„Братска могила” преобразена като Пижо и Пенда (снимки)

Паметникът на партизанското движение „Братска могила" в Борисовата градина в столицата осъмна облечен като мартеница.

Обратно в новината

Коментари - „Братска могила” преобразена като Пижо и Пенда (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕДИН НАРОД КОЙТО СИ ПЛЮЕ НА ИСТОРИЯТА ЕЗАГУБЕН НАРОД

Шаро учуден клати глава - как е възможно, що е това? Но пък ми харесва!

Самото съществуване на този "паметник" е гнусна обида и подигравка с България и истинските българи - на фона на тази символика, дори паметника на американците не е толкова неадекватен - в крайна сметка САЩ организират огромни доставки и помощи за Съюзниците, за да спечелят (особено СССР) ВСВ, макар, че същите тези СССР с удоволствие се наговарят преди това с фашистите да си поделят Европа, но биват прекарани!!! Та в този ред на мисли тази скапана "братска могила" е само и единствено демонстрация на съпричастност и идолопоклонничество към една шайка неграмотни и кръвожадни престъпници, терористи, бандити и криминални елементи, тероризирали страната и е редно най-накрая да се сравни със земята!!!

Освен паметник на чужда армия, имаме паметник и на петата колона.

Паметник обикновено се прави за мъртвите, но за наше съжаление и петата колона и руското "освобождение" са все още тук. А това е още една причина и двете грозилища ДА ГИ НЯМАААААААА!

Ся, тези ще бъдат наказани от комисиято подискриминацията! Това което са направили не е европейско! 1. Защо няма Пижо и Пижо, а също Пенда и Пенда? 2. Защо са в червено и бяло, а не в цветовете на дъгата? 3. Защо Пижо и Пенда, а не Пежо и Панада - за разпознаваемост на бранда? Никакви съвременни демократи не са тези "деструктиви", само рушат демократичния ни соросоидален образ! Дискриминатори! Червени боклуци! Боко веднага да се оплаче в Брюксел и на Меркел!

ИзвинЕвам се! От вълнение, та чак направих грешка - да се чете Пежо и Панда, а не Панада.

Красиво...

Е, тук софийските гювендии улучиха боите. Бяло и Червено. Още от Нюрнберг е така Белогвардейци и Червени да са Рамо до Рамо. Аз съм пряк потомък на Белогвардейци и винаги ще обичам Русия, народа и, без значение дали е бял или червен. И една Анатема на тези курви по паметниците няма да е излишна.

Аркане, срещал съм в православни църкви в Америка, където ходех и аз, много потомци на руските белогвардейци. И всички, макар и родени в Америка, се считат руснаци и се гордеят с това. Избягват смесените бракове, за да запазят чист генетическият си корен. Моето семейство, като 100% русофили, беше приемано особена радушно. Аз лрично като плевналия се считам 101% русофил. В знак на добри чувства те поздравлявам с песента "Белое емигрантсое танго". Много е яко. Хев а найс дей.

Даже и сме на близо. От Русе съм. Тук е съсредоточен основния корен на руски емигранти не пожелали да стигнат до Франция. Историята е проста - по близо до Русия и до близките останали там. А най тежките времена за моя Дядо Йоаким Сьедин са когато германците нападат СССР, а вече са и в България.Никакъв Власов, никакъв Окупационен корпус.А е Атаман в Русе.Колкото се е Бил, Бил се е.Посреща на 10-септември в Русе братята си Руснаци с чиста съвест и изживява по най хубав човешки начин тази среща. Свършва вече " Свой сред чужди, Чужд сред свои". Разбра ли ме?

Трябваше и един тиган с пържени яйца,да им сложат!

Трябва да си изживееш живота така, че враговете ти да се страхуват даже от паметните ти!

Ало,Фандъкова, нали в този парк беше осигурена надеждна охрана? Такава операция не се прави за секунди - колкото трае нападение на крадци или убийство с нож.

Защо не прати жандармерията,да пази паметника на гладните калпазани,бе?!

ПАРТИЗАНИТЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ БОРЕЩИ СЕ С ТЕРОРИСТИЧНИ МЕТОДИ ПРОТИВ БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО и ЗА УСТАНОВЯВАНЕ НА ПРЕСТЪПНИЯ РЕЖИМ НА КОМУНИЗМА! След преврата през 1944 са организирани 135 масови процеса в цялата страна. Арестувани са 28 630 Българи. Срещу 10 919 от задържаните Българи са повдигнати обвинения, съдбата на много от останалите е неизвестна. Процесите се извършват в Софийския университет, в Съдебната палата и в цялата страна. За около 4 месеца са издадени 9550 присъди, с които осъдени на смърт са 2 730 души , а 305 души получават доживотен затвор. Така спасителят на българските евреи Димитър Пешев е осъден от Народния съд на 15 години затвор за фашистка дейност и антисемитизъм". За сравнение на Нюрнбергския процес, при който са изправени на съд Хитлеристите от третия райх, са осъдени 19 души, от които на смърт 12.

Като тия в Украйна.Само,че тука хулите партизаните ,а там подкрепяте фашистите.Простаци сте.

Същото това правителство, което обяви война на САЩ и Англия в един ден? Същото това правителство, което прие ЗЗД (Закона за защита на държавата)? Като си толкова начетен в цифрите, извади и числата на осъдените, обесените и безследно изчезналите по времето на това правителство. Извади и статистика от бобандировките на Съюзниците (визирам самолети на САЩ и Англия), каква част от софия е била срината до основи от братските демократични държави. Какво са целели, освен терор над обикновения българин (стратегически обекти не са ударени, съхопътна операция никога не е била планирана). На тези братя демократи е издигнат паметник в София. Един вид - благодарим ви, че ни бомардирахте. Този паметник, въпреки неуместността му, никой не е боядисвал, опаковал или препикавал дори. Прочети и малко история. Много са интересни телеграмите между Чърчил и Рузвелт, особено преди Хитлер да се заеме с руснаците. А пък когато обсъждат французите (особено Де Гол), тона е почти същия като в момента са коментарите за ЕС по повод Украйна. Истината е, че ако Хитлер не беше се забъркал с руснаците и не беше толкова неуравновесен, сега сигурно половината свят щеше да говори на немски и на японски, а не на английски. В последния момент някак си сме успяли да се включим на страната на спечелилите войната и да избегнем плащането на огромни репарации. Репарации все пак сме платили (поинтересувай се колко сме платили на Гърция) и то само заради едно юнашко обявяване на война на гол тумбак. Не знам защо си мислите, че като сме в Нато или ЕС някой от демократите ще ни защити, ако турците решат да завземат Варна и Русе. Къпър е жив пример за глобалното безочие. Винаги проблема на България е бил в политиците. Откак са довели някакво пиянде от Австрия да ни бъде цар. Защото местните кандидати сигурно са били омазани до шията? Поне са имали доблестта да кажат, че никой от тях не става. Сегашния проблем на България обаче май не са само политиците.

Др.Данаилов-ти ли си,бе?!

прятно за окото,вместо зловестите партизанин и партизанка . по -често такива красиви премяни ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ГОРЕ ГЛАВИТЕ! ПОБЕДАТА ЩЕ БЪДЕ ЗА НАС! С решението си да въведе войски в Украйна Руската дума и президентът Владимир Путин тласнаха света към нова СТУДЕНА ВОЙНА. Нормалният демократичен свят е достатъчно разумен, за да не се хване на путиновската провокация. Но украинците ще имат трудна съдба. Противопоставянето на ЕС и САЩ на путинизацията на политиката в региона на Източна Европа ще бъде ясно и категорично. Не трябва да се съмняваме в това. Същевременно руската агентура в България и доминиращите в парламента партии БСП, ДПС и Атака ще се опитат да превърнат България в троянски кон на Русия в ЕС. И да разбият вземането на категорични решения осъждащи руската агресия. Днес дълг на всички български граждани, на всички на които е мила свободата и независимостта на България, на всички, които преди години подкрепиха европейския и натовски избор на България, е да бъдат единни и непреклонни, за да кажат СТОП на плановете на Русия за ново разделение в Европа, за нова война в Европа. ГОРЕ ГЛАВИТЕ ПРИЯТЕЛИ! Руският агресор ще претърпи провал. ПОБЕДАТА ЩЕ БЪДЕ ЗА НАС за всички, които изповядваме ценностите на свободата и демокрацията, както са ни учили апостолите на българската свобода и независимост Раковски, Левски, Ботев, Стамболов!

Поредния гладък мозък.

ТРОЛ-ПРОДАЖНИК!

Гаврят се с паметници и си мислят че трупат рейтинг? Ще ги призная да отидат на обелиска във вашингтон и да го изрисуват като едина бодядисана в черно хуьовина - дали ще могат а?

Понеже Обама не иска да остане по-назад, и решил че освен обелиска Вашингтон Монюмънт трябва да се постои и Обама монюмънт само че малко по-голям и в черно :)

Простоците са си простаци. Хванат ли ги, трябва да лежат ефективно в затвора.

много хубаво, браво на тези който са се сетили, браво на софиянци

Чета коментарите и се чудя - тия дето са против украсяването на съветско-комунистическите паметници, българи ли са? май не са! Ако бяха българи, щяха да вдигат олелия когато се съсипваха паметниците на българските възрожденци в Борисовата градина /не в Парка на свободата/, или когато някви войничета пикаеха по паметника в Карлово, или когато вандали рисуват свастики по сградите в София, Да, ама не! Тия са съветски другари от комунистическо-фашизоиден тип! защото в България е имало фашизъм само по времето на комунистите!

АЗ ЛИЧНО СЪМ ПРОТИВ АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЕННИ БАЗИ В БЪЛГАРИЯ ... .... МОЖЕ ДА СЪМ АМЕРИКАНЕЦ , НО МИ Е ГАДНО ЧЕ ТРЕТИРАТ БЪЛГАРИЯ КАТО БАНАНОВА РЕПУБЛИКА В ЛАТИНСКА АМЕРИКА И ИМА АМЕРИКАНСКИ БАЗИ В БЪЛГАРИЯ ... .... ЗАПИТАЙ СЕ ЗАЩО НЯМА БЪЛГАРСКИ ВОЕННИ БАЗИ В АМЕРИКА ?????

и да си американец, може и да не си! Едно е ясно - ако си американец и се подвизаваш тук във форумите, значи просто са те разкрили! не разбрах какво общо има могилата с американските бази?

Детроит, мени конграчулейшънс от мен.

Махайте всички ПРО-СЪВЕТСКИ ПРОСТАШКИ ПАМЕТНИЦИ ОТ БЪЛГАРИЯ - Руската СГАН ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!

ГЛЕЙ СИ АНДЖЕЛИНКАТА ДЕТО СИ ОТРЯЗА ЦИЦИТЕ И СИ КЮТАЙ :) НИК-А ТИ ИЗДАВА ЧЕ РАЗБИРАШ САМО ОТ ЧАЛГА :)

Че какво общо има този форумен глупак с Анджелинката? С нея си ляга Брад, а брат Пит си ляга с мама :-))

трол3

прятно за окото,вместо зловестите партизанин и партизанка . по -често такива красиви премяни ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

НА БЪЛГАРИЯ Е НАЛОЖЕН НОВ НЬОЙСКИ ДОГОВОР , А РОБИТЕ МУ СЕ КЕФЯТ :)))) ... ....

блестящо и с чувство за хумор! браво на младежите, истински българи! а вий комуняги и дудуци сте майцепродавци и бетонови глави...

Браво! :)) Добра идея

..............

Соросоидите и фашизоидите с меки китки пак им дойде музата за простотии.Да вземат да се запишат в армията да станат поне малко мъже.

Е, какво толкова!?!? Покрили са срамотиите на цяло поколение с нещо оптимистично... :D

трол4

...............

Такива паметници заслужават да тънат в забрава, да буренясат, да ги нацвъкат птиците. Все едно че ги няма! За какво да си създават проблем хората. Игнорирането е по-силно от всяка друга демонстрация.

Добро художествено произведение.Браво на художника.

ДА БЪДЕМ ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИ ! ДА СИ СПОМНИМ ДНЕС ПЪРВИ МАРТ КОЙ НИ ГО НАЛОЖИ ! Според договора България трябва да предаде на Кралството на сърби, хървати и словенци Западните покрайнини - села в Кулско, областите около Босилеград, Цариброд и Струмица. Антантата поема под управление Беломорска Тракия, но става ясно, че тя ще бъде дадена на Гърция. Потвърждава се румънското владение над Южна Добруджа. Безпомощността на българската държава се използва безмилостно от нейните тогавашни съседи. През лятото на 1919 г. Белград изпраща мемоар до френския премиер Жорж Клемансо, където се настоява цялата българо-югославска граница от река Дунав до Беласица да се премести от 20 до 70 км навътре в територията на България с обща площ над 13 000 кв. км площ (вкл. Видин, Кула, Белоградчик, Трън, Цариброд, Босилеград, Кюстендил, Струмица и Петрич) и население от половин милион българи е наречено от Белград като чисто сръбско. Като допълнителни съображения били изтъкнати и стратегически мотиви за сигурност. Гърция проявява претенции за Западна Тракия, въпреки че шест години по-рано, през 1913 г. дотогава османската област е преотстъпена на България. През 1919 г. Атина решава да лиши София от беломорски излаз. Без значение остава българският контрааргумент, че липсва промяна в етническата характеристика на областта. Румъния присъединява Южна Добруджа, въпреки противоречия между великите сили, но стратегическото положение на Румъния и отредената ѝ роля на поемащ буфер спрямо Съветска Русия, определят Румъния да стане първостепен балкански фактор. Разнообразното население на Балканите става база за фалшифициране или преувеличаване числеността на дадена група. Възниква пазар за купуване на мнения на "независими" чуждестранни представители от Западна Европа.

,,братския руски народ'' с договора от Ньой.

НИКОЙ НЕ КАНИ ЛЕНИН И БОЛШЕВИКИТЕ НА КОНФЕРЕНЦИЯТА - ТЯ УРЕЖДА САМО ОТНОЧЕНИЯТА МЕЖДУ АНГЛИЯ, ФРАНЦИЯ ТЕХНИТЕ СЪЮЗНИЦИ И РОБИТЕ :))) Парижката мирна конференция е свикана във Версай, Париж, на 18 януари 1919 година след края на Първата световна война. Председател е Жорж Клемансо. Участват американският президент Удроу Уилсън и английският министър-председател Лойд Джордж. Датата не е избрана случайно - през 1871 година в същата зала е провъзгласено обединението на Германия. На конференцията се разглеждат мирните договори със страните, загубили войната - Германия, България, Австро-Унгария и Османската империя. Обсъжда се устройството на света след войната. Сключени са следните договори: Версайски договор - с Германия Сен-Жерменски договор - с Австрия Ньойски договор - с България Трианонски договор - с Унгария Севърски договор - с Османската империя Конференцията приключва през 1920 година. Конференцията налага тежки условия на победените и не успява да наложи стабилен световен ред. По-късно това ще доведе до избухването на Втората световна война.

ДА БЪДЕМ ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИ ! ДА СИ СПОМНИМ ДНЕС ПЪРВИ МАРТ КОЙ НИ ГО НАЛОЖИ ! Според договора България трябва да предаде на Кралството на сърби, хървати и словенци Западните покрайнини - села в Кулско, областите около Босилеград, Цариброд и Струмица. Антантата поема под управление Беломорска Тракия, но става ясно, че тя ще бъде дадена на Гърция. Потвърждава се румънското владение над Южна Добруджа. Безпомощността на българската държава се използва безмилостно от нейните тогавашни съседи. През лятото на 1919 г. Белград изпраща мемоар до френския премиер Жорж Клемансо, където се настоява цялата българо-югославска граница от река Дунав до Беласица да се премести от 20 до 70 км навътре в територията на България с обща площ над 13 000 кв. км площ (вкл. Видин, Кула, Белоградчик, Трън, Цариброд, Босилеград, Кюстендил, Струмица и Петрич) и население от половин милион българи е наречено от Белград като чисто сръбско. Като допълнителни съображения били изтъкнати и стратегически мотиви за сигурност. Гърция проявява претенции за Западна Тракия, въпреки че шест години по-рано, през 1913 г. дотогава османската област е преотстъпена на България. През 1919 г. Атина решава да лиши София от беломорски излаз. Без значение остава българският контрааргумент, че липсва промяна в етническата характеристика на областта. Румъния присъединява Южна Добруджа, въпреки противоречия между великите сили, но стратегическото положение на Румъния и отредената ѝ роля на поемащ буфер спрямо Съветска Русия, определят Румъния да стане първостепен балкански фактор. Разнообразното население на Балканите става база за фалшифициране или преувеличаване числеността на дадена група. Възниква пазар за купуване на мнения на "независими" чуждестранни представители от Западна Европа.

КАЖЕТЕ КОЛКО Е АРМИЯТА В МОМЕНТА И Я СРАВНЕТЕ С НЬОЙСКИЯ ДОГОВОР ::))) България няма право да притежава модерни военни технологии, флот и авиация, а задължителната военна служба е отменена. Сухопътните сили трябвало да не надминават 33 000 души, включително полицията. За сравнение през 2009 г. армията на България има състав от 32 000 души, като след 2011 г. се предвижда ново намаление до 24 000 души.

РЕПАРАЦИИТЕ ТОГАВА И ДНЕС КОИТО ПЛАЩАМЕ НА ЕВРОСЪЮЗА И ТЕХНИТЕ РОБОВЛАДЕЛЦИ ОТ БАНКИТЕ И КОМПАНИИТЕ СРАВНЕТЕ ДНЕС С ТОГАВА :)) И ТИЯ КОИТО ДОКАРАХА НОЙСКИЯ ДОГОВОР УБИХА АЛ.СТАМБОЛИЙСКИ И ИСКАХА ДА УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ ДО ЖИВОТ ! ДРУГИ БИКОВЕ 125, МЛЕЧНИ КРАВИ 13500, КОНЕ 12 500, МУЛЕТА 2 500, ВОЛОВЕ 9200, ОВЦЕ 33 000 ПАРИ Установената с Ньойския договор сума на репарациите от 2,25 милиарда златни франка (49.8 МИЛИАРДА ДОЛАРА ДНЕШНИ ПАРИ) е огромна за възможностите на българската икономика и държавен бюджет. Тя представлява 22% от цялото национално богатство по оценки за 1911 година, като по този показател репарациите са по-тежки от наложените на Германия с Версайския договор. Вноските по тяхното изплащане възлизат на 55% от целия държавен бюджет по това време. Невъзможността за изплащане на репарациите е известна още при сключването на Ньойския договор, поради което той предвижда тяхната бъдеща преоценка

и все пак ... позитивно е :)

абе идиоти комунистически, германците пари платиха на кристо явашев да им опакова раихстага, а вие недоволствувате, че са опаковали комунистическите терористи, при това в любимя ви червен цвят на кръвта вампири комунистически.

Ернст Мулдашев - доктор по медицина, професор, директор на Общоруския център за очна и пластична хирургия, почетен консултант в Луисвилския университет (САЩ), член на Американската академия по офталмология, дипломиран офталмолог на Мексико, член на Международната академия на науките към ООН ПРЕДИ ГОДИНИ НАПИСА - ХОРАТА НЕ СА ПРОИЗЛЕЗЛИ ОТ МАЙМУНИТЕ. МАЙМУНИТЕ СА ПОДИВЕЛИ ХОРА. НЕ ГО ВЪЗПРИЕХ. НО ДИВОТИИТЕ НА "УМНИТЕ И ИНТЕЛИГЕНТНИ" БЪЛГАРИ МЕ НАКАРАХА ДА ПОВЯРВАМ В ТОВА

КАТО ГЛЕДАМ НЯКОИ МОИ СЪГРАЖДАНИ В ДЕТРОЙТ СМЯТАМ ЧЕ ЧОВЕКА МОЖЕ ПАК ДА СЕ ВЪРНЕ ОТ ЧОВЕШКО В МАЙМУНСКО СЪСТОЯНИЕ :)))))

Хем си неграмотен, хем си неинформиран, хем и мненията са ниво начално училище. Да не споменавам "културата" ти на писане. Визирайки ретроспективната еволюция, погледни първо себе си и след това обиждай съгражданите си в Детройт. За твоя изненада, не всички българи там са на приматското ниво, на което ги поставяш.

това е паметник на комунистическите терористи в българия преди 19ч4 година, които са всявали ужас и безредици с убииства, кражби , палежи, диверсии. това е паметник на убииците от атентата в църквата цвета неделя през 1925 година. хаиде, преди се крепяха от господарите си в кремъл, но сега сме европеиска държава и трябва да ги изтребим ако искаме да живеем по добре.

пълна тъпотия !

Абе,хубава мартеница направили-ама,да бяха сложили и един Дудук,още по красива-щеше,да стане!

самата дума "паметник" би трябвало да ти подскаже че не трябва да се осквернява, ех че сладка е тази демокрация

трол5

Тия само това си могат, да цапат и обличат паметници. И то само определени. Параноята и омразата яко ги гони. Защо не вапцат паметника на американските пилоти, които разрушиха София ? Нещастници!

Щото са подлоги, затова!!!

Вандали и вандализъм...

Какво си мислят тези, които поругават паметници? Променят историята, що ли? На паметник не бива да се посяга, това е въпрос на култура и уважение към паметта на онези, които са дали най-скъпото - живота си, в името на идея, независимо дали ни харесва или не. Излагаме се пред цивилизования свят. В някои европейски столици и досега паметниците на загинали борци и войници се пазят и уважават. Нека се прочуем с нещо друго, стига простащини!!!

До кога ще търпим тези паметници на нашите поробители и международни престъпници?

да ни заливат и да ни занимават с простотиите и изцепките на шепа малоумници и подивели неграмотници?!?!

Хубава първо - мартенска Закачка !!!...но трябваше поне главите да им оставят непокрити....Честита Баба Марта !!!!!

Крайно време е да се постави охрана или поне видео наблюдение в реално време на тези паметници. Омръзна ми разни кретени да плюят по паметта на хора които са дали живота си за нас.

ДИР аджии за толкова обстоятелственното представяне на всички тези актове на "високохудожественно и естетично" поругаване над паметниците от лумпени, които може и да нямат 10 прочетени книги в живота си. Нивото Ви е страхотно- какъв кретен безродник би се гордял с това някой да воюва с паметници? Тия кретени да отидат да боядисат будката на охраната на американската база в Ново Село, или на американското посолство, като са такива юнаци..Нали търсят окупатори-ето там има чужди войници на бълг. територия.

Манипулираш и имаш къса памет. Комунистите-социалисти освен че воюват с ПАМЕТНИЦИ, се борят и с ДУХОВЕ. Как да си обясним иначе проследяването на родословното дърво на хората до девето коляно с цел да се открие дали в рода има фашист-империалист?! Днес все още социалистите не са се отказали от манипулации и лъжи! А премененият паметник изглежда много по-добре! :-)))

На Берлинската стена загинаха много берлинчани, но я срутиха.

Но паметника на Червената армия си го пазят.

Пазят го-с немски овчарки!

Опакован по Кристо

Който няма акъл да създаде нещо сам, използва паматниците.

Поредна простащина. Мисля, че тези, които го правят, получават някакви възнаграждения от различни фондове на сорос и др.

Смени ОПОРНАТА точка! :-)))

Смени ти твоята. Тия простотии ги прави оня кришнарски боклук Асен Генов, а за него се знае, че е соросче.

А тези , които възхвалява тоя паметник , получаваха пари от Москва.

Пижо бял, Пенда червена, както си му е редът! Густо майна! И още нещо! Аре да не се газират мужиците, някои малко са опаковали пластиките и са им спестили въздействието на атмосферните условия.

На теб май главата ти е гумена-прочети какво си сътворил.

Идеята е страхотна! Тия безумни "паметници" трябва да се осмиват и игнорират, а като си отидат т. нар. "другари" постепенно ще изчезнат и ще бъдат забравени.

Прави впечатление, че един и същ платен или заблуден червен драскач бълва спам под никовете "Гришо, hssb, рашо, Парадокса, ева" и внушава ОПОРНИ точки. Явно червените тролове-плювачи имат днес много работа и не им остава време за по-сериозна офанзива. :-)))

Какъв ти е проблема бе, кафеникав гноме? Баш ти ще кажеш кой е трол, кой зелен, кой червен.

Аз нямам проблем, ама ти явно имаш - раздвоение или разтроение на личността.:-))) Иначе не би се представял с толкова много имена! :-)))

Обикновен вандализъм. От цигански тип.

Нещастни лигльовци