Запечатват автоматите без връзка с НАП

Автоматите на самообслужване, които нямат дистанционна връзка за отчитане на оборотите в сървърите на НАП, от 1 ноември ще бъдат запечатвани, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП).

Обратно в новината

Коментари - Запечатват автоматите без връзка с НАП | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А дано това е проблема на България. Правя повече оборот на пазара отколкото на автомати и от там касова бележка не съм виждал. Лично мен хигиената на някои фирми и автоматите им ми е по-проблем от к. бележка. Докато на мутрите не сложат данък и касов апарат няма да стане нищо. За милионите няма касов апарат, само за стотинките има. Насилствена европеизация отдолу нагоре - само , че това нагоре е доста ниско у нас. Бай Ганювчетата си управляват по-старому, крадат и нехаят, но най-важно е в криза да правиш усложнения за бизнеса и хората. Баш си е кеф.

Боко тиквето да ни накара и на автомобилите да сложим по едно апаратче, така ще има повече парички да си строи пътчета!!! Прости управници Прост народ!!!

А дискотеките и тоалетните вътре в тях, кога ще бъдат свързани към НАП, ами пунктовете за метал, туристическите обекти, да сложим и едно апаратче на всяко портмоне.

Е сега вече си обезпечихме просперитета, занапред само ще процъфтяваме! Хвала на нашите мъдри бирници - не ти ли надничат в канчето, то канчето се запечатва! Идиоти! Връзка на тоалетните с данъчното кога ще ни заповядат да си направим? Задължително и в срок! А то бирника вижда какво влиза в къщата, а не вижда какво излиза и не може да ни хване сметката! Дерзайте идиоти, докато все още ви търпим!

А дали автоматите за паркинг имат такива устийства.Нито едно няма в гр.Бургас.Защо не глобят държавата,което никога няма да стане.Тези апарати защо не ги проверяват.Устройството с поставянето е около з00 лв а печалбата ми е около з0-ч0 лева.

А дали автоматите за паркинг имат такива устийства.Нито едно няма в гр.Бургас.Защо не глобят държавата,което никога няма да стане.Тези апарати защо не ги проверяват.Устройството с поставянето е около 300 лв а печалбата ми е около 30-40 лева.

А дали автоматите за паркинг имат такива устийства.Нито едно няма в гр.Бургас.Защо не глобят държавата,което никога няма да стане.Тези апарати защо не ги проверяват.

И как ще сложите касов апарат на машина за топчета, където се пуска стотинка и след това се завърта една врътка, която изважда топче?

Започнаха да продават жетони...

Е какво стана малките фирми и тези с по по няколко автомата монтираха навреме касови апарати, големите фирми с по над 200-300 автомата не са, но те могат да платят на всеки данъчен! Лошото е, че изрядните остават излъгани че закона отново не е равен за всички.

........за да не се натоварват собствениците.........ХА СЕГА ПОЗНАЙТЕ ДАЛИ МЕ НАТОВАРИХА С 15000 /петнадесет хиляди/ лева нивомери.Идиоти.

ехооооо, Дир-а, защо покрихте така бзрзо новината......

тук става въпрос за една ГОЛЯМА далавера , от продадените НОВИ касови апарати /350000 х 500лв. = 150 000 000.00лв/ комисионната е доста добра, така , че не обиждайте министъра и НАП. те си знаят интереса-личния и не е проблема в плащането на данъците!!! спомнете си как насилствено си сменихте номерата на автомобилите.....при друго правителство, НАЛИ!!!

а защо всички медии си траят!!!

Част от комисионните са за там

Хайде, хайде, да не си жалват толкова собствениците на такива машинки. Слагат най-долнопробно кафе вече толкова години и ако за един касов апарат не са спестили, значи толкова им е акъла. Да сложат качествено кафе, и по 1 лев ще плащам, ама за тия бози и по 30 ст. отдавна не давам.

Ихааааа... 70% поскъпване... Тези момчета се филмират нещо:)

Та значи плащанията по държавни поръчки могат да се бавят по 1 - 2 години, може и никога. Ама данъците тряя да се съберат до стотинка и който не плаща няма да работи. По този начин никой няма интерес да работи в БГ - ако Дянков остане за 5 години безработицата ще стигне 80%...

Няма съмнение, че печалбите от вендинг машините трябва да се облагат. Това ли беше обаче единствения начин? Машините спокойно можеха да минат на патент или нещо подобно. Размера на патента е друг въпрос. Ама с този самозабравил се стотинкаджия, когото наричат финансов министър ...

На мен малко ми е смешно, че тия апарати, дето по около 20 лв на ден не могат някои да направят ще им слагат такива устройства. Ама на собствениците мика не им е смешна тая глупост!

никой от НАП и МФ не е направил проучване какви машини се експлоатират в България, като 35% от тях са машини без ел.захранване и нямат техническа възможност за поставяне на такова устройство.

А как тогава работят,като нямат захранване.Как топлят напитките...

С дърва за огрев

темата е, че освен машини за кафе има още много видове, тези без ток са за играчки, пасти за зъби и други подобни