Новият НК - до 6 години затвор за цигара марихуана

Всеки, който бъде хванат да пуши или притежава дори една цигара марихуана, е заплашен със затвор от 1 до 6 г. Това предвижда новият Наказателен кодекс.

Обратно в новината

Коментари - Новият НК - до 6 години затвор за цигара марихуана | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е проблем да убиват хора, не е проблем убийците да ходят на училище, не е проблем да изнасилят 4 годишни деца, не е проблем да изнасилят и след това да убият момичето защото е изнасилена, не е проблем да убиват токуродените бебета, не е проблем да продаваш наркотици, не е проблем деца в средното да са съученици с убийци и с дилъри. Проблем е това че пушиш марихуана.!! Браво на правителството..!!

Тая държавица я управляват болни мозъци!! И не са новатори, а чисто и просто - диктатори...

мишки долни да зимат пример от европа та нали се за там се натискат никоя европеиска дурява няма такув нк за цигара марихуана *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

аве хора вие нормални ли сте ве какви са тея промени в тоя уш кодекс ! ! ! хората гледат как да я легализират в дръгите дуряви понеже има лечебно деиствие ! а наще тапанари тъка го забраняват че и затвор от 1 до 6 години ! аз не мога да повярвам потресен сум направо ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"много европейски страни либерализират продажбата на лекия наркотик с лечебна цел, а търговията и употребата му вече е разрешена в няколко щата в САЩ." Известно е, че канабисът НЕ Е ВРЕДЕН и НЕ ПРЕДИЗВИКВА ПРИСТРАСТЯВАНЕ- липсва криза при спиране на приема. Забраната му само пълни джобовете на мафията и на покровителите и'- управници ! ЕС вече призна официално пълния си провал в безсмислената борба с/у канабиса !

няма лечение под формата на цигари от марихуана и без лекарски контрол и наблюдение

даже и скапаните полицеиски власти немогат да ме накарат да го спръ ако ще и до 1000 години да е затвора неме ебе СМОТАНЯЦИ !!!!

Голяма работа, няма що! Леле че сте смешниии.. Кой ще ме гледа мене в квартала измежду блоковете какво пуша с Мишо, Тошо и Пешо от съседния вход!? Много сте зле... Я ходете да си прегледате "законите" за сериозни неща като убийци и изнасилвачи, a за това ако остане време!

В Сингапур за това дават смъртна присъда,във Виетнам -затвор над 10 години!

Марихуанта е най-долния боклук който може да пуши един (под)човек. Тя вреди най-вече на околните, защото за разлика от цигарите смърди на 5 км, и то смрадтта е отвратителна. Никой не е длъжен да поема тоя бипродукт на безмозъчните наркомани. А олигофрените които печелят от тая работа или нямат мозък, или, което е по-вероятно, не ги грее какво ще стане с децата и внуците им след време. Безчувствени подчовеци. Това е истината.

Значи за отрепан човек на пътя от пиян-2-3 години!За цигара марихуана-до 6 години!Е, тия дето си ги мислят тези работи, нека си имат едно наум!

Не марихуаната ви е проблема, а евтиния алкохол, мутрите и чалгата ;(

в 99% от случаите те са взаимно свързани.

Малко е шест години, аз да бях, щях да ги направя 18 поне...

Нелепо. Ясно е че законът не е обсъждал от широк кръг специалисти. За една цигара затвор? Хрумнало му на някой и става закон! Марихуаната не е по-вредна от алкохола и я легализират в много страни.

Зависимостта към марихуаната се развива многократно по- бързо,отколкото към алкохола и пораженията върху човешкия организъм са много по- големи благодарение на ТНС.

това е пълна глупост , към марихуаната почти няма зависимист и ако не се прекалява (наистина прекалява) има положителен ефект върху човешкия мозък, докато от алкохола нищо положително няма и последиците са наистина ужасни

деер

Решението е лесно!! Всяка покупка над 9.99 с карта!! Без банково отложено плащане!. Да видим тогава как ще се харчат марихуаната и дрогата! Направете ясна пътека, как се опандизва на 100% дистрибуторът и вносителят на дрогата!!!! Не ми мислете как се взимат рушвети от полицаи, прокурори и съдии!!!

Tози HK е безумие!

Еххх , Българи, братя мои, уникални тъпанари сте/сме. И съвсем логично е да ни управляват тъпанари. И още по-логично е да затъваме все по-надолу и по-надолу. Защото сте/сме племе. Дори и племе е комплимент. Сбирщина сме/сте. Сбирщина от прости, алчни, немислещи, мързеливи и завистливи индивиди. Патриоти на маса, на думи. И сме си заслужили и идиотите във власта, и цялата гнус в която живеем. И сме си заслужили и мизерията, и здравеопазването, и образованието. Защото сме сбирщина, а сбирщина държава не прави. И така ще бъде докато не станем НАРОД.

Може би за около13-15% от населението горната констатация не е валидна.

МОЖЕ БИ .. ИЛИ С десетична запетая между цифрите :)0 1,3- 1,5...:)))

Нека някой представи тези коментари на тези държавни служители,защото са толкова плоски и необразовани че целия Европейски съюз ни се смее. Драма , не мога излея всичките си разсъждения по въпроса,но ще стане най-големия провал който сме виждали до сега.

link

Абе, ами ако ме блъсне кола и имам тежка телесна повреда и в същото време притежавам 1 цигара, кого ще осъдят повече се чудя? Най - вероятно мен, защото не съм се опитала да убия някого на улицата, а просто имам нещо, което ще си изпуша сама без да застрашавам чуждия живот, нали?

Това е най-тъпият закон!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Марихуаната не е ВРЕДНАААА!! като АЛКОХОЛА и ЦИГАРИТЕЕ!!И В НЯКОЙ ДЪРЖАВИ Е РЕЗРЕШЕНА И Е ЗА ЛЕЧЕБНА ЦЕЛЛЛ ДО СЕГА ЧОВЕК НЕ Е УМИРАЛ ОТ ТРЕВА А ОТ АЛКОХОЛ И Т.Н МНОГО ТЕЖКО БОЛНИ СЕ ЛЕКУВАТ СЪС МАРИХУАНАА!!А В БЪЛГАРИЯ С ТИЯ ЗАКОНИ ДО НИКЪДЕ НЕМА ДА СТИГНЕМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

даааа - изобщо не е вредна .. дори е полезна .. ОТ НЕЯ - СТАВАШ СИЛЕН .. УМЕН И БОГАТ ... ПО ЗДРАВ.. ИЗОБЩО - ТЯ Е ПОЧТИ БЕЗ ПАРИ ... ИМА ЛЕЧЕБНА СИЛА .. ЛЪЖА Е - ЧЕ КОЙТО ПУШИ ТРЕВА - ПЪРВО МУ ОКАПВАТ ЗЪБИТЕ ...ПОСЛЕ МУ ПОЖЪЛТЯВА КОЖАТА ..ПОСЛЕ МУ СЕ УВРЕЖДА СИЛНО ЧЕРНИЯ ДРОБ .. НАКРАЯ СТОМАХА .. ЗА ПУШЕНЕ НАД 15 ГОДИНИ НА ТРЕВА - Е ЛЪЖА - ЧЕ ЗАПРИЛИЧВАШ / ако при заповането на "пушенето' си бил на 15../ - та- заприличваш на 65 годишен просяк .. всичко е лъжа .. да не госворим за зависимостта от "безвредната трева"..изобщо- НЕ СЕ ТСАВА ЗАВИСИМ ВЯРВАЙТЕ МИ ..ПРОСТО- КАТО ТИ СЕ ПРИПУШИ- И ЗАПОЧВАШ САМО ЛЕКО ДА ТРЕПЕРИШ..ТОВА Е ДО ПЪРВИТЕ 5 ГОДИНИ- А ПСОЛЕ .. ПОСЛЕ ИМАШ ТИКОВЕ... ИЗПДАШ В ТРАНСОВЕ..- А БЕ ЛЪЖА Е БЕ .. НЕ ВЯРВАЙТЕ .. АЗ ВИ КАЗВАМ ... НАПЪЛНО Е БЕЗВРЕДНА .. ТРЕВАТА ... ДОРИ ПОДМЛАДЯВА... А КОЙТО Я ПУШИ СТРАШНО МНОГО -И ТО ОЩЕ ОТ МЛАД-ИМА ШАНСА , ДА НЕ УМРЕ НИКОГА СТАР..

Олигофрен.

Ти наистина си мега-прост калмук и каиш, учудва ме как може да има такива невежи дървени философи като теб - цървул такъв! Пуша джойнт от `95-та - почти всеки ден!! Сега съм на 41г. - изключая две гнойни ангини, от детската градина до сега НЕ СЪМ БОЛЕДУВАЛ ОТ НИЩО!, мениджър съм в мултинац.корпорация и на година САМО АЗ правя над 4,5 мил.евро оборот, ще те смачкам на шах (когато съм се направил, при това!), имам здраво детенце, е зъбите са ми малко криви, но всичките са си тук и на място! Уважават ме - и в работата, и в личния живот!...Но какво ли да ти обяснявам - нещастник си и нещастник ще си отидеш!!

Страшен балък бате. Изказа мега огромни глупости, чрез глупавата ти ирония :)

Свободна България по добре сме били сигурно под турско робство отколкото сега ...

Значи до 6 години затвор за цигара от марихуана, за неплащане на осигуровки до 8 години.....За предумишлено убийство условна присъда, а за ДДС измама, заменка, кражба и т.н. престъпления извършени от "наш другар" се полага оневиняване чрез съда или неповдигане на обвинение от цацаратурата, и изплащане на стотици хиляди обещетение на "нашите другари"от бюджета, т.е. от нашите данъци?????Бахти боклуците!!!!!!!!

Ще споделя моя опит с тревата: Като тинейджър пуших трева 5(пет) години ежедневно по няколко пъти за да си карам кефа.Спрях на 1-вия ден в който ми омръзна, без да имам каквато и да било зависимост. Имам завършено Висше образование и работя,като мениджър в голяма фирма.Така,че моята история съпоставена с приказките г-жа министърката и глупака психиатър може само да ме разсмее.Наркотична зависимост за мен е не цигарите с марихуана а цигарите с никотин,които моята жена от сума години не може да откаже и трови себе си мен и детето ни,въпреки че иска да спре...

Бивш тютюнджия има, бивш наркоман- не!

Само си пропуснал да кажеш на какво я караш сега: хероин ли, кокаин ли?

Това вече е апсурдно , ьора помислете за децата ви марихуаната не вреди на здравето ! 2 часа смях това ли ви вреди на вас ??????? от алкохолат се пораждат конфликтите и насилието това е вредно !!! боли ме че не ще те г-морално да се развивате . Развитието на планетата ни е в биологията вие искате да я разрошим с химия и алчност .

За една цигара-марихуана в затвора, за източване на 16 мил,лв ДДС от Ковачки-оправдание-това се казва демокрация по нашенски,,,,

За една цигара-марихуана в затвора, за източване на 16 мил,лв ДДС от Ковачки-оправдание-това се казва демокрация по нашенски,,,,

СУПЕР! ДА ЗАПОЧВАТ С ИВАЙЛО МОСКОВСКИ. ТОЯ Е НАЙ - ГОЛЕМИЯ НАРКОМАН В НС. ПИТАЙТЕ ГО ЗА КАНАДА.

Това ще доведе просто до поскъпване на тревата и по-големи печалби за босовете.Не може да те хванат с една цигара и да лежиш 6 години,а да си мангал дерейлирал влак и даже да не те хванат.

Значи Брендо, Таки и др.звезди ще лежат по 1000 доживотни

Направо се отчайвам като гледам колко "компетентни" хора пишат по въпроса. Писна ми от закостенялото промито комунистическо мислене на масата. Тя ми била гледала всички медии и ми четяла всички вестници. Вие деца имате ли? Знаете ли колко лесно се влияят децата от обкражението си? Вие не сте 24 часа наден заедно с тях. Какво ли правят те през времето, когато не сте заедно? Не ви трябва да знаете, защото сте били деца по време на комунизъм. Времената са много различни днес, хората също. Младите поколения са по-отворени към света и следователно по-склонни към глупости при липса на подходящо възпитание. И вашите деца правят глупости. Благодарете се ако става въпрос сам оза марихуана щото иначе жална ви майка. Молете се също детето ви да не иде в затвора за едно растение, което може да набереш почти навсякъде, защото никой родител НЕ Е ЗАСТРАХОВАН ! Не зная какво възпитание сте дали на децата си относно наркотиците. В моето семейство не се говореше за тях. Трябваше сам да се убедя от първа ръка колко кофти нещо са наркотиците. Много от приятелите ми затънаха зверски, но не и тези които пушеха само трева. Аз моите деца ще ги образовам по тоя въпрос, но за вашите е вече късно.

"ЗАВИСИМОСТТА" ЗАПОЧВА ОТ ТРЕВАТА"! Защо изобщо трябва да се пуши "трева" цигари ? Защо медицината не е оповестила , че от тревата Човек става по-здрав , по-умен..., а напротив -твърди, че пушенето е вредно, че се получава "зависимост" с непредвидими последствия в поведението на пушачите, което пък се отразява неблагоприятно върху околните! Или, детето Ви вече е "зависимо"от тревата и така го защитатавате! Какъв пример давате? Защо следващите поколения да не са пушачи и да насочат мисълта си за сътворяване на нещо по-полезно, добро- за цялото Човечество и Природата - средата в която живеем!

защитавате

... и до кога така? Закона тутакси ще бъде осъвременен и нагласен, когато започнат да хващат синчетата на едни "наши" хора.

Ще трябват нови затвори да построят копелетата гадни алкохолизирани в червата

Всичко у нас е една пушилка за пред ЕС за да покажат,че нещо се прави в България.Какво стана със закона срещу цигарите?НИЩО!Навсякъде се пуши,където собственика е разрешил и няма наказани,а когато тръгне проверка предварително се обаждат в заведенията да не пушат,че идват.Пълен та..к са тези закони,които не се спазват.

Наистина комунягите се изхвърлят в желанието си да направят видими изменения . Не трябва да има такива мерки. Има хора, които се подържат с минимални количества дрога, като животоподържащи средства. Не случайно вече определени количества дрога са разрешени в 8 щата на САЩ. Живеем в 21 век, а не в условия на силов комунизъм. На практика богатите и определени кръгове от по-високостоящите в обществото ще продължават да си консумират колкото си искат и каквато си искат дрога. Потърпевши ще са пак обикновенните хорица. Защо не се променят законите към тези, които продават и търгуват с дрога...не на 6, а на по 20 години да ги осъждат. Нашата министърка на правосъдието е гола вода точно в тази материя. Заема поста по ходатайство на Моника Станишева, и по бивши заслуги на роднините си към монархията по време на тройната коалиция въпреки, че дядо й беше доста червен. Голям женльо е Станишев и ще се озъби скоро. В това отношение Борисов и Първанов се държат по-мъжки и за това ще имат подръжници.

Поредната тъпотия на комунистите и доказателство,че за никакъв х.й не стават.Когато в света легализират марихуаната,те ще я криминализират.В това време ще намаляват присъдите на серийни убийци,на изроди като Кашавелов/убил 3ма полицаи/,през това време циганите безнаказано крадат /даже вече и жп релсите/,през това време,пияни убиват хора по пътищата ,получават условни присъди за това,като облекчаващо обстоятелство е пиянството.И хрантутниците в парламента се хванали с марихуаната.Иначе пласьорите на хероин и кокаин си шетат свободно.

в кащи от глад омираме тее с марихуна ми се занимават и там нови закони вадят абе тока намалете хляба пак з0 стотинки направете,,аре молява една ватрешна воина да направим и дарявата да си оправим,,ама парво от политиците да започнем *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В Канада май не е разрешено официално, но на всеки ъгъл има по някой смрадльо. Гнусно е, минеш и те лъхне на трева. Чак затвор, ми се вижда малко пресилено, но не съм за узаконяването

това решение работи само в полза на силовата и правосъдната ни система. рушветчета, подпуки. сещате се. адвокатчета. процесчета...

Съдбата има иронично чувство за хумор, и предвиждам че децата на тези които сега мислят законите ще попаднат по ударите на закона, кой за цигарка, кой за дозичка ;-). Пак се гледа на жертвата като на престъпник, а престъпника се обгрижва и оправдава. Направете законите хуманни към жертвите и строги към престъпниците и тогава ще спрад полемиките в обществото и хората ще са доволни.

Най-важното от всичко в момента е , като съборим това правителство да не позволяваме повече никога да управляват същите изроди мръсни .

Гнусна ченгеджийска държава. Ако на един човек подхвърлят марихуана, могат да го вкарат в затвора. С този си акт парламента си подписа оставката.

хораа тес искат да онищоят народа а не да го оправят да се чустват добре в дарявата колко народ ще вкарат в затвора за нищо колко от децатави ще им провалят бадещето семеиства не могад даосигорят работа на народа и на сичкото отгоре ще и . забранявяне сас затвор виее си просите воината маи ебавате се сас народа да не диггна воинаа да ви избия сички малумни политици които гарчат народа ще ви гарчем и ние искате воина маи да стане в дарявата но настанели няма да можете да я окротите както си мислите балгарии такали искате да ни смазват бадещето да неможе да се градим в наща дарява да живеят на нащи гарбове стига сте се даваите да ви гарчат сас някви луди закони които ще попречат на мн хора да се леалезират в живота мн хора и де а опотребяват ще напалнат решетките саас невинии хора това за вас ако ви харесва значи сте мазохисти главите горе и да ги смажемм тапия парламент духачии *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

малоумните си дрънканици! Не само по правописа, а видно и от словореда ти личи, че не си българин! Не си усвоил добре езика на държавата в която живееш , но пък си усвоил Еврейските методи на манипулиране и създаване на напрежение!Размирици и война ли предизвикваш малоумнико?! Кого плашиш? Разкарай се завинаги от форума! Акъл нямаш за себе си , къде си тръгнал - на други да раздаваш!

хораа тес искат да онищоят народа а не да го оправят да се чустват добре в дарявата колко народ ще вкарат в затвора за нищо колко от децатави ще им провалят бадещето семеиства не могад даосигорят работа на народа и на сичкото отгоре ще и . забранявяне сас затвор виее си просите воината маи ебавате се сас народа да не диггна воинаа да ви избия сички малумни политици които гарчат народа ще ви гарчем и ние искате воина маи да стане в дарявата но настанели няма да можете да я окротите както си мислите балгарии такали искате да ни смазват бадещето да неможе да се градим в наща дарява да живеят на нащи гарбове стига сте се даваите да ви гарчат сас някви луди закони които ще попречат на мн хора да се леалезират в живота мн хора и де а опотребяват ще напалнат решетките саас невинии хора това за вас ако ви харесва значи сте мазохисти главите горе и да ги смажемм тапия парламент духачии *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Като ти гледам "правописа", трябва да си надрусал яко с нещо, нещастник! Не тази промяна в НК ще осакати човешки съдби, а скапаните наркомани са осакатили своите съдби и тези на хората около тях!!!! И са престъпници, а не нещастни болни!

Новия НК обслужва тютюневата мафия която не иска конкуренция. На кого беше "ЛАФКА"?

Вижда се, че сте далеч от сериозните изводи! Проблема не е марихуаната - проблема е българина да е виновен. Всяка държавна мутра (полицай) може да ти подхвърли една "цигара" в колата и да ви вкара в затвора! Вие сте българин Зинаида е евреика (за тях и техните деца законите не важат) много важно, че детето ти влиза в затвора! Да кажа още, че текста е такъв, че при доказване на такова вещество в урината например - влизаш в затвора! Кофти, нали? Знам от професионален опит, че теста може да те "хване" ако седиш 20 минути в стая в която е изпушена 2 гр марихуана! Виновни сте! Защото сте бели хора!

А, какво прави един здрав член на нашето социалистическо общество в такава нездрава обстановка? Той трябва да се измъква от там дори и с риска за живота си, за да съобщи на милиционерите какво става в тази стая... И всички в затвора след това. Няма начин родителите да не знаят, какво прави детето им - в затвора! И съседите няма начин да не са ги надушили - в затвора! Е, ако са наши деца, все ще измислим нещо. Те просто са били любопитни и са експериментирали, нали? Ще ги смъмрим и ще им спрем джобните за една седмица. Малко било? Ако на тебе ти спрат 1000 лв на седмица, малко ли ти се вижда? Я, я, си дай данъчната декларация да ти я видим, какво си попълвал...

gradsofiа

Ако си започнал да си задаваш въпроси - работата е на оправяне. Не за теб за другите, което е хубаво! Ако ни прилагатдвойни стандартни ние ще създадем за тях четворни. И кой ти е казал, че имам данъчна декларация? Ах вие калпазани!