Коментари - Макрон обеща догодина да впише правото на жените на аборт в Конституцията | Днес.dir.bg

Макрон обеща догодина да впише правото на жените на аборт в Конституцията

Законопроектът, който ще направи това възможно, ще бъде представен пред кабинета му до края на тази година

Обратно в новината

Коментари - Макрон обеща догодина да впише правото на жените на аборт в Конституцията | Днес.dir.bg

Коментари

Но защо закачалката се е превърнала в символ на аборта и каква е нейната история? Отговорът на тези два въпроса се крие в годините преди заветната 1973-а, когато тогавашният състав на Върховния съд постанови, че конституцията в САЩ защитава свободата на избор за жените да прекратят бременността си. Преди тази година жените, които били жертва на изнасилвания или на незащитен полов акт, или пък тези в рискова бременност трябвало според законодателството да износят плода на своя насилник или сексуален партньор. Най-често в подобна ситуация изпадали млади момичета и жени от работническата класа. Представителки на нежния пол, чието икономическо или житейско положение не им давало възможност да осигурят подходяща среда за отглеждане на дете.През тези години жените били принудени или да родят, или да търсят алтернативен начин за махане на детето чрез контакти на близките си в болниците. Заможните семейства плащали на приближен доктор, който да извърши аборта на масата в кухнята или на тайно място. В такива случаи процедурата се е извършвала без упойка, защото лекарят нямал помощ от други медицински лица и за да може да се запази възможно най-голяма дискретност.Но това са били редки изолирани случаи. Мнозинството от жените, желаещи да прекратят бременността си, през шейсетте далеч не са имали привилегията да си намерят лекар за интервенцията. Често пъти те се обръщали за аборт към съмнителни лица без медицинско образование, които предлагали услугите си срещу голяма сума пари. Американките ставали жертва на тези мними гинеколози и завършвали осакатени, губели фертилитета си или направо умирали на място.Бременните, които нямали пари да си платят за нелегалната процедура, прибягвали до отчаяни мерки. Те се опитвали да предизвикат спонтанен аборт, или т.нар. помятане. За да направят това, те използвали подръчни домашни средства. Доктори разказват ужасяващи случки за жени, които вземали закачалките от гардеробите си и мушкали края им в слабините си в опит да пробият маточната си шийка, с което да предизвикат аборт. Тази зловеща процедура била изключително опасна, защото имало вероятност закачалката да се заклещи в тялото. Други вреди от тази манипулация били рискът от инфекции или смъртоносен кръвоизлив. Медиците описват и други способи за предизвикване на помятане по изкуствен начин, с игли за плетене, стъклени солници, етерични масла или просто отрови. Закачалката е символ на това, че законът може да забрани абортите, но никога няма да може да ги предотврати! Всяко решение, което забранява абортите просто ще постави живота на милиони жени в риск, по-голямата част от които се намират под прага на бедността. Абортите трябва да бъдат регулирани и не трябва да бъдат забранени!

"но правителството намери кратък път, за да избегне провеждането на референдум по този въпрос. " Как са се изказали, сякаш са направили голям мъдър ход в полза на всички а реално са избегнали възможността да бъде отхвърлена идеята. Защото мнозина ще са против и тяхното мнение не бива да се зачете

Първо ще е право а после задължение

АБОРТЪТ Е УБИЙСТВО ! И ТО БРУТАЛНО !!!

да те разчленят докато си в корема на майка си и да те изкарат с щипки част по част....накрая черепът се раздробява с клещи и всички "остатъци" се "сглобяват" на една маса за да се види дали всичко е изчистено.....мислете преди да се *бете.....АБОРТЪТ Е УБИЙСТВО!!!

Така и така се е хванал с последното, което не е уредено във Франция - конституцията, да вземе да впише и проституцията в конституцията.

Макарончо и баба му са бременни от негър!!!

Явно взима в предвид какво предлагат тук за конституцията. Какви ли не глупости ще се напишат по конституции.

Що бе? Да не го е страх, че противозачатчните на жена му могат да изпуснат? Тъпи пиар игрички на един мъртъв политик. Достатъчно е да го има в закон. Достатъчно е дори просто да не се преследва. А където и да впишеш нещо някой след теб може да го отпише (французите имат 5!!! революции, тотално) така че да не се мисли за Мойсей с неговите скрижали.

E как не, елитите имат нужда от стволови клетки на млади фетуси, за да доживяват благополучно до 99+.

В Австралия преди 5 години узакониха и аналният секс с 12 годишни (без значение на пола), експертите по кръвосмешенията във Франция този път има доста да догонват.

Направо да забрани католическата религия!

Направо да прескочи този етап и да вписва задължението на жените на аборт.

Докато Макрон впише правото на аборт в конституцията, ислямът ще стане официална религия на Франция и няма да има реално смисъл от това право.

Еми тогава да запишат и друго - след като майката има право на аборт без съгласието на бащата - то и бащата трябва да има правото да изиска аборт от майката и ако тя откаже да направи аборт да няма право да гони бащата за издръжки или каквото и да е друго (все пак той ясно е заявил че детето не е желано).

Също задължително днк тест при раждането за установяване на бащинство!

Доста често фалът става неумишлено, няма 100% надежден контрацептив. Вероятно говориш за случаи, когато някаква кифла ти пусне 1-2 пъти, забременее и ако я оставиш, цял живот ще те цака. Познавам доста лица от мъжки пол, които точно така си съсипаха живота и за някои от тях наистина е много жалко. Но след като доброволно си спал с нея, се приема, че поемаш риск от нежелана бременност. Това, че тя те лъже, че си пие хапчетата, за мен си е чиста проба измама, но не и в юридическия смисъл, но пък ти си можел да ползваш презерватив (неудобен и без 100% гаранция). Но пак да повторя, в много случаи и с много пазене пак стават сакатлъци - в такива случаи трябва да имаме право да направим аборт. С едно мое бивше гадже имахме дискусия какво ще правим АКО стане фал, какъвто слава богу не стана, пу, пу, пу. Аз съм категорична, че си поемам отговорност и няма да правя аборт (абортът не е безопасен и за майката), той е на обратното мнение, защото самият той е нежелано дете на много млади родители и за разлика от мен, на собствен гръб е изпитал колко е хубаво да си нежелано дете.

Avatar952

Фалове стават и 100% гаранция няма, но доста често "фаловете" са опит да се "върже" другия партньор или да се извлекат финансови изгоди. Детето е благословия и трябва да расте сред грижи и обич, а не да бъде просто аксесоар или касичка. Ако не е желано и от двамата партньори - по-добре бременоста да се прекъсне, има достатъчно безопасни начини за това (особенно в началото). Същото се отнася и за тестовете за бащинство - ако жената откаже такъв тест то не би трябвало да има право на никакви претенции към "бащата". Все пак мъжете също имат права и всеки мъж би трябвало да има правото да е сигурен че отглежда собствените си деца.

И да впише правото им да бъдат “обичани” поне до сто годишна възраст. Да е спокойна бабата

Сатанист! Поредният сатанист.

Ей такива като Макрон бездетни упрявляват света и хич не му дреме в какъв свят ще живеят децата ни след тях!

запиши и правото на родителите да разполагат с тялото на детето до 14 годишна възраст, вкл. и да го убиват. запиши! за неразбралите - абортът ще е ПРАВО, сиреч, няма да има ограничения, никакви.

Те на кучетата не подрязват вече опашките и ушите щото е нехуманно, но обрязват дечицата и окото им не мигва.

А бебето няма права а

Нито бебето има права, нито бащата на бебето има права!

Коментари - Макрон обеща догодина да впише правото на жените на аборт в Конституцията | Днес.dir.bg

Макрон обеща догодина да впише правото на жените на аборт в Конституцията

Законопроектът, който ще направи това възможно, ще бъде представен пред кабинета му до края на тази година

Обратно в новината

Коментари - Макрон обеща догодина да впише правото на жените на аборт в Конституцията | Днес.dir.bg

Коментари

Но защо закачалката се е превърнала в символ на аборта и каква е нейната история? Отговорът на тези два въпроса се крие в годините преди заветната 1973-а, когато тогавашният състав на Върховния съд постанови, че конституцията в САЩ защитава свободата на избор за жените да прекратят бременността си. Преди тази година жените, които били жертва на изнасилвания или на незащитен полов акт, или пък тези в рискова бременност трябвало според законодателството да износят плода на своя насилник или сексуален партньор. Най-често в подобна ситуация изпадали млади момичета и жени от работническата класа. Представителки на нежния пол, чието икономическо или житейско положение не им давало възможност да осигурят подходяща среда за отглеждане на дете.През тези години жените били принудени или да родят, или да търсят алтернативен начин за махане на детето чрез контакти на близките си в болниците. Заможните семейства плащали на приближен доктор, който да извърши аборта на масата в кухнята или на тайно място. В такива случаи процедурата се е извършвала без упойка, защото лекарят нямал помощ от други медицински лица и за да може да се запази възможно най-голяма дискретност.Но това са били редки изолирани случаи. Мнозинството от жените, желаещи да прекратят бременността си, през шейсетте далеч не са имали привилегията да си намерят лекар за интервенцията. Често пъти те се обръщали за аборт към съмнителни лица без медицинско образование, които предлагали услугите си срещу голяма сума пари. Американките ставали жертва на тези мними гинеколози и завършвали осакатени, губели фертилитета си или направо умирали на място.Бременните, които нямали пари да си платят за нелегалната процедура, прибягвали до отчаяни мерки. Те се опитвали да предизвикат спонтанен аборт, или т.нар. помятане. За да направят това, те използвали подръчни домашни средства. Доктори разказват ужасяващи случки за жени, които вземали закачалките от гардеробите си и мушкали края им в слабините си в опит да пробият маточната си шийка, с което да предизвикат аборт. Тази зловеща процедура била изключително опасна, защото имало вероятност закачалката да се заклещи в тялото. Други вреди от тази манипулация били рискът от инфекции или смъртоносен кръвоизлив. Медиците описват и други способи за предизвикване на помятане по изкуствен начин, с игли за плетене, стъклени солници, етерични масла или просто отрови. Закачалката е символ на това, че законът може да забрани абортите, но никога няма да може да ги предотврати! Всяко решение, което забранява абортите просто ще постави живота на милиони жени в риск, по-голямата част от които се намират под прага на бедността. Абортите трябва да бъдат регулирани и не трябва да бъдат забранени!

"но правителството намери кратък път, за да избегне провеждането на референдум по този въпрос. " Как са се изказали, сякаш са направили голям мъдър ход в полза на всички а реално са избегнали възможността да бъде отхвърлена идеята. Защото мнозина ще са против и тяхното мнение не бива да се зачете

Първо ще е право а после задължение

АБОРТЪТ Е УБИЙСТВО ! И ТО БРУТАЛНО !!!

да те разчленят докато си в корема на майка си и да те изкарат с щипки част по част....накрая черепът се раздробява с клещи и всички "остатъци" се "сглобяват" на една маса за да се види дали всичко е изчистено.....мислете преди да се *бете.....АБОРТЪТ Е УБИЙСТВО!!!

Така и така се е хванал с последното, което не е уредено във Франция - конституцията, да вземе да впише и проституцията в конституцията.

Макарончо и баба му са бременни от негър!!!

Явно взима в предвид какво предлагат тук за конституцията. Какви ли не глупости ще се напишат по конституции.

Що бе? Да не го е страх, че противозачатчните на жена му могат да изпуснат? Тъпи пиар игрички на един мъртъв политик. Достатъчно е да го има в закон. Достатъчно е дори просто да не се преследва. А където и да впишеш нещо някой след теб може да го отпише (французите имат 5!!! революции, тотално) така че да не се мисли за Мойсей с неговите скрижали.

E как не, елитите имат нужда от стволови клетки на млади фетуси, за да доживяват благополучно до 99+.

В Австралия преди 5 години узакониха и аналният секс с 12 годишни (без значение на пола), експертите по кръвосмешенията във Франция този път има доста да догонват.

Направо да забрани католическата религия!

Направо да прескочи този етап и да вписва задължението на жените на аборт.

Докато Макрон впише правото на аборт в конституцията, ислямът ще стане официална религия на Франция и няма да има реално смисъл от това право.

Еми тогава да запишат и друго - след като майката има право на аборт без съгласието на бащата - то и бащата трябва да има правото да изиска аборт от майката и ако тя откаже да направи аборт да няма право да гони бащата за издръжки или каквото и да е друго (все пак той ясно е заявил че детето не е желано).

Също задължително днк тест при раждането за установяване на бащинство!

Доста често фалът става неумишлено, няма 100% надежден контрацептив. Вероятно говориш за случаи, когато някаква кифла ти пусне 1-2 пъти, забременее и ако я оставиш, цял живот ще те цака. Познавам доста лица от мъжки пол, които точно така си съсипаха живота и за някои от тях наистина е много жалко. Но след като доброволно си спал с нея, се приема, че поемаш риск от нежелана бременност. Това, че тя те лъже, че си пие хапчетата, за мен си е чиста проба измама, но не и в юридическия смисъл, но пък ти си можел да ползваш презерватив (неудобен и без 100% гаранция). Но пак да повторя, в много случаи и с много пазене пак стават сакатлъци - в такива случаи трябва да имаме право да направим аборт. С едно мое бивше гадже имахме дискусия какво ще правим АКО стане фал, какъвто слава богу не стана, пу, пу, пу. Аз съм категорична, че си поемам отговорност и няма да правя аборт (абортът не е безопасен и за майката), той е на обратното мнение, защото самият той е нежелано дете на много млади родители и за разлика от мен, на собствен гръб е изпитал колко е хубаво да си нежелано дете.

Avatar952

Фалове стават и 100% гаранция няма, но доста често "фаловете" са опит да се "върже" другия партньор или да се извлекат финансови изгоди. Детето е благословия и трябва да расте сред грижи и обич, а не да бъде просто аксесоар или касичка. Ако не е желано и от двамата партньори - по-добре бременоста да се прекъсне, има достатъчно безопасни начини за това (особенно в началото). Същото се отнася и за тестовете за бащинство - ако жената откаже такъв тест то не би трябвало да има право на никакви претенции към "бащата". Все пак мъжете също имат права и всеки мъж би трябвало да има правото да е сигурен че отглежда собствените си деца.

И да впише правото им да бъдат “обичани” поне до сто годишна възраст. Да е спокойна бабата

Сатанист! Поредният сатанист.

Ей такива като Макрон бездетни упрявляват света и хич не му дреме в какъв свят ще живеят децата ни след тях!

запиши и правото на родителите да разполагат с тялото на детето до 14 годишна възраст, вкл. и да го убиват. запиши! за неразбралите - абортът ще е ПРАВО, сиреч, няма да има ограничения, никакви.

Те на кучетата не подрязват вече опашките и ушите щото е нехуманно, но обрязват дечицата и окото им не мигва.

А бебето няма права а

Нито бебето има права, нито бащата на бебето има права!