Закриват интернатите и поправителните домове за малолетни

Министърът на правосъдието Екатерина Захариева съобщи, че ще внесе законопроект за детско правосъдие,предвиждащ закриване на интернатите и поправителните домове

Обратно в новината

Коментари - Закриват интернатите и поправителните домове за малолетни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

родителите на тези деца би трябвало да се държат по-отговорно ,това си е чисто безобразие .може би са небходими специалисти педагози,които да им помагат ефективно в по-сложни ситуации ! дали пък обществото ни е тотално сбъркано и никой не отговаря за нищо пред никой ? кажете,кой за какво отговаря истински на тая територия ??

...ами по плановете на Cорос е така...трябва да цари хаoс и безправие....

Ще ги настаняват?!

Много е човечно да ги приеме в дома си лично, тя обича децата, особено по-палавите, и като мно-оого тесен специалист ще ги мотивира в живота така щото един ден да станат и те ръководители в държавата и да управляват нейните деца. Още веднъж браво и честито на сем. Захариеви разширяването и попълването с нови членове.

тия са полудели! съвременните тенденции са малолетните престъпници да се вкарват в затвора, а не да се плащат парите на данъкоплатците за "общежития от семеен тип" и за "специализирани психолози".

Ей, стрино и тези ли като лудите ще са по улиците? Като закриха ТВУ-тата, а вие лудниците да не би да цъвнахме?

За тая калинка е виновен само Боко тиквата и докато управлява положението ще става по-лошо!

деер

Ало, министърката!? Има тотално неграмотни вече съдии, прокурорите отдавна са такива, в полицията да не говорим. Няма ли да се оплачеш от образователната система, от изпитите за магистрати, от поддържащото обучение и регулиране на прилагането на правото в България? Защо не се говори колко евтино взимат магистратите, за да се продадат? Защо не се коментират сметките и инвестиционните им намерение с какви средства са захранени? ...Защо?...Това за интернатите е стара новина....

Ама за тия работи по Закона за съдебната власт отговаря Инспектората... на Министъра на правосъдието;)

Доообре, ама според съвременните тенденции за някои "деца" извършили престъпление с определена обществена опасност съдът може да реши да ги съди като "възрастни"... Като ще се правите на "модерни" бъдете нистина "модерни".

Интересно по чии нареждания трябва да се "осъвременява" законодателството ни? Май това са идеите на тези, които искат все по-либерално отношение към престъпниците, докато накрая обществото стигне до хаос. Министърката да направи първо проучване колко приемни семейства ще кандидатстват да приемат в домовете си малолетни престъпници и после да закрива поправителните домове. Не че последните са най-доброто решение, но поне децата са прибрани, а не по улиците.

Точно и ясно е изложението на Мери!! Моля за становището на госпожа Министерката!!!! Не акай в стария кладенец, преди да си изкопал нов!!!!!!

Тази грозотия докога ще бълва глупости? Какво ще правим с малките престъпници които след това стават големи? Ще ги милваме по главите и ще им говорим да не правят така. И те със сбъркания си ген ще ни разберат. Какво ще правим с 15 годишния изнасилвач на по-малко момче от вчера. Ще му говорим докато другото дете е травмирано за цял живот. Или ще правим като в Италия ,ще пратим изнасиленото дете с калашников да си отмъсти на изнасилвача защото и на него след това само ще му говорят.

Не мога да повярвам, че от Христо Иванов се снижихме с тая. Същата ситуация се получи и с Веселин Вучков, който беше наследен от Бъчвата. Мамка му, само калинки ги слага Боко на тези министерски места. Всеки качествен напуска!

Крайно време е да се въведеминимална възраст от 44 години за заемане на пост министър или премиер.

"Законопроектът ще отмени Закона за противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, тъй като не отговаря на съвременните тенденции. " Какви тенденции (моди) може да има в морала на обществото и възпитанието на другарко Захариева? Нима Божият закон има давност и мода? Само човешките закони са несъвършенни, глупави или несправедливи. Божият закон е вечен и неотменим като самият Бог. Опраданията ви за въвеждане на вавилонските антихристияски стандарти в съдебната ни система са повече от неадекватни. Те са арогантни.

и без интернати и попр.домове къде ще пращате малките престъпници? Например 14-15 годишни момчета? Ученици вече извършват убийства или опити за убийство. Дори момичета правят побои и пребиват съученички. Какво ще ги правите? Ще ги водите на бар да и черпите кафе и уиски ли?

Поредния еврогейски закон, спуснат от Брюксел, който Боко е подписал като бял лист хартия. Закон изготвен за условията в други страни, а не за държава с половин милион цигани. Пука му на Боко че циганята ще убиват приемните родители. На неговата дружина хайдуци ще дадат само комисьонните и попипвани по главата.

Както са я подкарали ще закрият скоро и държавата. Като се замислиш ще се окаже правилно това действие на министърката. Те не останаха тву-та, интернати, педагогически стаи. Пък и полза никаква вече. Като гледам децата си мисля, че едно 80% са за там, но не съм чул да ги вкарват. То и затворите ни са празни. Обществено полезен труд не съм видял някой да полага. Изобщо нямаме съдебна система. Май е време да връщаме Крумовите закони.

Те почти я закриха. Ти къде гледаш?

Леле, колко елементарен министър. Тя не разбира ли какво прави? Не разбирам защо още го държат. Не видя ли че с тези леки присъди и това "хуманно" отношение към убийците по пътя, всеки ден сводките са пълни с произшествия.

Това момиче понеже не е работило много време и никак не е наясно с живота, ще причини множество безпризорни деца по улиците, които крадат и грабят. Понеже е парашутистка като Кристалина Георгиева и другите такива, нкак не е наясно, че без сериозно и строго правосъдие и подобни поправителни домове, ще наблюдаваме тъжните гледки, които съпътстват Русия по време на Октомврийската революция. А настаняване на престъпник е приемно семейство е чиста утопия. Никакви специалисти няма да помогнат на такъв.

Очаквам г-жа Захариева да даде пример, като прибере вкъщи непълнолетен ром - изнасилвач, на годините на дъщеря й и малка крадла - рецидивистка.

Аз мога да ги взема у дома, но при две условия: 1. Да не си ги търсят обратно никога повече. 2. Ако ми осигурят интегратор, с който да ги интегрирам. За съжаление одобрените модели все ми приличат на месомелачки...

хич ти не трябват , тия пичове първо ще върнат на вторични "техническото ти осигуряване" с парите ще се надрусат и ще се върнат да оправят приемната си майка , после може да пуснат жалба ,че не готви хубаво

Ако един министър повече закрива, отколкото открива, просто си реже клона на който е кацнал и се очаква да изхвърчи!

И затворите са за закриване. А на осъдените да се раздава по един роман. След година задължително, ако се явят, да се провежда разбор на литературния герой.

Досега така се беше снишила,че бях забавил,че имаме правосъден министър.Защо й трябваше да се показва?!

...с ???????? Игралните зали на ЧЕРЕПА???? Или хотелите на мутрите!

много без акълна работа , жената хабер си няма . не само че няма да ги превъзпитат ,ами насърчават детската престъпност . в Германия има затвор за малолетни . сега ще наемат само малолетни дилъри .

И какво ще стане с малките, разюздани престъпници? То е ясно, че не искате да носите отговорност.

тъпо като нея самата...