Коментари - Мащабен протест в Израел след одобряването на ключов елемент от съдебната реформа (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бенямин иска да консолидира властта си и да отменя присъди, предимно собствени и такива на съратниците му. Процесът подозрително и позорно много прилича на поведението на Адолф Хитлер.

Шалом, Израел. Ани оев отах!

Пропуснал си х-то. ОХЕВ.

няма антисемитизъм в тоя казус, да видим какво ще ги правят

Има и още как. Може да се каже, че едни от най-големите жертви на евреи са самите евреи, много изпатил народ.

единни,като юмрук ,прииждащи от цялата страна ,единни

Ние им се подиграваме на еврейте (и не само на тях) , но ето как си защитават реда, обществото и държавата !

Целият текст представя протеста, а само последното изречение загатва за причината за него. Новините не са сеир. Изключително непрофесионално е да бъдат представени по този начин.

Ние храбрите българи /на маса/ едва ли в това столетие можем да направим това което правят евреите в момента. Наздраве народе български.

Онея имат държава отскоро. А ние нямаме от доста време, все под някакво "влияние" сме - византийско, османско, болшевишко, сега - еврогейско ...

Радев потъва след конституционните промени в България. За Израел - Шалом на всички евреи в България и извън.

“В град северно от Тел Авив кола се вряза в група демонстранти и рани трима души. Водачът е задържан, а мотивът за действията му е неясен.” Колко “осведомен” е тоя журналист или така е удобно да се изказва. Водачът на колата е преселник- ционист и крайнодесен поддръжник на Натаняху. Ако беше палестинец, веднага щяха да го обявят за терорист и всички западни лидери щяха да се изкажат по въпроса. Ама не е палестинец, а ционист/фашист. И сега ше си затворят очите и ше се чудят кой ли е и защо му е било да претрепва хората. А че там всичко е с камери и телефоните се следят, а и пиле не може да прехвръкне без да се знае накъде и с каква цел е тръгнало.

Ако бият евреи са ни казали, че това е Холокост, ама ..... ако евреи бият други евреи какъв е правилният термин ?

Има борба за свобода, усетиха се политиците ще ги поробят. Те обаче са единни и имат шанс да се справят.

"Холокост" е ако караш евреите да работят.

Жалко . Ще я заличат тази красива държава. И тя ще бъде ликвидирана съвсем скоро заради мръсни корумпирани политици и педофили. Прекрасният изрелски народ ще бъде унищожен както българският. Жалко много жалко за Израел

Какво и е красивото? Насилствено и изкуствено създадена ( т.е не може да кажеш, че е духовно красива) , а пък ако кажеш, че природата и е красива ............ тогава няма смисъл да коментираме.

Не е така. Израел е възстановена държава. Изкуствено създадени са Ливан, Пакистан и Косово например. Преди това са били територии в състава на други държави. Че дори и Саудитска Арабия е новосъздадена държава. И Йордания.

И кое точно и е възтановеното , кога е имало държава Израел в близките 20 века ??? Та даже Гърция и Италия могат да имат повече претенции че са "възтановени" , въпреки че и те са нови държави ! ПС Имам много приятели еврей и нямам абсолютно нищо против Израел, ако някой сега седне да ме обвинява в антисемитизъм , но съм и обективен !

Там от време оно са живели евреи. Още от Давидовото царство, през вавилонското изселване, след това освобождението, което дава Кир Велики, попадането в състава на Римската империя, гоненията след потушеното въстание, при което е разрушен храмът на Соломон, арабското нашествие, кръстоносните походи, времената на Просвещението, когато евреите отново започват да имат права.... Още от 1897 г. започват най-новите движения, целящи създаване на държава за евреите. През всичките тези векове евреите са си били там. По същия начин 500 години не е имало българска държава, а на картата на тази територия е пишело Османска империя. Но ние, българите, сме си били тук, не сме мърдали.

Библейското царство е създадено когато робите на Египтяните, след като извършват клането над първородните, са изведени от Мойсей в пустинята където ги разхожда 40 години за да могат да озвереят достатъчно че да покорят с огън и меч Ханаан. През 15 век евреите в този райн са само 5 хиляди, в началото на организираното преселничество на евреите те са около 40 хиляди след Алия Бет става 9 пъти повече. Прииждащите евреи принуждават арабите да им продават разработените си чифлици, като отвличат или убиват членове на семействата им и така докато арабите не се вдигат на оръжие през 1936 година. Въстанието е потушено от британците но пък от този момент английските власти започват по-активно да преследват еврейските терористи като обявяват парични награди за главите на някои от тях. А първият министрески-съвет на новия Израел е съставен изключително от хора с по две-три смъртни присъди, включително и за убийството на английски военни, издадени от британските властти за тероризъм.

Нали си давате сметка, че между библейския текст и историческата действителност няма много общо? Идеята на легендата за Изхода е да се вплете божествената намеса в живота на израилтяните. Създадена е в периода на преминаване от политеизъм към монотеизъм и именно чрез тази легенда се поставя началото на монотеизма ("Да нямаш други богове, освен мен"). Така израилтяните, бидейки спасени от Египет от своя бог Яхве, вече имат един бог, на когото да благодарят и когото да почитат. Трябвало е да има причина хората от политеисти да станат монотеисти. Преди да отидат в Египет, къде са живели евреите? Със сигурност не в днешна Швеция.

Ей дираджии, в Тел Авив се вижда, че протестиращите са доста повече от стотици.

Са поредният ционистки парцал. Какво очакваш?

Така е като нямат конституция.Като убиват деца в Газа никой не протестира,а сега хиляди. И Ювал Ноа Харари не спира да се изказва. Явно и там от Посолството си разиграват коня.

Е мега звезда. Гоите ручат малоумията му като топъл хляб. Тря има страх, сеч, смърт и климатична политкоректност. Планчето си тече. А осведомените се готвят за следващите пландемии, карбоновите данъци, социалният рейтинг и т.н.