Уеб асоциация се обяви против АCTA

Споразумението ACTA поставя под въпрос защитата и упражняването на основни потребителски права, включително достъп до информация, въпреки че се опитва да решава проблемите със защитата на авторското право и правата на интелектуалната собственост.

Обратно в новината

Коментари - Уеб асоциация се обяви против АCTA | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

През 1989 г., искренно вярвах, че ще настъпи един по-добър и справедлив живот... Сега съм убеден, че нищо не се е променило, освен някои от имената на "господарите" ... Искат да нни вземат и последното, което ни остана - малкото илюзорна свобода...

На сайта Avaaz.org подписват петиция против АЦТА. Вече над 2 мил. са подписали и все нови прииждат.

Това много ми напомня филма Equilibrium - Равновесие където горяха книги и картини

Има и друг подобен- 451 ПО ФАРЕНХАЙТ.Ако не сте го гледали или чели романа,направете го!Не съм вярвал,че научната фантастика някога ще стане реалност!

Освен посочените филми, има и от 1986 г. един американски филм "THE LIVE" - Те живеят. Време е да се събудим, от илюзията на "МАТРИЦАТА".

Е как да коментирам, като не е публикувано съдържанието на този документ ACTA?! До колкото разбрах, той предвижда редица ограничения за гражданите и извън интернет.

Публикуван е, а това, че не си си дал/а труд да го прочетеш е друг въпрос.

Всъщност реално не е публикувано. Това което е публикувано са ранни версии. Правени са му разни редакции, добавяни, изваждани текстове, параграфи и т.н. Но точно това което са подписали държавите не е публикувано защото те са го направили под условие за конфиденциалност. Което значи че тези които го прокарват имат страх от неговата публичност, обнародване и обществен дебат.

За да кажа, че не е публикувано, значи съм си направил труд да го търся. Може би, аз не съм успял. Ти къде прочете, текста, който е подписал българският посланик в Токио? Кажи вестник, сайт, заглавие! Коментират се извадки, предположения, а същността на текста е пълна тайна!

Ако АСТА беше законна защо аджеба в САЩ и Англия са наложили медийно затъмнение? Хората там дори не знаят за този договор.

Преди "артистите" да са почнали да пишат и под тази новина искам да обърна внимание на една статия на в. Сега за Copy/Paste. 70% от всичко излязло в БГ през последните 20 години е крадено. Всички чалга песни, сериали, филми.... тези наши "артисти" има да плащат авторски права за милиониииии....

Е, не всичко е крадено. Много е взето от Публик домейн. Но и там започнаха да налагат лицензии и да печелят. И съвсем не роднините на авторите.

Това е споразумение, дето не в дивия капитализъм, ами ни връща направо в робовладелския строй - за всяко нещо да трябва да плащаш на шепа робовладелци, опс мултинационални компании, да не можеш нито да се оплачеш, нито да се информираш - да живееш само за да им служиш. Дано тия в Европа имат повече разум, че аз на нашите продажници вяра им нямам много.

Ето това е факта за тъпата ACTA! Група обирджии и нашите бостанджии, подписали споразумение, че сме им вечно владение.

Аз съм блонди. Признавам си го. Може и да съм тъпа, но адски се радвам за АСТА. Хората ще си разкарат задниците от компютъра и ще тръгнат на разходки в гората :)

Верно си тъпа. Ако ти не можеш да ползваш компютър си е твой проблем чалгаджийке.

Всъщност, защо не?...

Не се заблуждавайте, че ACTA се отнася само до свободата в интернет. Според разпоредбите й, генеричните, алтернативни лекарства, също попадат под ударите й. Така например, едно патентовано лекарство ако лекува определена болест, вие, лекувайки се с генеричното лекарство, което съдържа същата химия, но не е патентовано, се превръщате в престъпници. Фирмата, патентовала лекарството, има правото, без съд, да конфискува и унищожи заловена пратка от генеричното лекарство. Това, както и наказването на "прегрешилия", се извършва при поискване на правоносителя - фирмата, носител на авторското право. Няма съд, няма доказване на каквото и да е било. И това, странно защо ми напомня за т.нар. Noahide Laws, според които напр. един човек може да бъде наказан и дори убит законно дори само при наличие на поне 2-ма свидетели на евентуално престъпление. Иначе казано, ако двама души ви натопят в нещо, вие автоматично ставате престъпник, без да е необходимо да се доказва каквото и да е било. В момента ACTA се опитва да прокара точно това, в сферата на авторските права в интернет, медицината и др. Който се интересува повече - да потърси в Гугъла "Noahide Laws".

Като ви казвах, че това с пушенето е част от репетициите.... псувахте и се подигравахте.

Демокрацията беше дотук.Не че сега не ни дебнат и слухтят навсякъде.Най-смешното е,че тръгнаха да ровят из вехтите досиета на църковници и посланици,докато тихомълком подписаха този мракобесен и полицейски документ.Къде си ти ,другарю Берия и татко Сталин?На тези не можете да им стъпите и на малкия пръст!Поне пушенето не бяхте се сетили да забраните-тези и това направиха!Барабар с шкембе чорбата и домашнярката!Да живее демокрацията ,човешките права и международното положение!

е времето, в което реално, а не виртуално можем да се определим. ЗА или ПРОТИВ АСТА, всеки един от нас е.