Менда Стоянова в малцинство за изтеглянето на бюджета

Правителство, което е в оставка, не би трябвало да се бори да налага политиките за следващата година. Тези, които защитавахме тази теза, обаче бяхме малцинство.

Обратно в новината

Коментари - Менда Стоянова в малцинство за изтеглянето на бюджета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бюджет 2017-та е значително по-добър от този 2016-та. Не бива ресорни министерства и хората да страдат от провеждането на предсрочни избори. В него няма предвидени безотговорни кръчмарски плащания.

Въведете най-накрая ЕРГЕНСКИЯ данък - той е може би най-спреведлив! Българите са ЕГОИСТИ! Не може от моя данък да хрантутя толкова нароила се циганска паплач, а българите да нямат поне по едно дете! Тогава ще дондуркат финансово разни измети и пришълци! Сами си го направихте и никой не ви е крив!

да пукнат дано,такъв срам е да оставят пенсионерите в огромна мизерия,за сметка на собствения разкош....крадци и гадове сте

НЯМАЛО ПАРИ , А ЗА ЗАТВОРНИЦИ И БЕЖАНЦИ ПО 1000 ЛВ ИМА. ТОГАВА НАМАЛЕТЕ ОТ 1000 НА 165 ЛВ ПАРИТЕ И ЗА ЗАТВОРНИЦИТЕ И БЕЖАНЦИТЕ . КАТО НЯМА ПАРИ НАМАЛЕТЕ ЗАЛАТИТЕ НА ДЕПУТАТИ,КМЕТОВЕ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТВИЦИ. Махнете служебните коли за депутати и кметове включително шофьорите и охраната към тях.

Като махнат охраната, ще ги спукат от бой хората. Не мой така.

Направете мин.пенсия поне 220 лв. Кой живее в 21 век с 80 евро ?

Направете е поне 100 евро .

А с 300 евро "заплата" бруто, ко мислиш, че се праИ"

АЙДЕ ОТ МЕН ДА МИНЕ ДА НЕ Е 300 ЛВ ,А САМО 250 ЛВ КАТО НАЧАЛО .

Ми що ли трябва да ви дреме за пенсионерите, на които светилото Костов им отреза пенсийките??? Та ако се погледне сега и преди колко взимат пенсионираните учители, ще дойдат хората и ще ви ритат докато се изморят, ще си починат и пак....... Нямало да е честно спрямо тези дето взимат 301лв.???? СРАМА ИМАТЕ ЛИ, то е ясно!!!!

ай прибирай се в Пловдив да даваш акълец на Ванката тотев. Мента хаха от БСП, СДС, ДПС и накрая ГРОБ!

Политици, които обричат учените и народа на България на "Енергийна бедност" и на "Бавна гладна смърт" и болести, нямат бъдеще! Може ли да си разменим ролите: Вие "Герберите" и другите партийки от парламента, заедно с Юнкеровците" да станете енергийно бедни и социално слаби и да ядете мършата на Европа и обеления хляб, а за нас да бъде пълнозърнестия хляб с витамините! Имахме си хубав черен пълнозърнест хляб, освен всичко друго, и него ни отнехте и доведохте българския народ до просешка тояга! Сметките на Бойко излязоха криви: Не може да узурпира всички власти в едно Премиер, Президент, Вътрешен министър и т.н. Това е нарушение на Конституцията! Българският народ, не е чак толкова глупав!

Ма как ша давате пари на тия ояли се пенсионери! Я увеличете ваще заплатки, че са ви малко. Ей стискам палци да има Ад и да се пържите там и да ви таковат дяволите нон-стоп... Гербери мръсни!!!

не-няма да прахосвате парите ни за ваш лукс,за увеличите мизерните пенсии,плащате за какви ли не разточителства,но за хората не отпускате-даже и за болните спешно деца.....

Злобни , гадни Гербаджии.

Ама май нищо не искат да вдигат освен данъци, такси и т.н. После защо паднали от власт - ами ще паднете, хората им писна от мижавия стандарт на живот. Румъния, Гърция, които са колко време в криза, че даже и Македония - там пенсионерите са с къде къде по-високи пенсии ! Засрамете се !!

Бюджет трябва да има. Затова ако са умни трябва да отхвърлят оставката на правителството. Защото БСП предвижда да увеличи данъците между 70 и 170%... Дали има нещо общо между БСП и БРЕКЗИТ? Дали това не е символичния скок върху собствената си глава? Засега започва с "Б", но означава тъп и икономически неграмотник!

Абе Вие пенсионерите сте големи смехурковци. Защо дори и да имам възможност, да се осигурявам на висок доход? Щяла да ми бъде висока пенсията, може ама в друга държава ... Баща ми работи до 68 г. и почина един месец преди да се пенсионира и трябваше да вземе максимална пенсия. И какво получихме ние - наследниците му - дупката на геврека... Сега ни готвят да се пенсионираме на 68+, а циганчетата да ни изкарват пенсиите - смях, ама през сълзи... ако погледнете бюджета на страната - най-голямото министерство е това на пенсионерите... и защо? Защото ограбиха активите създадени с труда Ви и сега ни карата да Ви хрантутим... Гадно, но това е реалността, половината от бюджета на НОИ е от данъци...И единствената причина да Ви повишават пенсиите е поради факта, че сте гласоподаватели. Внимавайте, какво си пожелавате да не дойде ден всички да сте милионери ....

Г-н Петров е много прав, ние помним поразиите на БКП/БСП още от преди пуча досега.Едва ли някой се надява, че нравите на комунистите са променени!?

А интересно защо не чакат увеличение на БВП за да се устроят те с по-високи възнаграждения и др. луксове.

Пламен Димитров се обяви твърдо за премахване на плоския данък, каквото е и внесеното предложение от БСП. Странно животно са това комунистите и синдикатите. Нищо не работят , а само се чудят как да окрадат парите на работещите хора. Като махнеш плоския данък каква стълбица на облагане ще сложиш. Какво значи да си богат в България? 2000 лева богатство ли е, или не ? Струва ми се че на изборите напролет БСП няма да вкарат и 38 депутати. Комунистите трябва да знаят че на изборите имаше протестен вот срещу 27 годишното статукво, част от което е БСП.

на властимащите. Минимлната пенсия в Македония е 200 Евро. Кой ще обясни защо изоставаме тотално от изостаналите дъжави?

Политици, които обричат учените и народа на България на "Енергийна бедност" и на "Бавна гладна смърт" и болести, нямат бъдеще! А синдикатите ги подкрепят!!! Може ли да си разменим ролите: Вие "Герберите" и другите партийки от парламента, заедно с Юнкеровците" да станете енергийно бедни и социално слаби и да ядете мършата на Европа и обеления хляб, а за нас да бъде пълнозърнестия хляб с витамините! Имахме си хубав черен пълнозърнест хляб, освен всичко друго, и него ни отнехте и доведохте българския народ до просешка тояга! Сметките на Бойко излязоха криви: Не може да узурпира всички власти в едно Премиер, Президент, Вътрешен министър и т.н. Това е нарушение на Конституцията! Българският народ, не е чак толкова глупав!

Тези, които взимат малко над 300 лв. ще се чувстват доста прецакани, че са внасяли по-високи осигуровки.

Като ревете толкоз много, откъде пари, моля да се замислите върху следните теми:КОЙ окраде и похарчи т.нар. сребърен фонд, акумулиран от нашите родители; КОЙ направи тази разбойническа приватизация, когато активи за над 30 милиарда лева бяха продадени за 3 милиарда лева;КОЙ направи гьола е сега трябва да плащаме и още много КОЙ?

Внася,внася-как не!Ама от къде ги взима,бе?!От моите пари,ясно!

Още ли се чуди Вожда защо така гласува народа ,те на пенсионерите магистралите са им най важни.

Да се направи референдум за пенсиите по следния начин: - съгласни ли сте да ви се удържат 30% от заплата за вдигане на пенсиите с 50%

В Дания данъците са към 40%!!! Някой обаче да оплаква?

Особено пенсионерите, нали?

Опа, само пенсии. Иначе данъците и оси ще стигнат 50-60%

Аз само констатирам факти, а що се касае до мен самият , аз знам каква пенсия ще взема и няма да "квича" защото от 24 години досега лично съм правил вноските си за това !

Надежди-говежди!!След още 24 години,като се пенсионираш,ако изобщо си жив-пенсии няма да има,щото някой ще ги е изял преди теб!

Е,как ще се вдигнат пенсиите,като държавните хрантутници продължават да не плащат осигуровки!?!Държавата им ги плащала!Коя държава!?Нали държавата ги взима от мен,за да ги плати на тях.До кога ще продължава това!?

А кога гласувахте по 1200 лв. на ФНОСЕН ЦИГАНИН?

За да бъде донякъде справедливо увеличението на минималната пенсия от 160 на 300 лв. трябва всички по високи пенсии да се увеличат с 140 лв. А пари???

Точно така.Хората, които взимат по-високи пенсии , са взимали по-високи заплати.Не е редно да бъдат ощетявани. Пенсиите трябва да бъдат увеличени или на всички,или на никой.

Вдигнете % от 1.1 на 1.5 за прослужени години след задължителния стаж за пенсиониране, за да накарате хората да работят Сега работил не работил получават приблизително еднакви пенсии.Стимулирайте работещите!!!

Работи до 100 години глупако. Те това чакат. И после хоп увеличат годините за пенсия щото на сульо и пульо им се работело още. Секви идиоти тука акъл дават.

Като знаете толкоз много, защо най-големият нарушител е държавата, като не внася осигурителни вноски на чиновниците си?

Тези,които считат че пенсиите не трябва да се вдигат да отговорят нормално ли е в тази пробита държава високопоставените държавни некадърници да получават по 9000 лв основна заплата.Там изтичат парите,там.По мое мнение най високата заплата в страната не трябва да е по висока от 1500 лв.Така веднага ще спре софийския поток към Гърция и пътя за Сандански ще стане нормален.

Що направо не разстреляте всички инженери и специалисти, за да си решите проблема с трафика?!?!?! Има няма 150-200 специалисти изкарват над 2500 лв + още къмто 300 000, които изкарват над 1500. Няма да има нужда от прогресивен данък, щото няма да има кой да получава повече пари!

Тотална популистка мисъл изказа... Аз съм на точно обратното мнение по повод заплатите - даваш големи заплати и хората са мотивирани да работят, както и ефективността им е висока. Проблема е в липсата на добри ръководни кадри и контрол. По повод потока автомобили към Гърция - нямам идея какво ти пречат, а и да знаеш от мен - в Гърция ми излиза по евтино да почивам, да не говорим, че е на светлинни години по хубаво от на БГ черноморието.

Спешно трябва да се проведе референдум, както в Холандия по въпроса:Искате ли да плащате акумулираният дълг 20 милиарда лева от това правителство!Аз не искам, да го плащат взелите заема!

Той не е такъв, а и ти не го плащаш. Плащат го тези, които ти плащат социалните.

Швейцарското правило за увеличаване на пенсиите, за това е наречено швейцарско, защото е съобразено с швейцарските условия. Ако вземам 1, 000 евро пенсия и мен ме устройва едно увеличение с няколко процента. Но когато пенсията е десетократно по малка, същият процент, като в Швейцария е нещо смешно и жалко в България. С по няколко лева, с които увеличаваме пенсията, ние не само не догонваме запада, но даже и изоставаме. Тука наистина става на въпрос за пъти увеличение, а не за някакви жалко процента милостиня.

Вече 26 години нашите управници се упражняват само и единствено да крадат в особено големи размери!Кой мисли за пенсионерите и доходите им - никой!

За ферми за магарета и бездомни кучета може по 300 лв. на месец. За БГ пенсионери НЕ !

За пенции и соц.плащания в момента се отделят над 50% от бюджета ни : 50 ПРОЦЕНТА При 70к инвалидни пенции през 1989та сега те са 800к. Та, колко да станат , 60%? 80%? Това ни е дереджето, толков апари имаме- пенцио-говоренето трябва да спре и те да се замразят за неопределен период от време, а възникналите допълнителни среджства да се отделят за децата, образованието и тнт смислени неща

Аз също съм инвалид и е грозно да спекулирате с тая тема, защото:народа ни наистина е много болен и в това число влизат инвалиди пенсионери /редовни /, закона го позволява.Преди не е било така.Благодарение на емигриралите 2.5 милиона българи, голяма част от пенсионерите оцеляват физически. предимно млади

Попитайте тези "високопоставени" особи ЗАЩО средната пенсия в Македония е по-висока от тази в България, след като не са имали тази височайша благодат да са членове на ЕС от 9 години, а преди 27 години са били на много по-задно място от нас в индустриално развитие ??

сметка да тръгне на избори с плюс 2млн. пенсионерски гласа. Голям хитрец.

Аз съм пенсионер, но НЯМА да гласувам за Каракачанов и всякакви други псевдопатриоти.

Ли става дума?!