Райков: Не можем да дадем това, което го няма

Не можем да дадем това, което го няма, защото това означава да го платят следващите поколения. Ще държим на финансовата стабилност, защото тя е последната гаранция, че нещата няма да се влошават, а постепенно макар, ще се подобряват, това заяви служебният премиер Марин Райков в предаването „Панорама” по БНТ.

Обратно в новината

Коментари - Райков: Не можем да дадем това, което го няма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това, което "го няма", по традиция го "дават" социалистите, с добавка, девалвация и криза.

Като не можете да дадете това, което се очаква от вас за какво сте тук?

Кое го няма ? Парите ли?

Ами спрете а разпродавате България, за да остане нещо! Върнете ЕРП-тата на държавата и цялата им печалба от 240% ще я има тук, а не в Чехия и Австрия!

"Кой назначи Митко Каратиста в ЧЕЗ със заплата от 35 хиляди",

Марин, ти го можеш. Не обръщаи внимание на плювалницата тук.

"Забрани тютюнопушенето, унищожи заведенията" ... Скапа тютюнопроизводството и удължи живота на хиляди, които биха умряли от белодробни заболявания преди пенсионна възраст, с което натовари допълнително социалната система. ... а да и Мишо Бирата да не забравяме.

Поредното комунистическо отроче партиен многобоец. Тоя палячо въобще не е в час, какво трябва да се случи.

Какво комунистическо лицемерие! Никой не иска това, което го няма, а да върнете това което го измъкнахте на тъмно и изпод масата, без да знаем за него и да ни поставяте пред свършен факт като ЕРП-тата, Марица исток 1, Белене, Цанков камък, в момента се източват ЖП и Оръжейния завод с цел приватизация за без пари, изнасят се суровини от БГ като злато , мед и др., което е забранено в африканските държави, камо ли в Европа и Азия. Обидно е когато комунистически недоносчета като тебе считат цялата нация за малоумни песоглавци. Единственото успокоение за българите е , че след 2 месеца ще те няма.

Не се притеснявайте. Като влезем в НАТО, ЕС и приватизираме икономиката, всичко ще се оправи!!!

С кариерата ти е свършено! Само да ти кажа ако не си забелязал де.

Това което го няма, го има. То се превърна в заводи, приватизирани летища и прищанища, локсозни къщи и коли, сметки в чужбина!!! Но това никой не може да го пипне. Върьу него се крепи демократичната диктатура на капитала!!

Руиз

Стига с тази комунистическа тоест енчовешка злоба, бе бугари. Днес е ден за взаимно опрощаване. Комунягите, които са унищожители на българските традиции, ценности и характер, продължават ад всяват умраза, злоба и комунистическа жажда за власт. Областинте управители щеи си стояат по места. Това да не ви е 1944-45 години, да бъдат проклети за извършителите на масовите убийства!

знае ли г-н Райков, отношенитео на приход към разход у нас какво е, колко дни е живял в България, с българска заплата, бълг.цени, не си мисля, че ще получа положителен отговор, защото той е второ поколение "българин", който е на 1000% на хранилка на държавата ни, т.е. на наш гръб, да ни е честит и дано за по-малко време, защото не искам да пазаруваме по едни и същи цени заедно с богатите от едни и същи магазини.....ел.ток,вода, телефон, парно, сол..

Не Райков, ти не искаш да дадеш откраднатите пари. А те - дори да ги нямаше, пак се крадяха.

НЕ МОЖЕТЕ ДА ИЗЛЪЖЕТЕ НИКОЙ, ЧЕ ИЗБОРИТЕ ЩЕ СА ЧЕСТНИ ЗАЩОТО 1. МЕТОДА НА ПРОФЕСОРА-МАТЕМАТИК КОНСТАНТИНОВ Е СТРАШНО ПОРОЧЕН ДОКАЗАТЕЛСТВО: ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОДЕПУТАТИ. ЕДНА ПАРТИЯ СПЕЧЕЛИ С 320 000 /ТРИСТА И ДВАДЕСЕТ ХИДЯДИ/ ПОВЕЧЕ ГЛАСА ОТ ДРУГА, НО И ДВЕТЕ ИМАТ ПО ДВАМА ЕВРОДЕПУТАТИ. СПРАВКА ВСЕКИ МОЖЕ ДА НАПРАВИ. МЕТОДА ДА ПРОФЕСОРА ОБСЛУЖВА ТЕЗИ, КОИТО МУ ПЛАЩАТ И ....ПЕЧЕЛЯТ. 2. НИКОЙ НЕ ПОЖЕЛА ДА СЕ ПРИЕМЕ ЗАКОНА ЗА МАНДАТНОСТ НА ДЕПУТАТИТЕ .БЯХА НЕОБХОДИМИ САМО ЧАС ДВА РАБОТА НА ПАРЛАМЕНТА, НО Г-Н ПРЕЗИДЕНТА ПОБЪРЗА ДА СЪСТАВИ СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ ВМЕСТО ДА НАПРАВИ НЕЩО РАЗУМНО. 3.ЗА 2 МЕСЕЦА НИКОЙ НЯМА ДА СИ МРЪДНЕ ПРЪСТА ДА ОПРАВИ ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СПИСЪЦИ - НА ЕДИН АДРЕС 20 СЕМЕЙСТВА - МНОГО ЧЕСТНО. 4. КАК ЩЕ СЕ СПРАВИШ С ПРОБЛЕМА 1 ЧОВЕК ДА ГЛАСУВА ПО 5 ПЪТИ. ТОВА БЕШЕ КОНСТАТИРАНО ОЩЕ ПРЕЗ 2000 Г. А СЕГА СТАНАХА МНОГО ПО-ИЗПЕЧЕНИ. 5 КАК ЩЕ СЕ СПРАВИШ С НАЙ-ГОЛЕМИТЕ МАНИПУЛАЦИИ - РИК. ЗА НАШАТА ПАРТИЯ ЧИСЛОТО 376 СТАВА 736 . ТРЯБВА ДО ВСЕКИ В РИК ДА ЗАСТАНЕ ПО ЕДИН ЧУЖД НАБЛЮДАТЕЛ И ДА СЛЕДИ ВСЯКО ЧИСЛО, КОЕТО ВЪВЕЖДА. ЩЕ СТАНЕ АМА НЕ. 6. ЩЕ НАСТОЯВАШ ЛИ ДА СЕ СПАЗВА КОНСТИТУЦИЯТА/ДЕТО ПРЕЗИДЕНТА МНОГО АФИШИРА/ И ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННАТА ПАРТИЯ Д П С ДА НЕ БЪДЕ РЕГИСТРИРАНА. А ДАНО АМА НАДА ЛИ. НЕ ВЯРВАМЕ ВЕЧЕ НА ЛЪЖИ ОТ МЪЛЧАЛИВИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИ

Евала !

не можете и да ВЗЕМЕТЕ, това което го няма... и ако Вземайки , нещо, което не е ваше, продължавате да говорите, че Давате , нещо, което не е ваше, ще стане така, че да няма от кого да Вземате, за да дебелеете /богатеете...

Могат,могат.Затова са тук - ще фалират за пореден път държавата,ще ни натресат заеми от Световна банка,МВФ и др. бандитски организации което означава че са ни взели бъдещите доходи . нашите, на децати на внуците ни.

могат, и още как, вече са ни продали пет пъти, и ипотекирали два пъти, значи още може

Евала, Райков, ашколсун. Ако не махнеш областните простотията герберска по места ще продължи. Но на теб това ти е целта, нали?

кое го няма,уж не проверяваш ,а знаеш,че го няма,браво станишев всичко ти е казал и на теб.

я,Си кaжете, кои да ви Tакова наи добре. Ами изберето го, мама му стара. Но не знаете маи.Ебати, цял ден се чудите. А на магистралата няма чудене.Отидете там и решаваите, кое е. Много умник, скапана държава.

ами не можеш,то за тая работа си требе акъл!!!

чи който кара бе???седи си на гъзо!

КАТО СЕ ИЗПРАЗНЯТ СМЕТКИТЕ НА НЕЗАКОННО ОБОГАТИЛИТЕ СЕ ПОЛИТИЦИ И ОЛИГАРСИ И МУТРИ И ИМ СЕ КОНФИСКУВАТ ИМОТИТЕ ДОСТА ПАРА ЩЕ СЕ ВЛЕЕ В КАСАТА НА ДЪРЖАВАТА. НО НИКОЙ НЕ МИСЛИ ЗА ТОВА, НАЛИ ЧЕРВЕНО ПРЕМИЕРЧЕ?!

Този мазник е с червено-жълто-тъмносиньо-герберастки окраски. Изключително противна фурнаджийска лопата и естествено завършен национален предател.

Дай им го в плик, както на мен ;-)

Можете, всичко което го няма е у Станишеворуменовия монопол

Не можете ама пробвате да ни го давате с шепи - акъла .

"Не можем да дадем това, което го няма," - но можете да върнете окраденото и да вкарате някои в затвора! - но как да стане, като са ваши хора?

не ми се обяснява...

Е ти няма да дадеш това което го няма, ама и теб ще те няма скоро.

Абе тоя що се прави на селски тарикат. Конкретно за цената на тока. Премиерът и правителството не можели да влияят върху цената на тока. Това межело само ДКЕВР. А тоя пшремиер знае ли, че ДКЕВР означава ДЪРЖАВНА Комисия за енергийно и водно регулиране. Правителството ако не може да управлява държавните институции, както не може да управлява и частните фирми, то въобще какво управлява това правителство. Тоя от снимката явно пада от Марс и не знае къде са го назначили !!!

ДЕКЕВР е създадено с една цел- да могат тупани като тоя да твърдят че нищо не могат да направят.

може, може, като го вземеш от там където има

Защо ли всичко ми е толкова познато.От 23 г.

Е ТВА Е СЕРИОЗНА ПРИКАЗКА :) !!! ИМАШ ЕДИН ГОЛЯМ ПЛЮС ОТ МЕН !!!

Ами нали това поискаха от теб -да кажеш какво има в хазната ама ти "дипломатично"каза че няма да ревизираш..Ами тогава сигурно и няма да си изкараш "служебния"подарък...

За гарантиране на борда има отделен фонд който няма нищо общо с Фискалния резерв. Фискалния резерв за правителството ,е един вид портфейла на семейстово. Нормалное ФИСКА в началото на годината да е по-празен, защо те първа ще се плащат данъци и акцизи И ТОЙ ЩЕ С Е ПЪЛНИ. В банките в момента има 3 600 000 000 ЛЕВА депозити на граждани и фирми. Три милиарда и шестотин милиона лева . Фонда за Валутния борд е пре-препълнен с нужната сума за гаранция . Борда е ''бетон''. Държавата е пре-пре стабилна финансово. ВЧЕРА НИ СВАЛИХА С ОЩЕ ПРОЦЕНТИ РИСКА ОТ ФАЛИТ НА ДЪРЖАВАТА ,КОЕТОЕ ЩЕ РЕЧЕ ,ЧЕ ЗА ЦЯЛАТА СИ ''1300 ГОДИШНА'' ИСТОРИЯ В МОМЕНТА ДЪРЖАВАТА Е НАЙ-СТАБИЛНА ФИНАНСОВО.

В банките в момента има ..... ИМА 36 000 000 000 ЛЕВА, ТРИДЕСЕТ И ШЕСТ МИЛИАРДА ЛЕВА.

Чии И Откъде ?

ХАХАХХАХХАХХА- В МОМЕНТА Е НАЙ-СТАБИЛНА ОТ НЕ ЗНАМ СИ КОГА.... А БЕ ПИЧ- ТИ МАЙ САМ СЕ ЛЪЖЕШ -И САМ СИ ВЯРВАШ ... БЪЛГАРИЯ Е НА ПРАГА НА БАНКРУТА ! НЯМА ПАРИ В ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ НЯМА ПАРИ ДОРИ ЗА ТЕКУЩИ РАЗПЛАЩАНИЯ ... НЯМА И ПОСТЪПЛЕНИЯ ...- А И ОТ ГОДИШНИТЕ ДАНЪЦИ , СКОРО ЩЕ ПРЕСТАНАТ ДА СЕ ВЛИВАТ ПАРИ В ХАЗНАТА ...- НЯМА ПАРИ ДОРИ ЗА ПЕНСИИ И ЗА ЗАПЛАТИ НА БЮДЖЕТНИТЕ ...- НЯМА -И ТО ЗАЩОТО НЯМА РАБОТЕЩА ИКОНОМИКА... ДОРИ ОНИЯ КОИТО РАБОТЯТ- НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ...- МАЙ БАНКРУТА ЩЕ Е НАЙ-МАЛКАТА ЗЛИНА ...- ТИ НЕ СИ НА ЯСНО ИЗОБЩО -НИТО С ФИНАНСИ НИТО С ИКОНОМИКА.... ХОДИ СЕ СНИМАЙ - А НЕ ЛЪЖИ ТАКА НАГЛО-ПО ГЕРБЕРСКИ , ЧЕ СТРАНАТА НИ Е ЦЪФНАЛА -ТА ВЪРЗАЛА.....

Цвьк

Серсемино, как си ве батка? Сменил си ника глеам. Хайде сега помисли с тоз ограничен мозък и ми кажи, не мислиш ли, че ако сме под минимума и няма пари в хазната, Европата, Валутния фонд и ЕЦБ щяха да ореват света, затова, че не спазваме финансовата дисциплина? И ако сме под минимума и няма пари в хазната, досега тия 2 лв, дето ти дрънкат в скъсаните джобове, досега щяха да се обезценят, защото ако хазната е празна, точно това ще се случи и няма как да се скрие.

Дянков млъквай вече! тия намразиха и мен, заради теб, и св. банк и Америка, та даже и св.Бойко

ПРАВ СИ РАЙКОВ, Наистина не можете да дадете това което го няма. ВАЛУТНИЯ БОРД ДЕФАКТО ВЕЧЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА ЗАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВОТО ТИ НЯМА НИКАКВИ РЕЗЕРВИ С КОИТО ДА ПОКРИЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА КЪМ ЧУЖДИ ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ !!! ИСТИНАТА за фиска е отразена в данните на УПРАВЛЕНИЕ ЕМИСИОННО НА БНБ: 1) За м. март 2009 - 7,3 млрд.лв. 2) За м. март 2010 - 5,5 млрд.лв 3) За м. март 2011 - 4,0 млрд.лв 4) За м. март 2012 - 3,8 млрд.лв 5) За м. март 2013 - 2,7 млрд.лв. в които влизат и тези 840 мил. лв. КОИТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ВЪРНАТИ НА БАНКИТЕ ПРЕЗ МЕСЕЦ АВГУСТ с 0,5% лихва !!!! ОСТАНАЛИТЕ ПО МАЛКО ОТ 1,9 млрд. лв. НЕ СА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО , а са остатъците от РЕЗЕРВИТЕ НА: а) Здравната каса които са над 2,4 млрд. лв. б) Резервите на Сребърния пенсионен фонд които също надхвърлят цифрата от 2 млрд. лв в) Международен фонд "Козлодуй" (МФК) също с цена на няколко милиарда лева. ИЗВОДА: 1) Ако от ФИСКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО извадим ОСТАТЪКА от резервите на НОИ, НЗОК и МФК излиза ,че С ВАЛУТНИЯ БОРД Е ПРИКЛЮЧЕНО !!! 2) ПРАВИТЕЛСТВОТО ДЕФАКТО НЯМА НИКАКВИ РЕЗЕРВИ, ЗАЩОТО И ОСТАТЪКА ОТ 2,7 млрд. лв. НЕ СА НЕГОВИ , А НА ТЕЗИ ТРИ ОГРАБЕНИ ОБЩЕСТВЕНИ ФОНДА !!!!! ЗАТОВА ВАЛУТНИЯ БОРД НЕ СЪЩЕСТВУВА И ПРАВИТЕЛСТВОТО НЯМА РЕЗЕРВИ С КОИТО ДА ПОКРИЕ ВЗЕМАНИЯТА СИ КЪМ ЧУЖДИТЕ КРЕДИТОРИ !! КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ИЗВАДИМ ОТ СМЕТКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВЕНИЯ ФИСКАЛЕН РЕЗЕРВ ОСТАТЪЦИТЕ ОТ РЕЗЕРВИТЕ НА ЗДРАВНАТА КАСА И ПЕНСИОННИЯ ФОНД !!!! ТЕ СА НАШИ , А НЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО !!!!

Когато фактите говорят и герберите мълчат.

Райков, не ми обяснявай че няма, търси къде е! Има там един милиардер Бойко, питай го, може да знае.

Ти не му обяснявай, ами щом знаеш върви ги вземи!

Трябва ми един поялник и половин час насаме с Бойко, и да видиш как ще върне парите.

Абе Райков...то има ли въобще нещо? Райков-Зайков...

УИМА БЕ - ОТ НЕГО АКО ИСКАШ ДЕМАГОГИЯ И ГОЛИ ОБЕЩАНИЯ- ЩЕ ИМАШ И ТО КОЛКОТО ИСКАШ.... ПЛАШИ МЕ , ЧЕ ТОЗИ Е АБСОЛЮТНА КУКЛА НА КОНЦИ- И САМО СЕ ПРАВИ НА МЪЖ...- А КОТО МУ СЛУШАМ ИЗЯВЛЕНИЯТА- СА ДОСУШ 1 : 1 С ОНИЯ НА ББ - БУДА БАНСКИ !!!!!

''Румъния получава близо 20 млрд. евро заради кризата 25.03.2009'' ----------------------------------------------- 03.12.2012 ''Черни облаци са надвиснали над румънската икономика "2013 година - катастрофална за румънската икономика?", пише днес румънският вестник "Ромъния либера".'' --------------------------------------------------------- Румънците са също толкова бедни, само че с 20 МИЛИАРДА ЕВРО по - задлъжнели. ТОВА ЧАКА И НАС, АКО НЕ СЛУШАМЕ СИМЕОН ДЯНКОВ.

Сърце юнашко не трай - пари му дай!!

Трябва да започнете да отклонявате от печалбите на монополистите към народа и ще се изненадате как има повече от достатъчно за даване...

Към кой народ! И по колко на калпак! Все сложни сметки!

999,кое е сложното в изчисленията?Не ти ли ясно,че простите хора не трябва да се занимават със сметки?Кой за каквото учил....

НАРОДА Е ЕДИН- А ТИ АКО СИ ОТ НЯКОЙ ДРУГ НАРОД- НЕ БЪЛГАРСКИЯ - ТО СИ Е ДРУГА ТЕМА ....

Логично и правилно решение, защото развържем ли финансиите - спукана ни е работата! Временно ще е по добре, но за кратко, след това ще ни се види МНОГО МНОГО зле! Сега всеки иска всичко, ама 20 години къде бяхте!?

Дянков, и ти ли тук пишеш, плъх недоносеен?

Пише и си харчи паричките!

20 години си лъсках "IT" гегата. Сега съм пред компа, а след малко отивам при полицаите, за да се солидаризирам в борбата им с МИЛИОНЕРИТЕ мили'ЦИОН'ери.

Не ме интересува кой какво мисли и защо е черноглед и как възпрема временното правителство,просто съм оптимист и вярвам,че с тях щесе справим!Не сме изиеални,защо очакваме другите да са това,което не сме?Защо сме черногледи и винаги търсим и искаме ог другите това,което ние самите не можем да дадем?!?Аз вярвам в това макар и временно правителство,вярвам и съм оптимист!Не търсете винаги негативното и кой ,кой е,просто му дайте шанс,кредит доверие...

ДА СЕ ДОВЕРИМ - ДОБРЕ .... АМА КАК ДА МУ ВЯРВАМЕ - КАТО ОЩЕ В НАЧАЛОТО НИ СЛОЖИ НАС- НАРОДА НА НАЙ-ДОЛНОТО МЯСТО ... НАЙ-НАПРЕД СА ПАРТИИТЕ- РАЗБИРАЙ -ТИЯ КОИТО НАРОДА НЕ ИСКА - ЗА НЕГО СА ПРЕД НАРОДА .... А ПОСЛЕ - Е РЕД НА НАРОДА...- РАЗБИРАЙ - КОЛКО СИ Е ОТКРОВЕН , ЧЕ НИТО ЩЕ МИСЛИ ЗА НАРОДА ..НИТО МУ Е ПУКАЛО ЗА НАРОДА...- ТИ АКО СИ- ЩЕ СЛОЖИШ ЛИ НЯКОГО ДРУГИГО -ПРЕД НАРОДА ????????????????????????????????????????????????????????????????? И ИЗОБЩО- НИКОЙ НЕ ТЕ СПИРА - ВЯРВАЙ СИ МУ- АМА СЕ И ВСЛУШВАЙ В ДУМИТЕ МУ- ЗА МЕНЕ , КАТО ГО СЛУШАМ - ВСЕ ЕДНО СЛУШАМ БУДА БАНСКИЯ - АБСОЛЮТНО ЕДНАКВИ СА ....

Да каже какво е останало /май нищо/ после ние да преценим как да го раздадем .... НЕ мога да разбера -- хем хората от протестите им посикаха оставката хем гербавите си тръгнаха като победители - шампанско фиести поздравления .... Май е време за палнем парламента и президентсвото за да ни вземат наистина на сериозно... безобразие

Ама, как така го няма. Като слушах предаването на властите, то бяха постижения, то бяха управленчески върхове, то беше работа в името на народа и за народа. Аха, спомнам си оня виц- ......а бе, аз нам кой е народа, но няма да кажа. Ето ти разликата м/у празни приказки и реалноста.

Нещо май ги бъркаш двата щата, ама се сети сам за кои става въпрос.

Прав си - и аз постоянно слушам колко сме умни и работливи, пък в реалността срещам точно обратното!

Само аз мога да ви обещая да ви дам това, което го няма. Ето, примерно ви казах, че ако ме изберете, веднага правя минималната заплата по 1000 лева. Ама това че в хазната нямало пари, за мен не е пречка.

Не бъркай исканията на протестиращите с твоите фантазии и манипулации. Чакаме си 76 милиарда! Де са? Кога? Къде? До кога?

Стой в кръчмата, пий, плюскай, следобяд ще мине министърът и ще ти донесе на крака твоят дял от 76-те милиарда.

Никакъв проблем нямаш. Само да падне валутният борд и не 76, а 760 милиарда ще ти напечатам.

Браво на Райиков. Щом комунистите квичът, значи държавата е ОК.

Не знам ти или той е по-елементарен и смешен айде той поне после ще си бега с торбата парици във Франция ами ти като те застигне народната любов кви ще ги?

деер

Дайте на обществеността полетите на правителствените хеликоптери и отговорете какво са освобождавали по границите!!!!!!!!! Да не се окаже , че правителството е толерирало определени канали на хранителни стоки /например/!!!!!!!

Празен паркетен лъв, става за лакей не става за политик. Да си го взема жена му и да не ни твори глупости с държавата.

И твойта също...

Я хан П......... изплувал от помията отново.

Какво става? IQ-ta и на "Тоалетната Дупката" - за Дървосека става дума, нещо го закъсаха вербално. Последни надници ли , демек сребърници ли?Лошо,много лошо. Безработица и лош Немски

Защо плюеш хората, защото искат нещо по-добро за България ли? Ти какво добро написа или каза за българската кауза! А руснаците ако искат да си променим отношенията да си отворят пазарите за наши стоки и да махнат едностранно визите за българи.

"...по- добро за България...."- ако реалността е по-доброто- благодаря. И нека се уточни, какво се разбира под България. Май не става дума за държавата в която живея. А относно Руснаците- не може да се подиграваш с една държава, да демонстрираш във всичко, противни на нея позиции и да искаш да те посрещне с отворени обятия. Пък и тези, на които се подмазваме си правят по- добрае сметката в отношенията с Русия. Търгуват юнашки с нея- това е крайният резултат, това са истините в живота и развитието. Останалото са празни, кухи думи. Звучат ефектно, но нямат връзка с реалностите.

Имаше един-там Гаргамел-юз. Много му мязате. ------ Така и не разбирам какво ме питате мен-сиромаха. Бихте ли пояснили ? За простотийките-Ви скотски - ... Абе ясно че не са скопски.

Гаргантюа и Пантагрюел. ----- И Така / Към Нас.. За Вас и така/ Пак за Нас и за Вас един платен и ординарен Тъпак. Меко казано За Вас/ за Нас обикновен Простак.