Протестна мрежа: Отхвърлените въпроси - картел срещу хората

От "Протестна мрежа" изразяват недоволството си от факта, че депутатите от мнозинството са игнорирали волята на българите.

Обратно в новината

Коментари - Протестна мрежа: Отхвърлените въпроси - картел срещу хората | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гледай тия с какви глупости ни занимават. В епизод 4317 на Дързост и красота, Лоренцо Ламас прави леко неприличен намек на Брук и всички са стъписани как тя ще реагира. Какви са тези битови никому ненужни теми по които беседвате в тоя форум. На екзистенциалното трябва да се обърне внимание!

да се облечете като манекени, протесна мрежа, че риалито започваИ гледайте с по малко дубъл да го играете, че вече омръзнахте

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ-ДА. НО СЪЧЕТАНО С ИЗБИРАТЕЛЕН ЦЕНЗ-ПОНЕ ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ!

Напълно безмислен референдум,..може би това е последният шанс на президента да буде запомнен с нещо. А защо немаше референдум за къде по важни неща като членството ни в НАТО например и др. а треба се решава от некакъв си соломончо от еврейски произход.

КАРТЕЛ СРУЩУ ГРАЖДАНИТЕ В БЪЛГАРИЯ!-ХАРЕСА МИ! Няма никакво значение дали е правилно или неправилно мажоритарното гласуване, задължителното гласуване и електронното грасуване. Хората щяха да решат чрез Референдум и да си кажат думата! Сега ,като отхвърлиха референдума Богоизбраните депутати/ и то не всички/ ни показаха Среден пръст-че от нас нищо не зависи- Ние само им осигуряваме една добра работа-"депутат" стана вече професия -бизнес и после те си правят каквото си искат-Питам Аз -Кой упражнява контрол на депутатите-те приемат каквито искат лобиски закони, обслужват интересите на олигарсите,не знаят дори български/ някой от тях/ и ни се подиграват.Избирателният Кодекс следва да е Закон-изработен от грамотни юристи и икономисти, съгласуван от всички неправителствени организации,съобразен с избирателните закони на развити страни като Германия, Франция и други- който закон следва да предвижда и текстове ако депутатът не работи или работи срещу интересите на хората-ведната да бъде отзоваван и т.н. Ние трябва да диктуваме как да си избираме и освобождаваме депутатите- а не те да ни командват след като влязът в парламента. Абсолютно са ненужни тези заплати, екстри, коли, секретарки, апартаменти и други -които си гласуват и ни харчат парите. видяхте ли какъв закон са си гласували-всички партии ЗАЕДНО- Законът за Националната служба за охрана- защо им е такъв краен нациски закон- служителите на НС БОБ , които ги охраняват да могат да бият и тероризират всички граждани- от кого се пазят-като ходят на почивка със служебните автомобили охранявани от НС БОБ- от нас ли се пазят- които сме ги избрали-питам аз, има ли защо да се страхуват. Тоест , с този закон -при най малко недоволство от наша страна-за тяхната работа-Те ще ни смажат. Ще се лее кръв и Европа не може да ни спаси.

Мажоритарното гласуване с преференция за кандидат е вариантът който взема предимствата на пропорционалното и мажоритарното гласуване. Единствено е необходимо в листата на кандидатите на партиите да няма номер съвпадащ с номера на партията, също така да бъде задължително за се посочи и име на кандидат от листата за който избирателя гласува. По този начин подредените под номер 1 на листите няма да спечелят автоматично да влязат в НС. Това вероятно няма да се приеме, защото много водачи в партии вероятно така няма да влязат в парламента.

Електронното гласуване звучи хубаво. Ама от къде на къде емигрантите ще определят нещата в България. На тях не им вдигат колите и не ги таксуват за безумия. От къде на къде ще ми натрисат нашите псевдо политици. Те не ме представляват.

Тези финансираните от чужди и далечни държави трябва да знаят че светът не се върти около тях. Проблемът на повечето българи са съвсем други - безработица , ниски доходи , лощо образование , здравеопазване. Въобще сегашния социално икономически модел ликвидира България. Виж прогнозите на ООН за населението.

хихихи между другото май ще ми се наложи да си купя една партия:)

Като сме овце, ще ни стрижат!

Политици, защитаващи чужди интереси, неработещо ГО, фалшиви протести и фалшиви морални ментори. Кражби, медийно покритие, брейнуош.

:) време е да овладяваме партиите отвътре и да гласуваме само за тези които поставят мажоритарния избор като цел номер 1 въпреки че съзнават че е необходима промяна във бг и в повечето страни от бившия източен блог за да не обезлюдеят напълно отвън се правят на пердета защото си мислят че сме несигурни като позиции това води до упадък на тези страни това отслабва европа опитите да се обезличат отделните страни в полза на едно ръководство са обречени на провал и трябва да си доста тъпичък и доста отделен от реалността за да не го съзнаваш глобално бг има два проблема първият е вътре че насоките отвън са неприложими и не са в интерес на жителите на бг в аспекта им развитие на бг вторият е вътре - а именно че настоящите партии до толова бързо се срастват с властта и бизнеса и помежду си че се прави само това което ще ги задържи на власт , а не това което ще запази и развие бг определено идва необходимостта от създаване на нова партия - коректор на всички досегашни с малко по ясни цели но това предстои

е смисълът на разните му там подписки за референдуми, като в крайна сметка пак Парламента решава да има ли референдум, или не?По-точно в случая се решава от десетина депутати, на които пултовете им ту работят, ту не работят!А би трябвало, след като се съберат необходимия брой подписи, референдум ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да има! Депутатите могат само да определят датата в срок от три месеца!И точка!А това си е изплюване в очите на народа!

Трябва ни гражданки контрол, перманентен. А не всякакви врътки, едни нищожества да се докопват веднъж на 4-5 години до легитимност и да правят каквото си искат. Самия начин на мислене е сбъркан - след изборите мача е свирен и ще се играе пак след 4 години, а междувременно политиците могат да правят точно обратното на това, което са говорили.

Не беее, те имали желание депутатите да гласуват за референдума, даже натискали бутона "за", ама пустата система за гласуване точно тогава засякла или гласувала наобратно, да падне от смях човек :-)

гласуване. Как политиците да са спокойни за народния вот в един референдум, като самите те знаят най-добре какви хора в парламента избира този народ? Уди Алън бе казал "Отказвам да членувам в клуб, който би приел за член човек като мен."

за какво говорим,като знаем как се събраха въпросните подписи.Раздадоха се листовките по "ВАШИТЕ" предприятия и по списък под контрол се събръха.Тези които отказаха им се намери цаката. За такава воля на народа говорим.Всъщност това много лесно може да се проследи по ЕГН,къде е осигурен от кое предприятие.

въпроса!Дори и част от пдписите да не са събрани много редно, то важното е, че трите въпроса имат "смислено" значение по отношение на едно демократично управление!Независимо дали ти или аз сме съгласни с един или друг от въпросите!А дали аз или ти искаме или не примерно задължително гласуване, референдума ще покаже какво иска мнозинството!Нали в това е смисъла на демокрацията и "властта" на народа? Или не е?

в тези 25 години демокрация самите депутати трябваше да поставят за обсъждане тези въпроси.Ама не смеят, там е работата!!!!

Pesh0

За каква демокрация , говорим , като народните представители , не искат да знаят мнението на народа . Преди година по време на протестите Местан , каза , никой няма право да говори от името на народа . Сега му запушиха и устата . Да се отнеме правото на правителството и народните представители , да представляват народа . Да си се представляват себеси , да си плащат , сами на полицията , да ги пази и да видим , до къде ще я докараме .

Как ти запушиха устата? Някой забранява ли ти да отидеш и да гласуваш? Този пишман рефереднум е от същия ред, като пишман реформата в съдебната система. Нека процента негласували има своята тежест, това би било промяна, истинска. Също нека референдумите станат практика. При това без да се налага да се събират 570 000 фалшиви подписа.

Pesh0

На мен никой не ми е забранил , да гласувам . Ама и никой не им забранява да купуват избиратели , да мъкнат чували с измислени бюлетини от турция и с това обезсмислят моя глас .

Стига сте се оправдавали с цената на референдумите. Най-голямата цена я плащаме от кражбите на политическата мафия. И всяка седмица да имаме референдум, ако стопираме кражбите ще сме на голяма печалба. Най-добре да въведем елемент на пряка демокрация в политическата си система.

резултатът от гласуването е, че предложените въпроси за референдум се ограничиха до 1 само за който не си струва да се дават пари за референдум. Аргументите, че не били добре формулирани важат калкото за отпадналите въпроси толкова и за останалия единствен въпрос. Естествено че трябва да се разреши електронно гласуване, естествено че трябва да има мажоритарен вот, не може да има задължително гласуване защото то е право и всеки има право да го упражни или не...Ясно е че всички политици се страхуват от допитване до народа по съществени въпроси, които могат лесно да доведат до промяна на политическото статукво и предвидимостта в състава на всеки един следващ парламент. Защото участието в Парламента вече е самоцел и безнес за мнозина, за постигане и гарантиране на определени лобистки и бизнес интереси, а не представителство на народа и гражданите, които гласуват...

Електронно гласуване ДА само при положение че отпадне законово възможността за двойно гражданство!!!

Има начин! Остава обаче контролираният вот! Но и там може да се сведе до минимум с разни опции и ограничения ...

Хе! Изведнъж тези, които се пъчеха до преди една година и се снимаха около сините папки с вота на 570 000 българи, минаха в оправдателен режим;о)) Не измествайте смисъла на този референдум! А смисълът беше ДА СЕ ПИТА НАРОДА! А вие там в НС отнехте именно правото ни да си кажем думата! В името на "историческия компромис" с ДПС със скопената съдебна реформа, РБ и ГЕРБ просто си предадоха избирателите - едните, като гласуваха въздържал се и не, а другите - като влизаха и излизаха от залата! Майната ви! Ще си го получите когато и където трябва!

Сигурно за първи път няма да се съглася с тебе. Референдума с тези въпроси е най-обикновена глупост. Референдуми трябва да има, но трябва и въпросите да са смислени. При това трябва да има по-често.

Добре - да приемем, че е глупост! Сега ми кажи в името на какво до преди една година само именно РБ и ГЕРБ бяха такива горещи поддръжници на този референдум с ТЕЗИ същите въпроси?! Значи е било цирк и поредния популистки театър! Т дали втори път ще дадеш гласа си за популисти и циркаджии;о)) Още веднъж акцентирам на факта, че ТЕ отнеха ПРАВОТО на суверена да се произнесе!!! Утре ще има друг , по-смислен референдум, с по-важни въпроси - КОЕ ти гарантира , че правото ти на глас пак няма да бъде отнето с процедурни хватки и заигравки?!

Pesh0

Точно начина на гласуване , как да работят народните представители и колко пари да вземат , трябва да се определи от народа .... работодателя , на народните избранници м задължително. Други референдуми и да има , трябва само да им показват , посоката , в която да работят .

Веднъж президента да направи нещо смислено и в полза на българския народ. Бандитите в парламента едва ли ще го допуснат - те не искат волята на народа, а да налагат своите лични интереси над всички българи. Кога ще намалят депутатите на 100 в парламента - предостатъчни за 7 милиона население. Защо субсидиите на партиите всяка година се увеличават? Защо партиите не се издържат само от дарения и членски внос, а усвояват пари от държавния бюджет, народни пари?

Кое е това, което е направил? Задължителния вот е голяма крачка на зад. Мажоритарния сме го виждали вече, цъфнахме и вързахме ли тогава? Властта има възможност да приеме какъвто си иска изборен закон без да го подлага на референдум. Други въпроси са делч по-подходящи за такова допитване.

Гледам на задължителното гласуване като на отговорност, така както всеки българин го задължават да плаща осигуровки и данъци, независимо дали желае, дали иска. Ти може да не искаш да гласуваш, но като изберат с циганските и турските гласове депутатите, после си задължен да изпълняваш всичко, което те приемат в парламента. Трябва обаче да се помисли как да дадат гласа си тези, които не са в родния си град и пътуват често.

За задължителното гласуване съм съгласен, че е крачка назад, образователен ценз и елементарен произволен тест дали има нещо между ушите на всяка бюлетина е достатъчно за да се ограничи силно ефекта от закупените гласове на недоучилите се (изразявам се много меко и културно, нали). МАЖОРИТАРЕН вот - тук НЕ СЪМ съгласен - трябва да го ИМА, на 100%. Причините да има проблеми с него са хем, че беше частичен, а не пълен, хем че олигархомафиите-партии имат интерес да го провалят, защото така им се разбива схемата за обсебване на властта. Мажоритарен вот на два тура, като втория е балотаж, ти определя волята на хората. А властта че има възможността да си играе на тука има, тука нема, със избирателния закон - точно на това се нагледахме тия 25 години. Е, време е да спре тоя цирк за наша сметка. Цяла менажерия във властта, в бизнеса, в медиите, абе навсякъде - и се чудим защо един от най-интелигентните народи на планетата, в една от най-добрите като природни дадености страни тъне в безпаричие и духовна мизерия.

Тия ли са ви моралния ментор? Повече от ясно е за кого работят.

Искате по-голяма избирателна активност? Ами дигнете си трибуквията и гласувайте, ако има за кого. Задължителния вот води след себе си доста изкривявания на волята на народа, за това и почти не съществува в демократичния свят.

1. Това че си правиш труда да гласуваш, не ти дава гаранции да се надяваш, че пуснатата от теб бюлетина ще бъде преброена и описана в протоколите. Просто полагаш подпис в изборния списък, за да може още една бюлетина да си вкарат другарите според кой за колкото си е платил. Накратко това не се решава в изборния ден, а в изборната нощ! 2. Когото и да си мислиш, че избираш, после му виж акъла след месец - вече е самозабравил се продажник, говорещ общи приказки, за да изнася на тия, които му плащат! 3. Демократичен свят няма. Ако преди са полагали огромни усилия да те следят денонощно, сега благодарение на технологиите, особено безплатните, това е безкрайно лесно. За капак сочените ни за пример демокрации с удоволствие употребяват сила и оръжие срещу хората.

Точки 1 и 2 няма какво да ми ги поясняваш. Заради тях точно не трябва проблема да се измества, а точно това се случва с този референдум. Точка 3 - България ли е флагмана на демокрацията?

да се припомни коя партия как е галсувала. употито се мълчи по този въпрос

До кога ще пускате Протесна мрежа като някаква институция, представлявяща народа? Същото, но вече в по-малки измерения е и с ИПИ, моля ви има хора и с различно мнение или ние нямаме плама?

Всички ще го ..... на изборите! ГЕРБ-ДПС-БСП-АБВ се самоубиха,особено ГЕРБ!!!!!! Другите си се самоубиват от отдавна,но купуват циганските гласове и се добират до властта,сега и ГЕРБ ще последва тези партии,след,като излъга избирателите си!!!!!

Понеже виждам доста разочаровани от очакваното бламиране на референдума от НС, бих искал да ви успокоя така. Дори да беше приет референдума с трите точки, дори да го бяхме подкрепили, това пак щеше да се гласува в НС и да се бламора както сега. Дори да мине като закон, същите сили, които бламираха промените щяха да го атакуват в Конституционния съд и т.н. Така че уважаеми съграждани, нека не бъдем наивни-не чакайте промени в интерес на обществото от НС и каквито и да било политици. Те работят в свой интерес, а не във ваш. Проблема е че интересите на обществото и интересите на политиците нямат допирни точки. И това е така не само у нас. Това е особеност на демокрацията-тя е фасада, театрален декор, прикриващ мафиотски и банкови интереси, облечени като "вот" на честни, но наивни хора. Свиквайте и да не ви пука. Няма решение, така ще е. Пък който иска нека гласува, лошо няма. Изборите са предизвастани отдавна, има си достатъчно цигани и турски туристи, които ще участват задължително.

Политиците си умират за задължително гласуване. Защото иначе, непредставените във властта хора рано или късно ще поискат пряк контрол над дупетатите и министрите.

Не ни хвърляйте прах в очите ,справете се с циганския проблем - днес в 260 автобус циганин мастурбираше на последната седалка. ДОКОГА ЩЕ СИ ЗАТВАРЯТ ВЛАСТИТЕ ОЧИТЕ ? Те са голям проблем.

ЛИЦИМЕРИ! Защо пускате съобщения когато имахте възможност да се докажете в парламента?Това леке Близнашки дето се хилеше като недомаслен при внасяне на папките се продаде първи на ДПС.Боклука си остава боклук независимо дали си го свил в целофан.Тези продажници от ГЕРБ също имат огромна вина,защото не гласуваха за собственото си достойнство.Стана ясно,че реформаторите не са никакви реформатори,а най-обикновени тарикати на чело с този лигльо Радан!Всеки депутат с чест и достойнство не би се наредил до тези на ДПС даже с риск да предизвика предсрочни избори.

Демокрация е да можеш свободно да изразиш мнение а те ще ни задължат за да си гарантират местата в парламента. Мазни предатели няма да гласувам дири и в затвора да ме вкарате

Това, че хората масово не им гласуват си има причини. Какво ги замитат под килима! По-добре да приемат орязване на бройката на депутатите и заплатите им съобразно процента гласували.

Пуснатите въпроси от президента, не са пуснати защото е имало подписка. Тя отпадна заради повторни вписвания. Това си е предложение на президента. Мажоритарния вот е неопределен. Задължителното гласуване недемократично. Не може и да се въведе, както е въпроса, заради изключения (по инвалидност, старост, болест) и наказания, което ще са множество алинеи. Електроното гласуване значи, контролиран вот, двойно гласуване (електронно и неелектронно) или падане тайността на вота за проверка. Да не говорим за хаквания и манипулации. Като примерно го хакнат от Турция, 100% от електрония вот ще отиде за ДПС. Това е пример.

Има начин при електронното гласуване да се предотврати двойното. Най-просто казано: списъка с гласоподаватели се вкарва, при комисиите също има списъци и след всеки вот те го отбелязват и елетронно с опция. Остава опасността с контролирания вот както от чужбина, така и у нас. Но предполагам, че и това може да се ограничи. Те ще имат поне 1 година време докато го разработят, а има и доста държави с такъв софтуер. Евентуален пробив с тайната на вота - голямо чудо!!! Е, и да се разбере за кой е гласувано - какво от това! Ние сметките си държим и правим разплащания по нета, та един вот за някой си ще ме притесни :) Прав си, че трябва да се опита, после - изводите и да видим колко сме грамотни и каква ни е културата ! Само да не стане "избори до дупка" ;)

Вота е таен по конституция. Да се надяваш, че ще е такъв, е просто доверие към правилите го и подържащите системата. А пробив може да има на много места. Почвайки от компютъра на гласуващия. През провайдера му и така на татък. Един ви се доверяваш на компютъра, ОС-а, програмите, браузера, проксита, провайдери, скриптове на страницата, да няма редиректи, трафичното предаване, преразпределението към сървъра, инсталираните на сървъра програми и ОС, да няма прекомпилирани библиотеки, препредаване към езика на програмата, нехните връзки с базата. Повечето изброени неща дори нямат общо със самата система за гласуване. Тя просто получава някакъв вход, а той вече може да е изменен. Да не говорим, че може да се пуснат допълнителни гласувания. Примерно ако е с кодове, да се генерират такива по взети данни за хора. Включително ако има ЕГН-та на подписките и от ГРАО са проверени хората. С тях например може да се гласува и без да знаят.

То в България хора не останаха, само богати феодали и скъсани прошляци. Няма оправия, само с калайшник се оправят тези комундета и техните израстъци.

В държавата България всичко Е имитация , Имитация на демокрация , Имитиращи хранителни продукти , Имитиращи заплати и пенсии И Тн..

По принцип са напълно прави от Протестна мрежа. Никоя политическа сила няма полза от действителните искания на народа и затова всячески ще се опитват опропастяват опитите за истински народен вот!!! Смятам, че повечето от Българския народ иска: 1. Да бъдат съдени виновниците за поредната национална катастрофа 2. Да се вземат мерки за повишаване благосъстоянието на Българския народ 3. Да се вземат мерки за повишаване прираста на Българския етнос А относно изборите: 1. Електронно гласуване - ДА, но партиите нямат много полза от това, освен големите, които могат да изкривяват вота 2. Мажоритарен вот - ДА, но партиите нямат полза от това, защото няма да могат да си пробутват депутатите, които искат те 3. Задължително гласуване - ДА, но партиите нямат сметка от това, особено дпс. Всички партии разчитат на твърдия си електорат и разчитат на малка избирателна активност. Е, ясно е , защо партиите приеха само за дистанционното гласуване, тях това най-малко ще ги засегне, а ще могат да кажат, че са изпълнили волята на народа...

"Напълно прави" не са. Нито тези 500 000 подписа, от които не знайно колко менте, са "волята на народа", нито позицията им е искрена. Търсят евтина реклама, а може и да изпълняват нечия поръчка.

Dobromir Dimitrow

Ами изпълни и ти евтина реклама или поръчка!!! Знай, че никой няма да се замисли за твоето добруване, само заради черните ти очи!!! Освен майка ти и баща ти, единствено тях ще ги е грижа искрено за теб, дано да са ти живи и здрави!!!

Никога не сме променяли позициите си, от първия момент те са такива, отговориха официално от РБ. Онзи ден всички политичеси партии, с пълно единодушие отхвърлиха пряката демокрация. Днес, слушаме странните/налудничави/ обяснения, на една представителка на ГЕРБ, че проблема бил в пултовете за гласуване, т.е. технически и по този начин не били отчетени 24 гласа за референдума. Други пък от РБ,с обясненията си доказват , че имат чисто ментални проблеми със себе си. При ДПС няма изненада, те са "есенцията" на политическият цинизъм, лъжа и корпоративно крадене в България.

150к гласа = на един депутат. Нека повишаването на активността на избирателите се обвърже пряко с интереса на дупетатите и същите да се опитат да убедят гражданите, че е по-добре да ги изберат.

Героите на България са мъртви , но предателите са навсякъде и най вече в парламента.

Само "Нула избирателна активност" ще покаже на мутрите, че народът се е сафирясал: празни избирателни пунктове, празни урни ! Друго не можем да сторим ...

Всички избори до тук си бяха своеобразен референдум за задължителното гласуване. Ясно е, че тези които не ходят да им гласуват не биха желали да ги задължават - ок. 60% от гласоподавателите. От гласуващите не е ясно колко биха били ЗА задължението, ясно е , че не всеки от тях би отнел доброволно това си право на избор.

Пикая на всички референдуми. Смърт на комунизма.

само със задължително гласуване ще спасим родината от депесари и комунисти. разберете тази проста истина. техните армии от етнически избиратели и червени бабички вкарнат в парламента постоянна бройка депутати. а ние българите киснем в кафенетата и недоволстваме, вместо да идем всички до урните и да изметем тази депесарско-комунистическа сган. задължително на избори, това е решението!

И как ще стане това, конкретно?

Единствено от Атака са способни да се справят с протестна мрежа с колонизатори и с циганския проблем.Много ги е страх и от другите партиики на сттуквото , че си плащат на медиите да не се отразява желанието на Атака да изпълнява програмата която са обещали на народа да спасят България.Време е всички да се осъзнават и да се отива към промяна на политическата обстановка и заслужилити артисти които ни управляват да влизат в затвора, а в всички от фондацииките ще им отворим много радиактивни производство за да не са безработни и да умрат от насилствена смърт.

Особено като се предлагат на руснаците като селска кучка!!

ПМ продължават да бутат опорните точки на Близнашки. Ако хората искат да гласуват ще отидат масово и ще дадат своя вот. По силата на коя логика следва, че волята им е някой да ги задължи да го правят, след като така или иначе имат това правя, а не го упражняват? Колкото до мажоритарния вот. Тази идея звучи добре, но от нея биха пострадали точно десните и пак странно звучи адвокатстването за нея от страна на ПМ.

В НС се искаше да кажат ДА или НЕ да попитат народа. Тяхното ДА/НЕ за задължителен вот и ... можеха да си го кажат на референдума. Все още не вярват, че народът би могъл да отговори разумно. АЗ съм против "задължителен вот", но ЗА референдум по този въпрос.

Защо досега не се появи някои депутат или партия, която да защитава народа и хората а само гледат да си пълнят гушките И с автомат на челото не могат да ме накарат да гласувам за тъпите глави Ако стане задължителен то още взимайки листата с маркер бих задраскал всички

Абе кои са тия от тая "порнографска" (протестна) мрежа? И кой ги е упълномощил да изказват мнения от мое име? Да говорят от името на тия, които им плащат, а не от името на всички българи. А колкото до електронното гласуване при избор на ръководни органи на една страна, звучи ефектно, но в международната практика такова животно няма! И при най-развитите демокрации. Задължително гласуване, пък, има само в 4 страни от ЕС, и то е формално (задължението).В Гърция на пример, където гласуването е уж задължително, гласуват 50-55% от избирателите.И санкции няма!Какво му е задължителното , тогава, на такова гласуване?

В САЩ гласуването е електронно.

Това "В САЩ гласуването е електронно" не е аргумент у нас и няма да бъде такъв, докато не се информират ДЕТАЙЛНО българските гласоподаватели за обществените, техническите и другите условия, които го правят възможно в САЩ, в СЪПОСТАВКА със съответните и всякакви други значими условия у нас.

Гласуването е личен акт - не е приумица извършването му в "тъмна" стаичка. Електронното гласуване трябва да гарантира гласуването да си остане личен акт. Огромна част от хората с право на глас (НЕ САМО цигани) се нуждаят от непосредствена помощ за работа с компютър и - разбира се, за електронното гласуване. Не може и да се мисли за "личен акт" при това положение, т. е. референдумският въпрос е НЕДОСТАТЪЧНО коректен.

Явно на "Протестна мрежа" - разбирай " американския интерес " това статукво я урежда , иначе щеше да спретне един протест И сега имитират несъгласие с декларациика ! Отдавна България не е на българите !

Пак ще го напиша щот дир.ника го махна - България от 45 е комунисто/фашистите, а от 89та е на техните синове и утайката от Държавна сигурност. Американския интерес е Русия да не е толкова силна тук, чрез мафията, която тази страна създава. Русия не е по-различна от България - ОЛИГАРСИ! Даже те с това са по-известни отколкото с водката