Попова: Социална политика не се прави с пари на калпак

Социална политика не се прави с раздаване на пари на калпак. Това заяви пред bTV вицепрезидентът Маргарита Попова.

Обратно в новината

Коментари - Попова: Социална политика не се прави с пари на калпак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Глупости, тя наистина не е Шарли.

Г-жа Попова за мен е достойна за Президент!

Еми, айде дайте ги, пък да видим дали не се прави, а?!!

Тази още ли е жива ?!

Искаме присьдите да се издават в името на закона а не в името на народа.Осьждането в името на народа остана от т.н. НАРОДЕН СЬД-1945 Г.чиито присьди бяха отменени през 1992 г.

Марга и Роско тапета са уникални недоразумения, да се махат веднъж за винаги. Оставка.

там- под дебелата сянка и с висока куха гугла и тлъста заплата смело и безотговорно \за ранга си\ критикува-сполай за лаф-моабета и толкоз-поне лицемерно да бешепредложила нещо-уви

Социална политика се прави с пари на калпак!!! защото само така хората са равни! никои не ви дава право да решавате кое е добро и кое е лошо за другите! всички сме равни! а някои са по-равни дори и от вас , уважаема! Социална политика се прави с пари на калпак!!! ----

Вярно е, че социална политика не се прави с пари на калпак, при това някак си случайно е пропуснато, че тези пари са от заеми с лихви, които плащат пак онез що работят. Ключът към всички тези проблеми, които стоят на дневен ред не само пред България, Европа, а направо пред Света е образованието, но това образование, което не плете връзки от сорта на "Скъл енд Боунс", а дава широта и свободата на собствения мироглед обогатено от допира с други култури. Но кажете ми с ръка на сърдцата, дали участниците на срещата в Давос, за която среща са хвърлени маса пари на вятъра - имат ли полза и сметка (нали всичко трябва да е на сметка) днешните "демократи" от хора със собствено мнение? Такива, които не се оставят да бъдат облъчени от манипулациите в СМО. Програми за образование, обучение и подкрепа на/за възраждане на малки предприятия, изкуства и култура за да може хората (предимно младите) да не се чувстват изритани от обществото и да се обърнат с дулото на АКЧ7 срещу него. Колкото дали "Аз съм Шарли?" откровено не се разбира смисълът на този въпрос. Ние Шарли никога не бихме ви задължили да сте нещо, което не искате да сте, още по-малко бихме ви хвърлили в лагер за храна на прасета, но и не бихме ви убили зарад вашето виждане и мнение. Това е разликата в мисленето, която вие няма как да достигнете за да не си останете за винаги диваците - Чингис хановци.

и тази говори глупости..

Зависи от големината на калпака Г-жо Попова, не като вашите безкрайни гугли! Социална политика се прави като накараш ромите да бачкат,защото бонусите на пенсионерите са 10% от това което наливате в ромските търбуси!

Чудих се коя Попова се изказва по темата. Отворих материала, видях снимката и се сетих. No comment

Прави се с пари на капут!

Къф калпак бе? На циганора - много, на останалите - квот артиса!

Госпожо Попова, гласувал съм, за вас, но когато оправите правосъдието, тогава, може да се изявявате и като експерт по социалната политика. Най-добрата соц. политика е: работещата икономика, справка ГФР. На такива като вас няма угодия. Ако има коледни и великденски защо има. Ако няма защо няма.

Много се извинявам госпожо Попова! Защо не обяснихте на премиера Борисов, какъв голям експерт сте в социалната сфера и ако е действително така да беше Ви назначил за социален министър. Впрочем от наратива на Вашите изказвания в последните 3 години разбирам, че сте експерт във всички области. И да Ви кажа. Не съм гласувал за Вас и се чувствам добре. В противен случай щях да се срамувам от себе си!

"Хт", прав си човече, но какво да се прави, то в тази система явно е голямо блато.

Ако се кандидатира Попова за следващ президент, бих гласувал за нея и в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ЗА ОНОВА ХИЛИЩО СЕ ЧОВЕЧЕ.

Единстеният човек по върховете да се осмели да каже в прав текст, че българските, европейските политици и световните магнати са лицемерни в отношинието си към обикновения българин, респективно към обикновения човек по света. Никога до това интервю не съм я харесвал, но сега бих гласувал за МП за президент на РБългария

Това е целта! И за Бареков ли така гласува?

А защо не сте обърнали внимание на това което каза за големите глави в Давос????Не ви отърва явно казаното но то си е самата истина,,Много истини е казала до сега ама от простотиите на роско не ви остава време да ги огласите,,Не съм съгласен напълно с нея по останалите неща защото се опитваше да лавира вместо да заеме една достойна позиция както за Давос,

Г-жо Вице Президент , ако искате да провеждате СОЦИАЛНА политика -- ПРИНУДЕТЕ бизнеса да ПЛАЩА данъци, да спре да укрива доходи и да УВАЖАВА и СПАЗВА законите в държавата!!

Защо Попова не говори за това, че в България корупцията е в най-големи размери от всички европейски страни, и за стремежа на политиците за лично облагодетелстване- европейските помощи са част от тези лични стремежи на българските управници. Имаше и толкова тъпи министри в управлението на страната, че не се посрамиха да се възползват от социалните помощи на други европейски страни и нагло да лъжат, че пребивават там като безработни. Всички те имат големи палати и живеят в лукс, също като българските мафиоти, докато контрастите в България между бедни и богати стават все по- фрапиращи. Погледнете се в огледалото, бе, Попова- всички вие от политическата мрежа.

На тази марионетка и дадоха ролята на мека опозиция,за да омекоти омразата към президентската институция.

Да,много правилно г-жо Попова,но тогава защо се разреши и продължава да се разрешава на шепа КАЛПАЦИ да стават все по-богати???

И как става тая работа - хем да гледат (с прецедента) в една посока, хем да остават на различни мнения? Види ми се доста шизофренно това твърдение.

Тая куха лейка няма право да противоречи открито на шефа си в нищо! В нормалните държави президентът си избира вице, който да прокарва неговата политика! В нормалните... При нас - какъвто президентът, такава и вицето! А тоя пост в България е напълно излишен и само харчи пари на вятъра!

Не ми хареса тази жена. Най-вече не ми хареса определението "долни", което използва за народа. Те са горни самозабравили се управляващи, а ние които им плащаме заплатите сме "долни". Можеше да демонстрира малко по-голямо уважение към хората, които я хранят.

Не забелязах неуважение.Отношението се разбира от контекста, а не от една извадена от контекста дума.

На баба Яга не са ли и казвали, че се продава боя за коса?

Ти ме умори от смях .Сигурно си бръснеш и задника или някой ти помага . Все пак това е личен избор

да си чувал,че много хора са алергични към боята за коса ? Или си достатъчно ......, хайде да не обиждам, че ще ме изтрият, но ти си знаеш...

Стига вече с тази социална политика! Бедняците да си налягат парцалите и толкова!

ето го смисълът на целия ни преход, казаха си го демократчетата. Не че хората не си го знаеха, ама друго е да се каже така нагло. Все пак колелото на историята се върти, самозабравянето и арогантността се наказват :-).

Никой не е виновен на бедняците, че са бедни! Всеки, който поиска, може да преодолее бедността, освен ако не е парализиран от мързел и глупост!

"Вицепрезидентът сподели също, че й става мъчно и чувството й за национално достойнство е накърнено, когато страната ни се представя като най-бедната в ЕС. " Ми не сме ли? Скоро и Албания и Македония ще ни изпреварят, а те не са в ЕС.

Тази двойка не е за втори мандат.

Социална политика се прави с работеща индустрия,от която си нямате и хал хабер в президентските кабинети!

преди всичко с сърце и потискане на егоизма взел невероятни размери. При бедствия и лични здравословни трагедии кой се втурва пръв да помага?Богатите ли?Бизнеса ли? Това чувство че веднъж се живее и алчно да грабим с две ръце е пагубно.

Попова президент! Няма как да не се забележи острия контраст между слабоумник с лакомия за своите бизнес инетереси и един качествен, аналитичен ум, които очевидно е неподвластен на мозъчната мараня , която налага англосаксонската алчност чрез медиите!

туз попова само заблождава, ние елитат на варна пък и цяла варна сме зад бсп + дпс + ббц, само те мислят за нас народат!!!

Да ви имам социалната политика! Българите оцеляват на инат, въпреки всички и всичко! Кат за капак помагаме и на циганите и на емигрантите от арабските страни и Африка у нас да оцелеят. Като се появи страдащ български гражданин болен или гладен, същите тези българи бъркат в продънените си джобове и помагат отново с дарения! Такова престъпление се извършва спрямо българина един духовен и божи човек, извършителите ще бъдат наказани от Господ, той не прощава такива неща! Спомнете си Содом и Гомор!

Е те това направо мЪ разби - "с президента Росен Плевнелиев гледат в една посока, макар понякога да са на различни мнения"! И ако наистина гледаш в същата посока като Тапета, то мястото ти не е там! Защото трима идиоти начело на държавата - това вече е прекалено, дори и за територията България!

Да-а-а...написах "трима идиоти начело на държавата", и получих три минуса - вероятно от същите идиоти. А, да - забравих да спомена, че и тримата са от Герб...

Нали беше Москов Президент,сега пък Попова Президент! А утре,кой ще е?

Попова Президент!

Ами, то и образование /делегирани бюджети на бройка/, и здравеопазване /лични лекари, платени отново на бройка/ ... не се прави така, но вие от 25 години цицате от отговорните, работещите и честните българи ... за да крадете , обогатявате олигарсите, плащате на мутрите си и отглеждате електорат. А плащащите получават едно голямо "НИЩО" ... градини за децата ни - няма, адекватната медицинска помощ - се заплаща, истински-доброто образование - също. Ако не подпомагаме финансово пенсионираните си и болни родители - те биха живели като клошари, тежко-болните и инвалидите - са подложени на унижения и тормоз от страна на ТЕЛК - овете ... но голям % от циганета са освидетелствани с "разни болести". Ние бяхме глупави и останахме - да влачим хомота, но не разчитайте на нашите деца ... а как ще живеете ... пиявици и паразити - без донори ... си е ваша работа!!!

Акъл не щем,имаме си,ако има парички да дадеш,дай,ако не си трай!

По принцип е права - раздаването на пари на калпак води до демотивация на аутсайдерите и до прословутия цигански лозунг "Държавата да ни даде!". В България твърд е много народ живее с оправданието "Мога да копам,или мога да не копам" и не правят нищо да се преквалифицират и потърсят друго приложение в обществото/не непременно бизнес/! Познавам циганка чистачка на която веднъж казах:"Най-голямата ви беда е че не желаете да се преквалифицирате и научите нещо ново". Отговорът беше:"Не ми трябва да уча нищо ново и да се преквалифицирам за да мога да мета и бърша прах"!!!

И циганката е права, тя си е квалифицирана за своята работа.

госпожа Попова.Смисъла и духа на основното в изказването липсва. Основната нишка беше за духовното и социалното в човека. За липсата на социална чувствителност в световен и национален мащаб и против поголовното лицемирие.

а-а-а-а духонтото и социалното,нали? И онези богаташи в Давос.....а чела ли си декларацията й за имотно състояние?Прочети я!

да изхрани пенсионерите или африканското население лично?? Важното е нагласата на мислене и стремежа за промяна.

Абсолютно точно! Трябва да се спре с раздаването на помощи, защото над 1 000 000 цигани само на това разчитат, а и много българи вече не искат да работят.

Циганите не разчитат само на помощите. Много от тях чрез фалшиви диагнози на децата получават пари , а децата пушат и употребяват алкохол. ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕКЪСНЕ.Други се пишат майстори и търговци без да плащат нищо на държавата, но ако един можещ българин го прави за да отгледа единственото си дете е преследван или задължен да плаща хиляди данъци и такси.ЦИГАНИТЕ НЕ КРАДАТ ХЛЯБ.

Баба Яга мълча като риба година и половина. Сага пак е активна - чудно какво ли си въобразява - че ще я включат в червените листи догодина - там е такава опашка...

И тя подмина кражбата от КТБ....жалко,защото това е по важно за нас, отколкото гостите в Давос.А те вероятно няма и да разберат за оценката й.

Това беше интервю все пак, такъв въпрос не и беше зададен, значи не тя го е подминала.

Abu Talib

Нужна е социална хигиена-да се разкарат мургавите българи от тук, да си ходят в земите на дедите си.

Страшно умно, няма що. И със задължителния хъшлашки жаргон стил "в-к 24-часа" от 93-ва година. Може ли един вицепрезидент да говори така ? Наистина ли го е казала ?

При липса на плашилото на комунизма, капиталистите показват до максимум алчността и простотията си. Реакцията на това за разлика от 20 век няма да дойде от борбата между класите, а от сблъсъците между нации и религии. А във всяка война , според един мъдър български генерал (ген. Стойчев) печели този на чиято страна е справедливостта.

дава някаква блудкава дефициния на въроса, нямаща нищо общо с логиката на комуникация, не, не.. адски е тъпа, Ааадски!!! абе защо защо тази сдухана леличка трябва да се излага на подобен пост и да поема отговорности, няма ли по-ефективно решение ?

Социална политика изобщо не се прави със суха пара на ръка. Който плаща данъци, той трябва да получава, само като отстъпка от данъците си. Всичко друго е извратен модел на държавност.

идвали били с коли, демонстрирали били стандарт и съответно трябвало да се променят... това ли са проблемите и решенията в социалната полтика, ще громим суетата !? за тази женица хапчета няма ли??

Ха! Ще се сетите...