Мая Манолова: Служебното правителство да спре износа на евтин ток

Министърът на енергетиката да се събуди от съня, в който е потънал от няколко месеца и да предприеме незабавни действия, заяви тя

Обратно в новината

Коментари - Мая Манолова: Служебното правителство да спре износа на евтин ток | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Спрете износа на евтин български ток за европейския пазар и го оставете за българските фирми и домакинства", е призовала Манолова." Да излизаме направо от ЕС и общия пазар .. и тя да си раздава евтин ток и мандарини преди изборите след изборите лично да продава тока през частна фирма като Луканов ... това ли е плана?

Сети се !Да кажем кой печели от износа и ще си дойдем на думата.

АЕЦ Козлодуй?

И в Америка имаше най свободния пазар,ама като взеха да фалират банките не ги оставиха ей така на пазарен принцип,която оцелее,а им наляха държавни пари.Така,че Пазарната икономика не е панацея.Тя е добра до определено ниво.Когато опре ножа до кокала,забравете за пазарната икономика.Тогава всичко искат Държавата да се намеси.

Чудя се тая кокошка верно ли нищо не разбира или много добре разбира но се прави на луда предизборно? Защото това което предлага е невъзможно за осъществяване. И въпреки това тя го говори, и говори и явно все още има наивни хора или идиоти които и вярват.

Кво да прави милата избори ... а за електората от идиоти все повече партии се наредиха. Конкуренция.

много си е възможно това .... просто на престъпници и крадци като теб ... това не е изгодно ..... защото действате срещу България в полза на САЩ и ЕС ....

Мая е жестоко елементарна камунистка! Такива ни доведоха до тотален соц.банкрут! Ама само с Диор и Армани се облича!

Майче, що не спретнеш един протест под прозорците на властта - колко му е да опънете две-три палатки и да викнете майките от "Системата ни убива".

Браво Мая. Обикновените хора сме с теб.

Неееее, не обикновените а Наивните и прости хора сте с нея. Не разбрахте ли, че тази е глуха кучка без зъби. Само лае и гледа да се наяде ..

Как пък не разбрахте, че това е най-обикновен предизборен PR. Манолова прекрасно знае, че служебните нямат никаква реално власт да вземат решения за времето след изборите, но се опитва да натрупа девиденти и избиратели, белким все пак се добере до депутатско местенце.

Омръзна ни от евтини пиари от евтината ковра просто тая год плаче за пърч

Хахахахахахахаха... Ма нали протестирахте бе душо! Сега като ни спретнете един режим на тока, и без това сте го закършили откъм управленски кадри, та ще видите истински протести какво значат !

беше протакането на АЕЦ Белене, ама сега вече е късно.

Василиос изобщо не получава евтин ток а си го плаща на гръцкото енерго по гръцки цени. Търсете кой купува евтин ток от АЕЦ и го продава на гръцката енергийна компания, от която си го купува Василиос и защо на майната си от АЕЦ-а се правят на балами и не изравнят цените. Апропо така действа пазарната икономика - или гръцките цени ще паднат до нашите поради енергийно изобилие или нашите ще се изравнят с гръцките поради дефицит.

Ама ням ада стане така. Сега фирмите около Радев събират капитал от комисионите, то затова и теглиха заема, за да усвоят комисионите.

Това го научиха от Костов и Баце.

Много е секси Мая!

Браво, Мая, ти си герой! Ще гласуваме за теб, но не искаме България в еврозоната, не искаме еднополови бракове, не искаме ТЕЦ и Техем да ни дерат със изкуствено измислената сградна инсталация, с която плащаме сметките на ромите, и тн. Ти си най-добрата в тази сфера, мислиш за хората, и ние го оценяваме. С теб сме, Мая!

На теб обратните и ромите са ти криви. Да не вземеш да поискаш наново да се отвори Белене ? Идиот ! Ако това са избирателите на " новите лица ",да закриваме България !

Много сте зле Ама много

Аз отивам при почтените. Мунчо: Мая ти къде ма?

Служебното правителство направо в панделата, с Маямата начело!

Засмърдя на триперлива шунда :(

Щом и галева се е сепнала за тока, шубе я е, че нямя да минат 4%. След герб нали щяха да са цветя и рози? Оказа се един казан с г...а.

Ако токът е евтин, директно ще отива за копане на крипто.

Що АЕЦа работи с един блок? Ото ти какво знаеш?

Уважаеми сънародници, уважаем суверен. Моля вземете думата на босоногата. Умолявам ви, не и позволявайте да продължава да мърси свещения Парламент. Не ви ли омръзна това лице??? Мило и драго дава да бъде пак избрана, заедно с нейните съпартийци - Татяна Дончева и Бабикян, които изведнъж изчезнаха с надеждата да бъдат забравени до изборите. Народе, не бъди късопаметен. Иззправи се ИБГНИ вън

А бе хич не я харесвам... Ама тоя път е Права. Скъп ток за нас а да изнасяме евтин. Логика нема. Требе малко и да мислиш, както викат в Кюстендил

Изнасяме на борсови цени. А те никак не са ниски. Евтината енергия съществува само в празната кратуна на Мая Манолова.

Иима една празна кратуна и тя е твоята

Българинът е страхотен тъпанар, не иска скъп ток, но иска да го командва един съюз, които направи тока му скъп. Не, няма такива идиоти

А ти си руснак, нали?

Мая като лудите пак раздава по 50лв., които ги няма, и евтина енергия, която също не съществува. Гърците затвориха хотелите и спряха вноса, Правителството активира американците и шест блока на ТЕЦ Марица Изток 2 и засега удържа ситуацията. Но американците и ТЕЦ Марица 2 не произвеждат евтина енергия, която Мая да раздава на кило.

Няма майтап. Марица Изток 2 работи с 6 блока. Невиждано от юного време

Галева търси си работа, остави тока на други . То ясно, че служебните ще ги бие тока , да не го отнесеш и ти .

Само глупости ръсиш за тъпия ти електорат,ако е останал такъв

Преди да се зачудим защо е висока цената на енергията, нека се замислим какво се промени в Българската енергетиката. На пръв поглед нищо, произвеждаме както и преди със същите ресурси и технологии. Но, тихомълком предишното правителство успя да прокара и наложи либерализация на енергииния пазар. Тоест, държавата вдигна ръце, спря да определя цената на енергията, и даде картбланш на определени фирми да търгуват с енергия. На този етап нищо не може да се направи, разберете, без значение кой ни управлява. Те всички знаят решението, държавата отново да поеме контрол над цената на тока. Но, никой не иска да го направи. Защото сметката не я плаща едрия бизнес, а дребните производители и масовия потребител. Но, на никой не му дреме за това

Либерализацията на пазара е европейска директива. А и всички ревяха за свободен пазар като си мислеха, че като има борса, цената ще падне. Аз съм писал много пъти тук /а и не само тук/, че с либерализаацията цената ще се повиши. Всички ме псуваха. Всички искаха да няма КЕВР а свободен пазар. Е има го. От догодина и битовите потребители ще са на свободен пазар.

Знам каква директива е, но ако следваме директиви, които не ни харесват,защо трябва да харесваме съюза които ни ги налага. Би трябвало ние да го налагаме

Може да стигнем скъп ток,като в Америка,където през студеното време,домакинства трябваше да плащат по 18000 долара на месец.Значи дефицита може да докара на свободния пазар,някакви невероятно големи цени и тогава ,какво правим,връщаме се към Социалистическата планова икономика,където държавата определя тавана на цените. Или който няма толкова пари да да мръзне ,като куче.

Освен зърнени босове милионери сега ще създадем и милионери в енергетиката,от лицата които ще продават ток.Защото печалбите винаги остават в търговците,а не в производителите.

Герберастите и турските тролове яко цвилят, заляло са сайта.

Ти ли ще ми кажеш бе, кратуно неспособна.

...............………………………….¸„„„„ …………………….…………...„--~'¯…….'\ ………….…………………… („-~~--„¸….,/ì'Ì …….…………………….¸„-^"¯ : : : : :¸-¯"¯/' ……………………¸„„-^"¯ : : : : : : : '\¸„„,-" ¯¯¯'^^~-„„„----~^'"¯ : : : : : : : : : :¸-" .:.:.:.:.„-^" : : : : : : : : : : : : : : : : :„-" :.:.:.:.:.:.:.:.:.:.: : : : : : : : : : ¸„-^¯ .::.:.:.:.:.:.:.:. : : : : : : : ¸„„-^¯ :.' : : '\ : : : : : : : ;¸„„-~" :.:.:: :"-„""/'ì¸'¯ :.': : : : :"-„ : : :"\ .:.:.: : : : :" : : : : \, :.: : : : : : : : : : : : 'Ì : : : : : : :, : : : : : :/ "-„::::„-*_„„~"

Хахахаха, вие сте като някви недоразвити, севда верно ли ви е хванала от Подгумерската лудница?! Тя ли те научи да го рисуваш тва или Пеевски? И двамата ги разбират тия.

пари тая патка са я тунинговани със зъби и нокти та така неистово да хапе и дращи та да доплава до Парламентарни води ? И компетентност някакси по всичко има , даже вече почна да се показва и от хладилника вместо от телевизора ... абе факирка свирка :))))

Аре къш ма! На всяка манджа популизъм...

За Гърция в момента изнасяме едва 12 /дванадесет/ мегавата. А през ноща 0 мегавата. Износът за Гърция беше голям през лятото когато им работеха хотелите. Двете чафки що не земат да се занимават с плетки и манджи и да оставят енергетиката на мира.

Тя цялата държава потъна в дълбок сън последните няколко месеца. И ти си една от причините за това.

Най-после нещо смислено от Мая .Министрите на чорапа допуснаха това да се случи.

АЕЦ Козлодуй не изнася ток. Изнася енергия. И то много скъпа енергия. В момента не изнася нищо. 6ти блок е спрян за ремонт а 5ти блок работи за регулирания пазар, сиреч за домакинствата.

освен това износът за Гърция в момента е едва 12 /дванадесет/ мегавата.Износът за Гърция беше голям през лятото когато им работеха хотелите. Двете чафки що не земат да се занимават с плетки и манджи и да оставят енергетиката на мира.

Мунчо Решетников нищо няма да спре. Ще продължава да обвинява Бойко докато червените му спонсори правят милиони и милиарди, а народът ще гледа новини в забвение докато бавно го сваряват в тенджерата (като жаба). Честита ви промяна!

Откъде накъде правителството ще забранява на икономически субект да си продава стоката където иска в рамките на ЕС? Принципът на свободно движение на стоки и капитали? Изкуфяла чавка.

тока на камиона тогава ще го продаваш свободно където си поискаш

Права е - Радев е Боклук !

Което обаче не променя факта, че и тя е пълен боклук.

и да увеличи вноса на вибратори

АЕЦа го спряха за ремонт. Тази загубената пак е дрънкала глупости.

Правителството на Радев се прегърна с крадците от по старо време!

Ами хайде да се разрови и да се види кой е подписал тези договори и дайте го на народен съд, защото народа му сърба попарата. Така че е наше право, ние да определим присъдата на този предател.

...............…………….....…………….¸„„„„ …………………….…………...„--~'¯…….'\ ………….……….…………… („-~~--„¸….,/ …….………….………….¸„-^"¯ : : : : :¸-¯"¯/' ……………………¸„„-^"¯ : : : : :: : '\¸„..„,-" ¯¯¯'^^~-„„„----~^'"¯ : : : : : : : : : :¸-" .:.:.:.:.„-^" : : : : : : : : : : : : : : : : :„-" :.:.:.:.:.:.:.:.:.:.: : : : : : : : : : ¸„-^¯ .::.:.:.:.:.:.:.:. : : : : : : : ¸„„-^¯ :.' : : '\ : : : : : : : ;¸„„-~" :.:.:: :"-„""/'ì¸'¯ :.': : : : :"-„ : : :"\ .:.:.: : : : :" : : : : \, :.: : : : : : : : : : : : 'Ì : : : : : : :, : : : : : :/ "-„::::„-*_„„~"

Тази женица колко трябва да е тъпа, за да заяви подобна простотия?!?!! Какво ще стане, като спре износа?!? Износ има, защото има голям излишък в производството на ток, ако се спре износа-тази излишна енергия ще се съхрани някак или как?!? Щото ако не се изнесе, няма какво да се прави, понеже няма как да бъде съхранена!!!!! Т.е. дори да се спре износа, цената няма да се намали-просто е! Единствения вариант е да се увеличи цената на изнесения ток, за да може това да позволи намаляването на цената за вътрешния пазар, чрез компенсация към по-високи износни цени!!!! Но да заяви, че като се спре тока за инзос-цената ще падне надолу е истинска тъпня. В Бг има едно количество за консумация, което не се променя съществено, излишъка е за износ.Ама то от таква свиркаджийка толкова се очаква!!

Нещо не ти е ясно как работи икономиката! Когато има излишъци, а няма търсене цената пада. Айде ограничи се до сверата на своята ограничена компетентност ;)

Тъпако, искаш да кажеш, че в момента няма търсене на ток ли бе??? Я си набий два фишека в дирника имвикни Свирката да ги палне. Цървул. Тока да не е сирене, че като го спреш от износ да го съхраниш в тенекета??? Галоши прости.

Да ти го туря в сВерата

Тая общата и най-неграмотна кокошка да спре да дава акъл!

И отново се изцепи"почтената"Мая Манолова с многото прякори.

Тази явно не знае силата на международни договори. Не може така да се прекратяват договори, ако можеха да бяха прекратили досега договора с американските тецове ама не е така лесно. Всеки договор има неустоийки и то големи. Ами по-скоро тя и Слави да спрат да ползват фейсбук и ще намалее яко потреблението на ток в България.

За доставка на ток се сключват даже еднодневни договори. Ако са сключвали дългосрочни това показва колко тенденциозни са били намеренията предварително.

Koй ти говори за прекратяване на договори бе трол! АЕЦ-а ни работи за изност в момента! Държавата има правтото да наложи мораториум върху износа на ток, който е ресурс касаещ националната сигурност! Ей аман от посерковци!

Колко обиди изсипа без дори да си направиш труда да прочетеш, във какъв случай има право дадена държава да спре износа на електричество или горива. Има си точно регламент и в момента няма никакви основания за това. И кой ти говори за какво електричество става въпрос, тука е борса, отиваш на борсата и купуваш електричество за следващите 2 години с предварително плащане на цена 100 лв. за мегават. Няма как някой му скимнало и да каже ами ти си пазарувал ама сега не искаме да ти продаваме. И дефениция за ТРОЛ е такова като тебе което пише коментари под всяка новина по 50 и ги отчита за жълти стотинки след това.