Кунева спря поръчка на МОН за рекламни материали

Меглена Кунева нареди незабавно спиране на обществената поръчка на МОН за изработване на рекламни материали на стойност повече от 2 млн. лева.

Обратно в новината

Коментари - Кунева спря поръчка на МОН за рекламни материали | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

значи системата при герб и техните креатури рб е следната: баш шефът казва на тези под него: вие си въртете далаверките и ми се отчитайте за да не ви закачам, ако обаче друг ви надуши и се разчуе сами си носите риска и последствията, аз разбира се ще отрека, че имам нещо общо и ще изгърмите единствено вие

И правилно, какви рекламни материали, кого ще агитират ?... То вече и от Африка студенти не идват в Българските Университети. И поръчките за учебници трябва много, много зорко да се контролират - той кой ли ги чете тези учебници - със съвременните технологии и "култура" на кратките съобщения ъчебниците трябва да са електронни и кратки - ако мове с 3 думи да се обясни например молекулата на водата :) или петагоровата теорема, или 4-ти признак за еднаквост на триъгълници ...

Спря поръчката, защото се опасявала , че и ще се разминат 10% комисионна. Горката!

дали да само 10%? ами за партията?

Съгл. чл.53 от Конституцията на България образованието е задължително до 16 год. възраст, а ВУЗ-вете са автономни или частни, и не са предмет на рекламата на МОН. Следователно не е нужна реклама, а по-добра база, т.е. хубави и здрави сгради/училища/ и добре оборудвани и подържани същите. Родителите на първокласници се редят на опашки за записване пред вратите на предпочитаните от тях училища. Млади родители пък не могат да запишат децата си в ясли и детски градини в някои по-големи градове, пак поради недостиг на сгради, а не заради липса на реклама. Г-жо Кунева, поискайте оставката на този зам. минъстър. Ако мислите да завоалирате нещата и пак да окрадете тези 2 000 000 лв., то ние ескаме още сега и Вашата оставка.

И защо по дяволите им са нужни рекламни материали!

Да привличат ромовете към просвета.

ти остави за какво - то ясно за далавера. - виж КАКВИ са рекламите - КЪРПИ ЗА ПЛАЖ, ТЕНИСКИ, ЗАПАЛКИ и какви ли още не глупости. Искам една такава кърпа за плаж - на кърпата кунчето по боцки.

реклама... за крадене от заплатите , как се прахосват парите от бюджета , как на никой не му пука в тая държава, че всичко е наопаки !

Знаете ли, че с два милиона се построява сграда? А не химикалки и тениски ! СРАМ! СРАМ И ПОЗОР! В училищните дворове и сгради има падащи и разпадащи се съоръжения и шкафове, застрашаващи живота на децата ни. Футболна врата уби дете. 2 000 000!!! Боже Господи! В БАН гладуват. Астрономическиятни център се разпада и там, в планината целогодишно живее персонал от научни работници в мухлясали стаи, не боядисвани от 30-40 години. Какъв позор! Ами има телевизии. Да платят една реклама за седмица около началото на учебната година - повече ефект, по-малко пари. Има новини, предавания, в които канят тъпи фолкаджийки. Плащаме за телевизии да ни осведомяват - техен дълг са националните приоритети и съответно на министерствата. ВЯРВАЙТЕ, ЗАСЛУЖАВАМЕ СИ СЪДБАТА, ЩОМ ИМА ТАКИВА БЕЗДУШНИ ЧИНОВНИЦИ. За такива количества тениски и химикали цените на едро са по 1-2лв. Някой е договорил фалшива фактура. ЗА ПРОКУРОР Е ДЕЯНИЕТО.

Крайно време е помиярите да бъдат линчувани

Стига сте вярвали на тази снаха на Политбюро! Станало в нейно отсъствие. Тя винаги се крие, когато стане напечено и после се появява. Ние да не сме безпаметни. Няма пари за заплати на учителите, няма пари на учените, а за "европейските практики" има. Тази госпожа трябва да си ходи. Стига вече!!!

Аз изгубих вяра в честността на хората ИЗОБЩО - след като гледах със скрита камера как всички задължително крадат, ако им падне. Снимаха ЦИВИЛИЗОВАНИ ЕВРОПЕЙЦИ как теглят пари от банкомат, банкоматът се разпадна и пред тях лъсна купчина пачки. Абсолютно всички хора се облещиха и след това трескаво грабеха и прибираха до последно каквото докопаха. Явно не е проблема в българите, а в човешката природа, само че там поне са предвидили закони, които дават гаранция за невъзможност за злоупотреба. Тук все още не е така, явно са оставени доста вратички.

А аз си мислех, че организации като Екоравновесие лапат пари. Обаче при тях има прозрачност и строг публичен отчет на средствата - за 1 година разходът им е 1,5 милиона лева, т.е. по-малко от "тефтери и химикалки за МОН". А успяват да кастрират 3000-4000 кучета, отделно средствата за приюта и няколкото мобилни екипа, заплати, консумативи - всичко, всичко.

Поръчката пак ще бъде пусната, и други такива безсмислени и скъпи поръчки и в други министерства. И всичко това го търпим с овче безразличие.

Няма пари за учителски заплати, няма пари за абонамент за учените, няма пари за развитие на науката, т.е. всичко онова, което може да измъкне България от тресавището, в което ни бутат политици, чиновници и други дебили на държавна служба. Но както се казва: Когато няма пари и рекламите не са ти интересни. Ако Кунева не е знаела, бихме искали да видим уволнени повечето работещи в МОН, които са не способни да придвижат нещата напред. Не може да няма виновен.

Идат ИЗБОРИ, не че нещо ново ще се случи, особено след всичките кражби дето опоскаха тия скакалци, ама надеждата умира последна.

във всички министрества са се набутали и окопали едни хрантутници и няма отърване от тях стоят по 50 години в тези министрества и не можеш да ги бутнеш и си правят далаверите ...2 млн. лева за едни писалки тове е домбра сума от нея 30 % са 600 000 лева в джоловете на тези хрантутници...тряблваше боъйко като дойде на власт да изгони от министерствата всички до началник отдел включително и да съкрати от 132 агенции да осатви само 30 броя за какво са 132 броя Агенции кажете ми..лапачи на народна пара...анатема

Така наречените демократични партии, да обмислят какви хора почитат !!! По- специално- Стефан Стамболов. Това че някой политик е бил ПРОТИВ Русия, не означава че е демократ. Стефан Стамболов е бил един ПРОДАЖЕН и крадлив политик който е бил готов да се продаде на всеки който му плати достатъчно. Като са сложили некадърния германски цар Фердинанд, оня веднага е почнал да му лиже краката, и да праща в затвора Освободителите на България. Стамболов е бил готов да продаде и България, ако му платят. И затова са го убили. Така че, тия да вземат да Махнат имената на улици с такива имена.( Германия ИЗОБЩО не е била по- демократична от Русия, след Освобождението ни от Османско робство).... Всъщност преди 130 г., Германия е била една РАЗПОКЪСАНА селска феодална държава. И чак през 1870 г. Бисмарк успява да обедини страната. Германия е била доста по- назад от Франция и Англия....Кунева, която е била част от партията на царя- НДСВ, ако приказва с царя Симеон Сакскобургготск, нека му каже да направи нещо и за България- да направи да се обединят България и Македония. Защото заради неговия некадърен дядо- Фердинанд Сакскобургготски, България губи няколко войни. Едва ли е имало по- ТЪП цар от Фердинанд, който след като печелим Балканската война, започва нова война срещу Сърбия, Гърция, Румъния и Турция, и България губи половината СПЕЧЕЛЕНА територия. Селски ТЪПАК !!! Та, нека царя- Симеон Сакскобургготски, докато е жив направи поне да се ОБЕДИНЯТ България и Македония. Фердинанд и цар Борис Трети водят няколко войни само заради Македония, въпреки че и без нея България щеше да е с 50 % по голяма отколкото сега, ако имаха акъл тия.

"Изключително възмутително е, че процедурата е пусната в мое отсъствие" еи това е, само да излезе в отпуска и гледат да я прекарат, и да не я включат в комисионката. Егати наглярите.

Нали! Милата тя! Няма вече как да продаде държавата ,а с просветата е трудно за далавери ! Парите са малко,комисионите също . Лошо, лошо......

това не са хора - да развалят почивката на другарката... сега вече ще има фобия от отпуски... направо и съчувствам, такава мъкаааааа. ..... ГЕРБ - Гадове и Еничари Рушат България

ще рекламират програма, от чиито фондове ще се облажат само те и техните хора - подставени лица, фирми и институции. Какъв е смисълът?

Спряла е поръчката, че явно други хора са щели да я прилапат, а не "правилните"! Спокойно, сега ще я разбият на няколко по-малки, под други параграфи, ще се пръкнат фирми еднодневки и парите пак ще идат при когото трябва. Тя Пръмовица ги умее тези работи, а и за благото на ГЕРБ и бащицата си трябва суха пара!!!

Вие не сте добре. Тези 2 млн лева спокойно можете да ги похарчите за нещо друго, което ще донесе по-голяма полза от тефтери, химикали и тн. Защо не ги дадете за учебници на деца от социално слаби семейства? Или за стипендии? Малоумна история.

Какви учебници? Те са пълна трагедия и чист келипир за малоумните издатели? Трябва цялостна реформа, като да се преподава най-вече КРИТИЧНО (или каквото и да е) МИСЛЕНЕ а не зубрене за педали и кОлтурни особености!

"От днес българските учени нямат достъп до световните бази данни заради недостиг от 5.6 млн. лв.", публикация онлайн в "Дневник" на 15 авг 2016. Но за рекламни материали са приготвени от МОН едни 2 млн. лв.

Хаха, ти ползвувал ли си тези бази данни? В които страничка от 80те ти я продават за 20-30-40 долара. Кажи ми, ако можеш, какво са направили българските учени докато са плащали 5,6 милиона лева на година за достъп???

За ваше сведение господине, докато са ползвали тези бази-данни, българските учени са публикували в тях също такива статии, каквито са и чели. Това се проверява лесно от всеки нормален човек. А без наука такива идиоти като вас ще властват и ще съсипват държавата.

световните бази данни ScienceDirect и SCOPUS и ще продължавам да ги ползвам, ако се осигури абонамент за тях. А хора, които нямат представа, за какво служат и как се ползват тези бази данни, по-добре да не дават мнения.

Като нямаш представа за какво става дума що не си траеш? За твое сведение достъп до списания от Sciencedirect имаше само за последните 10 години, както и за списанията под печат (т.е. още неизлезли!) А ти какво искаш да направят българските учени, освен да публикуват в същите тези списания, в които публикуват и западните им колеги.

Тези рекламни материали да не са от злато и сребро че да струват 2 млн. лева? Кунева не зле да уволни хората които поръчали тази меко казано малоумна поръчка вместо само да спира процедурата.

Споко како, не се пеняви, нали така са наредили от Брюксел. Щом си им казала йес, сега ще им сърбаш попарата и ще им береш срама. Нали не ти стиска да им кажеш "не!"?

Престъпни идиоти за затвора... и нещо повече.

Простете невежеството ми, но какво представляват тези "антистрес топки"?

Едни малки топки от мека материя за стискане с ръка. Пълна глупост, да се харчат пари за такова нещо.

Ти как му го обясни :) Той и преди, и сега си ги представя двойни и мъхнати тези топки.....

Бойко пак е намачкал камунезките поръчки!

Прокуратурата да не нанка?

Тая Куневица взе да ми се издига в очите. Ако успее и да уволни някой - цена няма да има.

Въпросът не е в 2-та млн, а в това, че е станало в нейно отсъствие. То ако беше в нейно присъствие милионите щяха да са 4.

ами да почне от себе си ще е най-добре. тогава ина мен ще и се издигне... на дедовия

Майко мила, какви грешни пари се вземат във ВСИЧКИ МИНИСТЕРСТВА?!

НАЙ-МНОГО СА ИЗТЕКЛИ В СИФОНА НА МНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО. ТАМ ВСИЧКИ СИ ИМАТ РАЗКОШНИ ДЖИПОВЕ И КЪЩИ КАТО ПАЛАТИ. Загубите се изчисляват няколко МИЛИАРДА, не милиончета, имаше го в новините.

спря ги защото се разчу - иначе пак далавери!

Сигурно,това е най-дребният смърдлив далавер в държавата.

Нека не се лъжем-г-жа Кунева не отговаря на критериите за министър на МОН.Тя не познава нормативната база и няма опит.Хаосът продължава.Единствения човек ,който може да се справи с това министерство е Йорданка Фандъкова,но няма да я пуснат.Не професор от БАН, не спуснат от горе-само действал директор на училище ,като Йорданка Фандъкова може да се справи с тая бъркотия.Тежко на децата ни !

А бе ма вие у ред ли сте бе, 2 милиона за химикалки и моливи. Дано ви издуе крадци нещастни

Боже мой. На кого са нужни тези рекламни материали. Ние имаме нужда в училище от съвременно обзавеждане, а се харчат милиони за глупости

Ти пък сега-карай си с тебешира,нали ще ти дадат тефтер от естествена кожа и позлатена химикалка.

Браво на Бойко! Това ако беше Орешарски още да се мотае.

Където е стъпила кукуневица всичко е ос*ала, Като се почне от АЕЦ Козлодуй, мине се през периода, когато беше еврокомисар и се стигне до образованието. Единствено в БНП Париба не е могла да направи нищо, защото там не и дават да управлява каквото и да е, само си взема парите за предателството спрямо България!

Тодор Танев баба му Лиза и прабаба му Сара. Унгарски .. божи щерки. Александър Танев татко му композитор на маршове в прослава на БКП. Обкръжението му, арабели, руски и европейски 'възвишени' бохеми и превзети градски кифли, не малко от божи народ. Въобще Кукунева сама си попадна в Кукувиче гнездо. Да не би да е спряла НПО тата и неформалните вечеринки и разговори по кръчмета, на които се пише историята на учебниците за след 10 години? Не. Да не би да е успяла да накара приказката за новите дрехи на царя да да не е вече актуална? Не. Мълчанито на агнетата е повсеместен хит от 75 години насам в управлението на България. А типпичната, ТИПИЧНА пълнеща частица в него са хора като Кунева и предшественика ѝ Танев.

"Изключително възмутително е, че процедурата е пусната в мое отсъствие" Куневица не я бръснат за слива в това министерство.

По скоро, не е намазала и тя.

все едно не знаем какви са функциите на МОН. Те пък едни функции... личи си по това колко са образовани младите, дето пишат в СиВи-тата си "имам више образувание". Иначе, Куева май направи сечено на якой "наш" човек.

до колкото схващам: скандална е не поръчката за 2 милиона, а да се пуска поръчката в нейно отсъствие...! Демек, да я спечели някой, дето няма да й се отчете после със съответната благодарност в парични знаци. Така ли?

Ако знаете колко турци има, които работят в просветното министерство и се "грижат" да затъва образованието ни. Те са назначени от ДПС и сега останалите са принудени да търпят простотиите им. Няма да се учудя, ако и зад тази поръчка има някой такъв, който иска единствено да срива образованието ни, колкото и незавидно да е то.

хаха ебати пениза, те учителите едва свързват двата края, ама некой мноо умен в МОН решил да ги зарадва с топки и гумички за 2 милиона...е нема такава държава, нема такъв народ, Алеко ако беше жив, щеше да има 200 тома издадени описвайки прключенията на неговия Бай Г

няма как да го лайкна 10000 пъти - ГИГАЛАЙК

Прав си, да не говорим че тази година наложиха на навършилите пенсионна възраст учители да си поддадат документите за пенсия по - рано за да им изплатят вместо 10 само 8 заплати. Но явно са им трябвали пари за тази хипер-мега-гига важна обществена поръчка. Срам, позор и пълна наглост...

Пак се прави на умряла лисица. Света вода ненапита, ей... Щом за спрените реактори и се размина, за тази нищо и никаква дреболия, к'во да стане? Няма да подаде оставка я?

за всички соросоиди и герберасти да кажа: прехвалените средства от ЕС се крадат на поразия от герберското правителство и техните другарчета = обръчи от фирми. От време навреме се спира някоя поръчка за да не стане скандал, ама иначе се краде всичко - от пари за магистрали до пари за реклама

Щом не са ги дали за кебапчета на Бузлуджа - пиши ги откраднати тези пари.

Паисий

по-добре за кебапчета - поне ще ги хапнат пенсионерите. А така разни тарикати ще си построят още вили и ще си купят яхти.

Прав си , таклова крадене не е било никога. С гъзовете си крадат

Не е ли срамота как изтича тая информация, ако не се беше случило това сега някой щеше да прибере солидна сума мангизи...

Един час при частен учител е 20 лева. Всички ученици от държавното училище са му потенциални клиенти. Един преглед при доктор в частния кабинет, а повечето имат частни кабинети и използват държавните болници за събиране на клиенти, колко е?

Уволнение за този, който е правил поръчката. Чия е фирмата, която е щяла да се облажи? Да се зачеркнат от бюджета всички безотчетни, почерпки, телефони, сувенири и календари в държавната администрация. Служебни коли да се оставят само на министрите.

Служебни колела.

Какво е нужно, за да станеш милионер? 1. Да имаш фирма, която продава химикалки и други дрънкулки. 2. Да спечелиш обществена поръчка.

И за двете не си прав. Всичко което ти е нужно е човек с власт, другото са подробности...

Обществените поръчки не се почелят, те се дават като индулгенции на фирмите на приятелите... По този не прозаичен начин всички участници в процеса бъркат приятно за тях, и неприятно за нас, в общата каца с мед.

Стига сте я оплювали г-жа Кунева.Много правилно е постъпила ,всичко се върши без да се мисли.Пари хвърлени на вятъра.