Коментари - Майката, усъмнила се първа за разменените бебета, очаква доброволно плащане от "Шейново" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Безскрупулни адвокати! Само парите гледат. Няма как Шейново да им дадат пари, нито общинарите!

Ако се даде дори 1 лев в този случай, все едно да отворим Кутита на Пандора. Ще започне едно главоломно разменяне на новородени и последващи претенции. Този случай още от началото изглеждаше като нагласено с цел последващо изнудване от страна на циганите. Най-пострадала е майката, която е разбрала, че гледа чуждо дете и е чула, че няма да й върнат нейното. Обаче трябва да стисне зъби и да разбере, че не трябва да се създава прецедент. Иначе много майки ще изпитат същия ужас.

Алчните адвокати са се договорили предварително.

Има нещо гнило в....Шейново!

Етноса ще го обърне на бизнес и ще почне едно лудо крадене и разменена тип тука има тука нема докато българките се откажат да раждат

Усъмнила се!!! Това като" Имаше ли Гюро глава или немаше?". Отговорът е : Лани капа му купихме! Требе да е имал! Що за глупости. Всяка родила майка знае, че щом си види бебето в момента ,в който се роди вече не може да го сбърка с никое друго. Просто поредните видели възможност да задоволят алчните си задници.

Майката на едното разменено бебе: - Всичко ми разбихте, всичко ми отнехте! Дайте ми поне 300000 лева!

Държавни и частни юридически форми на бизнес трябва да се научат, че освен да правят големи пари....имат и големи финансови отговорности. По света медицине имат най-големи застраховки, за да се покриват такива застрахователни събития. Ако "Шейново" ще плаща "от джоба"(ОТ БЮДЖЕТА) , за бой и ебане са депутати и политици, че позволяват такива закони.

Не можаха ли да разменят майките,че другата е по сгодна

Още един пост в памет на вуйчо ми, съдия В, В като Върховен (Съд), чиято дарба аз наистина съм взела, което чак сега (с къде 30 години закъснение) осъзнах и да трупам червени точки преди чичо (ми) Рашков, с когото май нямам възражения да се запозная някой ден, но само, само, само в лично качество, пък и ако реши да се пробва в стъндъп комеди (е, чичо Рашков, не си толкова добър като баща ми, но талант като неговия е един у родата :))) и си търси сценаристка с доказан опит, която освен това носи на поне малко бой, (според майка ми, която беше нашта Муза, аз не съм просто сценаристка на баща си, а негова съучастничка, та аплодисментите си ги получавахме със сервис по плешката или ритник по задника, където свари, но това са рисковете на живото предаване, както се викаше :) :)). Вие ОБЖАЛВАТЕ МОЯТА ПРИСЪДА ОТ ВЧЕРА?! Дори и вуйчо ми навремето не си го е позволявал! Нямам време сега да пиша цялата случка (як miscommunication, смесване на лично и служебно на макс), но той се ограничи, защото за разлика от майка ми и най-вече вас, има поне грам мозък, за да знае, че няма смисъл да обжалва моя присъда, при това за собствената ми съдба, само да каже, при това през прокси (майка ми), нещо от рода на "Аз уважавам нейния избор, макар че не го приемам. Това дете има дарба, защо си я прахосва?" Дарбата ми не била само моя, принадлежала била на България или подобно в стил предизборен митинг, от което аз така кипнах, че за момента ме е срам да напиша дори и ориентировъчно какво отговорих (верно съм си много цапната у устата!) Аз понеже съм си малко gangsta mamma и много мразя разни недое@ани БГ мами да ме манипулират и да са хитри като бременна хлебарка, затова вчера рекох и отсекох: Мамите получават по 10-20К + разходи, ако можете да ги докажете - даже и това ви е много. Може би ще се смиля над болницата, защото все пак е неумишлено и е за първи път, така че евентуално на тях бих намалила на 400-500К. Травми-мравми, cut the bullshit, bitch, ние доматите не ги ядем с колците. Айдукатите могат да им текат лигите колкото искат, но да духат супата. Не разбрах има ли идеи какво да правим с рестото, разликата между 400-500К - 2х10-20К + разходите? Тук чакам предложения. Не помня вчера какво предложих, но сега се сещам да препиша от Деси Иванчева, която за жалост е в Сливенския, защото е първо неудобна някому, второ (евентуално) корумпирана - болницата да плати детска площадка или нещо подобно. Не познавам процедурата, но вие си я знаете, или би трябвало, която да е прозрачна и да няма опасност рестото да завърши под формата на кюлчета в нечие шкафче. Това дело е прецедент, затова си отделям от времето да ви пиша формули тук. Формулата е в памет на вуйчо ми, съдия В, но безвъзмездно я подарявам на България. Е, не можа да е 2 в 1 - готов сценарий за stand up comedy gangsta style, освен ако чичо (ми) Рашков не може да играе формули, защото баща ми май не можеше да играе чак формули, ама вече на помня. :)

лекувай се. За добро ти го казвам.

Тия деца се различават много ! Едното е със светла коса и кожа, а другото си е тъмничко орландче ! Озадачаващо е защо българката 4 месеца е одглеждала орландчето ?!

Каквото и да ти приказват, знай че става дума за пари.

значи парите оправят работата, дай парите и всичко е o.k все едно нищо не е било.

шефовете на болницата да купят по 1 апартамент на двете отрочета и да се свършва

тия двечките сами са разменили децата!

Имало е...много расисти днес са сукали мангалско мляко, затова след. 12 ч на кръчма хвърлят гюбеци. Виждал съм две мутри да се карат за гей. Сбъркани са много случаи...всеки се е примирявал... Браво на тази майка!!!!!

При положение че ромлянките раждат и продават децата си за 8 -10 000. Да кажем макс. 20 000Э интересно как адвокат Мангъров е стигнал до сумата 300 000 лева!? Колко е адвокатската му комисионна която очаква срещу 300 000 лева! Нищо лично

То се знае 10 % върху материалния иск !

10% е малко. При такива дела е между 30% и 60%. Ако намерят още две семейства с разменени деца и до 80% ще стигне

Все повече ми прилича на мазна схема в която са замесени МАЙКИТЕ и някой от персонала. 600к не са малко пари. Нашите пари.

защо майките -защо не адвокатите. Все пак някой е дал съвет да се иска обезщетение

никой учен не обяснява феномена че парите могат да изтриват лоши спомени

Сега разбирам, че едната майка е българка, а другата индийка! Добре индийката сигурно е неграмотна и не чете, но как добре познават цифрите покрай банкнотите всичките от племето им! Какво е гледала българката като е кърмила. Не може една майка да не си познаете детето! Сега от случилото се възползват алчни адвокати!

Когато родих и двете си деца в същата болница нито веднъж не съм сравнявала номерата от гривничките. Чисто и просто не ми се е налагало. Познавах си децата. Всяка майка ще си разпознае детето. А що се касае за обезщетението- има си съд. Точка.

Да, всяка майка разпознава детето си, ако поне един път го е видяла. Бебетата са разменени веднага след раждането, още първия път са дали на майките чужди бебета. Въпреки, че никога не е виждала истинското си дете, едната майка (българката) се е усъмнила, че детето, което отглежда не е нейно, и е направила ДНК проба, а другата майка( римлянката) не е искала да върне чуждото дете, дори след като ДНК пробата е установила, че детето не е нейно.

Искате да кажете, че на тия двете ''не са им показали'' бебетата след раждането ли ??? Винаги се показват така, че и тази лъжа е ненужна.. Освен това как и двете ''не са видели'' номерцата???? които за разлика от ''непоказаните ''им деца са си били и на техните и на децата ръце.

Ако едното дете не беше черно цигане нямаше да се усъмнят в размяната. Сигурно и друг път се е случвало нещо подобно, но не са се усетили. Съд до дупка. Всички шефове на болници са милионери.

Малоумни драсксчи обвиняват българката за незнам какво си държание... А вече и в дира писаха, че след раждането,когато поискала, циганката отишла и сама си взела дете от помещениет. Кой знае какви ги е забъркала там. И нр е вярно, че няма такива случаи . Просто не се знаят И тъпата болница не може да обясни нищо.

Много лошо впечатление ми направи българската майка, че не е направила опит да се свърже с циганката, да поговори с нея, да си види детето преди развръзката на случая. Циганката каза пред телевизията, че и тя е обидена, че изобщо не я е потърсила. Аз, ако бях на нейно място - и знам, че истинското ми дете е някъде там, ще се озова веднага пред циганската къща и ако трябва денонощно ще кисна там, за да говоря с жената и да си видя детето. Даже бих наела човек да я следи да не зачезне някъде. Та, така - тази майка нещо не е ок.

Всички лаят по циганката просто защото е циганка, а малоумието сред българския етнос лекичко остава на заден план. Сигурно циганите са виновни че българите от 70г гледат по едно, преко сила две деца, и през останалото време аборти... И толкова и ги гледат, висят от бебета по ясли и баби.....

Как да се свърже с нея? Да иде на място и да я убият? С циганин работа имал ли си?

А тоя Мангъров е такава утайка. Ако е за истинско дело хич го няма, ама ако е за лесни пари, с намесен някой от малцинствата е пръв. Сто на сто сам е отишъл да се предлага на малцинствената да заведе дело, та да лапне той комисионната накрая.

Ако е в правото си защо не?

Кой да е в правото си, бе, "красавец"! Адвокатите винаги са в правото си като онзи адвокат на Семерджиев, адвоката на Кристиян, или адвоката на Веско от Перник. В кчие право е Мангъров!? Циганките от Сливен забременяват и отиват да раждат в Гърция за да продадат родените за няколко хилки.... Хайде скрий се

Имам две деца. Номерата на новороденото и майката се слагат веднага след раждането. Идва моментът, когато ти донасят детето за първо кърмене - няма ли да погледнеш номера? Особено, когато знаеш, че и друга жена ражда по съшото време? И през цялото време на престой в родилния дом да не погледнеш този номер? И нито едната от двете жени да не го погледне? И сестрата, която разнася бебетата за кърмене да не го погледне? Как тогава знае кое бебе на коя майка да занесе? Много съмнителна история!!! Много!

Разбира ше че ще погледнеш, даже може и да преметеш и да сготвиш, или ако си от големите шефки да звъннеш до офиса да дадеш малко задачи ....

Същото написах и аз ощекогсто писахс за това. Че не е рднокрстно действие тс да се сбърка, ча различни сестри и не могат да познават лица на бебета, а трвбва поне веднъж да видят номер. Не прочетох и не чух досега коментар в този аспект

Мхм, те за смърт на пътя дават до 100000, тия решили да захлебят с 300000. Няма кой съд да им ги даде, в БГ сме, не в Щатите.

Така се иска, за да може да пада след всяко заседание докато се стигне до компромис от страна на болницата!Ако искат по, пр. - 50 000 лв, ще вземат 5-10 000, а тук могат да дръпнат по стотина хиляди, минус 30 % за адвоката - ей ти едни 60 - 70 000 чиста пара!

След като го отнесе другата нали - ами да чака ще и дадат 30 лв. Права е циганката - на маймуна я направиха, Шейново ще си плаща, за дело са екстра. При това почти няма жена в София която да не е опирала до техните услуги и ако е останала доволна да не познава друг който са прецакали или игнорнали.

Интересно, ако майката е знаела, че ще роди момиче, а на изписването са и дали момче, кога ли щеше да сигнализира?! Това вече излиза извън разума. Първо беше съмнението от нейна страна и логично тя направила ДНК тест. Той потвърдил съмненията й. Болницата няма как да го оспори и го и потвърди. Наложи дисциплинарни наказания, както е по закон. Организира по най-бързия начин размяната на бебетата за да няма повече страдание за двете семейства, но сега изведнъж някой казва чакам едни парички. Ами закона пак казва, щом има претенции нека да се започне съдебен процес. Какво не е ясно?! Щом има такива парични желания, нека съдебния процес да реши проблема.

Правилно. Българинът разбира само от бой и ако му вземат пари. Затова да платят за мърлявщината… Би било добре след това тия пари застрахователя да си го вземе от съответните виновници, та да усетят и те дебелия…

Ще ви предложат 3 000 и ако ви харесва ! Така е практиката в целият свят ! Искат 3 млн получаваш 30 000 !

Брей че си бил ,, светски,,

Като иска да заведе дело, да плато 30 бона такса и да чака да се облажи с 300 хиляди от съда. Не сме длъжни да и плащаме, че и тя самата не е погледнала гривните които са и дадени при изписване.. И аз смятам да искам обезщетение заради заболяване на пръстта ми от непрестанното кликване което искат дираджии за да ''не съм им робот''

lu4ka

А ако изпратят сигнал до прокуратурата и започне наказателно дело, което по обясними причини болницата ще изгуби , замислял ли си се, че хем ще плащаме за това дело, хем те ще имат абсолютен карт бланш, за каквато сума поискат. И тогава, ако съм аз, ще ипотекирам жилище за 100 000 и ще заведа дело за 1 милион. Кое е по-евтино за плащащите?

Когато ми дадоха моето новородено, първото нещо което направих е да сравня номерата. След това исках и кръвен тест. Казаха му се и телекс на това, колкото и да ме оплюете…

"...замислял ли си се, че хем ще плащаме за това дело, хем те ще имат абсолютен карт бланш, за каквато сума поискат." Това не е вярно, имам пред вид частта "те ще имат абсолютен карт бланш, за каквато сума поискат." Те може д поискат и 10 милиона, но няма кой да им ги даде. 300 000 лв. е несъразмерно голяма сума сравнено с обезщетенията, които се плащат в България за убит или физически наранен и/или осакатен човек Така, че болницата да отива на съдебно дело. Ще им излезе поне 5 пъти по-евтино и по-важното, че ще по-справедливо обезщетението. Би било доста неразумна постъпка някой да си ипотекира жилището, за да има пари да заведе дело с несигурен край. Най-вероятно ще си загуби жилището.

lu4ka

Не е сигурно, че ще им излезе по-евтино. А когато има и установено нарушение на закона, с произтичащи от това обстоятелства, които са нанесли непоправими нематериални щети на няколко души, вероятността да спечели по-голяма сума нараства сравнително много. В предпоследното изречение пиша “…ако съм аз…”. Не генерализирам нещата, става дума за моята гледна точка, а форумите са точно това-изразяване на различни гледни точки. Според мен, е добре и Вие , да не обобщавате кой, какво ще загуби. Въпрос на разбиране и премерено поемане на рискове .

Ще плащаме защото не гласувате! И яко ти случаааайно си гласувал 100% има 19 бунака около тебе които не са. Е така като плашат постоянно за всякакви дела ще им дойде акъла

lu4ka

В нормалните държави, каквато България не е, след такова съдебно дело, обикновено ищецът може да се “пенсионира”, защото обезщетението е толкова голямо, че не му се налага да работи. И да, в България адвокатите взимат 30% при такива дела, което е твърде много според мен.

Ще се пенсионираш ама друг път. Те да не раздават милиарди… в ЮК колко трябва да вземеш за да се пенсионираш и да си покриеш разходите на цялото семейство доживотно…

lu4ka

В UK един млн се взима, битката е за повече.

Ти на кой сват живееш. Как с тоя един милион се пенсионира в ЮК… ти у ред ли си? Те в Кембридж област къщите са над милион нормалните, ти се пенсионира…

Колкото повече, толкова повече са 20-30 % за адвоката ... нали !??

Да попитам адвокат Мангър Мангасарян от БХК ли е?

Айде плащайте им там на хората, че така се осрахте, та еша си нема!!!! Това да ми се беше случило, милиони щях да изврънкам от такива "специалисти" и "обгрижването" им!!! Ами оная откачената сестра, дето беше пребила новородено бебе в една частна болница, дотогава направо "образец" на родилната и въобще медицинската помощ? Ебаси извратените изроди, не само трябва да ви се отнемат дипломите, ами и да ви затворят в психиатрията - там да се долекувате кой като "Наполеон", кой като "Майка Тереза" докато не си е взел хапчето.......

"Това да ми се беше случило, милиони щях да изврънкам от такива "специалисти" и "обгрижването" им!!!" Много американски филми гледате. Не е важно колко ще врънкате, а какво ще Ви присъди съдът. Тука не е САЩ, не е Западна Европа. Милиони - през крив макарон! Същото и за тия небъдни 300 000 лв., които сънува адвокатът на майката от малцинствата, която орева орталъка. 50 000 лв. максимум. Даже и това е много. 100 - 150 - 200 хиляди е обезщетение за убит човек. Тука нито има убити, нито физически осакатени. Има само неподправена човешка алчност.

От цялата ситуация започва да мирише на пари и един прекрасен начин как може да се дои държавата. Неграсно споразумение между служител и майка... и след вда месеца 300к!!! Добра заработка!

Аз смятам, че трябва отговорността да е лична. Иск срещу болницата е много общо понятие. Директорът, началника на смяната и лично отговорната сестра. Като платят веднъж по 100 хиляди, ще внимават следващият път. Това не са картофи, хора са. Пък и стига ги жалихте. Вижте им колите да шефовете, вижте им годишните декларации. 300 000 лива му е само нтовия джип на директора! Това са търговци на живот. Да си плящат.

А, някой от вас замисли ли се, че всичко в този случай е много съмнително и граничи с извършени умишлени действия, с цел злепоставяне на болницата?

Викаш майките, току-що родили, са скокнали от магаретата да си разменят бързо бебетата, та да съдят после болницата. Супер си го измислил.

Не майките, а едната майка...

Да са взели мерки да няма такива злоупотреби. Едни камери щяха недвусмислено да покажат кой кого и как. За съжаление Ганчо изпитва ужас, че може някой да му попречи да си върши работата през пръсти.

Българинът е особено омразно и завистливо куче.

Не е приятен случай, но и други са раждали. Майката в родилният дом има своята отговорност в много отношения и в т.ч. е могла да погледне номерата. Това се прави и от майките, които са в една стая с детето си. Считам, че след като едната майка няма здравна застраховка и не е заплатила за раждането, с това губи застрахователни права.

Ти може и да считаш, че светът се върти около теб, но това не може да е по-далеч от истината.

Тези бебета да са живи и здрави но докато те се пенсионира ли ще ни занимават с този казус

Нещо ми извади очите. Значи, ромската майка не искала собственото си дете, но адвоката я навил да си го вземе, че да вземе парички. Уж била потресена, рева по телевизията, но се колебаела дали са вземе детето. Ей, ма божкеее. За пари на всичко са готови тия цигани....

Съвсем нормална реакция. Да дадеш бяло синеоко дете а в замянаа да получиш цигане. Никой не би се съгласил ;)))

Верно ли само циганите са готови на всичко за пари? Те ли застроиха градовете с кооперации, източват ддс, те ли взимаха рекет през 90-те, и те ли бяха мутрите и дс-тата. Ако не беше тъжно щеше да е жалко!

Да те са. Разходи се по строежите и виж кой кара Поршета.:)

С казусаТрябваше да се заемат социалните! Ама такива няма, както много институции и тия са закърнели! И каква е тая « размяна»? Затворено- натурално стопанство.!

И какво по-точно да направят социалните от това което вече направиха? И какво освен замяна да направят? Да им презапишат софтуера ли? Защо не се занимавате с вашата си работа, и като ви дават право на избор да се научите тогава да си давате мнението! Иначе казано да гласувате!

Добре, че НЕ са се заели социалните...щяха да върнат децата след години...

Те социалните по този казус специално свършиха едно голямо НИЩО, че сега да вършели нещо...Пази боже!

Сумата не е малка, но сигурно си има допустима цифра за изплащане, болницата в никакъв случай не може да и даде тази сума, това не е да точиш здравната каса, тези пари които, гаранция ще и се изплатят на тези момичета са народни пари, от тези които си плащаме здравни осигуровки, данъци, и тези мърлячи от шейново, ще си платят с пари които може да се свършат много по полезни неща, а трябва да се плаща от бюджета на болницата

в никой случай не искам да съм на тяхно място, не го пожелавам и на никой от коментиращите. Само се питам, ако и двете дечица бяха с еднаква коса и очи, някой дали щеше да повдигне въпроса. Вероятно и друг път се е случвало.

Вече никой в тази държава не изпитва и капка съчувствие към тези майки. Даже леко ги мразят.

Споменаха се едни "космически" за бедните душички суми, и народът се нажежи до червено от злоба и завист. Не слчайно имаме поговорка „Не е важно на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле”.

Затова и другата майка бяга като дявол от тамян от публичността. Цяла България говори за тови случай, а никой не знае коя е. Явно не е просто парче като мангалката.

То и за това сме на това дередже! Българчето исла да си има дъвка в устата за да си упражнява простотията, завистта, злобата и други БГ "добродетели"

Та, значи болницата объркала бебетата, поради немърливост и безотговорност. Майките разбрали постфактум. Направили заимни размяна. И тук някои си мислят, че трябва да се поощри тази некадърност и безотговорност, като не се даде обещетение на майките, за чиито деца първите месеци са най-важни да са до тях. Поощрявайте тази безотговорност. После псувате за повсеместната некадърност, а всъщност я пощрявате така.

Още римляните са казали, че наказанието трябва да съответства на престъплението. В случая не се наказват виновните ДЛЪЖНОСТНИ лица, които са виновни, а обществото, защото ако не знаеш, болниците се финансират с НАШИТЕ пари. Ако започнат безотговорно да раздават за МОРАЛНИ щети, няма да им останат пари да ЛЕКУВАТ ФИЗИЧЕСКИ!!! И конкретно, след като смърт на дете се "наказва" /в кавички, защото това всъщност не е накзание за болницата, а за данъкоплатците/ с 80 - 100 000 лева, според мен един иск за 75 000 би бил напълно оправдан и евентуално да се договори 50 000 лева на семейство. Но 300 000 лева са си перверзия, от където и да го погледнеш!

Бушмен нека разменим твое дете или внук за друго дете и тогава да те питаме за щети и тяхното парично обезщетение !!!

Когато алчността блесне няма как да намериш съчувствие още повече че определена вина имат и тези ''майки'' след като не са погледнали гривните и при изписването и в къщи когато би следвало да се радват и разглеждат всичко свързано с детето...

Никой няма да им изплати 300 бона, ако ставаше така лесно, щеше да почне едно източване, че ум да ти зайде. Ще се отиде на съд и делата ще се точат няколко години, докато накрая майките получат по 20-30 бона и като си приспаднат адвокатските хонорари и загубеното време, ще им излезе през носа. Те не трябва ли да внесат такса от 1 процент от иска?

Много бързо ще и платят на майката с иска. И така трябва - не да “чакаш” болницата да се сетила сама. Тази болница е конвейер за родилки, те искат да печелят не да дават

Случаят е трагедия....ама глада за пари само намалява симпатиите ми към тези хора.... Определено заслужават нещо но не стотици хиляди.... Мисля че е време у България при раждането да присъстват и втори човек като у западо....

Щом е замесено ромче и едно коренно различно на външен вид бяло дете - не ми казвайте, че не е далавера.

И защо да не ти казваме БЕ расист прост! Ти какъв си та ще прописваш на хора които не познаваш твоите тъпи предразсъдъци! По-лесно е да намериш свестен циганин от колкото българин! А българите все още са бая повече!!! Но с простотията си се затриваме!

Стават грешки, грешките трябва да се компенсират но и това си има граници. Никой не е умрял, децата са живи и здрави. Но и конпенсацията трябва да е справедлива. Най добре ще е съда да я определи.

Болницата има застраховка професионална отговорност на персонала за милиони. В застрахователната полица, застраховатялет е определил стойността ""справедливите" покрития , които трябва да плаща болницата , съответно "справедливите" обезщетения за конкретно застрахователно събитие, както и лимит на отговорност. Не е толкова голяма сумата. Ти като си правиш проста застраховка пътуване в чужбина погледни за какво покритие е, а си представи за цяла болница..

какво излезе: Ако им бяха уморили бебетата - по 100хил. Като ги размениха и оправиха грешката - по 300 хил.