"Медицински надзор" не може да каже как са сменени бебетата, но глобява акушерки и лекари

Агенцията към МЗ може да наложи само административни актове за нарушения, които е констатирала

Обратно в новината

Коментари - "Медицински надзор" не може да каже как са сменени бебетата, но глобява акушерки и лекари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Се е случвало да бъдат сменени бебета, но никой не е повдигал въпроса! Малко след раждането, на братовчедка ми, която е родила момиче ѝ е било дадено момче. Добре, че и двете родилки са били в една стая и на съседни легла. Сестрата, която е допуснала грешката, заявила на братовчедка ми: "Много па знаеш, ти какво дете си родила!" Когато е родила, братовчедка ми е видяла, че има момиче.

Няма ли камери там , не са ли прегледани , или и записите са унищожени !?!?!?!? Всичко намирисва на престъпление ! Къде е Главният прокурор , не се чува изобщо ?!?!?!

А какво могат безполезните отрепки от Медицински надзор? Само да имитират някаква дейност и да минава времето. Колкото да им вървят стажа и заплатите.

Ще ви кажа какво е станало. Циганите са платили на някой от екипа /заплатите както знаете са ниски на медицинските работници, и някой от тях се е изкушил/. Целта е бяло бебе. Циганите се купуват и продават. Колкото е по-бяло толкова е по-скъпо. Това е истината.

Странно да изписваш бебе и да не погледнеш номера .Е на база кое е изписано бебето.

Какви са тези майки,които все още не са си взели истинските си деца.Това е позор.

Хора, майки, не си раждайте децата в тая гнусна болница! крадат се деца, а директора ги потулва и прибира 50 000 лв заплата! това е съучастночество. Директора на шейново търгува с плът, търгува с новородени деца!! Този човек трябва да си понесе отговорността!!

Човече, осъзнай се, говориш глупости!

Но кафявата от орландовци духна с българчето преди близо седмица.А тия нека се наказвар дисциплинаро...

Разбира се , че не може да се установи , къде е сега Кубето да се самосезира , да му ЕМП ???! Ясно е , че са им разменили номерцата на бебетата и това може да го направи само някоя продажна гад акушерка.

защото именно така едната майка е разбрала за размяната. Разменили са физически самите бебета първия път, когато са ги занесни на майките и никой не е сравнил номерцата на майките и бебетата, когато са ги изписвали.

Това не е случайна размяна. Или е поръчана, или е за отмъщение, или е безпричинна. Помните ли онази акушерка, дето преби бебенце? Това трябва да се разнищи!

"Акушерката в отделението, която слага гривничките, неонатологът, който контролира процеса, когато се дават на майката, гривничките пак трябва да бъдат сравнени, при изписване на децата е задължителна сверката на номерата. Някъде на финала не е проверена тази сверка" Очевидно от началото та чак до финала никой не е "проверил тази сверка". Иначе все един от тези хора щеше да забележи.

Австрия и Нидерландия са виновни!

Как? Как? Некадърност и безхаберие!

Ето защо! Съсипват две семейства и накрая виновни НЯМА! Лайна и безобразия!

АГ Шейново е бездънна яма за далавери. От санитарката, до шефа.

Съмнително е колко късно се усъмни едната майка... да не са имали някаква обща завера и да са я развалили впоследствие... чудя се.

Тогава защо изобщо да вдигат шум?

Боже в каква държава живеем???Не искам да знам как се чувстват родителите на смененото дете,за другата е ясно - не иска да го връща и това е.Имаше статия,че дори вече не се намира на адреса,на който трябва да се "подвизава". Пълен рестарт си трябва на клоаката,която сами сътворихме...

ВЪРНЕТЕ ПОНЕ ПАРИТЕ НА ЖЕНАТА. ЗА ЕДНО РАЖДАНЕ ВЗИМАТЕ ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ! НЕРВИТЕ И УЖАСА НИКОЙ НЯМА ДА И ГИ ВЪРНЕ!

Циганката е сменила гривничките на бебетата.и готово.кво се чудите.не е имало грешка а злонамерено действие.Или някой друг.Лошото е че цвета на кожата на бебоците е различен и се е усетила българката.Иначе щеше да израстне някой мургав пич....ходи се разправяй.Ебати ужаса-детето ти го гледа друга жена.

И как циганката сменя гривничките бе, аланкоолу? И защо ще го прави изобщо? Бе ти наред ли си?

Това доказва, че е некадърност и безхаберие, ако допуснато това!

по различните номера на майката и бебето, първата майка е разбрала за размяната. Разменили са самите бебета и никой не е сравнявал номерата на майките и бебетата при изписването.

Този път са хванали измамата/грешката

Нищо, важното е да са си раздали коледни бонуси. А впрочем какво стана с одита на Медицински надзор за корупция?!

Аа не така. Щом не може да се каже кой е виновен, значи организатора на купона е виновен. Белезниците трябва да щракнат на ръцете на шефа на шейново. Той е отговорен най-малкото да каже кой е виновен когато стане поразията. Това следва от процедурите за които той е отговорен, като управител! Т.е. ако не може да се каже кой е виновен, значи шефа е виновен! Нещо много по неолибералски взехме да го играем.. помирихме майките и глобихме акушерката и кервана да продължава..

е той не е слънце да огрее навсякъде. Не може да диша във врата на всеки малоумник.

Точно така! Затова работата му е да създаде правила и да назначи отговорници, които да следят са изпълнението на правилника, както и да носят съответните отговорности. Когато правилата и отговорниците не са способни да посочат грешката, дори след одит, то виновни са всички, начело с шефа, защото очевидно цари пълна организационна свинщина в това медицинско заведение.

уво и да викаме чужденци да разследват!

да дадат на жената цигане, нейното дете да пратят в циганската махала, а на всичкото отгоре я питайте колко пари се е изръсила за раждането.

Кретен си ти, при това голям.

Браво! каТО НЕ МОГАТ - ЧАО! ХРАНТУТНИЦИ!

как ше може, нали ще пострада някой директор с политически гръб. А Сашко оцеля 9 дни в гората, без храна, вода и на минусови температури.

Циганката е искала да има бяло бебе, е така са сменени ! Не първи случай.

:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))).Ебати и смешката каза брат.

Още една НЕНУЖНА Изпълнителна агенция "Медицински надзор" !?

Аз ще ви кажа как !