъгани а нахално, безочливо и то от пълни некадърници ,все пак имаме някаква възможност да си кажем думата. Нека да не допуснем да спечели държащия ключа на софтуера, малко от малко да си върнем самочувствието, че от всеки от нас зависи кой ще ни управлява и как ще управлява общините, в които живеем. Не гласувам за никого е грешка, на която се надяват тия, които ни излъгаха не един или два пъти. Ще гласувам с хартиена бюлетина ,за да покажа характер, да покажа, че няма да допусна гласът ми да пропадни и някой с диплом от чужбина да ми казва какво искам да се направи за родния ми град, да се правя че не виждам как столицата обезкървява провинцията, че приходите от данъците са несправедливо насочени към метрополията, Доказа се, че машинния вот беше манипулиран, търгуваше се с ключа на машините, лично свидетелствам, че машината, на която гласувах беше манипулирана. Новите, дето налитат пак да ни управляват , да се научат първо да говорят на български език, да спрем с това чуждо поклонничество било към Брюксел или Харвард ,да разберем, че за положението, в което сме ние в момента сме виновни точно ние ,колективно и само заедно можем да спрем това нещастие, сполетяло Родината тия последни две години.

Ако сте достатъчно прости ще си докарате диктатура тип Северна Корея! А пък по-умните ще ви гледаме сеира отдалеч.

Или Мишкато говори глупости, или журналята го интерпретират грешно! Всички уреди и джаджи, които "професора" ползва да не би да са в гаранционен срок, или пък колите, на които се вози, апартаментът, в който живее... Като изтече гаранционният срок си плащаш за поддръжката и толкоз.

Шилo

Или Мишкато говори глупости, или журналята го интерпретират грешно! И двете!

Да, плащаш си за поддръжката, но за тази цел трябва да има обществена поръчка с един бюджет, който е от нашите джобове и никак няма да е малък!! А за такава поръчка никой не казва да е пусната, камо ли скючен договор по нея! И като то остане колата без поддържка и се счупи си плащаш сам ремнота!!

Тя и твоята гаранция изтече преди 40 години ама...

На тоя "професор" не му ли изтече вече гаранцията.

Румен Радев и Слави Трифонов въведоха ЗАДЪЛЖИТЕЛНО машинно гласуване, каквото няма никъде в Европа. Това е "ала-балата" на Киро с Румен Радев. Махнете машините, а Радев, Слави и Киро да платят масрафа.

Шилo

То и купуване на гласове няма никъде в Европа. Как да го махнем? А, умнико???

...не се карайте, ВАЖНОТО е кой брои гласовете...както е известно "информационно обслужване" си чисти фирмичка, която не е подчинена на закона а на ала-баланицата

Диктатурата не търпи друга воля освен тази на фараона! Фараона винаги е сам! Няма с кой едно кафе да пие!

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/02/PozivSeptemvri23.jpg

Е какъв е проблема, че изтича гаранционния срок на машините ? Много е тъпо когато човек с претенции за информационна култура и знания по компютри почва да говори глупости ! Освен това винаги може да се подпише анкс за удължаване на гаранцията защото това не са машини, които трябва непрекъснато да прилагат най-новите технологии ?!

Аха, анекс! И да се плати авансово. А дали пък това не е именно целта?

Зависи как се сключи договора ! Има различни практики - фиксира се тотална сума и се плаща авансова, но в договора се казва в какъв срок трябва да бъде отстранен инцидента , а може да се плаща всеки месец когато възникне инцидент през този месец. Не е толкова страшно щом като тия машини ще спасят България ( неясно от какво ама нейсе ) ! Във всеки случай няма да я спасят от тоталната неграмотност и неистовата борба на българина да прецаква държавата по всевъзможен начин. . . и да не зачита никакви законови рамки, като почнеш от генерала президент и свършиш с живеищите в Факултета, Столипиново и подобни места . .

А бе байьо,това не са компоти които ти си правил цял цивот на двора а компютри и не сме ги изнасяли а внасяли от една много корумпирана държава та когато дъртаци като теб които до вчера са въртяли шайбата на тИлИфончето започнат да ми философстват за наекси и други глупости ми идва да.......знаеш какво та си пий хапчетата и си сменяй редовно памперса,че смърдите на мърша вече

ти на какво на какво смърдиш ? Да се понапръскаме и ние малко с това ?