Коментари - Майки на пациенти на болница "Лозенец" питат отново: Кой ще прави трансплантации на децата? | Днес.dir.bg

Майки на пациенти на болница "Лозенец" питат отново: Кой ще прави трансплантации на децата?

Животът на някои виси на косъм, не унищожавайте екипа, призоваха родителите, които искат среща с президента Радев

Обратно в новината

Коментари - Майки на пациенти на болница "Лозенец" питат отново: Кой ще прави трансплантации на децата? | Днес.dir.bg

Коментари

1. Вярно ,такъв е законът , но 2. Ако някой умира , а друг може да го съживи 3. С цената на парите 4. Единият и заем като мен ще вземе ,за да спаси близкия си 5. А другият ако има нужда от парите за живота на близките си 6. След като тези операции се правят по не хуманния /незаконен начин в други страни 7. Аз не виждам проблем. Никой не ги е накарал двамата да го направят насила. Животът ги е накарал. Аз бих го направил. 8. Както казвал Айнщайн - Като видя Господ ще го питам-Господи,не можа ли да направиш живота по друг начин 9. Защо сега трябва да страдат и тези деца, и не само те 10. Закони ли ,майната им. кое е хуманно на този свят... Да бърка даже учител, лекар, инженер в кофите за боклук ,за да се изхрани ли. Седнете в градинката на "Събота пазар" в Солун и гледайте само. Добре облечени хора с фенерче светят в кофите за боклук ииииии. Кое е хуманно- наркотиците ли. Нима САщ не могат да изкоренят плантациите в Афганистан, моля. та в Афганистан има доста болни млади хора от Детски паралич. Това ли е хуманно. Войниците на САЩ помагат на Афганистан. Божееееее!

И все пак престъпниците са престъпници и мястото им е в панделата а не в Болниците!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

на теория имаме здравно министерство и държавни медицински университет. тези структури би трябвало да развиват едно или друго направление. не може да чакаш на някой лекар. защо плащаме данъци, защо издържаме БАН в който има и медицински експерти. ЗАЩО? ако за политическата класа е приоритет здравеопазването, сигурността или образованието, то мога да се създадат подходящи стимули за да се случи едно или друго. не може частна болница с едни 100 милиона да прави медицина на световно ниво, а държавата с няколко милиарда да не може. или не може, или не иска, или това не е приоритет. нали обуваме хирурзи. не е толкова скъпо всяка година с 10-20 студента да се подписват договори юа допълнителна платена специализация и тези 10 човека да се изпращат на пълна издръжка в болници в САЩ, Германия, Русия, Китай или където искат. след 5 години тези хора да се връщат тук и да продължават да работят. говорим за за няколко милиона на година. това са джобни пари за една държава която държи на хората си. след 10-15 години ще имате достатъчно добре обучени специалисти. не е трудно.

Стани лекар, направи децата си лекари ииииии

лекарите са станали лекари защото аз и ти с моите данъци сме платили тяхното образование. не съм съгласен аз да плащам издръжка на лекарите или друга професия, ако се приеме че тя е важна за оцеляването на България, за да може въпросният студент след това да ходи в Германия. нека да е под две форми. безплатна и платена. който иска да ходи в Германия да си плаща. който ще остава да работи тук, неговата издръжка ще се поема от съответната община. община София заявява 50 лекаря на година, община Варна заявява 40 лекаря, Бургас 40 лекаря...... накрая който иска безплатно образование сключва договор със съответната община. който не иска да си плаща. за какво аз да плащам данъци тогава. по добре да парите ми да отиват за нещо друго, а не да плащам за лекари дето да лекуват немците и англичаните. ако дадена професия не е проблемна, нека си остане така. явно че здравеопазването е проблем. това са парите които могат да се дават за лекар. 1500-2000-3000 лв.. тук не могат да се дават на всеки лекар по 5000 евро заплата. това е реалността. дали ни харесва или не няма значение. и ако не се вземат мерки след 10-15 години лекари ще има само в частните болници, а всички ние ще плащаме на здравната каса като идиоти. или ще получим американо - канадско здравеопазване и ще се чакаме ред да се прегледаме след 1 месец.ще плащаме здравна застраховка и после само участие от 10 000 долара. една от най често срещаните причини за обявяване на частен фалит в щатите е след сериозни здравни интервенции. събуждаш се със сметка от десетки или стотици хиляди долари. освен да обявиш фалит друго не ти остава. ако не вземем мерки днес, след 10-15 години нищо добро не ни чака. ........................ а докато има глупаци дето мислят само за себе си и собственото семейство винаги ще сме зле. днес си на 30-40 години и си силен и не ти пука за никой и за нищо. мислиш само за теб и за децата си. обаче утре ставаш 60, децата ти си гледат своя живот и изведнъж се оказва че ти почваш да разчиташ на "шибаното общество", което за съжаление е пълно с такива като теб днес. не им пука за теб. деца не правят място на бременни или на възрастни хора в автобуса. в болницата всеки те подмята, полицая и се подиграва....но всички тези хора остаряват и се оказват в ситуация че почват да се оплакват от "младите" дето не са възпитани и не са научени на нищо. така че ако сега не мислиш за другите, не се сърди че утре другите няма да мислят за теб. днес си млад и силен, но след една катастрофа оставаш инвалид и виждаш че живота е различен. не бъдете егоисти, защото както възпитате децата си така те утре ще се отнасят с вас и с околните. както другите възпитават деца ти, така те утре ще се отнасят с вас когато не сте на 30 години.

С други думи, може и да правят от време на време незаконни трасплантации, ама нека да работят, защото в България други способни лекари няма... а ако няма други подготвени екипи защо е така?

В българия има много кадърни хора , но те не могат да се издигнат от некадърници завладяли ключови позиции на всички нива! Тези касапи са вършили престъпления с ясното съзнание че не е редно. Няма незаменими, та били те и лекари! да влизат в затвора, други ще ги заместят! Оправи ли се държавата, много от лекарите ще се върнат. А знак че се оправя ще е влизането на престъпниците от "Лозенец" в затвора!

Рашков ще оперира, а майките от "Системата ни убива ще му помагат.

"Майките са категорични, че ще търсят подкрепа и от президента Румен Радев" По-добре да търсят среща с жена му. Там ако хване декиш ще е по-сигурно, че ще стане работата.

Не и престъпници!

Значи, ако някое от тези деца, дето в момента чакат, не доживее трансплантация, лично този пишман министър ще го заплюя, предминистерството! И доста яйца идомати ще изяде.....

Понеже явно сме в акция да обясняваме какъв велик детски спасител е проф. Любомир Спасов, аз пак ще напомня как се доказва тая работа. С документи и статистика. Не със сълзливи интервюта на хора, които са зависими от него, а с доказателство, че наистина се постига една прилична, средноевропейска успеваемост. Защото е нормално 50-те процента оживели пациенти да са благодарни и щастливи. Въпросът е редно ли е да се занимаваш с дейност, при която в Европа умира 1 от 10, а при теб 5 от 10. Ако греша за последните числа, ще се извиня публично и лично. Ама за 5 години все още никой не се е напънал да ги опровергае. Мерси.

Той наистина е велик за тези на който е спасил децата .Този екип е създаван с години, професора се е учил от най добрите в света, а клиниката е специализирана за детски трансплантации и е единствената.Писле децата се наблюдават отново от екипа

goose

Да бе, толкова е велик, че специално 2017-та промениха медицинския стандарт за него, защото екипа му не го покриваше по никакъв начин :) И според теб това, че по е спасил 6 деца на всеки 10 е оправдание за смъртта на другите 4 хлапета? при положение, че колегите му спасяват 9 от 10?

Ма те и Сталин, и Хитлер са били велики за някои хора! Особено, когато животът им е зависел от тях.

Така, като гледам, тия новите, на Радев хората, де, първо действат после мислят. Време е да започнат да мислят, ама едва ли!

Ние избирателите да започнем да мислим, а не след дъжд качулка, че не ми се преживява отново катастрофа

Защо в България няма будни хора ! ЗАЩО ? Нима е дошло времето за реанимация на комунизама? Родители СЪБУДЕТЕ СЕ ! ДНЕС СЕ РЕШАВА СЪДБАТА НА ВАШИТЕ ДЕЦА!

Всяко поколение само си носи кръста. 30 години за повече от четвърт век. Достатъчно време хората да позабравят какво е било. Нека го изпитат младите. Само така ще разберат дядовците и бабите си.

Новия министър на здравеопазването , само че след 10-12 години , ако успее да се научи да прави такива операции или се намери луд да му разреши!

Това правителство не е по съзидателните работи! Те са по развалянето,спирането и назначаване приятели и роднини на високи заплати.Това им се отдава.

Не им трябват 500 хил, а само плик с ром и пури, Узунов ще ги уреди в Швейцария с благословията на Радев

искат да ви управляват наследниците на тези, които през 1986 г караха децата на 1 май да манифестират по радиоактивния чернобилски дъжд.

Подкрепям майките на деца, които имат здравословни проблеми.Дано дечицата са здрави и щастливи.Но ако добрите доктор беше взел органите на тяхното дете,за да го "дари" на някой богат чичко от Израел,пак ли биха го защитавали? И не разбирам този цирк.Никой не е отнел лекарските права на Спасов.Или той може да "спасява" човешки живот само ако е шеф?Нещо лекарска етика?

За момента трансплантациите са спрени.... Това е проблема!

KAK KOЙ? МИНИСТЪР СТОЙЧО. ТОЙ СЕ СПРАВИ ПРЕКРАСНО С ВАКСИНАЦИЯТА, ЩЕ СЕ СПРАВИ И С ТРАНСПЛАНТАЦИИТЕ. МОЖЕ ДА ВИКНЕ ТОШКО И КОКОРЧО ДА МУ ПОМАГАТ

Нацията да мре. Важното е да не крадЪт!

50% от трансплантациите от този екип са неуспешни. Да се чудиш как не са им отнели лиценза до сега

Среща с Мунчо? Нали той реди министрите и нарежда уволненията и слагат хора на Бкп?

Трафик на органи и незаконни трансплантации. Всички замесени са за съд. Не да смучат пари от народа . Бил лекар ,какво от това. Убивал ли е , крадял ли е ? В затвора.

А нещо да се докаже? Някъде? Или като през 44 година -народен съд? Е няма да стане.

Кой от хунтата крадлива Радева сложи ръка на 500 милиона за магистрала Хемус готови пари ?!?!?! И в кой дубайски джоб ще потънат мамка ви крадлива комунистическа

Как е новото нормално? Дано ви харесва. Друго скоро няма да видите.

малко са ми съмнителни тези "самоорганизирали" се пациенти, които не можели да си представят как щели да станат измами с декларациите за роднинска свързаност на донора и реципиента.

А на мен пък ми бяха съмнителни протестите на комунистическите отрочета Бойкикев и Минетков, платеини от Божков.

Какви са тези гащници от това служебно правителство че да гонят и уволняват след като те не са избрани от народа и никои не и гласувал за тях тези жадни за власт дребни и жалки хорица при едни избори никога няма да се докопат до властта и затова сега са се взели насериозно да колят и бесят

Как кой? Румбата Зеления чорап, Слави Чалгаря, Мая Пчеличката на Пеевски, Хаджигейов Вилкомен Мигрантен и Напикян Фейк Нюз ще ги правят.

И защо ни се спират 1000-та лева за първа линия в борбата с коронавируса?

Комунисти, колега..... Аз за миналия месец взех бонуса, но за следващия не се знае.

намаля Короната. Или вие ще си седите на оерва линиядо пенсия?

Как е? как е? Как е в новото нормално?

Славун, Радев, Тишко и просташко....

При новата власт , всеки министър , обвинява , съди и изпълнява присъдата . Това ДАНС,МВР,Прокуратура ,Съд , въобще не играят вече . Обвиняваш и издаваш присъда . А медиите усложливо разнасят поредната лъжа . Поредния балон . И да е имало фалшиви документи за роднините, дали лекарите имат възможността и капацитета да проверяват ? Това е работа на службите . А , службите трябва да предупредя лекарите и да спрат неречдностите .Затова Спасов ще излезе невинен и затова от МЗ , мълчат по въпроса , а в последното интервю на Митко Тъпото , не поспя да каже нищо друго , освен , че не може да се вмества вина на лекарите .Усетиха се , че ще ги съдят за уронване на авторитет и се потаиха .

Ти ако знаеш що злъчки са извадени, що далаци и апендицити без нужда, ей тъй за някой лев от здравната каса и някоя пътечка допълнително!?

1. Престъпниците отиват в затвора с максимални присъди. 2. Търси се до дупка, кой е опъвал политически чадър над тези безобразия и не е контролирал какво се случва в болницата. 3. Ако не се намери кой да направи планираните трансплантации, държавата изпраща най-тежките и неотложни случай в чужбина и плаща разходите. 4. В бъдеще, когато някой доктор си помисли, че може да направи някаква такава далавера си спомня за боклуците гниещи в затворите и тази мисъл се изпарява от главата му. 5. България от герберастка кочина се превръща в нормална европейска държава.

А доказателства или в новата политическа реалност ще колим и бесим без доказателства, по предположения

Заведено дело няма. Предоставени документи за нарушенията няма. До момента освен празни приказки от служебното правителство не сме чули нищо друго. всичките приказки на служебното правителство се извършваха от министри или от говорителя на правителството с ръце в джобовете а не с документи и доказателства. И накрая нещастен платен драскачо-тези хора са излезли публично с имената си и лицата си и децата си. Докато ти изпълняваш норматив за дребни стотинки, по разните форуми.

Комунистите обичат Народния Съд - колене и безене без съд. Това се случва и в момента. Спрямо Радините комунета ГЕРБ са направо цвете за мирисане

Къде е координатора по трансплантации към Президентството - Пламен Узунов?!? Няма ли да помогне на децата? Или той помага само на митничарски шефове с петна в биографията.. Ако трябва аз ще купя рома и пурите, няма да го оставим с празни ръце

ЧЕРНО НА БЯЛО! ,,..За Пол Пот, хората негласували за неговото протестърско движение са предатели и изменници на революционната кауза. Още повече, че те търсят закрилата на конституцията и законите и поради това са считани за „врагове“. Гражданите са разделяни на две групи: „стари ,бивши хора“, които живеят в освободените райони и столицата преди началото на революцията, и „братството на почтените,нови хора - 80% безделници ,престъпници,анархисти и градски лумпени.Първите са лишени от всякакви права и масово уволнявани от работа.На гражданите им е разрешено единствено да притежават своите черни униформи и приборите си за хранене. Дори и децата се възприемат като национална собственост. Когато навършат пет или шест години, те са отделяни от семействата им и са изпращани в институции, където ги възпитават в духа на революционните принципи. Нещо повече – слага се край на всяка съществуваща институция като училище, болнична система, брак и семейство. Всичко това се превръща в непреодолима пречка за насърчаването и популяризирането на революцията, извършвана от Пол Пот.Тъй като лекарите са екзекутирани, болните са оставяни на грижите на младите щурмоваци протестъри от отрядите на Червените кхмери, които нямат никакви познания по медицина...,,

Това ми прилича както ония дето излизат по телевизията и рекламират небостъргачът на Златен век.:)

Хунтата на Радев спря Хемус, спря проектите за метрото на София, спряха бонусите на докторите от първа линия, спряха грижата и лечението на трансплатирани.. Но пък се съгласиха на исканото от Булгаргаз и КЕВР значително увеличение на цените на природния газ. Как пък не възразоха, не поискаха по-малко увеличение...?

Служебното правитлство само обвинява, уволнява и назначава, както се вижда доста често в разрез със закона. Сега съсипаха и трансплантациите. Защо болницата е виновна, а не медицински одит, мЗ, или службите, които са проверявали документите? Радев доста се изложи с този кабинет, който трябваше само да подготви изборите, но изглежда и това не успява да направи. Рашков и Кацаров се оказаха най-големите калинки и червени торпили, Които погребаха всичко след себе си.

Мизерната фъшкия Мунчо трябва да бъде линчува, после катран и пера!!! Смърдел мизерен, руска гювендия и курв.ентия на Путкин!!!!

Хора, като ви чета коментарите и ме хваща срам, че съм българин. Вие знаете ли какво ще стане, ако в Германия, Холандия, Франция, Щатите... хванат някой в търговия с органи и незаконни операции. До 3 месеца ще са в затвора и ще им отнемат правата доживот. А медиите няма да си позволят да публикуват глупости като тази статия. Няма ГЕРБ, няма ДПС, няма БСП. Престъпниците отиват в затвора и си лежат. ТОЧКА! Така се става нормална държава!

Само че в тия държави официални лица не биха излезли да говорят такива неща без да са ги подкрепили с доказателства. Всъщност там министри въобще не биха излезли да правят пиар акция с ръце в джобовете и да отправят обвинения. Там щеше да бъде направено разследване и след като бъдат събрани доказателства щяха да бъдат повдигнати обвинения към съответните нарушители. Дори от думите на служебния министър се разбра че си търси сензация е нарушение няма.

Sara

А ти добре ли си? Къде си трансплантира черен дроб Тошо Тошев? Ами в Германия! А кай му беше донор? Ами един от шофьорите му, прочети книгата му, там тоъ разказва историята! И това е с пълно съгласие на момчето, имало е и други желаещи! Е, когато близък приятел на семейството е готов да спаси детето им, ама законът не го позволява, какво правиш? Ами измисляш там някакъв си от някъде си, защото се касае за ЖИВОТ! Разбра ли, глупако?

Сара, Сара, нищо общо няма между едното и другото. Морално ли е ма, Сара, да убиеш някакъв човек, за да му земеш органите, да го сложиш на себе си? Щото се касаело за Живот. А жервата, ма Сара , тя няма ли Живот?

Каква търговия сънуваш? Мислиш ли, че някой скришом е уреждал тези работи и е получавал финансиране за това. Всичко това е измислено от разни бели якички като Кацаров, лекарите едва ли са имали представа какво се случва.

Хубаво нещо са трансплантациите но когато са извършвани престъпления да прощаваме ли? Който от лекарите е извършил престъпление да си носи отговорността. А парите са отивали в джоба на някой.

Пожелавам ти да ти е нужно такова "хубаво" нещо, като трансплантация-както си писал!!! Тогава може и да разбереш, колко правдиви са думите на хората защитаващи лекарите!!!

На теб са омитали да присадят мозък - но явно неуспешно .

Те хубаво питат, но другаря Радев само чете изявления. Той на въпроси не отговаря

Подпишете петицията за Национална детска болница! От години там трябаше да се лекуват децата на България!

Българският народ е рядко глупав, комунизЪМа тук си е свършил добре работата. Не случайно макетата не искат да имат обща история с нас.

Пациентите не се трансплантират. Трансплантират се органи, а на пациентите се извършва трансплантация.

Къде са майките от системата и Мая Общата Галева?!? Или не са им платили, за да подкрепят децата с трансплантации..? Друго обяснение е, че не им дреме. Или може би като не им плащат и не им дреме

Как кой ще трасплантира отсега нататък децата ? ЛГБТ алтернативата на Бойко и Мутафчийски-антистатуквто - от специалисти по специалисти- Стойчо каруцара,Ристю лодкаря,Рашко канибала,Руци Фигуранта,Спеца,Бабикян,Хаджибожков,Минеков политбюрото,Тошо маймуняка и най големия протестърски специалист - падре миа Дионизиий!Малко ли са специалисти? Ми кой ще довърши Хемус?! кукукявката Виолетка ли?

Значи трябва да пуснем от затвора всички престъпници, които имат занаят? Да позволим на Шайка мръсници да въртят търговия с органи, за да благоволят да направят 2-3 операции и на местните аборигени???? Който е престъпник - отива в затвора. Ако трябва държавата да плати операции в чужбина, докато не се намерят заместници на мръсниците! Със сигурност не всички БГ лекари са мръсници и/или некадърници, нали????

Нека първо да се докажат нещата - тогава ще я изчетеш тази реч!

Са престъпници защото??? Така каза служебният министър без да покаже нито едно доказателство по темата.

В БГ по принцип си знаем, че дойдат ли комунистите на власт се спират проекти, плащания, заплати се замръзяват, Евро пари спират, фалират банки,.... Но това е по-ново - спиране на живото поддържащи операции и процедури!

Къде са Убитите майки или вече мезят

Че какво толкова е станало.Белите престилки са решили да заработят още парички покрай другите трансплантации.И са си направили малка печатница за пари в държавната болница.Напълно нормално за лакомия Ганьо.

Пратете ром и пури по Узунов и ще видим...

Явно е трудно да се проумее, че един лекар може да е едновременно квалифициран и с "гъвкав" морал... Тия две качества са независими.

зависими са. Да не попадаш на лекар с гъвкав морал, ти пожелавам.

хаха

Ъъъъъъ, миииии, ъъъъъъ, другаря Радев Клишето може да пробва.... Кацаров няма да стане, той основно разбира от пенсиониране, УП2 и т.н. Славка и Тошка са по чегъркането. Чегъркат си един на друг по отверстията

Както каза в началото на днешното заседание на МС другаря, офицер от резерва Янев: Живот си живеем...., Не ги занимавайте завалиите с болести.

Коментари - Майки на пациенти на болница "Лозенец" питат отново: Кой ще прави трансплантации на децата? | Днес.dir.bg

Майки на пациенти на болница "Лозенец" питат отново: Кой ще прави трансплантации на децата?

Животът на някои виси на косъм, не унищожавайте екипа, призоваха родителите, които искат среща с президента Радев

Обратно в новината

Коментари - Майки на пациенти на болница "Лозенец" питат отново: Кой ще прави трансплантации на децата? | Днес.dir.bg

Коментари

1. Вярно ,такъв е законът , но 2. Ако някой умира , а друг може да го съживи 3. С цената на парите 4. Единият и заем като мен ще вземе ,за да спаси близкия си 5. А другият ако има нужда от парите за живота на близките си 6. След като тези операции се правят по не хуманния /незаконен начин в други страни 7. Аз не виждам проблем. Никой не ги е накарал двамата да го направят насила. Животът ги е накарал. Аз бих го направил. 8. Както казвал Айнщайн - Като видя Господ ще го питам-Господи,не можа ли да направиш живота по друг начин 9. Защо сега трябва да страдат и тези деца, и не само те 10. Закони ли ,майната им. кое е хуманно на този свят... Да бърка даже учител, лекар, инженер в кофите за боклук ,за да се изхрани ли. Седнете в градинката на "Събота пазар" в Солун и гледайте само. Добре облечени хора с фенерче светят в кофите за боклук ииииии. Кое е хуманно- наркотиците ли. Нима САщ не могат да изкоренят плантациите в Афганистан, моля. та в Афганистан има доста болни млади хора от Детски паралич. Това ли е хуманно. Войниците на САЩ помагат на Афганистан. Божееееее!

И все пак престъпниците са престъпници и мястото им е в панделата а не в Болниците!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

на теория имаме здравно министерство и държавни медицински университет. тези структури би трябвало да развиват едно или друго направление. не може да чакаш на някой лекар. защо плащаме данъци, защо издържаме БАН в който има и медицински експерти. ЗАЩО? ако за политическата класа е приоритет здравеопазването, сигурността или образованието, то мога да се създадат подходящи стимули за да се случи едно или друго. не може частна болница с едни 100 милиона да прави медицина на световно ниво, а държавата с няколко милиарда да не може. или не може, или не иска, или това не е приоритет. нали обуваме хирурзи. не е толкова скъпо всяка година с 10-20 студента да се подписват договори юа допълнителна платена специализация и тези 10 човека да се изпращат на пълна издръжка в болници в САЩ, Германия, Русия, Китай или където искат. след 5 години тези хора да се връщат тук и да продължават да работят. говорим за за няколко милиона на година. това са джобни пари за една държава която държи на хората си. след 10-15 години ще имате достатъчно добре обучени специалисти. не е трудно.

Стани лекар, направи децата си лекари ииииии

лекарите са станали лекари защото аз и ти с моите данъци сме платили тяхното образование. не съм съгласен аз да плащам издръжка на лекарите или друга професия, ако се приеме че тя е важна за оцеляването на България, за да може въпросният студент след това да ходи в Германия. нека да е под две форми. безплатна и платена. който иска да ходи в Германия да си плаща. който ще остава да работи тук, неговата издръжка ще се поема от съответната община. община София заявява 50 лекаря на година, община Варна заявява 40 лекаря, Бургас 40 лекаря...... накрая който иска безплатно образование сключва договор със съответната община. който не иска да си плаща. за какво аз да плащам данъци тогава. по добре да парите ми да отиват за нещо друго, а не да плащам за лекари дето да лекуват немците и англичаните. ако дадена професия не е проблемна, нека си остане така. явно че здравеопазването е проблем. това са парите които могат да се дават за лекар. 1500-2000-3000 лв.. тук не могат да се дават на всеки лекар по 5000 евро заплата. това е реалността. дали ни харесва или не няма значение. и ако не се вземат мерки след 10-15 години лекари ще има само в частните болници, а всички ние ще плащаме на здравната каса като идиоти. или ще получим американо - канадско здравеопазване и ще се чакаме ред да се прегледаме след 1 месец.ще плащаме здравна застраховка и после само участие от 10 000 долара. една от най често срещаните причини за обявяване на частен фалит в щатите е след сериозни здравни интервенции. събуждаш се със сметка от десетки или стотици хиляди долари. освен да обявиш фалит друго не ти остава. ако не вземем мерки днес, след 10-15 години нищо добро не ни чака. ........................ а докато има глупаци дето мислят само за себе си и собственото семейство винаги ще сме зле. днес си на 30-40 години и си силен и не ти пука за никой и за нищо. мислиш само за теб и за децата си. обаче утре ставаш 60, децата ти си гледат своя живот и изведнъж се оказва че ти почваш да разчиташ на "шибаното общество", което за съжаление е пълно с такива като теб днес. не им пука за теб. деца не правят място на бременни или на възрастни хора в автобуса. в болницата всеки те подмята, полицая и се подиграва....но всички тези хора остаряват и се оказват в ситуация че почват да се оплакват от "младите" дето не са възпитани и не са научени на нищо. така че ако сега не мислиш за другите, не се сърди че утре другите няма да мислят за теб. днес си млад и силен, но след една катастрофа оставаш инвалид и виждаш че живота е различен. не бъдете егоисти, защото както възпитате децата си така те утре ще се отнасят с вас и с околните. както другите възпитават деца ти, така те утре ще се отнасят с вас когато не сте на 30 години.

С други думи, може и да правят от време на време незаконни трасплантации, ама нека да работят, защото в България други способни лекари няма... а ако няма други подготвени екипи защо е така?

В българия има много кадърни хора , но те не могат да се издигнат от некадърници завладяли ключови позиции на всички нива! Тези касапи са вършили престъпления с ясното съзнание че не е редно. Няма незаменими, та били те и лекари! да влизат в затвора, други ще ги заместят! Оправи ли се държавата, много от лекарите ще се върнат. А знак че се оправя ще е влизането на престъпниците от "Лозенец" в затвора!

Рашков ще оперира, а майките от "Системата ни убива ще му помагат.

"Майките са категорични, че ще търсят подкрепа и от президента Румен Радев" По-добре да търсят среща с жена му. Там ако хване декиш ще е по-сигурно, че ще стане работата.

Не и престъпници!

Значи, ако някое от тези деца, дето в момента чакат, не доживее трансплантация, лично този пишман министър ще го заплюя, предминистерството! И доста яйца идомати ще изяде.....

Понеже явно сме в акция да обясняваме какъв велик детски спасител е проф. Любомир Спасов, аз пак ще напомня как се доказва тая работа. С документи и статистика. Не със сълзливи интервюта на хора, които са зависими от него, а с доказателство, че наистина се постига една прилична, средноевропейска успеваемост. Защото е нормално 50-те процента оживели пациенти да са благодарни и щастливи. Въпросът е редно ли е да се занимаваш с дейност, при която в Европа умира 1 от 10, а при теб 5 от 10. Ако греша за последните числа, ще се извиня публично и лично. Ама за 5 години все още никой не се е напънал да ги опровергае. Мерси.

Той наистина е велик за тези на който е спасил децата .Този екип е създаван с години, професора се е учил от най добрите в света, а клиниката е специализирана за детски трансплантации и е единствената.Писле децата се наблюдават отново от екипа

goose

Да бе, толкова е велик, че специално 2017-та промениха медицинския стандарт за него, защото екипа му не го покриваше по никакъв начин :) И според теб това, че по е спасил 6 деца на всеки 10 е оправдание за смъртта на другите 4 хлапета? при положение, че колегите му спасяват 9 от 10?

Ма те и Сталин, и Хитлер са били велики за някои хора! Особено, когато животът им е зависел от тях.

Така, като гледам, тия новите, на Радев хората, де, първо действат после мислят. Време е да започнат да мислят, ама едва ли!

Ние избирателите да започнем да мислим, а не след дъжд качулка, че не ми се преживява отново катастрофа

Защо в България няма будни хора ! ЗАЩО ? Нима е дошло времето за реанимация на комунизама? Родители СЪБУДЕТЕ СЕ ! ДНЕС СЕ РЕШАВА СЪДБАТА НА ВАШИТЕ ДЕЦА!

Всяко поколение само си носи кръста. 30 години за повече от четвърт век. Достатъчно време хората да позабравят какво е било. Нека го изпитат младите. Само така ще разберат дядовците и бабите си.

Новия министър на здравеопазването , само че след 10-12 години , ако успее да се научи да прави такива операции или се намери луд да му разреши!

Това правителство не е по съзидателните работи! Те са по развалянето,спирането и назначаване приятели и роднини на високи заплати.Това им се отдава.

Не им трябват 500 хил, а само плик с ром и пури, Узунов ще ги уреди в Швейцария с благословията на Радев

искат да ви управляват наследниците на тези, които през 1986 г караха децата на 1 май да манифестират по радиоактивния чернобилски дъжд.

Подкрепям майките на деца, които имат здравословни проблеми.Дано дечицата са здрави и щастливи.Но ако добрите доктор беше взел органите на тяхното дете,за да го "дари" на някой богат чичко от Израел,пак ли биха го защитавали? И не разбирам този цирк.Никой не е отнел лекарските права на Спасов.Или той може да "спасява" човешки живот само ако е шеф?Нещо лекарска етика?

За момента трансплантациите са спрени.... Това е проблема!

KAK KOЙ? МИНИСТЪР СТОЙЧО. ТОЙ СЕ СПРАВИ ПРЕКРАСНО С ВАКСИНАЦИЯТА, ЩЕ СЕ СПРАВИ И С ТРАНСПЛАНТАЦИИТЕ. МОЖЕ ДА ВИКНЕ ТОШКО И КОКОРЧО ДА МУ ПОМАГАТ

Нацията да мре. Важното е да не крадЪт!

50% от трансплантациите от този екип са неуспешни. Да се чудиш как не са им отнели лиценза до сега

Среща с Мунчо? Нали той реди министрите и нарежда уволненията и слагат хора на Бкп?

Трафик на органи и незаконни трансплантации. Всички замесени са за съд. Не да смучат пари от народа . Бил лекар ,какво от това. Убивал ли е , крадял ли е ? В затвора.

А нещо да се докаже? Някъде? Или като през 44 година -народен съд? Е няма да стане.

Кой от хунтата крадлива Радева сложи ръка на 500 милиона за магистрала Хемус готови пари ?!?!?! И в кой дубайски джоб ще потънат мамка ви крадлива комунистическа

Как е новото нормално? Дано ви харесва. Друго скоро няма да видите.

малко са ми съмнителни тези "самоорганизирали" се пациенти, които не можели да си представят как щели да станат измами с декларациите за роднинска свързаност на донора и реципиента.

А на мен пък ми бяха съмнителни протестите на комунистическите отрочета Бойкикев и Минетков, платеини от Божков.

Какви са тези гащници от това служебно правителство че да гонят и уволняват след като те не са избрани от народа и никои не и гласувал за тях тези жадни за власт дребни и жалки хорица при едни избори никога няма да се докопат до властта и затова сега са се взели насериозно да колят и бесят

Как кой? Румбата Зеления чорап, Слави Чалгаря, Мая Пчеличката на Пеевски, Хаджигейов Вилкомен Мигрантен и Напикян Фейк Нюз ще ги правят.

И защо ни се спират 1000-та лева за първа линия в борбата с коронавируса?

Комунисти, колега..... Аз за миналия месец взех бонуса, но за следващия не се знае.

намаля Короната. Или вие ще си седите на оерва линиядо пенсия?

Как е? как е? Как е в новото нормално?

Славун, Радев, Тишко и просташко....

При новата власт , всеки министър , обвинява , съди и изпълнява присъдата . Това ДАНС,МВР,Прокуратура ,Съд , въобще не играят вече . Обвиняваш и издаваш присъда . А медиите усложливо разнасят поредната лъжа . Поредния балон . И да е имало фалшиви документи за роднините, дали лекарите имат възможността и капацитета да проверяват ? Това е работа на службите . А , службите трябва да предупредя лекарите и да спрат неречдностите .Затова Спасов ще излезе невинен и затова от МЗ , мълчат по въпроса , а в последното интервю на Митко Тъпото , не поспя да каже нищо друго , освен , че не може да се вмества вина на лекарите .Усетиха се , че ще ги съдят за уронване на авторитет и се потаиха .

Ти ако знаеш що злъчки са извадени, що далаци и апендицити без нужда, ей тъй за някой лев от здравната каса и някоя пътечка допълнително!?

1. Престъпниците отиват в затвора с максимални присъди. 2. Търси се до дупка, кой е опъвал политически чадър над тези безобразия и не е контролирал какво се случва в болницата. 3. Ако не се намери кой да направи планираните трансплантации, държавата изпраща най-тежките и неотложни случай в чужбина и плаща разходите. 4. В бъдеще, когато някой доктор си помисли, че може да направи някаква такава далавера си спомня за боклуците гниещи в затворите и тази мисъл се изпарява от главата му. 5. България от герберастка кочина се превръща в нормална европейска държава.

А доказателства или в новата политическа реалност ще колим и бесим без доказателства, по предположения

Заведено дело няма. Предоставени документи за нарушенията няма. До момента освен празни приказки от служебното правителство не сме чули нищо друго. всичките приказки на служебното правителство се извършваха от министри или от говорителя на правителството с ръце в джобовете а не с документи и доказателства. И накрая нещастен платен драскачо-тези хора са излезли публично с имената си и лицата си и децата си. Докато ти изпълняваш норматив за дребни стотинки, по разните форуми.

Комунистите обичат Народния Съд - колене и безене без съд. Това се случва и в момента. Спрямо Радините комунета ГЕРБ са направо цвете за мирисане

Къде е координатора по трансплантации към Президентството - Пламен Узунов?!? Няма ли да помогне на децата? Или той помага само на митничарски шефове с петна в биографията.. Ако трябва аз ще купя рома и пурите, няма да го оставим с празни ръце

ЧЕРНО НА БЯЛО! ,,..За Пол Пот, хората негласували за неговото протестърско движение са предатели и изменници на революционната кауза. Още повече, че те търсят закрилата на конституцията и законите и поради това са считани за „врагове“. Гражданите са разделяни на две групи: „стари ,бивши хора“, които живеят в освободените райони и столицата преди началото на революцията, и „братството на почтените,нови хора - 80% безделници ,престъпници,анархисти и градски лумпени.Първите са лишени от всякакви права и масово уволнявани от работа.На гражданите им е разрешено единствено да притежават своите черни униформи и приборите си за хранене. Дори и децата се възприемат като национална собственост. Когато навършат пет или шест години, те са отделяни от семействата им и са изпращани в институции, където ги възпитават в духа на революционните принципи. Нещо повече – слага се край на всяка съществуваща институция като училище, болнична система, брак и семейство. Всичко това се превръща в непреодолима пречка за насърчаването и популяризирането на революцията, извършвана от Пол Пот.Тъй като лекарите са екзекутирани, болните са оставяни на грижите на младите щурмоваци протестъри от отрядите на Червените кхмери, които нямат никакви познания по медицина...,,

Това ми прилича както ония дето излизат по телевизията и рекламират небостъргачът на Златен век.:)

Хунтата на Радев спря Хемус, спря проектите за метрото на София, спряха бонусите на докторите от първа линия, спряха грижата и лечението на трансплатирани.. Но пък се съгласиха на исканото от Булгаргаз и КЕВР значително увеличение на цените на природния газ. Как пък не възразоха, не поискаха по-малко увеличение...?

Служебното правитлство само обвинява, уволнява и назначава, както се вижда доста често в разрез със закона. Сега съсипаха и трансплантациите. Защо болницата е виновна, а не медицински одит, мЗ, или службите, които са проверявали документите? Радев доста се изложи с този кабинет, който трябваше само да подготви изборите, но изглежда и това не успява да направи. Рашков и Кацаров се оказаха най-големите калинки и червени торпили, Които погребаха всичко след себе си.

Мизерната фъшкия Мунчо трябва да бъде линчува, после катран и пера!!! Смърдел мизерен, руска гювендия и курв.ентия на Путкин!!!!

Хора, като ви чета коментарите и ме хваща срам, че съм българин. Вие знаете ли какво ще стане, ако в Германия, Холандия, Франция, Щатите... хванат някой в търговия с органи и незаконни операции. До 3 месеца ще са в затвора и ще им отнемат правата доживот. А медиите няма да си позволят да публикуват глупости като тази статия. Няма ГЕРБ, няма ДПС, няма БСП. Престъпниците отиват в затвора и си лежат. ТОЧКА! Така се става нормална държава!

Само че в тия държави официални лица не биха излезли да говорят такива неща без да са ги подкрепили с доказателства. Всъщност там министри въобще не биха излезли да правят пиар акция с ръце в джобовете и да отправят обвинения. Там щеше да бъде направено разследване и след като бъдат събрани доказателства щяха да бъдат повдигнати обвинения към съответните нарушители. Дори от думите на служебния министър се разбра че си търси сензация е нарушение няма.

Sara

А ти добре ли си? Къде си трансплантира черен дроб Тошо Тошев? Ами в Германия! А кай му беше донор? Ами един от шофьорите му, прочети книгата му, там тоъ разказва историята! И това е с пълно съгласие на момчето, имало е и други желаещи! Е, когато близък приятел на семейството е готов да спаси детето им, ама законът не го позволява, какво правиш? Ами измисляш там някакъв си от някъде си, защото се касае за ЖИВОТ! Разбра ли, глупако?

Сара, Сара, нищо общо няма между едното и другото. Морално ли е ма, Сара, да убиеш някакъв човек, за да му земеш органите, да го сложиш на себе си? Щото се касаело за Живот. А жервата, ма Сара , тя няма ли Живот?

Каква търговия сънуваш? Мислиш ли, че някой скришом е уреждал тези работи и е получавал финансиране за това. Всичко това е измислено от разни бели якички като Кацаров, лекарите едва ли са имали представа какво се случва.

Хубаво нещо са трансплантациите но когато са извършвани престъпления да прощаваме ли? Който от лекарите е извършил престъпление да си носи отговорността. А парите са отивали в джоба на някой.

Пожелавам ти да ти е нужно такова "хубаво" нещо, като трансплантация-както си писал!!! Тогава може и да разбереш, колко правдиви са думите на хората защитаващи лекарите!!!

На теб са омитали да присадят мозък - но явно неуспешно .

Те хубаво питат, но другаря Радев само чете изявления. Той на въпроси не отговаря

Подпишете петицията за Национална детска болница! От години там трябаше да се лекуват децата на България!

Българският народ е рядко глупав, комунизЪМа тук си е свършил добре работата. Не случайно макетата не искат да имат обща история с нас.

Пациентите не се трансплантират. Трансплантират се органи, а на пациентите се извършва трансплантация.

Къде са майките от системата и Мая Общата Галева?!? Или не са им платили, за да подкрепят децата с трансплантации..? Друго обяснение е, че не им дреме. Или може би като не им плащат и не им дреме

Как кой ще трасплантира отсега нататък децата ? ЛГБТ алтернативата на Бойко и Мутафчийски-антистатуквто - от специалисти по специалисти- Стойчо каруцара,Ристю лодкаря,Рашко канибала,Руци Фигуранта,Спеца,Бабикян,Хаджибожков,Минеков политбюрото,Тошо маймуняка и най големия протестърски специалист - падре миа Дионизиий!Малко ли са специалисти? Ми кой ще довърши Хемус?! кукукявката Виолетка ли?

Значи трябва да пуснем от затвора всички престъпници, които имат занаят? Да позволим на Шайка мръсници да въртят търговия с органи, за да благоволят да направят 2-3 операции и на местните аборигени???? Който е престъпник - отива в затвора. Ако трябва държавата да плати операции в чужбина, докато не се намерят заместници на мръсниците! Със сигурност не всички БГ лекари са мръсници и/или некадърници, нали????

Нека първо да се докажат нещата - тогава ще я изчетеш тази реч!

Са престъпници защото??? Така каза служебният министър без да покаже нито едно доказателство по темата.

В БГ по принцип си знаем, че дойдат ли комунистите на власт се спират проекти, плащания, заплати се замръзяват, Евро пари спират, фалират банки,.... Но това е по-ново - спиране на живото поддържащи операции и процедури!

Къде са Убитите майки или вече мезят

Че какво толкова е станало.Белите престилки са решили да заработят още парички покрай другите трансплантации.И са си направили малка печатница за пари в държавната болница.Напълно нормално за лакомия Ганьо.

Пратете ром и пури по Узунов и ще видим...

Явно е трудно да се проумее, че един лекар може да е едновременно квалифициран и с "гъвкав" морал... Тия две качества са независими.

зависими са. Да не попадаш на лекар с гъвкав морал, ти пожелавам.

хаха

Ъъъъъъ, миииии, ъъъъъъ, другаря Радев Клишето може да пробва.... Кацаров няма да стане, той основно разбира от пенсиониране, УП2 и т.н. Славка и Тошка са по чегъркането. Чегъркат си един на друг по отверстията

Както каза в началото на днешното заседание на МС другаря, офицер от резерва Янев: Живот си живеем...., Не ги занимавайте завалиите с болести.