Метални частици от спирачките поразяват имунната система

Според учени от Кингс колидж този прах съставлява около 20 на сто от замърсяването на въздуха с фини прахови частици PM 2,5

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ако бай хмангал знаеше за тоз хметал - да е нападнал метрото в софия и да гу е олизал - ама вие да не си мислите че онова гнусно кафяво нещо е мръсно от вън - хаха, те тва дишате за 20-те минути в чистото ни метро

След като изследването е от линка колидж всичко е ясно.

ЧАВЕС НАНАЙСИ ФЕРОДО !

МВР съветва - карайте без спирачки!

Аз съм със 100% електрически спирачки. Излишната енергия се връща в допълнителен акумулатор който вечер си го нося в къщи да топли водата на бойлера и да върти пералнята със сушилнята.

И за това, че използвате такова иновативно решение, и за това, че сте написал правилно думата "акумулатор".

да кажеш че е нелегално щом не е обложено с акциз, данък и още няколко там сметки...

Тези джендъри искат да отнемат конституционното право на всеки български селяндур да дрифти пета ръка таралясника си с китайски накладки за 12 лева. Много важно, че замърсявало, важното е да демонстрира пилотски умения пред безаналоговата кифла с 256 думи речников запас... това е мечтата на всеки русофил да си докаже мъжествеността, иначе останалите идиоти ще го набедят за джендър.

Абе ти ко против имаш китайските керамични накладки и дискове от карбон.

ви е в главата и между краката, а не в накладките. Хубавото е поне, че поколение няма да дадете...

Дори и в каменната ера има вредни за здравето неща.

Попокатепетъл, който изригна преди няколко дни без изобщо да пита Грета за това, и достави в атмосферата въглероден диоксид колкото отделят целият транспорт и всичките ТЕЦ-ове на човечеството за повече от година?

160 цигари са на един пушач цигарите за около седмица, а като гледам пушачите не са се затръшкали да мрат на табуни и стада, хем пушат 50 пъти повече в продължение на десетилетия. Иначе който му е кеф да кара колело в трафика да се замисли какво вдишва.

Статията е лош превод на английски статии. Малко уточнения Частиците са взети от предпиятие което произвежда феродо и по точно от лабораторията която тества спирачките. Частиците които са тествали са 2.5 микрометра и не се уточнява произхода - феродо или диск. Най вероятно и от двете. Ванадий е метала които предполагат да е най-вреден. Той също се отделя от дизелите. Експеримента е правен в тъканна куптура с иммуни клетки и макрофаги (които унищояват бактерии) като са поставени частиците и патогенните бактерии. Интерпретирането на резултатите е меко казано неоправдано. Дали този модел важи ин виво в белите дробове не се знае. Това е просто една първа стъпка. Обикновенно такива проучвания се правят после на животински модели - мишки, морски свинчета и тн. Журналистите в UK обаче веднага дават акъл как да се променя политика. Жив пример как се взема едно просто научно проучване и се манипулира за политически дивиденти.

Пий по 1л първак вечер и цял ден дишай праха по улиците, а после се страхувай от 5G мрежите :)

В комбинация от тежките метали които пръскат стотици нридентифицирани самолети заредини д танкери с оксиди и силфиди на тежки метали под формата на прах с наночастици...

Абе, софиянци, като излезете някъде извън София не ви ли се завива свят, бе?

То и гумите като се въртят се изтъркват и оставят частици, дайте да спрем да караме. А, като издишваме, спомагаме за глобалното затопляне. Спирайте дишането, или всеки, който издиша с филтър за издишани частици...

Ами аз съм спрял да карам - то не е каране, а стоене на едно място. вече има прилични автобуси, не е само метрото. Аз съм се накарал,когато можеше да се кара. Това сега не е каране - то е мъка.

И пърденето задължително през филтър!

Нека измерят теглото на всички РМ 2.5 да видим колко по тежки има от тези? Едва ли ще има много! Те най-бързо падат на земята и дори не се вдигат много при отделяне. Били взели прашец и изследвали - правете изследванията реално - в реална среда! Виж частиците от феродото са друга бира ;) Но да ми приказват за частиците от диска... смешници!

Скоро имотите в София ще са най-евтините в страната.

За теб има поговорка - Гладна кокошка - просо сънува.

Те сега производителите се сетиха да внедряват филтри за феродото от спирачките, уж щели да хващат 80% от този прах. Най-доброто решение е ел. автомобил, затощо там спирането е с двигателя, който става генератор на ток. Разбира се ел. колите имат и конвенционални спирачки, но те се включват само при екстремно спиране.

Но най-смешното е че тук се говори за металните частици от диска, не тези които се отделят от феродото. Не знам от превода ли е или от самия източник, но е абсолютна смешка!

Обаче горенето на вносния боклук е полезно за имунната система....кълнат се от горе...

Всичко е наред- смело напред- всички натъпкани като сардели по градовете. хубаво ни е и все по-хубаво ще ни става. хайде на автомобилите, апартаментите и офиситеее.. заедно- можем-повече.