Малко над 100 млн. лв. ще успокоят протестиращите майки

Проектът обхваща 77 хиляди и 104 души, които имат право на чужда помощ

Обратно в новината

Коментари - Малко над 100 млн. лв. ще успокоят протестиращите майки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А колко трябват за да се успокоят тези, които не протестират и пълнят бюджета? Всичко е за ПАРИ!

Това заглавие звучи зле и отвратително манипулативно и настройващо, Дир-а, а ако сте го избрали произволно - вземете си бележка да не допускате подобни гаври! Не е хубаво така!

ъхъ

Г-жо Манолова, какво стана с хилядите абонати на Топлофикация-София, които през 2016 година изпищяха от делата на Топлофикация. Сега срещу тях се водят изпълнителни дела и сумата , която трябва да платя е много повече от тази определена от гражданските дела. Да тогава показахте съпричастност, но какво от това, като днес трябва да се плаща двойно повече такси за юристконсултски . Също неблагоприятна беше намесата Ви и при промяната на ЗМВР с преобразуването на правоотношенията. Излиза, че в не малка част от случаите, с които сте се захванали са нищо не се е променила, даже е станало по-зле. Не обвинявам никой, Само споделям факти. Сега какво ще правят хората с изпълнителни дела за плащане на юристконсултските на топлофикация. Ще трябва да плащат двойно, за да се напълни бездънния търбух на топлофикация-София. Да не стане така и с тези майки и деца. Да се надявт на нещо и после да стане по-зле!

Да попитам, някой знаели вчера по време на проливния дъжд майките бяха ли около палатките, а вечер там ли са?

БНР: "Законопроектът за личната помощ, предложен от омбудсмана Мая Манолова, НЕ ПОЛУЧИ на днешния Национален съвет за интеграция на хората с увреждания НИКАКВА ПОДКРЕПА... ...Социалният министър Бисер Петков обяви, че след като законопроектът не се припознава, той няма да продължи напред по своя път и НЯМА ДА БЪДЕ ВНЕСЕН ЗА ОБСЪЖДАНЕ в парламента. Мая Манолова заяви: "Мисля, че в момента не е честно от 77 хиляди определени с право на чужда помощ, такава да получават само 14 хиляди!!! Мисля, че това не е честно, но в крайна сметка волята е на институциите, волята е на политиците". 100 милиона лева допълнително ще са необходими, за да се обезпечи законопроектът, стана ясно при представянето му пред Съвета. Мая Манолова обясни, че това е най-нискобюджетният вариант, но пък ще обхване всички 77 хиляди души, които в момента получават добавка от 90 лева за чужда помощ. Само правя една справка – със сега наличния финансов ресурс в министерството реално по асистентски програми се подкрепят 14 хиляди души" ББ борел мафията и събирал милиарди, пък не може да осигури 100 млн. лв. за болните... Пук-пук балоните....

Според зам.-министъра на финансите, нискобюджетният вариант ще струва 1,3 млрд. лв!!!

не че нещо , ама 100мл разделям на 3мл. работещи и получавам 33лв още данъци от всеки работещ :) ... честито на печелившите ...

Това което се случва на тези хора може да се случи на всеки. И всеки в някакъв момент ще има нужда от държавата. А държавата не знае за какво става въпрос. Социално министерство не ни трябва! Но за съжаление не са само парите. Отношение и уважение към всеки един един къде ги слагаме? Как се превърнахме в меркантили не знам. Питайте някой имигрант на запад или далеч на изток дали е там само заради парите.

Ма разбира се ,че не са парите, никой не се интересува от парите и аз ходя на работа само за да бъда полезен на обществото и за развлечение като зам.министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова.

Не е ли доста показателно кои яхнаха протестите на майките? Мая М. и Славчо Тр. А кой е подбудителя на тези "спонтанни" протестите? - Отговорете си сами...

ivu@

Г-жо Манолова, Защо не се застъпите за целия български народ, а заставате само зад част от него? Здравеопазването ни е за повече от критика, но важното е следното: 1. Не може за цял народ да се дават за профилактика само 90 млн. лв.,т.е. за здравите дето Ви плащат заплатите. 2. Не може целия останал бюджет да е насочен само за лечение на определени болести и заплати на медицинските кадри. 3. В края на краищата данъкоплатците плащат за здравеопазване, а не само за болесто лечение. 4. Който не работи е не си внася соц. и здравни осигуровки, не плаща ток и вода от къде на къде ще има право и на безплатно здравеопазване. Още повече, че здравните кадри треперят повече над него да не би да се оплаче или да не дойде цялата рода, отколкото над обикновените български граждани, който се трудят от сутрин до вечер.

Разходите на стотици ненужни и вредни НПО са многократно повече.Направете закон който да отклонява парите на финансираните отвън НПОта за проблемите и нуждите на нуждаещите се(примерно данък 70% на всяко външно финансиране на НПО).

Kalin

Тези пари никога няма да стигнат до нуждаещите се а ще бъдат лапнати по веригата.така е със сумати неща у нас дали саниране дали пътища дали ......посредник да си на днешно време там е мекото на хляба.

Майките протестират за пари! Щото две минимални заплати са им малко, искат поне три, а ние бъхтим цял месец за една. Справедливо, нали?

Еми като искаш да ти е справедливо, осинови си едно дете с увреждания и ти ще получаваш също пари! А?

В България е важно да не протестират, не се решават проблемите кардинално, важно е да се успокоят протестиращите, докога бе хора ще бъде така. Не може ли веднъж да се направи свестен закон, който да реши наболелите проблеми, които не са от вчера, всички в купом и с Мая Манолова са управлявали от повече от 10 години, защо не решават проблемите, а само потушаване на протестите. ГЕРБ управлявт от 2009 година с малко прекъсване от правителството на Орешарски. Засрамете се бе.

КОЛКО МИЛИОНА ЩЕ УСПОКОЯТ ЖЕПЕЙЦИТЕ? а МИНЬОРИТЕ? ЧЕНГЕТАТА? УЧИТЕЛИТЕ? СОЦИАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ? ВОЕННИТЕ... САМО КОСМОНАВТИТЕ НЕ СА ВДИГНАЛИ РЪЦЕ ОТ БОКО!

И те са вдигнали, затова са там, горе...

По време на СССР живеехме на подаяние от Москва, сега от ЕС. Всичко наше вони

Че то цяла България инвалиди бе. В мозъците.

МАХАЙТЕ МИ СЕ ОТ ТИКВАТА БЕ!

Що за подвеждащо заглавие, човек ще рече, че тия жени за кафе и цигари ги искат парите.

Че то да сте видели нещо друго в палатките?!

Защо за майките има, за пенционерите, изградили тази велика държава - няма?!

Е, Винету к'во и той иска яхти и скъпи коли, и власт иска !!!

Пенсионерите не протестирате и затова Бащицата не ви е хвърлил и на вас няколко милиона. И като нямате "спонсор" като Слави, нито пък сутеньор като БСП-то, който да ви продаде срещу самореклама...

Ми да им раздават и по 100000 за джобни.

Не ги успокоявайте - решете им проблеми, каквито всъщност са ви задълженията. Стига пиар на гърба на народа и неговите болки ейййй гадове

Решаването на проблемите им минава през твоя джоб.

Пак ли си купуваме Управленско спокойствие. Номера с ЧЕНГЕТАТА. А кога реформиране с цел подобряване на работата?

Подобряване на българската работа..?! Стига вицове..