В Румъния спряха стотици дела за 188 млн. евро щети

В Румъния са били прекратени 245 съдебни дела за злоупотреба със служебно положение с щети, изчислявани на близо 188 милиона евро.

Обратно в новината

Коментари - В Румъния спряха стотици дела за 188 млн. евро щети | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ние пък си имаме Цацата, Цецка, Цацко и КОНСЕНСУС в парламента, че в България корупция няма. Има само соросоиди, отрязани агнешки главички, саморазвити болтове, клошари, пастири и чистачки дето са виновни за всичко.

Те са вече в историята, ние НЕ.

Низнам кой модел са я провалил а ма у Румъния нема руски кавали а тука е пълно даже и 4 -5 партии имат у парламенто

jingiby

Има нещо неточно в статията. В заглавието се казва, че делата са спрени, а в статията, че са прекратени. Има голяма разлика. В първия случай, делата могат да бъдат възобновени, а във втория - не...

румънците имат модел , имат и история в която да отидат , а България какво има ? Крадците в България , станаха повече от парите !

Кога ще стигнем румънците ?

Румънската Социалистияеска Партия е аналог на родното БСП ! ТА ТЕЗИ ВЗЕХА ВЛАСТТА И КАКТО БЕШЕ ПРИ ОРЕШАРСКИ-БСП/ДПС ВЗЕХА ДА КРАДАТ КАТО ЗА СВЕТОВНО! Между другото взеха властта, след компромат срещу предишния! Нещо като Костинбродската афера у нас;)

Нещо си в грешка тъп.ко по- големи крадци и мафиоти от гербаджииската шайка, никога не е имало.

Румънският ГЕРБ съсипва Румъния! Тамошните бивши комунисти се върнаха на власт и започнаха разсипията на Румъния,да видим, до къде ще стигнат обаче,защото румънския народ не спи,като българският и нищо чудно да видим нови трупове на комунисти и ченгета от "секуритате" по улиците в най скоро време!!!!

А Бг , не може и да уТЛЕПИ !

Въпросът е , А БЪЛГАРИЯ ИМА ЛИ ВЪОБЩЕ ''МОДЕЛ'' ... За румънците не берете грижа , защото моделът си върви , понякога се забавя , но това не означава че е спрял . България да не гледа в чуждото канче , за да не го накарат да го измие .

И той е : ''Корупция и безнаказаност във всички държавни институции на всички нива , барабар със СЛАБАТА СЪД. СИСТЕМА ''. /ЦИТАТ ОТ ВСИЧКИ ДОКЛАДИ ЗА БЪЛГАРИЯ , ОТ ЕК на ЕС /.

Някой има голям интерес в България да повярваме, че "румънския модел" се е провалил. А той не е! Спрени са ЧАСТ от делата, другите са в ход и ще има нова порция политици, полицаи и т.н. в затвора. Нова порция! А в България ГЕРБ пазят статуквото и мафиотизират държавата. В България няма НИТО ЕДИН осъден политик, съдия, висш полицаи и т.н. В България дори мутри няма осъдени. България вече дори с Румъния не може да се сравнява. Това постигна умника Тиквун за 8 години. Пълна анархия, липса на инвестиции, престъпност, невероятна бедност и безработица.

Да ве , а ние ще останем и без история . Все пак , кога ще стигнем румънците ? Голяма радост за България , така ли да разбирам ?

Върховенството на закона, като навсякъде, се превръща във върховенство на парите.

ухаа... Идеалната румънска съдебна система в действие. Корупцията е на колене. Ха ха ха

Хайде сега, изберете си и вие една мутра за премиер и ще си заживеем тук на Балканите като в онзи лаф - роднина, мутра, роднина, мутра...

"тогава, когато един функционер купува материали за кметството и сгреши така, че да ги купи на цена, завишена с 800%, не е обикновена грешка". Я-а-а-а, колко познато звучи?! Но тук не само сме стигнали, но и сме НАДМИНАЛИ румънците. Боко вече завиши цените (напр. на инфраструктурата) 20 пъти, т.е. 2000 %.

цифри някакви да дадеш или само плюеш?

Кого вижда Борисов в огледалото, я кажи отворко. Замина ли си Пеевски?

Весник "Гъндул"...

Много ме кефи как всички бързат да пишат как румънския модел се сривал, обаче са много бавни да пишат как хората протестират и не искат старото положение или как стотици политици влязаха в затвора за подкупи.... дали статията не е целенасочена, защото в България няма политик, който да иска да се води реална борба с корупцията и да има реално правораздаване в съдълищата!???

Ало, Редакторката Десислава Димитрова, защо манипулираш читателя. Къде в статията виждаш КРАЯ на Румънския модел.

мечтите на нашите политици. Тази г-жа Кьовеши направо им бърка в здравето. Лоша жена, ей!

Българския модел:За 24 години/значи до 2014 година/ 24 дела за корупция и нито един осъден ефективно.

Това е защото нашите не крадат

Ние спираме дела за милиарди, тия кво се хвалят? И имаме завиден КОНСЕНСУС!

Тамошните социалисти се върнаха на власт и започнаха разсипията на Румъния,да видим, до къде ще стигнат обаче,защото румънския народ не спи,като българският и нищо чудно да видим нови трупове на социалисти по улиците в най скоро време!!!!

леви-десни ...докато са ,,удобни,, ще са невинни...!!! социал демократите не ги бъркаи със ,,социалисти,,...!!! ,,пуста,, пол. неграмотност =герб...!!!

Е тук вече сме ги изпреварили румънците с много! Тук се крадат милиарди и никой не ги търси! Даже ни хвалят от Европа!

Тази новина за наше успокоение ли ни я съобщават?!?

Журналюгите много държат да представят румънския модел за провален! Но той не само, че е успешен, но продължава да работи! Вие сте плазмодии, г-да журналюги! Слуги сте на мафията, кървави пари ядете!

Имаше въпрос. Как ще ги стигнем румънците. Е отговора не закъсня. Поставят на власт социалистите и готово. Виж за американците, там е друга бира.

Айде айде, спрени са само делата за част от парите. Не всичките. У нас няма едно дело, един осъден, камо ли "да се прекратят стотици дела за стотици милиони".

Кога ще ги стигнем.... РУМЪНЦИТЕ? Тук мафията е непобедима и всевластна! Цацата, ВСС, Парламент, Министерски съвет, кметове, полицейски началници - всички бдят, да не би някой мафиот да не влезе в затвора!

Румънците поне прибраха няколко Тикви по затворите, ние още не сме почнали. А и дали ще свърши в Румъния... съмнявам се. Веднъж завърти ли се колелото, няма спиране.

гледайте и се учете - тък като съгласно нашите закони , посегателство върху имущество до 100 лева се води нсъществено и не се образуват съдебни производства, то тогава Гн Главен Прокурор, моля да оставяте ключа за вашия дом под изтривалката. Ако ще влизам у вас, то ще е само да видя какво има в хладилника, да се изкъпя и наспя. Тъй като през всичкото това време ще сте на работа, Ви гарантирам че няма да Ви натрапвам присъствието си. Ще оставя чисто и подредено след себе си. Тъй като ежедневните ми похождения ще са във ваш ущърб, но под 100 пв, то аз апелирам към милостта на българския съд да не ме закача, независимо от Вашата Неблагосклонност към поробно деяние.

Румънското БСП е на власт там! Нека и хората в България да видят и да се поучат от грешките на друга държава. Където е минал цоциализъма, трева не никне! НИКОГА ''СОЦИАЛИСТИ'' НА ВЛАСТ!

Само МУТРОКОМУНИСТИ и всичко е ОК, както у нас!

При нас всички са престъпници, така че дали ще е бСП или герб, все тая.

"Румънски модел" !? - Примитивен опит за разчистване на сметки и преследване на инакомислещи, които нямат нищо общо с правовата държава ! Че както виждаме - и противоконституционни.

Сигурно добре си се продал, нали Тролчо, щом ръсиш такива простотии. Страх ви е от този "румънски модел" и затова само протакате с надежда да ви се размине...да, възможно е, но все пак справедливост има - ако не човешка, то божия....всичко се плаща един ден.

Дори и да "отива в историята" - а аз не останах с впечатление да е съвсем така, моделът ВЕЧЕ е върнал към румънските граждани стотици милиони евро, откраднат от крадливата и корумпирана върхушка! А у нас подобен "модел" не се задава изобщо!;) Ние сме си все на същата фаза - корумпирани висши управници, чиновници, политици и магистрати няма, защото няма дела за корупция или са кът, и най-вече - защото реално осъдени в затвора НЯМА! Браво на нас!;)

Румънците 2010 та година изтеглиха 20 МИЛИАРДА ЕВРО ЗАЕМ! И ТО НА НЕ МНОГО ДОБРА ЛИХВА! После и друг заем взеха! Какви ''стотици милиони''? Това са трохи от откраднатото в Румъния.

Е, братко - то и ние изтеглихме един многомилиарден заем, но румънците поне си възстановиха някой и друг милион от откраднатото, а ние - нъцки!;)

Къде е Румен Радев който ни даваше за пример румънската правосъдна система и щеше да вика румънци да оправят нашата?

Търси го около майка си!