Българска ”робовладелска” мрежа разбита в Марсилия

След 8-месечно разследване трима български граждани са обвинени за експлоатация на хора с физически увреждания, съобщава френският в. "Le Parisien".

Обратно в новината

Коментари - Българска ”робовладелска” мрежа разбита в Марсилия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

абе вас вав балгария какво ви интересуват какво правят хората наван.тия дето са получи присади от 4 до 7 години и сестра ми лежи там ватре.но сас сигорностще баде фр осадена от сестра ми защото тя лежи невинна 100% *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това са особености в начина на живот и намиране на препитание на този етнос и всички трябва да се съобразяват с това, те имат право да живеят по този начин.....но явно всичко си има граници!

дираджии смотани, цензори долни, триете,а, триете като не ви изнася, соросоиди мръсни! Пускате иначе всякакви цигански и гаджалски постове,а отговорът им български триете,а!!!! Обработка правите на българите, тъй ли! Ама номерът ви няма да мине,нямааааа А, сега , трийте пак, милиционери тъпи!

Журналята в Дира нямя да се научат да си съчиняват заглавията! Това не е българска, а ЦИГАНСКА робовладелска мрежа!

това е присъщо на глупави хора от глупава нация за съжаление !!! светът ни има за роми и най важното не от цвета на кожата а от нашите деиствия вкючваща и ЮП

можело. Хайде сега да почнат и шведите, пък и другите севяерняци. Италия, тоже. По-важно ми е обаче ние какво правим тук. Нищо. Нали "ромите" са електорат. Та, чак Боце си назначи жена за вътрешен министър. Нали все ни дават за пример ЕС. Ся ко прайм, а Боце :")

дежурно ви чукат редакторски минус още преди да излезе мнението ви :-)

Както и да почнат и да свършат, там да си ги държат и да ги "интегрират"!!!

най-големите постижения на правешко-селяндурския режим.

Пyтин

Така е, а решението е било доста просто - кастрация!

Това е циганска робовладелска мрежа, а не балгарска.

Може да е позорно да експлоатираш по цигански и да принуждаваш хора с физически недостатъци да просят, но е далеч по достойно от това да ограбваш банкомати и милиарди по български от банки като КТБ.

Как успя да намериш нещо "достойно" в този низ от низки престъпления? Заробване, побой, отвличане, трафик.... ти си болен мозък

Според мен е примитивно престъпността да се етнизира! ТРЯБВА ДАСЕ ИЗКОРЕНИ ИСТНСКАТА ПРЕСТЪПНОСТ НА ХОРАТА С ВЛАСТ И ВЛИЯНИЕ ОТ ПРЕДИ 1989ГОД! А, те се знаят кои са!

Трябва да се изкоренява и ВСИЧКАТА, и ВСЯКА престъпност - това е вярно. Другото е по-сериозно.Самото обвинение, че посочването на първоизточника на даден факт е вредно, е вредно още повече. Кое е по-правилно - да се бинтова с чиста превръзка гноясалата рана или да се бръкне вътре с цел да се почисти?

Относно преименуването на циганите в роми пресцентърът на министерството на културата заявява: От днес оперетата "Цигански барон" Йохан Щраус ще се казва "Ромски барон".

Отело също е ром. Истинското му име е Асан.

Въпрос към журналистите: Уважаеми журналисти, ако преименувате циганите на роми, то те по-добри ли ще станат? Ще спрат ли да паразитират върху обществата, в които живеят? Ще се интегрират ли, или ще продължават да живеят скотски? Ще спрат ли да бъдат синоним на простотия, мръсотия, престъпност и др.? Може би тези въпроси са риторични, а Вие сте задължени да употребявате думата "ром", дошла незнайно откъде, защото Ви го налагат криво разбрани толерастки разбирания?! Толериране и права на малцинство са едно, толериране на престъпни практики и начин на живот е съвсем друго!!!

Хубави въпроси, но самото им задаване ни поставя в положение "молител". Просто използвайте истинските имена, пък журналистите като искат - нека лицемерничат. Думата "цигани" не е криминализирана, все пак.

Dobromir Dimitrow

Понякога трият коментари при споменаване на "циганин". Затова често използвам епитети, с които става ясно, че се отнася за цигани. Според мен въпросите ми са риторични и е ясно, че използването на думата "ром" е както съм казал, по криворазбрани демократични, хуманни, толерастки идеи. Но ме дразни начина, по който го правят, мислейки, че сме идиоти, и че само промяната на името на даден субект, ще го направи различен!!!

ФРАНЦИЯ знае, кои са българи и кои цигани. ФРАНЦУЗИТЕ никога няма да научат нито за българите, нито за циганите нищо смислено. За съжаление и българската държава не може да научи за циганите и за българите докъде и за кого с моркова и с тоягата.

ХАХАХА най българската професия въа Франция е ПРОСЯК;)))) С ПРОТЕГНАТА РЪЧИЧКА И ИЗТЪРБУШЕНА ТОРБИЧКА НИИ СМЕ ВЕЧЕ ЕВРОПЕЙЦИ;))))))

Крайно време е да престане да се използва това синтетично определение "роми".По европа те са известни като циганы,житан,джипсис и т.н.Сигурно за това за това престанаха да поставят оперетата на Щраус- син "Цигански барон" /Der Zigeunerbaron/ защото трудно ще бъде поставена под заглавието "Ромски барон"

Ай стига се пени бе ПЕДРИГА!!! Имели БЪЛГАРСКА лиана карта в джобчето - значи е БЪЛГАРИН;)))

Това е пример защо не ни искат във Шенген!Защо българската държавност и власти не е разследвала.обвързаностите на тези престъпници,тук в България-хора,бизнес,имоти,банкови сметки,няма да се учудя ако с този вид бизнес са притежатели на хотел или бензиностанция са работодатели в бедна България

Тези, които просят в България, също са роби на някого. Но тук ги този "някой" е защитен от полицията и прокуратурата срещу някои дребни суми в куфарче.

Властимащите са се превърнали в терористи!

законни терористи защото са защитени от бг закон

А робовладелската мрежа в българия кога?

И какво излиза, българите ходят в чужбина да работят, а циганите да просят.

Ами да ,нарича се разделение на труда.Подобно на това- едни да работят , а други живеят и да се размножават заради социални помощи,които се вземат от данъците на работещите.В едно интерю соц.министър /Ивайло Калфин/ се опита да заобиколи темата как се формират социалните помощи и накрая след подходящо мрънкане и осукване си призна , че се формират от парите на работещите

Не бългърска а циганска

Сега цацата ще ги привика да ги доосъди в БГ и хоп те ще избягат и никой няма да ги търси.............

наи-големя сол-ташак е бат'ви боко тоиквона! и тои ли е циганин?

Омръзна ми да чета негативни новини постоянно. Все да ме изтощава да се опитвам да взема отношение по нещастията на половината свят.

Като се има предвид, че Марсилия е почти напълно превзета от араби и африканци, загрижеността на французите относно група цигани с български паспорти, занимаващи се с просия, си е направо комична!

Тук, в Швеция, са се навъдили и стратегически са се подредили пред всеки ъгъл или вход на търговски център. А горките шведи, под натиск от ЕС, са приели някакъв закон според който нямат право да ги закачат, а просяците стават все по-смели и агресивни. Половината са от България. Направо да те е срам да кажеш от къде си :(

Гнусни животни...

Престанете да петните името на България като наричате тия отрепки българи. Нито етнически, нито морално, нито съзнателно са българи.

само не мога да разбера какъв е тоя кретен ти да сложи минус

Циганин, какъв.

Цигани има и в други страни. Например в Англия, Испания, Германия,... Но само българските и румънските вършат безобразия. Ако ги наричат "цигани" ще обидят честни хора от други страни. А в България, освен цигани, и българи вършат престъпления и то доста по-големи от споменатите.

Не са,ама ни представляват пред света.Това е гнусното.

Името си българите са опетнили сами. Нямат велики хора като Чарли Чаплин, Пако де Лусия, Джанго Райнхардт,... - всичките цигани.

ей, нещото с циганска душица, ти и подобните сте последните, дето да имате право да си отваряте дупките на тема "омраза". Сеете вятър и накрая - рано или късно - ще си пожънете бурята. А тя ще отвее и вас, и лекетата, дето в момента ви "толерират".

Защо френската полиция трябва да върши работата на българската? Защо френската държава държава трябва да върши работата на българската?

Защото, приеха България в ЕС, преди да сме готови за това. Защото ни наложиха правила, които не отговарят на действителноста. И хич не ми е жал за французите, да ни бяха оставили АЕЦ-а да работи, и част от заводите на Дачия да ги бяха дали на нас. Сега да си взимат циганите.

Такива трябва да ги самообесват или самоубиват. Хич да не ги връщат.

А ето и един действителен случай. Москва, началото на перестройката. Елцин в полуразпад, а Русия в пълен разпад. Анкета сред московските младежи само с един въпрос. Какъв щеше да бъде сега живота в Русия, ако беше победила Германия? Отговора гласеше-щяхме да живеем като в Германия.

каквато е приемната нация такива са и циганите й, ние сме червени боклуци и циганите ни са такива

Нашите роми и в другите приемни страни, както забелязваш, не се променят. От всякъде се чудят как да ни ги върнат обратно. Пък ако беше чел малко история, щеше да видиш че повечето европейски страни са прогонили тези роми, които са сметнали за невъзможни за интеграция. В България са били има няма 10 000 души, но никой не ги е гонил Сега толерантните хора - виновни, а нетолерантните - невинни. Всяко добро рано или късно се наказва, казват.

Недей да лъжеш! В Испания, Франция,.. има по над половин милион. И не вършат такива безобразия. А за 3 месеца не се възпитава едно общество.

Кавичките в заглавието трябва да са не на "робовладелска", а на "българска".

А ги наричате "българи"

Дира? Мангалите са се развихрили и у нас и из Европа, а вие ни триете мненията щото сме им нарушавали доброто име.

И в Америка има цигани. Даже съм се снимал с тях. Но там е съвсем друго общество. И хората и нравите са други. И руските цигани са по различни от нашите. Тук, в България е нещо ужасно.. Като се върнах след дълго отсъствие от страната, бях потресен. Обстановката е като пред апокалипсис. Тая сган, излязла от контрол, ще я довърши нашата древна България. Приятна вечер.

Задължен съм Ви за изчерпателния брифинг, Колега ! ...и все-пак - Е ли възможно да се озоват ей-така в Марсилия тези ? .. Ами 'дейността'-им - Е ли възможна Без 'чадър' ?

Разбира се, че не е възможна без "чадър". И не е "дейност", безчинсво.

"Българска" - трябва да е с кавички, щото от текста става ясно, че замесените лица са роми, а "робовладелска" съответно няма нужда от кавички.

това ми беше първата мисъл и на мен, объркали са мястото на кавичките.

Sm3hurk0

то цялата ни държава сбъркана, особенно вожда и ... , а Вие за едни " се притеснявате ! :)

"Българска" и "робовладелска" станаха синоними.

Когато се говори за цигани, "роми" също трябва са в кавички.

Ето до къде води подмяната на смисъла. Българите са жертви, а от заглавието следва обратното...

Просто нормални отношения като работодател и наемен работник в България, само че пренесени на френска земя. Недай Боже френска полиция и прокуратура да надзърнат в робовладелските порядки у нас при наемане на работници. :)

Българския Хелзински Комитет къде дреме? Веднага да се самосезира и да защити адекватно гражданите ни, изпаднали в правна беда в чужбина! (иначе да се саморазпусне)

"През юли м.г. шестима членове на българско ромско семейство, обвинени в трафик на хора" Е,няма за какво да говорим,мустакатият австриец и баста.

Малолетните са разпитани и освободени. - ПЪК НАЙ -ГОЛЯМОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НА СОЦА СЪМ БИЛ АЗ А?))))

Относно Същността : А. Марсилия - Е един от Центровете на 'наште' , Включая т.нар. 'Междинен' лагер за отвъдАтлантика. Б. Съобразно възрастта на тия 'наши' командировани 'отличници' - СА от големшките.

Присъда от 4 до 7 години е поощрение за още престъпления. Нямат ли във Франция 20 години или доживотен без право на помилване. И защо непълнолетните са освободени. Ще ги чакат да навършат пълнолетие ли. Нямат ли домове за деца без родители, което трябва скоро да им се случи.

А бе тук в Испания тая паплач говори на някакъв език където никъде не съм го чувал българи са но е нещо страшно испанските цигани са по лицеприятни тези бг роми са нещо страшно ,аре чао

няма нищо чудно, каквито "булгарите" такива и ромите им!

d4

хубава работа, ама циганска. където минат, трева не никне.

По бай Тошово време в паспортите пишеше:народност-Българин,народност Циганин. Крайно време е това да се въведе отново-циганин от български произход.

по-скоро: "Самоопределя се като:" и после си носи отговорността.