Кунева проверява раздаването на академични степени в 2 вуза

Министърът на образованието и науката Меглена Кунева разпореди проверки за придобиването на академични степени в два университета.

Обратно в новината

Коментари - Кунева проверява раздаването на академични степени в 2 вуза | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Истината за академичната проституция е описана в книгата на Мона Евет - "Академичният бардак". Браво, че най-накрая някой писател се осмели да напише как стоят нещата!

Наистина има много неграмотни, само че журналисти. Ругаят без даже да си дадат труда да прочетат, че в България отдавна няма "АКАДЕМИЧНИ СТЕПЕНИ", а има "Научни степени и академични длъжности".

най-вече да се провери "Библиотекарския". Там е пълно с "експерти-доктори по КГБ-саботаж! 50% от тях трябва да са на "охраняемо място", а не да важничат по Телевизиите!!!

Във всяко село университет!!!! Всеки студент да излиза с професорска титла!!!

написах официална извадка за ченгетата от ТУ-София от текст на Комисията за принадлежност на български граждани към ДС Решение 2-70 от 18. 09. 2012 г. - Технически университет - София ... и ме забраниха от ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДЕМОКРАТИЧНИЯ дир.бг...

До тук добре, нека има проверки, макар че, самата Пръмова е най-нелепият избор на Боко за министър. Що се отнася до фабрикуването на хабилитации, ние задминахме Румъния в този "спорт". Сульо и Пульо са вече дочент и професор, единият не знае езици, дори трудно предъвква българския, а другият не е виждал своя публикация зад Калотина. Но, ето как са вече доцент Сульо и професор Пульо, и никой не може да им отнеме "заслужената" почит. Такъв откровен цинизъм в раздаване на академични титли отвращава младите хора и те стягат куфарите за чужбина, за да не са подвластни на подобни свои университетски "учители". Но, този, който водеше Медицинския в София, е повече шампион и от Сульо и от Пульо, защото той се самонакичи с титла академик?!?!? Покрай това понатрупа и някой друг милион от далавери. И познайте дали някога ще го вкарат в затвора - ами, отговорът е НИКОГА, защото такива като Ваньо, ректора, са винаги невинни и чисти като сълза. Ех, бедна Българийо! Родина на Бай Ганьо, Ваньо, Сульо, Пульо и Атанас...

КУНЕВА ДА ТРЪГВА КЪМ СЛЕДСТВИЕТО

Махнете некадърната Пръмовица от всякъде!

През периода 1985-90 г., според стилизираната му автобиография, КОМУНИСТЪТ Бойко защитава дисертация и е станал кандидат на науките, сега малък доктор, а за това се изисква т.нар. кандидатски минимум, включващ и изпит по чужд език. А Бойко не знае чужд език. А и къде са НАУЧНИТЕ трудове на ДОКТОР Бойко? Да прочетем и научим нещо и ние, които сме без титли...Да си го кажем направо - ДОКТОР Бойко Методиев Борисов е неук. Почти цяла България говори като него: ще биемЕ, можемЕ да си го позволимЕ, а и да ви го нач у камЕ, докато ви грабимЕ...

А ЦЕЦКА КОЙ ЗАПАДЕН ЕЗИК ....................................... МИ И ТЯ Е СЪЩИЯ СЛУЧАЙ , ГОЛОВОДКА

Абе това "незаконнообразно" обучение на чужди студенти май е донесло 100тина милиона евро на институцията. И алчната власт иска не толкова да ги чопне, колкото да унищожи едно добро приходно перо носещо престиж и средства на Университета.... Тая Пръмова както допринесе за унищожаването на едни атомни реактори сега съсипва източниците на средства на Университета. Явно е на път да го закрие - както реакторита..

Т.нар. " чуждестранни студенти" са събрани от кол и въже, без приемни изпити, без критерии на подбор освен един - да си плащат. Те често не знаят на какъв изпит се явяват, не са снели и една анамнеза през цялото си следване защото не знаят езика, а пациентите не знаят английски. Задочно обучение по медицина? Това е гавра с академизма!

Десетки измислени университети печатат хиляди дипломи-мента, бълват професори-менте, висшисти-менте

Фалшивият образ на "академик" Ваньо Митев беше създаден от продажните ни медии, на които той плащаше. Допълнителни факти към известните вече факти в одита на Министерството на образованието: Митев въздигна баща си до "откривател", макар т.нар. "шести тон" да не съществува. Няма нищо за него в световната литература. Независимо от това Митев издигна паметник на баща си в родното му село Крушовица, Врачанско, насред площад, кръстен на неговото име. Освен това на името на баща си нарече Института по педиатрия към Медицинския университет, улица в София, Медицинския колеж във Враца. Ваньо Митев е почетен гражданин на гр. Мизия, Враца, Русе, дори на община Горна Малина, където се намира вилата му. Провъзгласи се за републикански консултант по биохимия, а жена си направи ръководител на Катедрата по дерматология и венерология към ръководения от него Медицински университет и републикански консултант по дерматология и венерология. Опита се чрез Лютви Местан, ръководителя и създателя на партия ДОСТ, да промени закона за ректорството, с което да създаде възможност за доживотно ректорстване. Почти всичките му обществени поръчки се изпълняваха без търг от фирми, свързани с турските партии у нас. Притежател е на апартаменти в софийския квартал Изгрев, които са на негово име или на имената на двете му дъщери. Всяка година е прекарвал по два месеца в разходки до екзотични места по света, разбира се на държавни разноски, което няма отношение към дейността на Медицинския университет. Има банкови сметки по света и най-вече в Израел. Нека прокуратурата и ДАНС проверят личните му собствености. На 11 октомври организира цялата медицинска мафия да смъкнат новия ректор и да сложат на нейното място мафиот.

Всичко ,което си написал е вярно. В този МУ е такъв октопод. Сега като започне цирка с измислените академични титли....ще е смях през сълзи. Въпросът е наистина да направят проверка, да изнесат истинските данни и да доведат нещата с правораздаването до край.

НСА, Нов български,Бургаски свободен и вся остальная сволач-приемат всякакви защото плащат,закачат ги на въжето и после години наред ги доят за да осигуряват постоянни доходи на ГАСТРОЛИРАЩИ В ЦЯЛАТА СТРАНА "професори" други платили си научни степени "наши другари". Затова няма качествено образование.Всичко е само за пари.

А ти наясно ли си какви "лешпери" преподаватели има в някои държавни университети? Знаеш ли за каква некадърност и неспособност да свършат малко истинска работа става въпрос!? НЕ СИ НАЯСНО НА СТО ПРОЦЕНТА!

В малка България 52 университета, а в Израел само 7... Кунева е одобрявана от много млади образовани напуснали завинаги България... не е важно ляво, дясно, важно е да си на ТИ със знанията , а при нея не отсъстват. умница е...

Има умници и умници... До сега освен със затвърждаването на хаоса в средното образования с друго не е известна.

Ваньо Митев( "Академико") е бандит в тога. Той превърна Медицинския Университет София в място за гешефти и далавери! Ако ваньомитевщините не се прекратят незабавно, след някоя година българските лекарски дипломи няма да се признават в Европа!

loyola

тази кара като стар комунист ... за пример ще дам , че смениха директорите на училищата с гербаристи..

Предлагам да се направи проверка и в НСА. Веднъж влезнете ли там, мнооого дълго няма да излезнете - то не са измами, схеми, корупция и каквото още ви хрумне! Да, в НСА!

А В ОУ"КУЛАТА"-ГРАД КАЗАНЛЪК,КОГА? ПРОВЕРКА НА ПОКРИВА СЪС СТАРИ ГРЕДИ!!!

Проверявайте, ама не подборно, а честно и всички! Какви са тези измислени университети и още по-измислени научни степени!!! Направо не е за вярване. Вървим към пълен абсурд - скоро ще сме държава от академици! А там е зарито кучето - идва на работа, мята дипломи и степени, а като започне нищичко не знае в областта на тази наука!

В новия български стават доценти без нито една научна публикация. А какво е това чудо "Закона за развитие на академичния състав"? Няма анлог в развития свят. трябва да е нещо, което нагажда части от новия закон за висше образования към старите комунистическофеодални порядки в университетите в БГ. Защо хора, които през чивота си ниго не са преподавали и нямат и намерение да го правят се титулуват доценти и професори? Уникат български!

Тази Кунева защо ниой не я порверява?

Защо не разпореди и една проверка в новия "университет"?

Всеки втори вече е доцент ,професор, доктор на науките!

ще проверите бившата Правителствена болница обучаваща медицински кадри на СУ "Св.Климент Охридски"?

ДОсъдебното производство за проф. Митев ще стигне до там, където е зациклило и ДОсъдебното производство на ген. Тонев /екс шефа на ВМА/ или ДОсъдебното производство за КТБ и пр. и пр.

И тук има университети!!!

И тук има. Я проверете какво е качеството на знанията на студентите тук!

И в Русе има университет ! Академик Митев е просто невинен младенец пред чл.кор. Белоев !!!

Всички подпукай.Ковачницата на кадри на гроб-бсу също.