Марешки плаши с протести заради купуването на самолети

Ако 4-5 милиарда бъдат гласувани за въоръжаване, ще има масови протести и ще искаме оставката на военния министър, каза лидерът на "Воля"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Математика малко. Марешки може и да има хубави идеи, но нека помислим малко. БГ е 7.5млн, семействата да речем да са 2млн. Марешки ще строи бензиностанции за 100млн. Една бензиностанция за да се построи ще вземе около 1млн. Значи 100 бензиностанции могат да дадат поне 2млрд лева печалба за тези 2млн. семейства 2млн. по 1000= 2млрд. лева. 2 млрд делено на 100 (бензиностанции) е 20 000 000 лева печалба на бензиностанция на година МИНИМУМ, а максимум 100 000 000. Всяка бензинонстанция значи ще трябва да печели мин. 1 666 666 на месец! А на ден мин 55 555 лева печалба. Аз съм за отваряне на тези бензиностанции, с пари на заем разбира се от верващи на тези сметки.

Помните ли как НАТО искаше да се разоръжим с унищожаване на ракетите си например? Унищожете си оръжието, но после купете от нас колкото искате. Това им бе простия игрови план.

Вместо да ги заделят за здравеопазване, образование и инфрастуктура, ще се дават за отбрана. Все едно някой ще се хаби да ни напада, вместо да купи политиците ни продажни.

протестите ги организират от козяк, а ти си трай, щото ще ти спретнат едно дело за изнасилване я на камериерка, я на две шведки

Грипените са добри самолети,излитат от къси писти, малки и маневрени... Парите остават в Европа... Трябва да се пазарят нашите политици за взаимна полза с Шведите...

Тоя смешник докога ще ръси простии по телевизиите??

500 000 000 ! ЗНАЕ ТОЙ ! ТА АКО ГО ВКЛЮЧАТ В ДЕЛБАТА, НЯМА ДА ПРОТЕСТИРА !

Я виж ти , блядите и до тоя престъпник ли се домолиха да им прокарва мизерията ?!?! Къде е държавата сега ? Нещо за държавна измяна и подстрекаване към анти-национални простотий ???!?!? или той понеже е от котилото може да си плямпа квото си поиска ? Некъдърници до един , и тия дето са ги избрали като тях Терминал(НО)2

Нали точно заради вашитре политики младите бягат от армията ! Направете така ,че униформените да вдъхват респект и младите да искат такава работа !

Не може без армия. Проблемът е , че бяха нарязани чисто нови оръдия, годни танкове и т.н., а сега ревем за нови. Имахме и заводи дето правеха МТЛБ например. Сега търсим да купим. За мен военните са палачори по отнощение на техниката, а политиците продажни ........ - сложете си вие подходящата дума, моята няма да мине цензурата. Избора на самолети трябва да е заедно и с концепция за ПВО. Сухопътната техника я унищожихме като последни ахмаци, сега ревем за нова. Кораби можем да правим - въоръжаването им пък да е в чужбина. Ама аз не очаквам нищо гениално от сегашните и от каракачана. Президентът не решава - няма това право просто.

А ако му дадем на Президента право да решава, ще реши като как реши за "Грипен" - самолети, които са негодни за отразяване на атака от нашият и на НАТО вероятен противник Русия! И не, че нещо друго, но тези грипени не са в състояние да достигнат територията на Русия, та заради това не стават. Инак може и да са добри за някоя от ЦЕ страни.

Швеция прави свои самолети, които не стават за война с Русия. Ти нормален ли си бе? Швеция постоянно протестира за някакви инциденти по границите с Русия и в балтика, а ти дрънкаш, че си правели оръжия дето не ставали за срещу Русия. Ами дрънкай си бе.

Няма по-смешно твърдение от това, че Русия ни била противник. Я си спомни думите на цар Борис III, заради които заплати с живота си! Той не се поколеба да каже на Хитлер, че ако прати български войници срещу Русия, те веднага ще минат на страната на руснаците. И отказа да изпрати на заколение българи на Източния фронт. Мислиш ли, че натовците не са наясно с факта, че истинският, почтен българин никога няма да застане срещу Русия?! Е, всяко правило си има изключения, да не цитирам една не твърде лицеприятна българска поговорка за стадото и м...

Ясно е, че не си служил. Иначе щеше да знаеш, че 'чисто новите' са производство 56-66 година. Също така армията е ,може да е важна, но не е най-важна. После ти ли ще обясниш на болните деца, че няма да могат да се лекуват, но пък имаме страхотни самолети, дето ще им пазят гробовете неопетнени

stankow

И нашите пилоти да летят на стари самолети и да загиват !? Не е познал. Нови ще им купим !

Ама купи! Никой не те спира! Аз само не искам 10% от бюджета да ходи за самолети, а после да се правят стачки, че нямало пари за лекари, учители, пенсионери, инвалиди, болни, деца . . . . Щото сега Боко и Нинова ще гласуват 4 милиарда за самолети и после 10 години ще се оправдават що няма пари!

Република България и Българската Армия, като отделна страна, разполага с много ограничен икономшчески, военен и човешки потенциал. Не 2%, а дори 22% от БВП да отделяме за въоръжените сили, пак няма да можем да имаме армия, която да е някакъв особен фактор. Така беше и по времето ва ОВД - силни, но със Съветската армия зад нас. Днес е същото - силни сме, защото цяла Европа и САЩ са зад нас. Нашият принос към отбраната на Съюза, макар и малък, но прибавен към военната мощ на НАТО, вече ни превръща във фактор, с който дори Россия трябва да се съобразява. Изводът е, че дори и 8 или 16 самолета, са от значение за защитата на Европа от всякакви опити за агресия.

Заради такива като тебе нямаме вече армия. Наистина си само един кибик, ма по- добре отивай за терминал 2 и се заселвай зад океана- така цяла Америка ще те защитава...

марешки, а ако самолетите са руски, и членуваме в варшавския може ли поне 3 000 000 000 да отпуснем а?? хайде съгласи бе, моля те!

популист...........

Алооооо, има ли още шарани в таз държава бе? Този измамник вас търси! Обадете се де!!!

Марешки, зае..би бензиностанциите, ами кажи колко ще печелим, ако вкараме 1 млрд. например в аптеки ? Мисля си, че може поне по 2 -8 хилки на човек. Кво ще кажеш - хахахахах

Марешки този път е прав. Остава и да е искрен.

Некадърен руски агент.

искам го! това е пътят! браво марешки! правим държавни бензиностанции за 100 000 000 лв., всяко семейство печели по 1 000 до 5 000 лв годишно! те това е бизнес план, те това е разбиране за икономика и държавност! не е ясно кой ще печели 1 000 кой 5 000, ама това ще го изясним в последствие! марешки веднага и президент, и премиер, и министър на финансите и социалното министерство! това е човека който шъ нъ упрай!

Ама разбира се ще правим бензиностанции, и аптеки!

Навремето имаше приказка за златната ябълка, за златната рибка. Това беше по онова време. Сега имаме за златното пръстче. Най-актуалната, най-печелившата, с най-висок КПД. При ябълката трябваше да си мъж, при рибката рибар, а при пръстчето .... какво ли беше ? Оставам на вас и вашето въображение, но май е нещо близко до ватмана Лорд.

И аз искам самолет, ама никой не ме пита! Протестирам!

НАТО не ти е виновно ,че ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ до момента крадоха и се подиграха с армията ,а добре че сме там защото каквато сме жалка картинка вече да са ни ....хапнали ,защото глупак може да оспорва максимата "който не храни СВОЯ армия ,храни чужда " и няма искам не искам !

Марешки да каже нещо за цените на горивата и картела! Като гледам, цените за крайния потребител скоро ще достигнат нивата от времето когато петролът беше двойно по-скъп!

НАТО иска да се увеличат вноските до 2 %. Вчера Столтенберг е открил в Брюксел новата им кантора- сграда. Искам да попитам с чии пари си строят нови сгради и кантори? За такива разходи ли искат всички да си увеличават вноските? Тоест те натовците не могат да продължат да работят в старите си кантори, но хората могат да живеят в стари блокове и къщи, да получават заплати и пенсии колкото да не умрат? Не е луд който изяжда хляба на всички, а тези които му разрешават. Сега всички ще се юрнат да заглушат критичните гласове по такива наболели въпроси- това се нарича перфектното фиаско. Строейки нови згради и кантори за себе си НАТО злоупотребява с парите които техните членове им плащат- авторитетът на която и да било организация не идва от нови згради и увеличаване на собствените им и без това високи заплати.

С 2% и най - мощния военен съюз не можем да гарантираме националната си сигурнист, а без 2% и без съюзници ще можем?

Марешки , Марешки , какво разбираш ти от държава , отбрана и задължения към съюзник?То лесно сега да се правиш на голям юнак - миротворец , но първо трябва да имаш здрав гръб!Явен популизъм с кофти последици, ако някой ти се върже на тъпотиите!

ЕДНО ВРЕМЕ ХОРАТА РАБОТЕХА В ЧУЖБИНА ,НО СЛЕД ГУРБЕТА СЕ ВРЪЩАХА В БЪЛГАРИЯ СЪС СПЕЧЕЛЕНОТО ,ЗАЩОТО БЕШЕ СВЕЩЕН ДЪЛГ ДА ВЪЗДИГНАТ РОДИНАТА СИ ,ЗА ДА СЕ ГОРДЕЯТ С НЕЯ ,защото имаха синовен дълг към родители деца ,жена ,род и родина !!!!!!!!!!!!! Сега дори не идват да погребат родителите си ,нямаме нужда от такива ,търсещи на баницата мекото водени само от материалното ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Марешки , аз вярвам на оръжията , а не че сме в НАТО !

Пари няма, но има 2 000 000 000 лв за саниране + 5 000 000 000 лв за военна техника .

Марешки има добри идеи, но кой ли го слуша!? Защо медиите мълчат за двата милиарда откраднати от санирането ? С тях мижеше да се развие цяла жилищна програма за младите семейства за строителство на нови жилища! Тези панелки сле 10-20 години ще започнат да падат и тогава къде ще живеят хората?? Иначе за самолети също трябва да се намерят пари, но не за стари америкаски на тройна цена!

5 000 000 000 лева за военна техника. А пък пари за заплати и пенсии няма ? Прав е Марешки .

2% за армията и 98% зза народа. Толкова ли е сложно?:)

Подценявате го Марешки! Той е напълно наясно, че има забрана за свикване на референдуми по въпроси, сварзани с приети и ратифицирани международни договори. Искането му за референдум е само за да източи антинатовския електорат на БСП и Атака, което е едно добро дело!

80% как да си ги поделят?

Великобритания също е приела и ратифицирала международни договори но проведе референдум брексит и излиза от ЕС. България стана от монархия република през 1946 г. също чрез референдум за който не е искано разрешение. Нищо не пречи и сега това да стане с искането на референдум за НАТО или ЕС.

Питекантроп

Senator1

Ако стане данданията, първо осем генерала и още осем помощника първи ще се юрнат да се спасяват нейде. Това сочи практиката да сега: пуснали фалшива тревога за газ в Свищов след земетресението от 1977 г., първи се юрнали БТР-ите да бягат извън града.

О, неразумни юроде, защо вкара този питекантроп в Народното събрание? Моля те, озапти го. Масови протести :ДА - за оставката на Марешки- гледа си само интереса- аптеки и горива.

решетников дойде на "визитация" и задейства и другия троянски кон,че нещо много му падна рейтинга.....за овцете ще трябва нова стратегия,че старите се изтъркаха вече

Сигурно имаш предвид рейтинга на ГЕРБ, защото напоследък същият генерал говори за тях само добри неща.

ДА СЛОЖИТЕ РЕД В БЪЛГАРИЯ. Но тогава как ще виреете в нея?

прочете т.нар. "политическа програма" какво е писано в нея за НАТО-то. Всъшност, човечецът се опитва с "нещо" не толкова скъпо като верига бензиностанции да се задържи на гребена на вълната. Щото при едни следващи избори отива при Яне Лудото, СДС, НДСВ, "Бизнес блока" и прочие партийки еднодневки, по точно едномандатки.

Самолетите няма кого да пазят, защото България се стопява. Ами че то по същата логика и бензин няма да има кой да употребява, и лекарства няма да има кой да пие, а пък и законите няма да има кой да ги спазва!

Цената която плати България за членството в НАТО е унищожаване и нарязване на скрап под натиск от САЩ и Турция на нашите ракети със среден радиус на действие които стигаха до Истамбул. Освен това бяха унищожени още танкове, самолети, бронетранспортьори, кораби и др. военна техника преди да се достави нова тъй като не отговаряла на натовските стандарти.

На крива ракета, космоса и пречи, казват! Не даваме пари за армията - НАТО е виновно. ИСкаме да дадем пари за армията - пак НАТО ни е виновно. А иначе Тръмпи го каза - трябва всяка страна-членка да дава по 2% от БВП за армията си. Ние сме на няма и 1%, доколкото знам. Точка.

Израел си купи 50 изтребителя F-35, Турция си купи 24, а ние ще си купим 8 ? Колкото и славни да са нашите пилоти ( всъщност се съмнявам ) бройката ще надделее! Друго - как така Израел купува чисто нови самолети за по 100 милиона бройката, а ние да речем не 5, а 4 милиарда да разделим на 8 се получава 500 милиона за бройка !? Марешки ли лъже или правителството прави КТБ 2 ?

Израел си купува нови "мерцедеси" селски и за това са скъпи а ние ще си купуваме в най-добрия случай "аутлет шевролети",че за толкова имаме пари-ПОНЯЛ???

Израел не купува самолети сигурно това искаш да кажеш, на евреите им ги подаряват от САЩ с помпане на бюджета им всяка година по 10 млд.

Виновно е НАТОто, ще ние не даваме пари за армията и пак е виновно НАТОто, че иска да даваме пари за армията. НАТОто е виновно, че на Марешки му хрумнало да прави конкуренция на неговите бензиностанции с държавни такива. Направо да правиме референдум и да направиме Марешки цар, а Сидеров царица.:)

И аптеките да станат държавни.:)

ЗАКОПАХТЕ В ДУПКАТА НА БЕЛЕНЕ!

в авантюрата КТБ, ама и там не се разбра кой е бъркал в меда...

С бледите си процентчета измисля всеки ден по някоя глупост, за да се направи на интересен. От него не зависи нищо и там, кедето е, е временно.

"Използване на съвместни формирования, учения и инфраструктура на НАТО за увеличаване военните възможности на Българската армия и укрепване ролята на НАТО като основен външен гарант за сигурността на България" Това е цитат от програмата на Марешки за ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО! Тоя съвсем сериозно смята Българите за дебили.

Никой не е питал българите за влизането в НАТО. Затова Марешки вместо да говори с действията си да организира референдум за членството ни в НАТО. Част от обединените патриоти когато бяха в опозиция също говореха за излизане от НАТО а сега когато са в управлението забравиха за това.Да не направи това и Марешки.

Моженето обаче е друго! Нека Марешки свика такъв референдум, да покаже че го може!

Нищо не схванах от аргументите на Марешки. Да имаш авиация макар и 10 самолета е въпрос на престиж, гордост. То е ясно че отпор на чужда агресия е смешен, но поне остава доблестта. Значи от умело управление потънаха пари за реактори, американски централи, 4млрд за КТБ ей така. Петрол нали е от длъжниците на КТБ, вместо да го национализират те го подариха на Г. Ганчев. Значи мутрошуробаджанащината е на върхово ниво и проблема за едни самолети е направо нищожен. Що не атакувахте окрадените пари от КТБ гн.Марешки, а се целите толкова ниско, че уж ви пречат самолетите?

По тая логика няма нужда от армия няма нужда и от държава. Няма да имаме самолети армия после какво и полиция не ни трябва а ама защо са ни депутати щом не знаят какво да правят ами както е тръгнало и държава не ни трябва?

логика като ще имаме бойна авиация осем самолета бойна авиация ли са? 20 танка и то на 25-30 години танкови войски ли са? Въобще освен имитация на нещо ние надежна армия имаме ли? Да сигурно ни трябват, но като ще имаме нещо, нека е наистина "нещо", а не имитация.