Макрон поиска прошка от изоставените алжирски бойци харки

Когато просълзена жена от публиката го прекъсна, Макрон се опита да я успокои с думите: "Чувам ви".

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали помните израза:Старите(уморените) коне ги убиват.Характерно за всяка колониална власт.

гнусния комунист защо не замълчиш, бре изверг?

Гражданската война в Алжир води до смъртта на 1 500 000 алжирци, а 3 000 000 са в коцлагери. По това време лошите комунисти закриват трудовите лагери в НРБ, в които има две-три хиляди, основно криминални.

В трудовите лагери предимно криминални? Простичко попитано: къде отидоха тези криминални? Бяха помилвани, защото не са направили нищо лошо? Бяха пратени да излежат присъдите си в затворите? Какви ги пишете бе господине! Безсрамие, за което граници няма. Разчитате на това, че младите нямат понятие какво е трудов лагер Ловеч, Скравена......... Кръвта на загиналите там ще виси като проклятие и върху децата на тези, които лъжат за тези лагери. Бог да е милостив с тях.

Комуне носи вода от 9 кладенеца, за да се изкара чистичък като сълза. А това, че тея са били зарязани, не е виновна демокрацията, а високомерните и лицемерни французи.

ами не го проумявам....имаш съюзник...заедно воювате, взаимно си пазите гърба...абстрахирам се кой против кого воюва. В един момент го изоставяш на противника..противника много ясно го избива...след време викаш ИЗВИНЯВАЙ...ма на кого? твоите повярвали в теб съюзници са вече умляли...те как да ти простят? от онзи свят? днешните? ма ти още ли имаш съюзници? те не си ли представят момента когато за тях ще дойде ИЗВИНЯВАЙ ? Сиреч пак предадени и пак мъртви? Не,не го проумявам ...кавото и да говориш, делата ти го опровергават..пък ни го представят като виж колко благородно..признали си...ама кво им пука на умрелите?

Простата сметка показва, че малцината живи трябва да са на по 90 години. За какви прошки и какви компенсации говорим, Безгранично е политическото лицемерие, но таква явно е съдбата на всички оставили си костите нейде или поне някой крак. За пример част от онези били по корейската, виетнмската и още няклкото войни на щатите, онези дето понесоха събарянето на кулите и полицайте и пожарникарите дето водеха години наред дела а иначе лицемерно ги потупваха по рамото и руските части оставили си частите и тук и там после просещи по улиците след не една инвазия и онези от Чернобил и т.н Историята е пълна с използвани и изоставени, продадени, забравени, закопани ...