Трибуналът в Хага приключва работа след 24 години

Международният трибунал за военните престъпления в бивша Югославия приключва с работата си.

Обратно в новината

Коментари - Трибуналът в Хага приключва работа след 24 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

след като осъдиха тези, които защитаваха народа и държавата си, но оставиха ненаказани истинските виновници за разпалването на етническата вражда и разпарчетосването на една суверенна държава, те и които без обявяване на война проведоха въздушна операция срещу набедената от тях държава?! Истината, уважаеми е в петрола, природния газ и рудните изкопаеми в територията на нападнатата от натовците държава и прилежащата акватория на Адриатика, на който хвърлиха мерак и успяха да дакопат, а не е в нарушаването на човешки права, които права впрочем самите те погазиха и създадоха кървавата етническа и религиозна разпра между хора, които десетилетия наред са живели заедно в една държава, та било и в отделни нейни републики!

Путин и приятели нов съд ли ще има?

Военно престъпление е да погубиш живота на военнопленници. И в този смисъл "трибуналът" в Хага ще отговаря. Защото за военните престъпления няма давност, тук сме съгласни !

За нас ,българите е много трудно да застанем на сръбска страна, макар ,че ни са братовчеди,/ако не и нещо повече/-твърде много са прегрешенията им спрямо нас.Но т.н. международен трибунал е един позор за правораздаването ,международното право и справедливостта.Този трибунал показа ,че тия неща не съществуват в международните отношения-просто по-силните си налагат волята и толкова!Този трибунал безсрамно обяви ,че днес едно нещо може да черно,а утре сутрин -бяло!

Дали този съд бе справедлив?! Как така разбиха сръбската държава, когато преди това Клинтън им бе казал, че няма да допусне разделянето на Югославия?! Това бе преди да се разпадне империята СССР, а после "ела да видиш какво става?" Дали само сърбите, които са нашето нещастия, бяха виновните? Как така бе образувана мюсюлманска държава-става въпрос за Косово...И накрая този Народен съд призна, че спрямо Милошевич и някои други, има несправедливост - каквато и да е тя...То като че ли Господ ги наказа сърбите, но несправедливостта си остава - тук, на Балканите!!!!

Тия 150 дела ги влачеха 25 години и ги решиха както им заповядаха. Пък после българският съд бил лощ защото бил корумпиран и бавел делата. Нашите съдии срещу тях да тичат не могат да ги стигнат 100 години.

ЕВР/ОП/ЕЙСКИЯ "НАРОДЕН" СЪД!