ВМРО: Гръцкият клир опитва да възроди нови църковни войни

Св. Синод на Гърция прави опити да възроди нови църковни войни, заявяват от ВМРО-Българско национално движение.

Обратно в новината

Коментари - ВМРО: Гръцкият клир опитва да възроди нови църковни войни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Македония не е била към гръцката /еладската/ църква , която сега буйства, а към Константинополския патриарх, който я продава на сърбите след Първата световна война.

Всъщност и самата гръцка църква дълго не е била признавана от Константинопол. Както и българската , която е още по-абсурдна като учредена по волята на мюсулманин - със султански ферман. Охридската архиепископия до закриането през 18 век е била подчинена на Констатнинопол. Завладяването на част от територията и от Екзархията не било нокога признато, тъй като самата екзархия не е била призната от никой като разколна и формално тези територии се водят към нея до края на първата световна , когато ги предава прпдава на сърбите. Актът на македонците е силен жест към сближаване между християни, които правилно подкрепяме, та те са били буквално продадени като говеда в дивнп правпславен стил за пари на сърбите, кви канони и признавания бълнуват сърби и гърци.

Българското ВМРО е абсолютен бардак,Не познава историята, не познава приемствеността в църквите по времето на турско и след това. Ина мен ми се иска като кажа българин да звучи борбено, ама звучи педераско днес, а едно време гяурско Да бяха учили история - да знаят, че гръцките държави Никея и Трапезунд падат чак 1496 година, а руската църква си прави събор 1505 година , взема за императрица последната гръцка принцеса Комнина и тъй нататък , а после руснаците искат от туците още 1821 г - Гърция за самостоятелна държава , за българи дори не се говори. Те се гърчеят

Ало дамата от бардака, доста си тъпа, Никея и Трапезунд нямат нищо общо. Никея пада под турско още в 1331 година.

Истинска богохулство и безбожие ,отврат е покупко-продажбата на българската екзархия между гърци и сърби ,но Бог вижда и всеки рано или късно си плаща !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Те къде бяха като в Бачково има цяла стена на гръцки език и монасите открито говорят: "защото това е гръцки манастир"? ВМРО са самозванци с милиционерски произход, които изгониха всичките наследници на активистите от ВМРО и сега се кичат с чужда слава. Българска политическа партия няма място в църковните дела и е уместно тия да си затварят устата. Всички видяхме, че Цариградската църква е враждебно настроена, а от днес е ясно, че и Атинската църква поддържа същата политика. Това значи, че сърбите и руснаците са на това мнение. Но пък ни става ясно защо досега не сме присъединили Македония.

И какво от това. В Бургаско има десетки манастири изписани на гръцки, особено в бунтовна Странджа. Ако беше чел история, щеше да знаеш, че много българи остават в Константинополската патриаршия по ред причини.

ВМРО защо се меси ? Очевидно че нищо не може да се направи без дълги и упорити преговори със сръбската и гръцката църква. Които ще продължат сигурно поне 10-на години. Църквата не е от вчера и за утре, там нещата се развиват с десетилетия ...

Поредното доказателство как гръцките и сръбските сволочи правят отново мизерии!!!

Не е гръцкия клир,защото всичко започна от завладяването на Македония. Явно БГ Православна църква също не е свободна след като влезе в тази игра. Още от самото начало беше ясно,че целта на мероприятието е да скара БПЦ с всички братски православни църкви,и да изпаднем в изолация. Макетата не си струват усилието,докато не проведат референдум и не се присъединят към БГ,и не си признаят,че са бг,а не македонци.

Руската пропаганда говори така. Те казват: " От македонец българин не става"! И по всякакъв начин пречат на добрите отношения и пробуждането на българщината в Македония. Това са църковни дела, които е добре църквата да решава, а не политиците ни. Миряните може да помагат, но политиците трябва да стоят настрана, защото тогава руските, гръцките и сръбските политици ще се месят още по- активно.

Редно е с исторически факти да се напомни на т.н. гръцки клир как енориите на екзархистките села в Егейска Македония бяха заграбени от гръцката църква след Балканската война.

Напомни му, ако можеш. Фанара е грък по произход, сиреч етиопец, дедите му са били поданици на Савската царица. А това говори за протекция от....Израел. Те са братя.

ВМРО-Вътрешна македонска революционна организация! Абе, Каракачанов, вие граждани на Македония ли сте? Каква македонска организация в България. И каква е тази революция! Искат ли гражданите на Република Македония да се наричат българи. Изяснихте ли си тези неща. Как смятате да промените статуквото. С тъпи изказвания няма да стане, защо сте още една креатура на държавна хранилка, от данъкоплатците. Като нямате програма за действие, какво изпълнявате. Прибиране на пари. Патриотарски речи за кръчмата. Освен това Каракачанов си военен министър. Смяташ ли, че войската и въоръжението което има България е адекватно на днешните предизвикателства. За да има силна войска трябва да има силна държава. Такава в момента няма.

Невежо, ВМРО - Вътрешната македонска организация, както ВТРО - Вътрешната тракийска организация, както и ВДРО - Вътрешната добруджанска революционна организация, както и ВЗПРО - вътрешната западнопокрайска революционна организация са чисто български революционни организации борещи се за свободата на българите попаднали под окупацията на нашите съседи.

смях в залата, гнус! Ако сега могат да станат членовете на ВМРО от гробовете си, нито каракачанов нито волен щяха да ги има. Това все дено да си отрежа ръката и да идам сама да си живеее! макенодската църква е часто то БПЦ и от България!

Грешиш, ВМРО-Вътрешна македонска революционна организация, няма нищо общо с автентичната ВМОРО-Временна македоно-одринска революционна организация. Каракачанов е пропуснал Одринска Тракия. Приел е, че там властва исляма и не мисли "революционно" да възстанови християнството и признание на населението за българско.

Просветен, 21-век, развита наука, космонавтика, развито въздухоплаване, компютри, междузвездни сонди, Европа! Какви църкви, какви кефалии!... И"Балкански нрави" нямало да бъде нарицателно! Византийци, сър! Гръцката църква да не се меси в работата на българската. Гръцката наглост съперничи на комунистическата. Като Присвоявяха българските църкви в Македония, избиваха свещениците и драскаха по иконите българските надписи, гръцката и сръбската църкви къде бяха??? Като присвоиха епархиите в Македония от българската Църква, защо не протестираха???

да дарим македонската ни епархия на САЩ ли? ВМРО се оказаха поредните измилесни патриоти.

Докога ще ни занимават с деянията на тези изтръпнали, нечистоплъттни и невежи отчета, както и с актовете на тяхната антична църква!? Алоооооо...живееме в 21ви.