САЩ ни критикуват за ромите, полицията, религиите и корупцията

Маргинализацията на ромското малцинство остава най-сериозният проблем с човешките права в България, се казва в доклад на Държавния департамент на САЩ за състоянието на човешките права в страната ни през 2011 г.

Обратно в новината

Коментари - САЩ ни критикуват за ромите, полицията, религиите и корупцията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичко което се пише по-долу е верно, само не знам защо наричаш американците парцаливи - да им имам парцалите.Ако бяха ма-а-алко по-работливи, щяха да намалят помощите, да си плащат тока и водта и щеше да ни е по-еко. Това трябваше да видят критикуващите. А те само знаят деце даправят. За това не ги мързи, защото дават помощи, а децата ние ги гледама по домовете. А поради алкохолизма на родителите те са и често увредени.

1chovek

Гласът на лукавия се обажда иззад океана. Я по-добре там да си нарежда и "проповядва", на нас да не ни се мешат в работите. В САЩ има в пъти повече и по-ужасна и нетолерантност, и престъпност, и маргинализация, и омраза между групи в обществото - какъв точно пример са те, че на нас тръгнали да дават акъл? Плийс! ...

А ние не можем ли да критикуваме САЩ затова че са направили етническо прочистване на цял континент. Остатъците от индианците сега са набутани в гета-резервати, а те тръгнали нас да критикуват. Наглеци!

Да ги взимат да им берат боровинките и по къщите що има в тази дейност са неотценими.Па да си ги интегрират.Може някой от тях да им стане президент.

стига с тези сащ, комунизма няма ли да си ходи?

На големият брат изглежда не му стигат заиграванията със своята мафия. Ако не млъкнат да ни критикуват щи трябва да отида при тях и да им "разкажа играта". Омръзна ми да посочват колко съм бил тъп и накъдарник вместо да ме подкрепят за бъдещите избори!!!

Защо тия парцаливи американци си позволяват да критикуват суверенна страна. Стига с тия простотии, никой не го интересува мнението на група платени цървули. Хайде останете си със здраве.

А за заплатите? А за пенсиите? А за глада? А за липсата на средства за лекарства, за транспорт, за култура, за дрехи, за книги, за онова, което имахме при социализма и което днашните простаци на ГЕРБ ни отнеха? Защо вие в САЩ не виждате мизерията ни, реакционните си слуги, подлоги и елементарни типове от подземието, узурпирали властта? Те са вашите врагове, но вие се правите, че не разбирате. Те закопават демокрацията, те са, които ни върнаха сто години назад. Затова покрай тях ще немрезим и САЩ и Европа - слепи, жестоки и лъжливи.

Значи не уважаваме циганите, а? Намери се кой да ни критикува - а вие братя хамериканци що биете негрите , а !?

Всяка страна има характеристика на всячка друга страна, която включва исторически и географски данни, икономическа, политическа, обществена и каква ли не друга информация. На тази база държавите изграждат външнополитическите, икономическите си и всякакви други отношения с другите държави. Такава информация имаме и ние във Външно, имат и САЩ, имат и в Занзибар. Естествено, че информацията периодично се обновява и допълва и част от това е в този годишен доклад, който се изготвя за всички страни. Имаше го и миналата година и пак подскачахме, ще го има и догодина и пак ще подскачаме. Колкото ние имаме право да коментираме какво става там, толкова и те имат право да коментират какво става у нас;) По отношение на зелените карти - наистина на цигани се даваха като на репресирани у нас и злите езици говорят, че от това са се възползвали и българи;)

Американците, както винаги са повърхностни в анализа на действителността. Всъщност, това, за което България трябва да бъде азкритикувана е отношението й към талантливите, трудолюбиви, възпитани и загрижени хора в страната. Те са тези, които са тормозени, маргинализирани, ограбвани, натиквани в миша дупка. Резултатите са налице.

За тези цигани и цигани ми се вижда благородно прозвище. Те не желаят да се интегрират. Какво толкова 1000 мангала в Швеция, защо не ги интегрираха, а ни ги връщат.Май преди години беше Англия. Самата държава ги качи на самолет даде им и по няколко стотин евро да се върнат.Те на това са се надявали, ама няма. Марш в конски вагони.

Ква дискриминация, кви 5 лева, кви са тия глупости за циганите??? Пак манипулации. Тази сутрин в трамвай 11 пак беше пълно с нетаксувани цигани, седнали и джабащи по мобилни телефони. И пак никакви контрольори, въпреки уверенията на шефа на "Център за мобилност" София - Костов. Че и с полиция ходели горките проверяващи. Да не говорим на бул."Константин Величков" от двете страни преди "Стамболийдки" каква кочина видях сутринта. Гадно е в тази жалка територийка България.

САЩ никой не ги пита за дават мнение. От нашия джоб излизат всички помощи и какви ли не още плащания за циганите, всички обикновени хора които едвам свързват двата края си плащат данъци и какво ли не още, а циганите само консумират!!!

да, Тони. Да си гледат работата и да не ни се бъркат. Ама ги е яд, че сме умни и имаме златна земя, силен дух. Я да се махат от тук. Никой по света не ги иска, а те все се натискат да унищожават бавно и мъчително.

Айде, бате, вземи ме в Америка, дай виза, ша ти пеем, ша ти гледаме на ръка, ша са радваме на демокрацията.

САЩ не са виновни че са си присвоили правото да раздават съвети на цял свят.Вината е в нас че се впечатляваме от това.Хубаво би било в такива случаи да дават мнение хора които се добре познати с действителноста в Америка.Аз мисля че имам мнение по въпроса.Няма да засягам добрите неща които действително се случват там.Не може да се дава обаче съвет и преценка за страни за които в Америка едва ли знаят за съществуването и.И от тук и голямите грешки които правят управляващите там.А тия грешки се заплащат после скъпо с кръвта на хора.Смея да кажа че ако сега сме зле то е че прекомерно слушаме американските съвети.

Можеш да си сигурен, че там има хора, които са много по-добре запознати с действителността в България от самите нас.

че и малко са ни.... има още........

Само един прост въпрос: САЩ в какво качество ни дават оценка??? Моля някой да ми отговори.

в качеството на Big Brother :)

Я моля, да си гледат работата и да не ни се месят, че ни омръзна 500 г. робство и комунизъм, че сега и тези нагли да ни казват какво да правим. Много сме си умни и сами знаем кое е добре за нас и кое не е.

А защо не критикуват правителството че само българите намаляват в България.Тука се вижда ясно че този който е писал доклада гледа откъде се дават пари и така пише..............

Каква дискриминация видяхте бе,защо тогава ги връщат от Швеция,или просто някой американски чиновник пише глупости за да се хареса на някой.А защо поне един пример не дадат .

америка, както всички се уверихме, не може да баде мерило за демокрация, интеграция и хуманизам.офицялно в америка има над 15 млн. американци, които живеят под прага на бедността, нека те да си оправят проблемите, които са и световни и тогава да критикуват - пази боже сляпо да прогледа

питам се вие на работа ходите ли и какаво и как работите. на човек му трябва половин работен ден само да ви чете. кои от кои по-умен и начетен-политика, исторя, економика и какво ли не-дарвени филосдофи. плачта ли ви някои за това или собствена иницятива/ *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Кой е емигрирал в САЩ? Виж какво става по морето, по планините. Виж кои са днешните олигарси и "бизнесмени". Виж банките и банкерите. Там са парите на България. Парите бяха иззнесени във Виена и Швейцария и се върнаха оттам като чужди инвестиции. В САЩ е Дарина Павлова, която харчи някаква малка част от заграбеното от Мултигруп. както и вдовицата на Кюлев. А селското стопанство беше продадено от М. Кунева и ДПС за да направим мили очи на турците и Европа. Затова бяха затворени и реакторитее в Козлодуй, за което тя получи тлъсти заплати и назначение на запад. Нищо от това няма нищо общо с никакъв сценарий, а си е наша мила родна картинка.

Верно ли ни критикуват за ромите?! Ами да вземем пример от тях - "демократите -хуманисти" и да ги затворим в резервати, макар че индианците не са крадливи и мързеливи като циганите.

САЩ веднага да си приберат рома Джеймс Ромлик! Да си приберат и всички останали роми, но насила, щото сами май няма да искат да идат в тяхната фашистка държава, колкото и да "било убаво" там по филмите. Пък дали ромското гето ще се намести в негърското гето или ще са отделни двете гета? На кой ли му пука...

От изброените свинщини - най-типично цитански са: - насилието и дискриминацията срещу жени, - насилието над деца, - трафикът на хора Значи тия олигофрени и за престъпленията на циганите ни обвиняват. Ами ЕВАЛАТА!

Кои Американски щат станахме, 52 ли? Срам, Срам, Срам и Срам. Уорлик говорителя на правителството.

Американските сополиви юпита отново доказаха простотията и игнорентността си. Живеейки в хубави тухлени къщи в квартали, в които обикновен човек не може да припари, си въобразяват, че САЩ са върха на сладоледа и страната, в която най-много се спазват човешките права. Съдейки по себе си собствения си уреден живот, си мислят, че в цяла Америка е така. Представителите на тая малка каста от богоизбрани никога не са ходили в някое от черните гета, където бял не може да стъпи, или в белите гета, където съответно черен не може да стъпи.

Ами то и бабата на Барак Обама не знае къде се намира България ама виж го само а...

бе за какви права говорят хамериканците, след като в хамериканския нет хората от десетина дни се тервожат че на пролет задължително ще ги чипират. уж с медицински цели.

САЩ да си гледът негрите и да си помислят защо са унищожили индианците от континента си.Като са им мили циганите, нека си ги внесът от България.

Вярно си куха лейка бг-тия които взеха парите и преди си бяха с тях само,че тогава казваха,че са държавни а сега са лични и всички така наречени милионери са назначени от ДС и Луканков а това,че след това някои забегнаха в Щатите.....ами то и много бедни забегнаха там за хляба си а преди революцията само децата на партийните величия ходеха там,учеха там.....в гнилия капитализъм и сега ни се върнаха топли топли с царя и продължи ограбването от същата вихрушка-БКП

ние пък ги критикуваме за цялата им политика световна и вътрешна.Дали ще си вземат бележка наглите издънки на заселилите се през средновековието там избягали от Европа крадци ,убийци,измамници,африканските роби и т.н.

Американците може да са всякакви в главата ти, но никой от управниците ни не излезе да отрече описаната корупция и полицейщина. И за мен това е по-важно от факта, че американци ни съобщават за нещо което се случва у нас.

Че кой от правителството ще се противопоставя на Големият Брат кво е писал - нали после ще има строй се преброй се а...

Точно и ясно +10 !

Я кажете кои е автора на този доклад и му дайте е-maila. Да му кажем какво мислим за глупостите му.

За автора не пишат, но информацията за доклада е от фондация Отворено общество и нейния институт в България: Неправителствена организация занимава се с изкуство и култура, образование, здравеопазване, медии, човешки права и малцинствени групи(!), международно сътрудничество, обмен(!) на информация. Според сайта им, последното мероприятие на Сорос е да спонсорира стажовете на цигани с медицинско образование, защото в България има недостиг на лекари и сестри. Разбирай, както искаш!

Тия стажове и аз мога да ги спонсорирам. Тдва ли са товече от 3 циганите в Бг с такова образование

Не е организация,а федерализираща се държава има си Президент,парламент,министерски съвет/Съвет на министрите/Централна банка,Евро пол, военен корпус 100 хиляди души,ти на това организация ли му казваш :-)

Що не вземат да отворят границата на САЩ за всички наши роми и да им дадат гражданство, ние ще платим превоза! Веднага правим фондация с идеална цел! Плащаме превоз до САЩ, моля!

не са описани престъпланията на бг и други източно-европейски и азиатски цигани в САЩ ,в тази статия ! НО СА ПО НОВИНИТЕ ,И В ИНТЕРНЕТ -ЦИГАНИ С ПОВЕДЕНИЕТО И ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СИ В САЩ СА ПРЕВЪРНАЛИ ЖИВОТА НА МНОГО СЪВЕСТНИ АМЕРИКАНЦИ В АД ,по техните думи .Предлагали са евтини ремонтни и др услуги ,но са излизали двойно и повече по-скъпо ,защото са не-лицензирани за съответната дейност,и я вършат с дефекти, или само вземат парите,обикновено всичките пари и спестявания от десетилетия труд ,ТАКА ЧЕ ЖЕРТВИТЕ НИКОГА НЕ СЕ ВЪСТАНОВЯВАТ ФИНАНСОВО. НО НЕ Е САМО ТОВА ,ЗАЩОТО ЗАВИНАГИ СА УБИЛИ ВСЯКАКВО ДОВЕРИЕ ,ПРИЛАГАЛИ СА И ФИЗИЧЕСКА ЖЕСТОКОСТ И НАСИЛИЕ,ДОРИ СА УБИВАЛИ ,БЕЗ КАПКА ЧОВЕШКА СЪВЕСТ .И СЕГА -ПРЕДЛАГАТ РОМАНТИЧНИ ВРЪЗКИ С ЕКЗОТИЧНИ РОМКИ И РОМИ,КОИТО ИЗЛИЗАТ ФАТАЛНО СКЪПИ,ЗАЩОТО ЧЕСТО ИЗПОЛЗВАТ ВСИЧКИТЕ СПЕСТЯВАНИЯ НА ХОРАТА ЗА КОЛИ И КЪЩИ ЗА ФАМИЛИИТЕ,И СКЛЮЧВАТ БРАКОВЕ,ЗА ДА УНАСЛЕДЯТ ВСИЧКО ,БЪРЗО.ВРАЧУВАТ ЗА НАРАСТВАЩИ ХОНОРАРИ ДО ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ,И ПРОКЛИНАТ ПРИ ОТКАЗ СЪС СМЪРТ

Ето още един човек, които не разбира американската "демокрация". :-))) А освен това искат и по света да я налагат - къде доброволно, къде доброзорно. Ако трябва даже и с войници и оръжия.

Часът на тази информация е 20,46 на 30ти юли и поне аз не съм чул до сега да има реакция от страна на управляващите по повод доклада. Нито на централата, нито на засегнатите ресорни министри, нито на началника им. Мълчат. Мълчат като комунисти на разпит.

Правилно. Веднъж да има полза и от алкохола и да сме признателни на коняка, че си свърши работата на време.

САЩ ад си гледат техните проблеми,че техните маргинали не са по-малко разнородни и разноезични!

примерно маргиналата вънпен дълг на САЩ :)

Я им дайте по една зелена карта и си ги приберете тези трудолюбиви и почтени онеправдани хорица.Ще свършите едно хубаво дело,сигурно единственото.

Виж в кой са парите и ще разбереш кой разграби България. Това за Ран и Ът е само прах в очите хората.

Повечето коментари са от типа "А вие защо биете негрите". Всички се правят на ощипани моми заради циганите, нои никой не коментира изводите за корупцията, безнаказаността на престъпниците по висшите етажи, беззъбата съдебна система, купените медии и т.н. Това са нещата, които са важни и които заслужават внимание, а критиките за отношението ни към циганите, мормоните, "Свидетелите на Йехова" и всички други подронващи обществото ни, са всъщност нещо положително. Лично аз бих се притеснявал повече ако ни хвалеха, че се държим добре и угоднически към тях...

Това е нарочно пконтролирано поведение и целта е тази която си споменал - дза се крие, че у нас при управлението на ГЕРБ има корупция иполицейщина и да не се забележи, че стози доклад, Америка казва - Махайте се вече! на сегашните управници. На клпав управленец, циганите му пречат, дори и да е приятел на Уорлик и да отговаря за тях в разни организации и партията си.

Никой не коментира критиките на доклада за корупция, защото са основателни и никой не ги оспорва. Коментира се това, което е несправедливо и дразни с лицемерието си :)

А не е ли лицемерие ,да подържаш приятелски отношения с пропития от корупция режим, заради интересите си? Това защо да не се коментира? Хайде да не се правим на щрауси. И циганите и корупцията и полицейщината са си тук.

Кое е несправедливо, Мери? Че циганите са маргинализирани ли? Ами не са ли? Това е истината и американците само я констатират. Ако искаме да променим нещата обаче ще трябва не да плюем тези, които констатират, а да анализираме причините, които са ни довели до тук. Аз бих поставил началото на дискусия по този повод и ще кажа, че според мен главната причина е нежеланието на политиците от всички цветове и разцветки да разрешат проблема. Това нежелание е базирано първо на политическият интерес който те имат към този етнос който продава организирано гласовете си и второ, на много пари. Една част от тези пари идват по различни програми за интеграция от които много малка част стига до самите цигани, а друга част са от организраната престъпност свързана с контрабандата, проституцията и търговията на черно, където циганите са особено полезни за мафията. Ясно е, че тези хора са нужни такива каквито са, и затова никой не се старае положението да се промени.

Струва ми се, че пуританска Америка споделя това, което чуе и види по тв каналите. Болшинството са телевизионно приспани или промити мозъци. Отделни групи граждани обаче започнаха да се осъзнават и правят опити да протестират - срещу банковия терор, срещу безумната местна ваксинационна програма и другите злоупотреби в сферата на здравеопазването, срещу екокатастрофите, предизвикани от копането на шистов газ и т.н.

ДС беше юмрукът на Партията, другарю. Същата тази партия, която поръча и плати изготвянето на ДОКЛАДА на Ран и Ът, а след това за пропагандните си цели внуши, че това е "план" за разграбването на България и унищожението на идеите на Марко Фридман, Димитров и останалите войници на Коминтерна , воювали и воюващи срещу България и българския народ.

забележка: "воиници на Коминтерна" да се чете като - разбойници на Коминтерна.