Коментари - България се срина в класация за свобода на медиите | Днес.dir.bg

България се срина в класация за свобода на медиите

България е отстъпила назад с почти десет позиции - от 80-то на 87-мо място, в индекса на свободата на медиите по света. Това отчита неправителствената организация "Репортери без граници", която огласи редовния си доклад за 2011-2012.

Обратно в новината

Коментари - България се срина в класация за свобода на медиите | Днес.dir.bg

Коментари

С новите водещи на сутрешния блок по BTV, тази медия надмина и TV7 по червено -турско роболепие. На Генка пяна и излиза от устата, ако някои каже нещо срещу любимите и комунисти.

Oт 30.01. досега сигурно сме вече на 187. място,в една държава дето честните журналисти ги замерят с лаина,и съответно журналисти нападат народни представители....сигурно сме извън всякакви класации !

Точно сега по-време на народните протести "лъсна" като "гол задник на месечина" вопиющата зависимост на медиите от разни назначени олигарси - крадци на народни блага. В същото време се видя и продажността на т.н. журналисти - много малко от тях вземаха отношение (гражданска позиции) по случващите събития. Все крякаха, че само отразяват събитията. А, при това "отражение " сто-хилядит протестиращи ставха - хиляди, хилядите - стотици и т.н.

Няма начин щом услужливи медии като TV7 участват в олигархично-партийни конспирации.

Че кой ги спира медийте? По-големи тъпотии никога не е имало и какво? Всичко могат да говорят, но нищо интересно не казват. Михнева години правеше разследвания и се доказваше с документи и какво от това???

че то от 50то място надолу брои ли се че ние сме се сринали то пак и едни медии.

да се каже България вече се срива отвсякъде - икономически, социално, безработица, задравеопазване, пладнешки обири, тотална безпътица в съдебнта система и съгурността. Някакви си журналисти били установили... Ами те много умни бе. Подир дъжд качулка.

Всички данни, публикувани без одобрението МУ са най-малкото грешни!

А може би си отиде на мястото?

причината е че медиите се превърнаха в .....! реално в бг няма журналисти, а ...

Има, има, Сашо Диков им е доайен и дава информация за България на Репортери без Бордери...

Абе какви са тези "репортери", че и без граници, та ще правят такива класации! Не е верно! Не може да е верно! Нашят ВОЖД казА: "Можех да ги приключа, но не е демократично" Е, какво искате повече?! А това, че журналистите го ласкаят и подлизурстват, ТОЙ каква вина има. PS Някой знае ли, онова за SMS-те до медиите дали е верно?

Когато народът констатира, че "България е държава на мафията" приключихме с илюзията за свобода и демокрация. В арабските държави терорът е физически. У нас от почти четвърт век терорът е политически, социален, икономически, културен, етнически. Няма област от живота, която да е пощадена от пипалата на организирания таен, задкулисен терор. Но това не е никаква пречка за евро-атлантическите ни партньори, те просто наричат терора с други по-лицеприятни думи.

Да благодарим на Бог(и Бойко), че дойде време НАЙ-МНОГО ДА РЕВАТ КОМУНОИДНИТЕ КРАДЦИ и техните слуги по форумите!!!

Глупак !

Според мен, крадците са само крадци. Какво означава "КОМУНОИДНИТЕ КРАДЦИ"? По какво се различават от останалите такива?

Вече знам защо сме се "сринали"! Може ли някой да познае? "Атентата" срещу Сашката Диков ни е повалил с 10 позиции... Правете си изводите, кой, как и защо използва тия невинни западни душички...Репортерите...

Нормално е да има натиск и липса на свобода в медиите, собственост на КОМУНОИДИ! Те друго, освен с бухалката, не знаят! И тъй като те преобладават - ето ти проблем!

На съчетание с бухалки да не те е учил Борисов, че той гравитираше около СИК? А големите медийни групи отдавна са придобити от ГЕРБ, че защо мислиш разиграваха Любо Пъпката и останалите? Защо, като се прехвърли собствеността на 24 часа нещата заглъхнаха?

Доналд, много неща не са му ясни, но е чул думичката "комуноиди" и иска да си я използва. Иначе след единицата е забравил един разделителен знак.

Няма такова нещо !! Както неотдавна констатира българският премиер "в България никога не е имало толкова демокрация". "Репортери без граница" да слушат какво им говорят.А не да правят научно необосновани класации.

А КОИ са репортерите? Навярно в Чукотка ви свеждат тази информация, директно от Масква...

Каква по-голяма свобода от тази в момента?! Всеки пише каквото си поска, както си поиска и за когото си поиска. Без аргументи, без доказателства, само с жлъч, обругаване и злоба

Вие, госпожо, наистина ли не можете да си представите по-голяма свобода от "тази в момента" ??? Ех, робиньо....

Ти при социализъм живял ли си бе, Алеко? Де Русия де, Северна Корея, Куба и всички диктаторски държави. Сега само дето не псуват в ефир милите, зависими журналя, които чакат само нещо лошо да се случи за да ти го сервират със закусата, обяда, вечерята и всички междинни хранения. За тях нищо добро не е новина.

Прави са хората,те си вадят заключения от журналисти ходели в Брюксел да се жалват.От къде да знаят,че те не са свободни а поръчкови като Явор Дачков,Сашо Диков.Апропо питам последния ако в някоя друга държава каже на министър председателя,че е прост какво ли ще му се случи.А колкото до бившите ни предни места в класацията да попитат Иво Инджев той ще обясни колко са били свободни.

Всички журналисти за мишчици. Не смеят да зададат някой неудобен въпрос на Негово Величество Б.Б. А защо???

Ами , ако мин.председател каже нещо, че народът е "лош матрял" или на "кучетата да се дадат пържоли...." или да ходи на мачлета с аероплан за без пари и да лъже, че той дава парите от бюджета,че на пенсионерите няма да дава повече пари за инфлацията защото не са гласували за него и т.н. КАКВО ЩЕ СТАНЕ С ТОЛКОВА ГРАМОТЕН ЧОВЕК - мин.председател. Това държава ли е ?

не сте прави. Тук медиите ни са свободни да хвалят властта, да я обслужват, да и се слагат. С/у това трупат богатство и което странно влияние. Крепейки мръсния си слугинаж едни други. Това се отнася и за интернетмедиите в същото сила, където само участниците във форумите се явяват някакъв коректив. Ето напр. дир. бг. не обича руската политика, мрази Костов, не харесва Борисов, доста безразлична е към БСП, леко неглижира или почти не забелязва ДПС, не симпатизира на Кунева. И това си е политическа позиция на собствениците. Медиапул напротив- тя е на страната на автентичните десни, не жули особоно Борисов, но явно не е на негова страна, към БСП е по остра и към ДПС. Има прозападна насоченост. Гласът на жабата обслужва конюктурни бизнес интереси и се върти според тях. Ние форумците сме полето на свободното свобоизлияние.

Аз се чудя, защо изобщо нашите медии са в тази световна класация??? За да присъстваме там трябва: 1. Да имаме журналисти. 2. Тези журналисти да основат и развият медии. 3. Та тези медии да влязат в класацията. В момента в България няма журналисти. Има хора, които си измислят "новини" и ги преекспонират в стремежа си да ни убедят, че има новини. Има говорители - неадекватни създания, които един през друг се надпреварват да създават клюки пред малки екран, мислейки себе си за велики новинари. Аз не съм виждал по-голяма свободия и неадекватност на прослойката наричаща себе си "журналистика"

Евала че има данни и за Турция. Иначе Мелиха и Future да са ни заляли с критики за демокрацията в България.

Свободата на медиите се определя от техните собственици. А те си имат интереси. В това отношение медиите са много свободни, но не отразяват истината.

Толкова много се плюе по Борисов и ГЕРБ от всички медии, форуми, карикатуристи, че се чудя от каква "липса на свобода на словото" се оплакват в Б-ия освен да им се разреши да псуватбез многоточия ?!!! Не можете ли да допуснете, че не всички ги мразят и не харесват?!!

Каде по света има такива слободни творци, като нашто магаре Слави, като наште "мадами", В. и Гоч., така волно да реват и цвилят, даже и по пантофи, че накрая и Гинес ни донесоха, с "БЪЛГАРИЯ УБИ ДЕТЕ!". А Лошо, възбуден, отпи гълток уйски, и силно рече: "Господ е Българин!". И Гоце го чу, и му тури своя Орган ,"Стара планина"! А сега ?

Няма и не може да има свободни медии.

Завидяха ни в света, за построената от ПП "ГЕРБ" по-голяма демокрация. Вчера ние показахме на света колко сме либерални отново. JFK го застреляха в едно забутано градче, Далас, а ние направихме символичен "КЪЧ", пред вързаните очи на Темида на пъпа на София. Когато Доган ръкомахаше на "тапешника", телевизиите "преекспонираха" екшенът и шоуто след него. Нашата журналистика е в пряка колаборация с Правителството. Особено изявените медии получават допълнително финансиране от бюджета и еврофондовете. Затова автоцензурата е на почит, а р0болепието е висша ценност. Преди два дни свободно бяха отразени терзанията на ЦИК, за тука има-тука няма 20% участие в референдума. Агитацията на Бойко Борисов с неговото три пъти "НЕ" и резултатът 3:2 също. Ние сме доволни на зрелищата, защото имаме замразени доходи, а министрите и държавните служители са със сбъркан закон за заплатите и регламентиран бонуси. "...Докато усещам, че съм жив, аз ще живея за да притежавам ТЕБ, СВОБОДА" - Ал Бано & Ромина Пауър

Браво! Успя да навържеш основните моменти много точно. Интересно, обаче дали ако доразвиеш тезите си ще се получи статия, която някой да се осмели да публикува? Лутането сред хората, на тема "какво по дяволите се случва напоследък", явно е приключило, поне сред по-интелигентните. Оглупялата тълпа? Ами тя ще резонира каквото й спуснат по медиите така или иначе.

Не може статия, брато. През лятото /август и септември/ имаше "banned IP". И не съм само аз "обгрижван". Някой ПИСАТЕЛИ, като Георги Стоев вече не са из между живите.

Къде са сега Гербаджийските плювалници? Защо не коментират? Господа комунисти (от фракцията ГЕРБ), сега на черното бяло няма ли да кажете? Или ще кажете че на запад нищо не разбират, вие не сте правили никога диктатури, те лъжат и загниващите капиталисти нищо не знаят?

Долу серГЕЯ и доган!

Долу Гомунистите :)

И Борисов, пък и Костов преди това не тачеше свободата на медиите. Май само "Царя" не ги закачаше, ама той май знаеше, че беше за малко.

Сега изводите са направени от "приятелите им" американци!!!

А? ЗАЩО ТАКА БЕ другари от "пресата"? Да не би защото журналистиката в България се ограничава само до публикуване на миризливи ПАРТЕНКИ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ? Да не би защото новините се доукрасяват от "журналисти" (редовна практика в медиапул) и напасват според желанието на клиента? Да не би защото журналистите в България вливат в новините и личните си политически убеждения и така ги правят от новините пропагандни парцали? Да не би защото определени медии с червени чувства с огромно удоволствие се публикуват социологически проучвания които са в подкрепа на червената опозиция (Андрей Райчев)? Да не би защото "журналистите" с огромно удоволствие вадят фактите от контекста с цел да се създадат негативни чувства към управляващите (откакто ГЕРБ са на власт се раждат малко деца)? Аз до сега в бългаски вестник не съм прочел политически/ икономически новини от Европа, на къде се развиват нещата там, важни европейски събития, срещи, политически събития, кризата в Сирия, Египет, Мали... НЕ! Всеки ден чета за Станишев, пророка Андрей Райчев, Първанов, Доган, па нещо и за Костов и Кунева, после пак Станишев, Кунева... Единствената НЕЗАВИСИМА и качествена медия, която не доукрасява новините от България и Света а ги представя винаги актуални, това е АГЕНЦИЯ ФОКУС! Всичко друго са ненужни драсканици на некадърни поръчкови драскачи!

Само в това ли ? И преди беше зян ама сега при Боко се сринахме като стара барака. Каква журналистика, какви пет лева ? Пълна мутро - милиционерщина.

Тия само погледнете кой и как ги финансира и ще ви се изяснят доста неща...... уж безпристрастни.....

Абсолютно не вярно класиране! Нали другарят Борисов изпрати писмо до медиите и ни пита човека дали сме свободни. Ние единодушно му отговорихме, че по-свободни не сме били никога!Никога така свободно не сме лизали задник на управляващ, както Неговия в сегашния момент!

А как свободни бяхме при Живков и синът,на лявата му ръка, Станишев!!!

Тази тройна коалиция какво ли не прави за да дискредитира пожарникаря Бойко.

А хан Аспарух какво е сбъркал?

Малко по на Запад и щяхме да сме хора.

У нас, в РБ, се роди Светиолото в световната коментаристика, ДРОНчо ! Оня ден пак му са радвах, за нема половив час, стотина плюса му начукаха ?!СУПЕР! Дрончо, кажи баба "тенкю"! Тодорка.

е остава да кажете че бойко е над медиите?които ан блог му казват,тиква,мутра,и какво ли не?сякаш не знаете че труд и 24ч,са червени от времето агент бор.,пардон тошо тошев.бтв с анито цолова се чуди как да го ухапе всяка сутрин,,ние сме мазохисти хора,който ни строи мостове магистрали,зали,театри,училиша и пречиствателни станции го мразиме,а който строи хотелите си и замъците по морето,витоша,и ни подхварля 20лв. за пенсиите го боготворим. ега ти народа

Човече, в кой клас си? В първи ли? Ти си от редките вече екземпляри, които още повтарят, че преди Б.Б. не се е строило нищо, дори България не е имало, дори и Земя...

Пуснете си вечер Босфор ТВ и гледай една свобода на медиите там се леее.... Тази телевизия май е на щат към ГЕРБ.

Там вашите 24 часа и Труд да не би да са сменили собствениците , че гледам нещо много лижат цървулите на Мутроний ?

Къде е това там бе? Ти нали си в България и вестниците са си тук. Ти защо си мислиш, че си извън България.

Преди време премиера беше казал приблизително-Да не ги карам да се мъкнат след мене и да ми записват всяка дума. Колкото и да не го харесвам е прав -По всяко време,тумби късополи, малоумни журналистки се мъкнат след него записват му всяка "Мъдрост" и всеки бисер който изрече.Да не би той да ги е канил да се мъкнат след него?

По принцип като заемаш пост министър председател, си ЗАДЪЛЖЕН да даваш постоянно изявления и интервюта за да информираш обществото. Но за жалост отсвен да му се мазнят и му задават удобни въпроси, тези "журналисти" за друго не стават. Журналистите в България и идея си нямат как се правят новинарски репортажи, какви въпроси трябва да се задават за да останеш безпристрастен, какво означава да имаш хубава дикция. Наистина единици са журналистите в България - засега едно име ми излиза в главата на прима виста - Бойко Василев по Панорамата. Това е обработен журналист.

Ние сме на едно от първите места по свобода на медиите! На всички медии се позволява да пишат за премиера! Е, предимно хвалебствия! И все пак кой махна Иво Инджев и за какво по първаново време?

О, глупости! Това не е вярно, всеки ден гледам Бойко си говори каквото си иска по медиите. Никой не му цензурира дори абсолютните простотии, които ръси.

Пример за оксиморон: България под управлението на ГРОБ и свобода на медиите

Не го вярвам! По-големи демократи от Бойко Борисов и ГЕРБ в България няма, как е възможно тези честни хора да налагат медиен котрол.

Най големия демократ е Станишко, гарантира го ,че той и партията му са гаранти на демокрацията в България! и ли както е казано, -Станишко не пада по далече от башта си!!!

А в нещо да сме се въздигнали през последните няколко години?!?!!!!!!!!!!

в корупцията в дебелащината в неграмотността в безразличието към околните

Челни места имаме по бедност, безработица и смъртност. Как да не сме се издигнали.

В детската смъртност.

Номер едно сме в света по мрънкане.

Коментари - България се срина в класация за свобода на медиите | Днес.dir.bg

България се срина в класация за свобода на медиите

България е отстъпила назад с почти десет позиции - от 80-то на 87-мо място, в индекса на свободата на медиите по света. Това отчита неправителствената организация "Репортери без граници", която огласи редовния си доклад за 2011-2012.

Обратно в новината

Коментари - България се срина в класация за свобода на медиите | Днес.dir.bg

Коментари

С новите водещи на сутрешния блок по BTV, тази медия надмина и TV7 по червено -турско роболепие. На Генка пяна и излиза от устата, ако някои каже нещо срещу любимите и комунисти.

Oт 30.01. досега сигурно сме вече на 187. място,в една държава дето честните журналисти ги замерят с лаина,и съответно журналисти нападат народни представители....сигурно сме извън всякакви класации !

Точно сега по-време на народните протести "лъсна" като "гол задник на месечина" вопиющата зависимост на медиите от разни назначени олигарси - крадци на народни блага. В същото време се видя и продажността на т.н. журналисти - много малко от тях вземаха отношение (гражданска позиции) по случващите събития. Все крякаха, че само отразяват събитията. А, при това "отражение " сто-хилядит протестиращи ставха - хиляди, хилядите - стотици и т.н.

Няма начин щом услужливи медии като TV7 участват в олигархично-партийни конспирации.

Че кой ги спира медийте? По-големи тъпотии никога не е имало и какво? Всичко могат да говорят, но нищо интересно не казват. Михнева години правеше разследвания и се доказваше с документи и какво от това???

че то от 50то място надолу брои ли се че ние сме се сринали то пак и едни медии.

да се каже България вече се срива отвсякъде - икономически, социално, безработица, задравеопазване, пладнешки обири, тотална безпътица в съдебнта система и съгурността. Някакви си журналисти били установили... Ами те много умни бе. Подир дъжд качулка.

Всички данни, публикувани без одобрението МУ са най-малкото грешни!

А може би си отиде на мястото?

причината е че медиите се превърнаха в .....! реално в бг няма журналисти, а ...

Има, има, Сашо Диков им е доайен и дава информация за България на Репортери без Бордери...

Абе какви са тези "репортери", че и без граници, та ще правят такива класации! Не е верно! Не може да е верно! Нашят ВОЖД казА: "Можех да ги приключа, но не е демократично" Е, какво искате повече?! А това, че журналистите го ласкаят и подлизурстват, ТОЙ каква вина има. PS Някой знае ли, онова за SMS-те до медиите дали е верно?

Когато народът констатира, че "България е държава на мафията" приключихме с илюзията за свобода и демокрация. В арабските държави терорът е физически. У нас от почти четвърт век терорът е политически, социален, икономически, културен, етнически. Няма област от живота, която да е пощадена от пипалата на организирания таен, задкулисен терор. Но това не е никаква пречка за евро-атлантическите ни партньори, те просто наричат терора с други по-лицеприятни думи.

Да благодарим на Бог(и Бойко), че дойде време НАЙ-МНОГО ДА РЕВАТ КОМУНОИДНИТЕ КРАДЦИ и техните слуги по форумите!!!

Глупак !

Според мен, крадците са само крадци. Какво означава "КОМУНОИДНИТЕ КРАДЦИ"? По какво се различават от останалите такива?

Вече знам защо сме се "сринали"! Може ли някой да познае? "Атентата" срещу Сашката Диков ни е повалил с 10 позиции... Правете си изводите, кой, как и защо използва тия невинни западни душички...Репортерите...

Нормално е да има натиск и липса на свобода в медиите, собственост на КОМУНОИДИ! Те друго, освен с бухалката, не знаят! И тъй като те преобладават - ето ти проблем!

На съчетание с бухалки да не те е учил Борисов, че той гравитираше около СИК? А големите медийни групи отдавна са придобити от ГЕРБ, че защо мислиш разиграваха Любо Пъпката и останалите? Защо, като се прехвърли собствеността на 24 часа нещата заглъхнаха?

Доналд, много неща не са му ясни, но е чул думичката "комуноиди" и иска да си я използва. Иначе след единицата е забравил един разделителен знак.

Няма такова нещо !! Както неотдавна констатира българският премиер "в България никога не е имало толкова демокрация". "Репортери без граница" да слушат какво им говорят.А не да правят научно необосновани класации.

А КОИ са репортерите? Навярно в Чукотка ви свеждат тази информация, директно от Масква...

Каква по-голяма свобода от тази в момента?! Всеки пише каквото си поска, както си поиска и за когото си поиска. Без аргументи, без доказателства, само с жлъч, обругаване и злоба

Вие, госпожо, наистина ли не можете да си представите по-голяма свобода от "тази в момента" ??? Ех, робиньо....

Ти при социализъм живял ли си бе, Алеко? Де Русия де, Северна Корея, Куба и всички диктаторски държави. Сега само дето не псуват в ефир милите, зависими журналя, които чакат само нещо лошо да се случи за да ти го сервират със закусата, обяда, вечерята и всички междинни хранения. За тях нищо добро не е новина.

Прави са хората,те си вадят заключения от журналисти ходели в Брюксел да се жалват.От къде да знаят,че те не са свободни а поръчкови като Явор Дачков,Сашо Диков.Апропо питам последния ако в някоя друга държава каже на министър председателя,че е прост какво ли ще му се случи.А колкото до бившите ни предни места в класацията да попитат Иво Инджев той ще обясни колко са били свободни.

Всички журналисти за мишчици. Не смеят да зададат някой неудобен въпрос на Негово Величество Б.Б. А защо???

Ами , ако мин.председател каже нещо, че народът е "лош матрял" или на "кучетата да се дадат пържоли...." или да ходи на мачлета с аероплан за без пари и да лъже, че той дава парите от бюджета,че на пенсионерите няма да дава повече пари за инфлацията защото не са гласували за него и т.н. КАКВО ЩЕ СТАНЕ С ТОЛКОВА ГРАМОТЕН ЧОВЕК - мин.председател. Това държава ли е ?

не сте прави. Тук медиите ни са свободни да хвалят властта, да я обслужват, да и се слагат. С/у това трупат богатство и което странно влияние. Крепейки мръсния си слугинаж едни други. Това се отнася и за интернетмедиите в същото сила, където само участниците във форумите се явяват някакъв коректив. Ето напр. дир. бг. не обича руската политика, мрази Костов, не харесва Борисов, доста безразлична е към БСП, леко неглижира или почти не забелязва ДПС, не симпатизира на Кунева. И това си е политическа позиция на собствениците. Медиапул напротив- тя е на страната на автентичните десни, не жули особоно Борисов, но явно не е на негова страна, към БСП е по остра и към ДПС. Има прозападна насоченост. Гласът на жабата обслужва конюктурни бизнес интереси и се върти според тях. Ние форумците сме полето на свободното свобоизлияние.

Аз се чудя, защо изобщо нашите медии са в тази световна класация??? За да присъстваме там трябва: 1. Да имаме журналисти. 2. Тези журналисти да основат и развият медии. 3. Та тези медии да влязат в класацията. В момента в България няма журналисти. Има хора, които си измислят "новини" и ги преекспонират в стремежа си да ни убедят, че има новини. Има говорители - неадекватни създания, които един през друг се надпреварват да създават клюки пред малки екран, мислейки себе си за велики новинари. Аз не съм виждал по-голяма свободия и неадекватност на прослойката наричаща себе си "журналистика"

Евала че има данни и за Турция. Иначе Мелиха и Future да са ни заляли с критики за демокрацията в България.

Свободата на медиите се определя от техните собственици. А те си имат интереси. В това отношение медиите са много свободни, но не отразяват истината.

Толкова много се плюе по Борисов и ГЕРБ от всички медии, форуми, карикатуристи, че се чудя от каква "липса на свобода на словото" се оплакват в Б-ия освен да им се разреши да псуватбез многоточия ?!!! Не можете ли да допуснете, че не всички ги мразят и не харесват?!!

Каде по света има такива слободни творци, като нашто магаре Слави, като наште "мадами", В. и Гоч., така волно да реват и цвилят, даже и по пантофи, че накрая и Гинес ни донесоха, с "БЪЛГАРИЯ УБИ ДЕТЕ!". А Лошо, възбуден, отпи гълток уйски, и силно рече: "Господ е Българин!". И Гоце го чу, и му тури своя Орган ,"Стара планина"! А сега ?

Няма и не може да има свободни медии.

Завидяха ни в света, за построената от ПП "ГЕРБ" по-голяма демокрация. Вчера ние показахме на света колко сме либерални отново. JFK го застреляха в едно забутано градче, Далас, а ние направихме символичен "КЪЧ", пред вързаните очи на Темида на пъпа на София. Когато Доган ръкомахаше на "тапешника", телевизиите "преекспонираха" екшенът и шоуто след него. Нашата журналистика е в пряка колаборация с Правителството. Особено изявените медии получават допълнително финансиране от бюджета и еврофондовете. Затова автоцензурата е на почит, а р0болепието е висша ценност. Преди два дни свободно бяха отразени терзанията на ЦИК, за тука има-тука няма 20% участие в референдума. Агитацията на Бойко Борисов с неговото три пъти "НЕ" и резултатът 3:2 също. Ние сме доволни на зрелищата, защото имаме замразени доходи, а министрите и държавните служители са със сбъркан закон за заплатите и регламентиран бонуси. "...Докато усещам, че съм жив, аз ще живея за да притежавам ТЕБ, СВОБОДА" - Ал Бано & Ромина Пауър

Браво! Успя да навържеш основните моменти много точно. Интересно, обаче дали ако доразвиеш тезите си ще се получи статия, която някой да се осмели да публикува? Лутането сред хората, на тема "какво по дяволите се случва напоследък", явно е приключило, поне сред по-интелигентните. Оглупялата тълпа? Ами тя ще резонира каквото й спуснат по медиите така или иначе.

Не може статия, брато. През лятото /август и септември/ имаше "banned IP". И не съм само аз "обгрижван". Някой ПИСАТЕЛИ, като Георги Стоев вече не са из между живите.

Къде са сега Гербаджийските плювалници? Защо не коментират? Господа комунисти (от фракцията ГЕРБ), сега на черното бяло няма ли да кажете? Или ще кажете че на запад нищо не разбират, вие не сте правили никога диктатури, те лъжат и загниващите капиталисти нищо не знаят?

Долу серГЕЯ и доган!

Долу Гомунистите :)

И Борисов, пък и Костов преди това не тачеше свободата на медиите. Май само "Царя" не ги закачаше, ама той май знаеше, че беше за малко.

Сега изводите са направени от "приятелите им" американци!!!

А? ЗАЩО ТАКА БЕ другари от "пресата"? Да не би защото журналистиката в България се ограничава само до публикуване на миризливи ПАРТЕНКИ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ? Да не би защото новините се доукрасяват от "журналисти" (редовна практика в медиапул) и напасват според желанието на клиента? Да не би защото журналистите в България вливат в новините и личните си политически убеждения и така ги правят от новините пропагандни парцали? Да не би защото определени медии с червени чувства с огромно удоволствие се публикуват социологически проучвания които са в подкрепа на червената опозиция (Андрей Райчев)? Да не би защото "журналистите" с огромно удоволствие вадят фактите от контекста с цел да се създадат негативни чувства към управляващите (откакто ГЕРБ са на власт се раждат малко деца)? Аз до сега в бългаски вестник не съм прочел политически/ икономически новини от Европа, на къде се развиват нещата там, важни европейски събития, срещи, политически събития, кризата в Сирия, Египет, Мали... НЕ! Всеки ден чета за Станишев, пророка Андрей Райчев, Първанов, Доган, па нещо и за Костов и Кунева, после пак Станишев, Кунева... Единствената НЕЗАВИСИМА и качествена медия, която не доукрасява новините от България и Света а ги представя винаги актуални, това е АГЕНЦИЯ ФОКУС! Всичко друго са ненужни драсканици на некадърни поръчкови драскачи!

Само в това ли ? И преди беше зян ама сега при Боко се сринахме като стара барака. Каква журналистика, какви пет лева ? Пълна мутро - милиционерщина.

Тия само погледнете кой и как ги финансира и ще ви се изяснят доста неща...... уж безпристрастни.....

Абсолютно не вярно класиране! Нали другарят Борисов изпрати писмо до медиите и ни пита човека дали сме свободни. Ние единодушно му отговорихме, че по-свободни не сме били никога!Никога така свободно не сме лизали задник на управляващ, както Неговия в сегашния момент!

А как свободни бяхме при Живков и синът,на лявата му ръка, Станишев!!!

Тази тройна коалиция какво ли не прави за да дискредитира пожарникаря Бойко.

А хан Аспарух какво е сбъркал?

Малко по на Запад и щяхме да сме хора.

У нас, в РБ, се роди Светиолото в световната коментаристика, ДРОНчо ! Оня ден пак му са радвах, за нема половив час, стотина плюса му начукаха ?!СУПЕР! Дрончо, кажи баба "тенкю"! Тодорка.

е остава да кажете че бойко е над медиите?които ан блог му казват,тиква,мутра,и какво ли не?сякаш не знаете че труд и 24ч,са червени от времето агент бор.,пардон тошо тошев.бтв с анито цолова се чуди как да го ухапе всяка сутрин,,ние сме мазохисти хора,който ни строи мостове магистрали,зали,театри,училиша и пречиствателни станции го мразиме,а който строи хотелите си и замъците по морето,витоша,и ни подхварля 20лв. за пенсиите го боготворим. ега ти народа

Човече, в кой клас си? В първи ли? Ти си от редките вече екземпляри, които още повтарят, че преди Б.Б. не се е строило нищо, дори България не е имало, дори и Земя...

Пуснете си вечер Босфор ТВ и гледай една свобода на медиите там се леее.... Тази телевизия май е на щат към ГЕРБ.

Там вашите 24 часа и Труд да не би да са сменили собствениците , че гледам нещо много лижат цървулите на Мутроний ?

Къде е това там бе? Ти нали си в България и вестниците са си тук. Ти защо си мислиш, че си извън България.

Преди време премиера беше казал приблизително-Да не ги карам да се мъкнат след мене и да ми записват всяка дума. Колкото и да не го харесвам е прав -По всяко време,тумби късополи, малоумни журналистки се мъкнат след него записват му всяка "Мъдрост" и всеки бисер който изрече.Да не би той да ги е канил да се мъкнат след него?

По принцип като заемаш пост министър председател, си ЗАДЪЛЖЕН да даваш постоянно изявления и интервюта за да информираш обществото. Но за жалост отсвен да му се мазнят и му задават удобни въпроси, тези "журналисти" за друго не стават. Журналистите в България и идея си нямат как се правят новинарски репортажи, какви въпроси трябва да се задават за да останеш безпристрастен, какво означава да имаш хубава дикция. Наистина единици са журналистите в България - засега едно име ми излиза в главата на прима виста - Бойко Василев по Панорамата. Това е обработен журналист.

Ние сме на едно от първите места по свобода на медиите! На всички медии се позволява да пишат за премиера! Е, предимно хвалебствия! И все пак кой махна Иво Инджев и за какво по първаново време?

О, глупости! Това не е вярно, всеки ден гледам Бойко си говори каквото си иска по медиите. Никой не му цензурира дори абсолютните простотии, които ръси.

Пример за оксиморон: България под управлението на ГРОБ и свобода на медиите

Не го вярвам! По-големи демократи от Бойко Борисов и ГЕРБ в България няма, как е възможно тези честни хора да налагат медиен котрол.

Най големия демократ е Станишко, гарантира го ,че той и партията му са гаранти на демокрацията в България! и ли както е казано, -Станишко не пада по далече от башта си!!!

А в нещо да сме се въздигнали през последните няколко години?!?!!!!!!!!!!

в корупцията в дебелащината в неграмотността в безразличието към околните

Челни места имаме по бедност, безработица и смъртност. Как да не сме се издигнали.

В детската смъртност.

Номер едно сме в света по мрънкане.