Коментари - Мешерето: Няма ромска интеграция, а се дават доста пари | dnes.dir.bg
назад

Мешерето: Няма ромска интеграция, а се дават доста пари

Конкретните цели и задачи, които си е поставило Мешерето, е да бъде моралният коректив съвместно с президентската институция, законодателния орган, съдебната система, изпълнителната власт.

Обратно в новината

Коментари - Мешерето: Няма ромска интеграция, а се дават доста пари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Двоен стандарт. Защо циганите не плащат наем и данък за местата които са заградили защо не плащат ток вода и много други. Защо не им се събарят незаконните постройки. Защо се оставят да изсичат горите безнаказано. Защо се оставят да правят сметища навсякъде (за кампанията за почистване - във всяко циганско гето има сметище няма нужда от снимки ).

Може ли да се инегрират животни в човешко общество? Могат, има много домашни животни! Защо тогава циганите не се интегрират? Явно те стоят по-долу! Навсякъде по света циганина се отъждествява с простотия, мизерия, престъпност!!! Е, как такива хора ще се променят доброволно? НИКОГА!!! Или насилствено, но никога с демократични средства няма да се постигне някакво очовечаване на тези "индивиди"!!!

На сила хубост не става - стара поговорка- стара и вярна който не я знае да се замисли и ще я разбере ако може .Ако не негова си работа !БГ!

съберете данъците на мешерето !!! с това да почне интеграцията - с плащане на данъци !!!

Те парите за интеграцията ги открадна бившия депуутат от бсп Тома Томов и такива като него.

НЕ МОЖЕ ДА ИМА ЦИГАНСКА ИНТЕГРАЦИЯ БЕЗ КОНТРОЛ ВЪРХУ РАЗМНОЖИТЕЛНИТЕ ПРОЦЕСИ НА ЦИГАНИТЕ,КОЙТО ГИ КОНТРОЛИРА И СЪОТВЕТНО ОВЛАДЕЕ ЩЕ СПЕЧЕЛИ АДМИРАЦИИТЕ НА ЖИТЕЛИТЕ НА СТАРИТЕ СТРАНИ ЧЛЕНКИ НА ЕВРО СЪЮЗА,КОЙТО НЕ ЗНАЕ КАК ДА ПИТА!!!КАЗАХ!!!

Не можеш да интегрираш човек,който не иска да се интегрира!Ето и вие,лидерите сте същите.Има съд в България,вие правите Мешере!Това интеграция ли е???Култивирайте се,култивирайте тази сган,наречена ци...,роми,и тогава ще се интегрирате!!!

Приказките за "култивиране", "приобщаване" и всякакви други щуротии са пълни безмислици на корумпирани кръгове, цицащи от мръсните пари на фондации и сдружения... Реалният изход е един: ООН да им даде земя за държава и да ги концентрира там по "цигански" признак. Нека се размножават, нека богатеят, нека се кефят на живота както си знаят! Докато се самоизядат или просперират като народ! Природосъобразно е!

Някакви си мангали си избират абсолютно незаконни органи, арогантно нарушаващи законите на РБ, а поредното говедо, назначено за премиер, говори толерастки идиотщини? Ало, има ли пилот във влака и машинист в подводницата??

Баси наглеците, ний си мислим, че избират между сапун и шампоан, а те избрали мешере!

прогледна, че циганите са експлоатирани НАЙ-МНОГО ОТ ЦИГАНСКИТЕ БАРОНИ!!! Но Райков сега, а Буда и Цвъцко преди - вместо да ги питат къде са парите, които ви даваме говори врели-некипели!! И да искат щоме те не могат да ги открият - мешерето да им каже!!!!!!!!!

Т.е.- без лична карта; без чисто съдебно досие; без платена държавна такса и без изкаран курс по медиация, без вписване в Единният регистър, мешерето не може да участва като организация, която да се занимава с медиация! Райков, до кога ще нарушаваш не само КРБ, но и законите на Р. България? Колко от членовете на мешерето са с чисто съдебно минало?!

За парите да питат Цветелин Кънчев, той е в коалиция за България. А кой друг е там? А?

НАРЕДБА 2 от 15.03.2007 г. за условията и реда за одобряване на организациите, които обучават медиатори; за изискванията за обучение на медиатори; за реда за вписване, отписване и заличаване на медиатори от Единния регистър на медиаторите и за процедурните и етични правила за поведение на медиатора доп., бр. 29 от 8.04.2011 г.Чл. 8. Обучението на медиатори се провежда в рамките на минимум 60 учебни часа и включва теоретична и практическа част. Практическата част е минимум половината от учебните часове. Чл. 10. Обучението на медиатори приключва с изпит, който се провежда от комисия към съответната обучаваща организация и включва тест за проверка на придобитите знания, участие в симулирана процедура по медиация и събеседване. Чл. 14. Лицето, което кандидатства за медиатор, подава в ЕРМ заявление на хартиен и електронен носител по образец съгласно приложение 4. Чл. 15. Към заявлението се прилагат: 1. фотокопие от лична карта; 2. удостоверение по образец съгласно приложение 3 за успешно завършен курс на обучение за медиатор в одобрена от министъра на правосъдието организация; 3. свидетелство за съдимост; 4. декларация, че не е поставено под запрещение, не е лишено от право да упражнява професия или дейност и не осъществява функции по правораздаване в системата на съдебната власт; 5. документ за платена държавна такса.

"Неговата роля е чисто медиаторска - застава между двете страни и с изслушване на казуса, на проблема, на закрито заседание взима решение да умиротвори двете страни. В 99% от случаите се постига решение и то за деня" ЗАКОН ЗА МЕДИАЦИЯТА Глава трета.ПРАВНО ПОЛОЖЕНИЕ НА МЕДИАТОРА Общи изисквания Чл. 8. (Изм. - ДВ, бр. 86 от 2006 г.) (1) Медиатор може да бъде само дееспособно лице, което отговаря на следните изисквания: 1. не е осъждано за престъпления от общ характер; 2. завършило е успешно курс на обучение за медиатор; 3. не е лишено от право да упражнява професия или дейност; 4. (доп. - ДВ, бр. 9 от 2011 г.) има разрешение за дългосрочно или постоянно пребиваване в Република България, ако лицето е чужд гражданин; 5. вписано е в Единния регистър на медиаторите към министъра на правосъдието.

Т.н. "мешере" не е законна институция на българската държава, а племенно образувание по етнически признак и като такова е изцяло незаконно! Разбирам, че е удобно подобна структура да се използва политически, но е абсолютно неприемливо да му се дава обществена лигитимност. Ами гейовете също могат да си направят Съд, но това не интересува останалия народ...

Те не признават законите в България,а тръгнали с мешарета,първо да разберат,че са длъжни ,а не ,че са им длъжни

Обявили днес ден на циганите. Е, още един празник. То и без това календарът им е само празници. Откраднал празник. Били го празник, че можеше да го претрепят. Той бил някого. Уха! А българите продължават да събират подписи в защита на полицая, застрелял циганин при кражба. Как звучи, а - при кражба Ще речеш отишло цигане да отмъкне нещо, гладно било, пък лошият български полицай го гръмнал. Кво да яде, бе бате? Работата е там, че убитият е бил с десетки арести, затвор зад гърба, рецидивист престъпник, който за работа не се захващал щото това е обида за волната циганска душа. И, понеже някакъв си там абе, полицай го сбарал на местопрестъплението, циганинът се юрнал с брадва насреща му. А другият циганин побягнал. Бягането си е и признание във вина. Вторият бягал, ама оня с брадвата бил курназ. Някакъв си българин - какво като е в униформа, му се изрепчил и ще го арестува. 23 години никой не смее на циганин накриво да рече нещо, тоя ще го арестува!

НЕБИВАЛА НАГЛОСТ - ТЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪДЯТ,СЕДНАЛИ МИ ДА СИ ПОКАЗВАТ "РЪКОВОДИТЕЛИТЕ" - МНОГО СИ ВДИГНАХТЕ ГЛАВИТЕ ГОСПОДА /АКО ВЪОБЩЕ ВИ ОТИВА ТАКА ДА СЕ НАРИЧАТЕ/ ... МАНГАЛИ ... КОЛКО ПАРИ ЩЕ СИ РАЗДЕЛИТЕ ОТ ЕВРОПАТА ЗА ИНТЕГРАЦИЯТА НА 10 ВАШИ ЧОВЕКА ... УМА ЛИ СИ ЗАГУБИХТЕ УПРАВНИЦИ В БЪЛГАРИЯ ??????????

Мале, мале па и тоги и приор утре и някой цигански папа ще си изберат. И може ли някой да ми каже какво влияние има това мешере над голяма част от циганите, които са мюсюлмани и някои вече следват законите на шериата като тези от Пазарджик.

На война - като на война.Аз имам и друго образование и поназнайвам нещо от синтетичната биология. Колко циганина са със сходно образование и знаят нещо за напр. бактериологията и паразитологията?

В БЪЛГАРИЯ СИ ИМАМЕ ЗАКОНИ- НАПР. НПК- КОИТО КАЗВАТ КАКЪВ Е РЕДА ЗА ОБЖАЛВАНЕ НА ЕДНА ПРИСЪДА И СРЕД ОСНОВАНИЯТА ЛИПСВА ОСНОВАНИЕТО"МОРАЛЕН КОРЕКТИВ"! ТОГАВА КАК МЕШЕРЕТО МОЖЕ ДА Е "МОРАЛЕН КОРЕКТИВ" НА ЕДНА СЪДЕБНА ОСЪДИТЕЛНА ПРИСЪДА?! ПО КОЙ ЗАКОНЕН НАЧИН, БЕЗ ПРОТИВОЗАКОНЕН НАТИСК НАД СЪДА И БЕЗ ПРОТИВОЗАКОННО ВМЕШАТЕЛСТВО В РАБОТАТА НА СЪДЕБНИЯТ СЪСТАВ?! КАКВО СТАВА В БЪЛГАРИЯ - КАКВО ЩЕ НИ ПРАВИТЕ НАС, БЪЛГАРИТЕ?!

Конкретните цели и задачи, които си е поставило Мешерето, е да бъде моралният коректив съвместно със ....законодателния орган, съдебната система, изпълнителната власт..."?! Бре- какъв "морален коректив" може да е при една поставена осъдителна присъда за кражба напр., извършена от лице от циганският етнос?! ЧЕ В БЪЛГАРИЯ СИ ИМАМЕ ЗАКОНИ- НАПР. НПК- КОИТО КАЗВАТ КАКЪВ Е РЕДА ЗА ОБЖАЛВАНЕ НА ЕДНА ПРИСЪДА И СРЕД ОСНОВАНИЯТА ЛИПСВА ОСНОВАНИЕТО"МОРАЛЕН КОРЕКТИВ"! ТОГАВА КАК МЕШЕРЕТО МОЖЕ ДА Е "МОРАЛЕН КОРЕКТИВ" НА ЕДНА СЪДЕБНА ОСЪДИТЕЛНА ПРИСЪДА?! ПО КОЙ ЗАКОНЕН НАЧИН, БЕЗ ПРОТИВОЗАКОНЕН НАТИСК НАД СЪДА И БЕЗ ПРОТИВОЗАКОННО ВМЕШАТЕЛСТВО В РАБОТАТА НА СЪДЕБНИЯТ СЪСТАВ?! КАКВО СТАВА В БЪЛГАРИЯ - КАКВО ЩЕ НИ ПРАВИТЕ НАС, БЪЛГАРИТЕ?!