Мъж изгори копие на Корана пред джамия в Стоккхолм (видео)

Турция, която блокира кандидатурата на Швеция за членство в НАТО, осъди демонстрацията, проведена в първия ден на свещения за мюсюлманите празник Курбан байрам

Обратно в новината

Коментари - Мъж изгори копие на Корана пред джамия в Стоккхолм (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шведска простотия ..Свободата на религията е севшенно право в основите на демокрацията, на всекиго човек ..Аз съм атеист ..Моята религия е да не вярвам в Исус ,защото е евреин..Вярвам в Зевс и Хермес ,Аполон и Артемида..Но не горя Библията ,защото има хора да вярват в нея ..

"Атеизмът - отхвърлянето на вярата в съществуване на божества.". Та в какво казваш, че вярваш и какъв си бил? Я пак да ни кажеш?

Или политически причини има при това точно в този ден. Да не би подпалва да е някои мюсюлманин дето иска да изкара едни бързи пари.

Коран, сура 5 Ал-Маида, аят 69 [3]: “ Вярващите и юдеите, и сабеите, и християните – които [от тях] повярват в Аллах и в Сетния ден, и вършат праведни дела – наистина за тях не ще има страх и не ще скърбят."

Това автоматично означава че ако не повярваш в корабна си обречен на терор или не?

Едва ли за някой остава съмнение, че Мохамед е бил 1:1 с наш Киро Петков. Ако написаното беше вярно то сред мюсюлманите не би следвало да има ни един нещастен човек. Може би пък се има предвид, че ако "повярват" ятаганът ще ги остави на мира, но и това в исторически план се оказва долна лъжа. Може би единствено за безстрашието допускам, че би могло да е вярно - иначе няма как да се обясни жестокостта на терористите, освен с премахване на психологическата и морална бариера чрез промиване на съзнанието.

може ли да са такива дебили някои шведи и властта разрешила тази гупава и престъпна постъпка. Да се отнасяш така с една от свещенните книги на многомилиардна религиозна група, обиждайки кръвно техният бог и пророк е нещо повече от глупост, това е провокация с непредвидими последствия. Интересно ми е с каква религиозна принадлежност са дебилите.

ето вече един дебил се появи. Какво не е истина в постването та цъкаш минус. Или си просто заради участието, не важно как, а да се изходиш, защото те напъва.

Ако беше прочел статията щеше да разбереш, че родпалителят не е швед, а иранец на име Момика и се бори за забраната на корана. Човекът отдавна е прозрял, че това не е религиозна книга.

Това са наркомани като софиискитеСороски гендари

Шведите си усложняват живота ..Лютерани боклуци..Комунистическа отрепка..

Браво за този протест! Браво на шведския съд! Ислямът трябва да се приравни с нацизма и да се преследва по закон. Няма по-мракобесна и унищожителна идеология от исляма!

Има и това е евроатлантизма, джендъризма. Света е оцелял стотици години с мюсюлманите. От евроатлантическата идеология и джендърите няма да оцелее, не се ли пребори с всички безмозъчни поддръжници на собствената си смърт.

И понеже не е по сценарий за неуредици го очаква телевизията и полицията за да го охранява. Никой няма право да обижда нечия религия, не религиите са лошите, а тези които дърпат конците. Това, че Европа се е напълнила с мюсюлмани вината носи Европа. Ние си ги внасяна, даже им даваме пари за да дойдат. Всяка вечер след 2 часа по немските летища кацат само самолети с "бежанци" платени от данъкоплатците.

Ислямът е на първо място тоталитарна идеология. За да имаш мнение за корана, трябва да си го чела.

Същото може да кажеш и за християнството. Навсякъде има добри и лоши хора.

Това са само искри , но цяла европа ще пламне от тях.

Швеция скоро ще е халифат , познайте каво ще му се случи на този

Човека протестира срещу нашествието на мюслита в Швеция!???Европейци няма в арабският свят!?!Какво врякате либерали!!!!!После троловете на Митрофанова,защо са активни...

Те нямат граница с Раша и занапред ще са сцена на анти мюсулмански и разбира се анти пунин протести

ко да праиш евргогейценности....само еврогейовете са по и най всички други трябва да се равняват по тях

Само за гейове мечтаят хаха

А идол им е Филип Киркоров!?

На всякъде може да се намери някой купен от руската агентура.

да....ама тези като теб от Козяк са 10 пъти повече...ще ги срещнеш на гейпаради, на протести за правата на говедата, на протести за климата и т.н.

За пример днес беше православният монах в Хасково, който отиде да поздрави мюсюлманите за празника им. Както каза - иначе какво, да се избиваме ли? Не е сложно да си има верски различия, но и всеки да зачита другия!

Едните го наричат Господ! Другите го наричат Аллах! А, то е едно и също - Господ Бог или казана по научному Азът в Битието! И за това, че на едно и също нещо един го нарича по един начин, а друг, по друг начин, са готови да се самоизбият! Сори, ама това е ниско интелигентно! Посредствено и примитивно!

Проблема е, че не само имената са различни, самата им същност е различна. Ниско интелигентно и силно повърхностно е да се гледа отгоре и с пренебрежение на религиите, без да се навлезе в дълбочина, кое, как, откъде произхожда и защо, и да се казва "ми те всички са еднакви". Така се пропускат корена и причините за нещата. А иначе да, избиването безспорно е безумие, но то никога няма да бъде прекратено без едно по-сериозно задълбочаване в проблема.

Не става на въпрос за обида. Става на въпрос дивите мюсилмани ДА СВИКНАТ че държавата в която са дошли, има привички различни от техните и те трябва да свикват и да се адаптират. В момента в който на никой не му пука че някой си е запалил Корана, ще спрат да го правят! Кой го боли ако някой запали Библията? Най вярващите ще изцъкат и кажат някоя молитва и с това всичко ще приключи. За това и никой не пали Библията. На Турция нямало да и хареса. Турция може да иде и да си ебм!

Ако бях вярващ щеше да ми пука и да ме афектира ако някой гори Корана или Библията. Това са дебилни постъпки.

Руснак

Продажен нещастник! И там ги има кУпейки.

От тоя дето ти репликира няколко пъти- и аз така мислех,на 18..Успех и лека нощ! :-)

Ми, да даваме напред с войните - по-добре ще е...

RTefact ги разбира нещата.Стия дето са му нацъкали минусите,са сбъркали темата.То това не е за всеки,ама..демокрация ,няма как ;)

Абе на тези явно не им се влиза в натуту и върти сучи, си намират поводи да дразнят Турция

Албена,аз те разбирам.Но,как да съчетаем нещата които казваш в контекста на основните права и свободи на хората?! Да ги забранят ли?

Никой не говори за забрани. Самите политици трябва да работят над това - да работят за общото благо, абстрахирайки се от културни и религиозни различия. Да се ограничи религиозната власт от политическите, респ. държавни дела. На света трябват общи ценности, а не всеки да дърпа към собствените си различия и да си мисли, че неговата култура е по-добра от другата...

Доста идеалистично,няма да стане.Света не"работи" така,но има време,ще разбереш някога.

На мен ми е ясно, че светът са хората, хората не са идеални и затова и светът е объркан. Но все пак е по-добре да се работи над себе си и по този начин над света, всеки да си поема отговорностите, отколкото да се критикува и да се бездейства. Искате Демокрация - станете отговорни и ще е възможна. Никой не говори за световни и бързи обрати, но ако всеки ден всеки си постави за цел да работи малко над себе си, след милиони години, ще има напредък...Еволюция ма съзнанието....

Ако можехте да четете между редовете, щяхте да разберете, че не описвам ничия религия, а се възмущавам от парадоксите в света, свързани изобщо с религията. По-точно - крайно време е религията да излезе от политиката и да се ограничи в рамките на културните ценности. Също ме възмущава всяко едно поругаване, на чиято и да било култура. Това е акт на духовна бедност. Според мен всички проблеми на религиозна основа са възникнали от факта, че никой не разбира религията. Това, което четем в така наречените свещени книги са нечия интерпретация на религията. За изречението ми, че простотията не ходи по гората, мисля, че няма нужда да се уточнявам...

Ислямът е политическа доктрина, не религиозна. Измислен е през 626 г сл. Христа. Всички религиозни култове създадени след Христа са средства за подчинение на масите - наблюдаваме този феномен и в наши дни с нововъзникващите секти и религиозни водачи. И само защото е на 1400 години, не означава, че не е секта. При исляма няма как да отделиш политиката от религията, казах ти вече, че това е обществен строй маскиран като религия. Ако прочетеш корана ще видиш, че е по-скоро сборник със закони, и тук-там малко легенди, което да го маскира като религиозна книга.

всъщност Всяка религия е средство за подчинение на масите. И допълвам - Не съм навътре с юдаизма, но ми е направило впечатление, че там не се говори за ад и рай, както например в християнството в различните му разклонения. Няма заплахата ще слушкаш или отиваш в ада с всичките му последствия. Така, че не мога да кажа нищо за тази религия, в това отношение.

Бог е създал човека е вложил в него правото на свободен избор/воля. Човекът се е провалил на теста за вярност и вече се ражда с покварено естество, което не значи непременно че трябва да греши, но му е противно на естеството да не го прави. Това за което говориш дарстане с отделния човек и оттам с обществото е невъзможно само по себе си тъй като в човека няма собствена сила, която да противостои на злото колкото и да не ни се признава че е така. Които го разбират се обръщат към религията и ако са искрени и честни да търсят Бога с цяло сърце - ще получат това, което търсят.

Свободни хора са шведите,съдът одобрил,полицията изпълнява,че го и пази :) демокрация,кво да се прави.

русоРобите не ги разбирате тия неща

Да видим дали някой от нашите ганювски ербапи, които са много смели по форумите да плюят по циганите и турците и да се присмиват на Швеция как били педали и как ги шибали емигрантите, ще посмее да направи това тук пред джамията в центъра на столицата на великите ганювци? Или ганю е ербап само като е на топличко и безопасничко скрит зад клавиатурата?

Голям героизъм да посвгнеШ на книга. Дебили сър.

интересното е, че при Хитлер се е правило това. А в сегашно време го направиха и в Украйна.

А какъв точно смисъл би имал подобен акт? Палячо, кой колко е ербап се вижда в ситуации като в Украйна, а не да палиш вестници пред джамии. Когато е трябвало, "Ганьо" се е доказвал...иначе нямаше да има държава България. Между другото един от избпоените от теб етноси си нама държава...та кой викаш е по-ербап?

на шведа е АБСОЛЮТНО БЕЗОБРАЗИЕ... Религиите трябва взаимно да се уважават...Отвратително е да се гавриш с вярата на хората...без значение коя е тя...Ама в корана пишело разни лоши неща-това е въпрос на тълкуване...Мюсюлманите обаче почитат Исус Христос, а също и дева Мария... /ако започнем с това вижте какво пише в корана...трябва да си спомним и за кръстоносните походи/ Първо-гавра с корана...после...какви са тези терористични актове.../

Явно от малък се мъчиш с тази твоя тъпотия и лошото е, че така ще си до края. Нищо лично, просто диагноза

Явно теб най-много те заболя от истината, а, ганювец? Нищо лично, просто ти личи даже къде точно те заболя!

Доста ганювци са се разпознали, както виждам! Сега се възмущават или плюват по стара ганювска традиция, ама утре пак ще са големите ербапи като трябва да уточняват етноси или да заплашват как "джагалите" ни били проблемът! Ганю си е ганю!

Браво. Коранът е извращение, крайно време е тези дебилни писания да бъдат изобличени, като лъжата каквато са.

Но не и по този начин, Исус не правеше така

Не одобрявам. Да си спомним за Шарли Ебдо - за едни карикатури на пророка Мохамед избиха цялата редакция. Тоя пич си търси белята. Християнин също няма да е доволен ако някой да гори Библията, но поне няма да тръгне с автомат. Освен това е непочтително към хора от друга религия. Не знам, аз не го приемам за нормална постъпка. Малко ми е : "Елате, вижте ме"

Турция много личностно приема изгарянето на корана в Швеция. Щом единия е бил иракчанин, то да не е по-малко мюсюлманин от турците? Турците да спрат да си завират гагите дето не им е мястото, Швеция е много напред в материала и без Турция е в НАТО, нима не го разбира Ердоган? Турция и географски не е в Европа, само 5% са в Европа и да не се меси в европейските работи.

Stanko

Между другото тоя пъпеш запалил Корана се оказа руски гражданин

дааа беее и шефовете на полицията, дето са му разрешили, и те руснаци...

верно си дебил, но и провокатор се правиш. За едни центове дали си заслужава да си кривиш душата, а.

Stanko

Абе мамка му!Турция да е едноличен собственик на исляма?Има сума ти мюсюлмански страни начело със Саудитска Арабия пазителка на мека и Медина и р.н.Не ми е ясно какво толкова скача Турция?!

Коранът е свещен за много хора. Който е разрешил гавра с вярата на половината човечество в най свещеният за тях момент е международен терорист. На нас дали ще ни е хубаво ако на връх Великден някой хвърли кръст пред черквата и се гаври с него примерно в Риад. На запад минават отвъд границите на морала и човешината и това има цена.

малко пресоли манджата :)

Путин е виновен …

Приветствам!

Има нещо много сбъркано в този свят. Мюсюлманството е мразено, защото се свързва с тероризъм, изостаналост и неравноправие. Християнството - символ на мир и любов, но насилствено разпространено, например чрез Кръстоносните Походи. в 21 век - Америка е на едно от последните места в света във подкрепа на Еволюционната теория сред населението. Хората се обиждат на религиозна основа, а иначе търсим живот на Марс. Простотията не ходи по гората....

Муслиманството е не по-малко кърваво от католицизма (това, което описваш е католицизъм и до някъде протестанството).

Моме, сега ще те улесня защо са ти нацвъкани всичките минуси, пък ако разбереш, разбереш. Мюсюлманството, както го наричаш, всъщност е ислям и с основание се свързва с тероризъм, понеже в него няма нищо хуманно. Ако беше си направила труда да се поинтересуваш за същината на тази доктрина, в същността си обществен ред, но прокламирана като религия - щеше да знаеш, че в исляма има две категории хора - правоверни т.е. мюсюлмани и неверници - т.е. всички останали, които не изповядват исляма. Ислямът не само не забранява убийството на неверниците, но и го насърчава в името на джихад - т.нар. свещена война, а именно правоверните срещу всички останали, за да може "свещената" религия да властва над целия свят. Нищо чудно, че за кратко време след възникването на исляма е създадена първата религиозна империя, която се простира от Гибралтар, обхваща цяла Северна Африка, Испания, Анадола, Леванта (земите на Сирия, Ливан, Израел, Йордания), целият Арабски полуостров, Персийския Залив, Иран, Ирак, Афганистан, та чак до северна Индия - Пакистан. И изобщо не си мисли, че ислямът е бил приеман доброволно. В същият "миролюбив" ислям жената се счита за равна на животно и собственост на мъжа. Кръстоносните походи не са предприемани с оглед налагане на християнството, а с цел освобождаване на Светите земи от сарацините (араби, изпорядващи исляма). Към дата на първия кръстоносен поход великата схизма между Православието и Католицизма вече се е случила, католицине отпадатот правата вяра заради изпадане в ерес. В смисъл са християни само на опаковка. И никъде при никой кръстоносен поход рицарите (католици) не са налагали религията си със сила. Били са по-скоро армия крадци и изнасилвачи, обслужващи политически цели. България също страда от набезите на кръстоносците. Ако имаш малко време прочети хрониките на Григорий Цамблак за миролюбивите османци и намери информация за баташкото клане, а също така провери колко от терористичните актове в Европа от началото на годината са на ислямски екстремисти. Хинт - 100%! Сега си измий краката и си лягай.

Всъщност няма разлика между Християнство, Юдаизъм и Ислям. Трите всъщност се отличават от истинските вери по това че са менте и насилствено прилагани. Поради тази причина и вярващите в тях са хора с нисък коефициент на интелигентност. Тези три доктрини са всъщност прилагани с политическа цел и нямат нищо общо с вярата или с Бог. Това е измама, която е пробутвана за да начертае граници между хората. Карл Маркс ги определя много правилно - опиат за масите.

Бихте ли повярвал на човек, който не се къпе, има мазна коса, обяснява навсякде колко вредно е месото и как трябва да ядете само растителна храна, а всеки ден плюска пръжки, бахур и пържоли?

Бих коригирал проф. Иво Христов -Не 80% , поне 90% от коментаторите в тази публикация са дебили .... Как може такова такава ниска обща култура. и абсолютно никакви морални задръжки

До LCM, Аз и Пешо, Не мога да давам оценка на общата Ви култура, но явно тя клони към 0 (Нула)! България Е членка на Алианса и ще остане завинаги във НАТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! България НЕ дели гражданите си на Рязани и Нерязани (освен ако накави маолумни идиоти/кретени не мислят така!!!) А за Мека, "мнението на коментаторите за 'църквите' там говори и за общата им култура!!! Бог да пази България от подобни?безподобни разбирачи/философи!!!

Артик, освен да си културен трябва да имаш и чувство за хумор. Иначе няма да можеш да разбираш смисъла , а само съдържанието.

Навремето и Георги Димитров така е говорел за дружбата ни със СССР, ама ти май не си чел история. И какво стана след това?

Ми супер, къв е проблема? Тия ненормални мангали мюмюни трябва да бъдат изтрепани до един, а не само да им се пали тая жалка книжка.. Дано скоро има още по-разрушително земетресение в Турция и се гътнат поне няколко стотин хиляди мюмюнир

Присмиват се на мюсюлманите, а това което правите много жалко. Скандинавците само на хартия са "готини" хора.

Тоз е хейтър от типа на нашите копейки

Отлично, у нас кога?

Оказа се руски гражданин.

Влизането в НАТО вече за постижение ли се смята?

Просто не искат в НАТО, а това е един лесен начин Турция да ги "резне".

това и работа на путкин - за да накара ердоган да не подпише за нато.

Горене и бой е най разбираемия начин от рязаните, при тях приказки и добра дума не вървят.

Нормално е. Пред църквите в Мека и Медина също горят библията.

Какви църкви бе в Мека и Медина? Няма такива.

Да де, и аз това казвам.

Всъщност двамата протестират не срещу корана а против масовото нахлуване на мюсулмани в Швеция и Европа а този начин най се разбира от обикновените хора. Такива протести на обикновени хора са предизвикани от пасивноста на европейските правителства срещу подмяната на Европейската ни индентичност, култура и генофонд.

Един наръчник за тероризъм по малко - повече спокойствие.

Прегледай Библията - там ще намериш много интересни неща, много някак противоречащи на "европ-атналнтическите" ценности:)

Не се напъвай, тоя от червената шащчица, която е слушала само да му разказват, с друго не е запознат. Ти ще го караш да чете, не виждаш ли, че не може да пише?

Коя Библия? Тази на евреите, тази, на която стъпва Коран-а, или тази, истинската християнска, неделима част с Евангелието? За един преател питам, от Саудитска Арабия.

Цитирам...Единият от двамата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! организатори!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Това как ви звучи!!!!!!!!!!! Моля тези, които все пак имат капка разум (за разлика на малоумната тълпичка около воеводата Копейкин), да коментират как така заради (2) двама тотални идиоти, Ердоган ще да решава дали ще/или не да потвърди приемането на Швеция в НАТО!

не са само двамата идиота... шведската полиция е разрешила акцията, я тя се ръководи от министъра на вътрешните работи, сиреч иде реч за действие което е одобрено от член на шведското правителство... или дори от цялото правителство. Тъй че Ердоган съвсем ясно вижда кой не ще да влиза в НАТО;)

Леле какъв компот с краставици и царевица ти е в главата...

Естествено...Швеция е неутрална още от времето на Наполеон... Сега се кандидатира само и само Финландия да не е сама...щот ония не знаеха как ще реагира Русия...все пак им беше полуколония Като са заедно по лесно ще ги преглътне...Щом Финландия влезе...задачата е изпълнена

Компота е в твоята пуфтящото...ма ти си си свикнал и не ти прави впечатление

мексиканците си слагат и люти чушки в компота от краставици и царевица... и си го харесват, ма ти вземи ми кажи защо шведското правителство разрешава на таквизи провокатори да им съсипват влизането в НАТО-)

Обикновен хитрец, знае че ако влязат в нато, след 2-3 години ще трябва да лазят под руските танкове "в името на демокрацията", та гледа да насъска Ердо да наложи вето.

Тя Русия на Украйна се озори, ти сънуваш победи над НАТО... :)))) Верно ли? :))))))))))

Проблема не е в Корана и мюсолманите, а в унищожителната либерална политика на запада, където джендър идеилогията е на върха на пиедестала, а християнските ценности и сенейството са мръсни думи. Политика без никаква логика, която сега ражда плидове.