Радев: Обстановката в Македония е тревожна

На среща с висши представители на ЕС в Брюксел президентът Румен Радев определи обстановката в Македония като тревожна.

Обратно в новината

Коментари - Радев: Обстановката в Македония е тревожна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А бе Радев ти след дълги проучвания и изчисления си стигнал до ГОЛЕМО ЗАКЛЮЧЕНИЕ. Хайде като от нищо не разбираш по добре си трай. И да вземеш да се махаш при твоя Путин -съвременния окупатор.

Неразбирам защо такива като Радев и сие непрекъснато обвиняват македонците че едва ли не те раздухват нещата и неглижират албанските приказки и албанския химн от трибуната на Македонското народно събрание.. Дебили дали ако реши дпс дето ч обвинявате непрекъснато да говори на турски от трибуната, да пеят турския хим от трибуната на парламата ще да са виновни българите дето ще влезнат да ви счупят гласите...Това че един народ в собствената си страна иска да запази собствения си език и ценности за вас е престъпление защото сте свикнали да подлагате задниците на българите навсякъде където имате аванта. Само реалиста и ненадупения вижда че албанците сътвориха скандала благодарение на надупени македонски политици също като нашите надупените на еврогейския

В собствената си страна ? И коя е тази страна ? То ако ставаше "собствена" страна само от нацвъканите паметници добре, но се иска и още нещо, като национална принадлежност , сиреч да не се отричаш от Майка България.

Радев говори с езика на Кремъл. Руска марионетка.

Македонците са обречени на геноцид...като нас! Те ни мразят нека им е зле! Албанците направо ги избиват по селата.

Да ги избиват. Изкуствено създадена националност от про-сръбски мекерета и съветски подлоги.

Най тревожно беше когато вие комунистите създавахте македонската държава и език. Сега само дърпате и затягате повече конфликта, на това сте царе, друго не можете.

Работата е ясна - навсякъде известни НПО оказват натиск и корумпират за да се налага власт и управление на маргинални, чужди културно ренегатски малцинства, чиито престъпления например са толерирани

по ген.Радев-първият свестен политик от 20 години насам-интелигентен, образован, владее чужди езици,винаги точен и премерен в изказванията си-по-добре си представете КАКВО щеше да избълва Плевнелиев по въпроса....

Новоизлюпен "политик" Така ли се става политик бе шушомиго от прост фатмаг за месец два. И фатмака да не се бърка на македонците в манджата .

Дали ще разрешат в Америка,Брюксел,Берлин албанец Председател на Парламента им да говори на албански и пее албанския химн.Питам,но отговор изобшо не искам.

Напротив, дреме ти, щом четеш, че и държиш да се знае, че има и прослойка от "недремещи", които сте или невдяващи или махащи, "готови сме за предатели и за продажба" на сам господа, по колко ше дадете.

Мда-а, от друга страна може да се каже и че не е спокойна и ведра! Това се нарича трансформация - да изразиш една и съща мисъл по различен начин, като запазваш главния смисъл. Което пък води до обогатяване на езика. Само.

Радев,съветникът му Иво Христов и Нинова с действията и изказванията си упорито работят за подобна дестабилизация и в България!

Без Радев. Не слагай в тази кошница Радев.

ЯДРЕНИ УДАРИ ЗА АЛ РИЯД И АНКАРА И ВСИЧКИЯ ТЕРОРИЗЪМ ЩЕ СЕКНЕ :))) ...

Е ПЪЛНО С ТЪПУНГЕРИ ВОЕННИ ОСТАНАЛИ ОТ СОЦИАЛИЗМА, НО КАК МОЖАХМЕ ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ДА ДОПУСНЕМ ТОЗИ КУХ ФАТМАК ДА ГО ИЗБЕРЕМ ЗА ПРЕЗИДЕНТ. НЕ СТИГА ЧЕ Е ПРЕРАБОТИЛ ДО СЕГА В ЛАЙНА МИЛИОН ЛЕВА НАРОДНА ПАРА, НО И МУ ДАВАТ 11 000 ЛВ. ЗАПЛАТА ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА РЪСИ ГЛУПОСТИ.

Като чета коментара ти се убеждавам , че наистина сте много !

Не, не са много, една шепа са и са подходящи за чистачи в мигрантските лагери

Когато някой някъде мъти упорито водата, значи първият въпрос е КОЙ мъти водата и ЗАЩО! Ако има такива, които ПРЕЧАТ ВСЯЧЕСКИ И ИЗБЯГВАТ ДА СЕ ВИДИ КОЙ ТОЧНО МЪТИ ВОДАТА, ЗНАЧИ Е БЛИЗКО ДО УМА, ЧЕ ТЕ ИЛИ СА СЪЩИТЕ, КОИТО МЪТЯТ ВОДАТА, ИЛИ СА ТЕХНИ СЪМИШЛЕНИЦИ И АВВЕРИ В ДЕЛАТА ИМ! Или техни кукловоди!

Обстановката в Македония е тревожна, защото някой много иска и силно работи по въпроса. И този някой, или по-точно някои са пределно ясни кои са. Аз много пъти съм казвал и напомнял, че най-големият бич на съвремието не е тероризмът, а корупцията, и тя е в дъното де факто на всички отрицателни обществено значими явления и процеси в обществото, а зад нея стои ... АЛЧНОСТТА! АЛЧНОСТТА ЗА ПАРИ И ВЛАСТ, КОЯТО ДАВА ДОСТЪП ДО ОЩЕ ПОВЕЧЕ ПАРИ! Всички отлично знаем КОЛКО КОРУМПИРАНИ СА УПРАВЛЕНИЯТА В МАКЕДОНИЯ - позната "мила родна картинка", с балкански привкус.

Тревожно, викаш,а? Ти си бил голям мъдрец, бе фатмако!:)

абе тоз радев какъв е бре !? аз си мисля ,че е президент, а тои се изказва по теми де не са в неговата юристдикция!!

макс, какъв ти е проблема? Радев се изказва по проблеми които са в неговата юрисдикция. Ти пък по проблеми в твоята юрисТдикция, а кво означава тва само ти си знаеш, за разлика от това на Радев.

Трябва много ясно да са каже и знае - ВИНОВЕН ЗА ЕКСЦЕСИИТЕ В МАКЕДОНСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ОНЗИ ДЕН Е ГРУЕВСКИ, КАТО СЕРИОНЗА ВИНА КАТО ПОДСТРЕКАТЕЛ, МАКАР И ПО-ПАСИВЕН ИМА И МАКЕДОНСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ! Македонското МВР е знаело и чаквало подобни изстъпления и ексцесии, било е информирано за намеренията на тези хора и активното им мероприятие и полицаите са били инструктирани и готови да си изпълнят задълженията... И ВЪПРЕКИ ТОВА, КОГАТО ГРУПА ЛУМПЕНИ (забележете - както и пред парламента в Бъгария преди време, и пред запаления партиен дом), НЕ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ХОРА, А ГРУПА ЛУМПЕНИ!?!?! СЕ ВТУРВАТ В ПАРЛАМЕНТА, ТЕ МИНАВАТ ПОКРАЙ ПОЛИЦАИТЕ АБСОЛЮТНО НЕОБЕЗПОКОЯВАНИ!!! А поливает не са си изпълнили задълженията и са позволили на вандалите да нахлуят в парламента, да заключат депутатите от опозицията и близо час да ги бият и издевателстват, въпреки задълженията и подготовката им, защото ... ЕДИН ПОЛИЦЕЙСКИ НАЧАЛНИК В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ ИМ Е НАРЕДИЛ ДА НЕ РЕАГИРАТ И ДА НЕ ПРОТИВОДЕЙСТВАТ НА ЛУМОЕНИТЕ В ТОВА АКТИВНО МЕРИПРИЯТИЕ! И ТОЗИ Е ЧОВЕК НА ... ГРУЕВСКИ!!! И отново - ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЗА ОГРОМНАТА И ПОТРЕСАВАЩА КОРУПЦИЯ НА УПРАВЛЕНИЯТА В МАКЕДОНИЯ И НА ТОЗИ- звучи много познато, нали! (Мах възможността да разговарям с началника на полицаите, които бяха пред Партийния дом когато ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ГО ПОДПАЛИХА ЗА ДА ОПРАВДАЯТ ОТКРАДВАНЕТО И УНИЩОЖАВАНЕТО НА ДОКУМЕНТИ И АРХИВИ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!!!!, И когато го попитах в прав текст защо са го допуснали всичко тов и цялата тази вандалщина, той ми отговори в орав текст (а се познаваме отлично и от много време): "ХОРАТА МИ МОЖЕШЕ ДА ГИ РАЗПРЪСНАТ И СПРА ТЕЗИ БУКВАЛНО ЗА СЕКУНДИ, НЯКОИ ОТ ПОДЧИНЕНИТЕ МИ НЯКОЛКО ПЪТИ МЕ ПИТАХА: "ШЕФЕ, ЗАЩО СТОИМЕ И ГИ ГЛЕДАМЕ ТЕЗИ КРЕТЕНИ И ХУЛИГАНИ, ВМЕСТО ДА ГИ АРЕСТУВАМЕ?" А аз знаех за какво става дума и се опитвах да се свържа с министъра или с главния секретар на МВР А ТЕ СЕ БЯХА ИЗПОКРИЛИ!!!" Мога да разкажа още много интересни "подробности" в детайли!

СЛУШАЙТЕ СЕГА И ДВАМАТА, ФАЛШИВИ-ДЕМОКРАТИ:::: ШЕКСПИР Е КАЗАЛ, ЧЕ НАРОДЪТ НА ЕДНА ДЪРЖАВА Е НАЙ ВИШИЯ СЪД ЗА ВСЯКО ЕДНО УПРАВЛЕНИЕ, А НАД НАРОДА НЯМА НИКОЙ ДРУГ ! НЯМА , КОЙ ДА СЪДИ НАРОДА, А ДЕПУТАТИТЕ, НАРОДА ГИ НАЗНАЧАВА И ТОЙ ГИ УВОЛНЯВА, САМО В БЪЛГАРИЯ ДЕПУТАТИТЕ СЕМИСЛЯТ ЗА БЕЗСМЪРТНИ!

Много добре, дори отлично, ако е така и като е така, мога и да ти отперя един допълнителен много важен въпрос със силно понижена трудност: И като е така и ако е така и над народът няма никой друг, КАК СТАВА ТАКА, ЧЕ ЕДИН ЦАЦАРОВ РАЗИГРАВА И ПРАВИ НА МАЙМУНИ ЦЯЛ НАРОД, И СТАНА ПРОКЛЯТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ, 101 % ОТ БЪЛГАРИТЕ СА ПРОТИВ НЕГО И НЕ ГО ИСКАТ, И ИМ Е ПРЕДЕЛНО ЯСНО, ЧЕ ПРОВАЛЯ БЪЛГАРИЯ И ШАЙКАТА МУ - ШПИЦ КОМАНДАТА МУ ДЕРИБЕЙСТВА В БЪЛГАРИЯ - напада системни банки и банковата ни система посред бял ден в центъра на София и си кани и телевизия да разпалят хубаво паниката, арестува невинни с абсолютно лъжливи и нелепи обвинения за убийството на Главния Перач на Републиката и Хидромелиоратора, отлично знаейки, че са лъжа - защото дотри и идиотът знае, че един човек ако е жив и здрав и дава интервюта заобиколен от огромната си охрана, значи ... НЕ Е УБИТ, НЕ Е МЪРТЪВ!!!, та да те попитом: И какво казва Шекспир и какво казваш ти по отношение на този огромен проблем за България? Хайден да оставим за момент другите и света, дори и съседите, - какво ще кажеш за Цацаров и шайката зад и пред него, в светлината на това, което си написал? Много ми е любопитно.

Какво искат хората, обикновените хора, навсякъде по света? Ами да живеят добре и по-добре, да живеят в мир, да работят и отглеждат семейства и деца, да се реализират по някакъв начин, да не ги крадат, мамят, лъжат и рекетират, да не им ограбват труда! Без значение дали са бели, черни, жълти, пембяни, християни, мюсюлмани,... - говоря за огромното мнозинство от хората и народите. Няма проблем за две семейства в две съседски къщи да си живеят добре, в мир и съглашателство дори и едните да са християни, а другите - мюсюлмани, ако си живеят добре И НИКОЙ НЕ ГИ ГРАБИ, НАСИЛВА И РЕКЕТИРА, НЕ ГИ СТРАХУВА, КОНФРОНТИРА, НАСЪСКВА И ПЛАШИ! НО ... АКО ИМАМЕ КОРУМПИРАНО И ПРЕСТЪПНИ УПРАВЛЕНИЕ, АКО ИМАМЕ УПРАВНИЦИ, КОИТО РЕДОВНО МАМЯТ, ГРАБЯТ И ЛЪЖАТ ХОРАТА, ТО ТОГАВА ТЕЗИ УПРАВНИЦИ ИМАТ ОГРОМЕН ИНТЕРЕС ДА НАСТРОЙВАТ И РАЗДЕЛЯТ ХОРАТА, ДА ГИ ПЛАШАТ И СТРАХУВАТ, ЗА ДА МОГАТ ДА ОТВЛИЧАТ ВНИМАНИЕТО ИМ ОТ СЕБЕ СИ И ДА ГИ КОНТРОЛИРАТ И МАНИПУЛИРАТ! Именно затова НАЦИОНАЛИЗМЪТ, ПРИМИТИВНИЯТ И ЯРОСТЕН НАДЪХАН НАЦИОНАЛИЗЪМ, ИЛИ ТОВА, КОЕТО НИ СЕ ПРЕДСТАВЯ ЗА ТАКЪВ, СЕ ЯВЯВА ПОСЛЕДНИЯ ПРИСТАН И ЗА ФАШИЗМЪТ, И ЗА КОМУНИЗМЪТ, И ЗА ВСЯКА ПОДОБНА ПРЕСТЪПНА ВЛАСТ! И това много лесно може да се разбере и докаже, за онези, които още не са го разбрали и ИСКАТ НАИСТИНА ДА РАЗБЕРАТ ИСТИНАТА И ПРИЧИНИТЕ, ако ... СЕ РАЗГЛЕДА МНОГО ОБСТОЙНИ И СЕ РАЗСЛЕДВАТ КОНКРЕТНИТЕ ФАКТИ НА КОНКРЕТНО НАЦИОНАЛИСТИЧНО МЕРОПРИЯТИЕ И "АТАКА", като тази в Македония, или като тези в България - и срещу Народното Събрание, и при запалването на Партийния дом! Ако всяко от тях се разследва, НО НАИСТИНА ОБСТОЙНО, ФАКТОЛОГИЧНО, С ВСИЧКИ ФАКТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА, СЪС СВИДЕТЕЛИТЕ, ИСТИНАТА ЩЕ ЛЪСНЕ БЕЗПОЩАДНО! И ще се разбере кои са И ДИРЕКТНИТЕ ИЗПЪЛНИТЕЛИ, И КУКЛОВОДИТЕ ИМ!

Всяка корумпирана и престъпна власт, всяка диктатура и диктатор се страхуват най-много от справедливия гняв на народа, от уличните протести и евентуално от революция! Т.н. националисти и публичните им ексцесии не само изпълняват много важната за диктатурата и корумпираните управления функция на отвличане на вниманието от престъпленията на върхушката и конфронтация и разделение на обществото, объркването му, НО И КОМПРОМЕНТИРАНЕ НА ПУБЛИЧНИТЕ ПРОТЕСТИ И НЕДОВОЛСТВО, защото нормалните хора инстинктивно НЕ ИСКАТ ДА СЕ АСОЦИИРАТ С ОТКРОВЕНИ ЛУМПЕНИ И ПРЕСТЪПНИЦИ И РЕЦИДИВИСТИ, С КАКВИТО ПО ПРАВИЛО БЪКА ПРИ ТЕЗИ И СЕ ОТДРЪПВАТ, СТАВАТ ПО-ПАСИВНИ В СПРАВЕДЛИВОТО СИ НЕДОВОЛСТВО ОТ КОРУМПИРАНОТО И ПРЕСТЪПНО УПРАВЛЕНИЕ! Така че т.н. националисти НАИСТИНА НЕ СА ТОЛКОВА "НЕВИННИ" И БЕЗОБИДНИ В НАГЛЕД УЖ СПОНТАННИТЕ СИ ПУБЛИЧНИ ИЗЯВИ И ДЕМОНСТРИРАН ГНЯВ - ТЕ СИ ИМАТ СЕРИОЗНИ ПРИЧИНИ, КУКЛОВОДИ И "СТИМУЛИ", вкл. винати и материални, КОИТО ПОДДЪРЖАТ "ГНЕВА" ИМ!

...до сега Aмерика и запада само мизерии са правили на Bалканите !...те провеждат ислямизацiята в православните дбарjaви !....ти Pадев подкрепяш ли това ,че така усилено повтаряш мантрите на запада и на Aмерика ?....така като гледам ...точно това правиш !...няма как да си моиaт президент а и президент на всички балгари !...ти Pадев стана президент като излага балгарите ,че си бил различен от натрапеното ни статукво !...маината им на запада и на Aмерика !...респективно ...сещас се ....

Този човек (РР) се държи и говори като че ли сме преди 1989

Засмейсе поне веднъж бре човече. Премести ГО от единия крачол в другия , и да не ти пука за Бюрмажийте .

Израза "тревожна" е доста неутрална позиция, г-н Радев. Кажете подкрепяте ли законно избраното македонско правителство? Представете си подобна аналогия у нас. Местан или Доган излизат на трибуната на българският парламент и запяват химна на Турция. После след края на работния ден в парламента само тяхната политическа група избира нов председател на парламанта зад гърба на останалите политически сили. Какво ще направите тогава, г-н разтревожен Президент ?

кат е тревожна обстановката, що не я успокоим, тамън ще поразходим Грипените до летището в Скопие да боцнат един трибагреник там? Ще им минат на макетата отведжнъж всички албански болежки, ама те са тъп промит народ, ще умрат под мюсълмански ятаган, но няма да приемат помощ от братята си.

Тревожна е ситуацията за всеки мафиотски властови капут! А у нас те са адски много! Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

ща не казва за балканската федерация? или чака да разделят и България, както искаха и Англия и другите западни сили, а?

Харесвам европейските държави Америка също е красиво и хубаво място но този ЕС трябва да се разтури намесват се във вътрешната политика на всички държави и това е механизъм на САЩ от двайсет и седем години разруха и какво дири дири нашият президент там цялата ни държава е хаос сега македония ще оправяме да изгонят европейските плъхове ако е необходимо нови избори и готово кво толкова албанеца да си ходи в албания да си пее химна и готово

Абе Радев, като не те питат, мълчи си бре. Мълчанието е злато. Къде се навираш между шамарите.

македонско девоиче , китка шарена , във градинка раснало и пораснало нема , нема и неке се роди по юбаво девоиче от македонче ! ние се борим и русuя няма да ни остави ! славяни и православни сме !!!

аман от борещи се !!! а ние си шиткаме из европа и ви гледаме как се борите . смотаняци . живота минава ....

а сега пак до 3 познаите коя малка дърява е била защитена от америка ... помнете едно ! света се управлява от евреи , а православните сме били винаги трън в очите им ... кои натресе на вечно мачканят от воини руски народ комунизма ... кои му разруши църквите ... бил съм в концлагер на една екскурзuя и там има параклиси !!!

То, ние сме в по-голям батак от Македония, те само имат 1 председател. Албанец, а ние се управляваме директно от Турция, чрез Бойко и директно от Брюксел и Америка........На нас кой да помогне, ама за разлика от нас 7 пъти по-малка Македония е 7 пъти по-горда от нас в България.....ние сме овце и стоим и малчим, а те действат и търсят начин да се оправят.....

прав си братан !

а сега до 3 , познаите кои ще подкрепят евроатлантиците :)) и ще разберете ако същото стане и в българuя какво ще ни се случи ...

...Pадев се е хванал с грешни прятели !

Абе, Румба, кой те пита кой номер гащи носиш,кога ги обуваш и пред кой ги събуваш. Трай си там. Виж, че никой не ни бръсне и за сливи. Ние нас си не можем да оправим, та за македонците сме се загрижили. Те ще се оправят, ама ние да му мислим.

Ами тревожна е, не е като да им свириш на бял роял, докато те се евакуиртат с автобуси, все едно са ги нападнали терористи. Македонците си влязоха, набиха си ги, полицията си беше с народа, защото си знае, че произлиза от там и това е първото нещо, а не слугинажа на висшестоящите. И така утре някои хора ще си имат едно на ум. А в Европа да си се обезпокояват колкото си искат. А президента на да не се притеснява, ще поспорят, после Европа пак ще даде части от България на Сърбия, Македония и Турция, като винаги е ставало и всички ще са доволни, включително и ние, защото докато ни текат безконтролно лигите от устата, ние все изглеждаме доволни.

браво камене !!!

Нещата във Вардарска Македония ще се успокоят като стане като през 1941. В Македония навлиза Бундесфера от НАТО и победоносната българска войска. Точно на Великден. И нещата ще се оправят веднъж завинаги, а албанците знаят защо.

Бундесвера тогава не е бил в НАТО , а БГ армия ги е гърмяла на ред .Албанците това чакат от едната страна Бг да скочи ,а от другата те и да има делчо...

Имам бизнес идея, която може да направи някой много богат, а хората много доволни. Аз не мога да я реализирам, но все някой ще може. Идеята е следната - Да се направи платформа , нещо като Фейсбук, но на медицинска тематика. Тази платформа, да може да дава медицински диагнози и да назначава лечение. Влизаш в платформата, попълваш стандартен формуляр, в който описваш симптомите, предишни заболявания, изследвания които имаш и така нататъка. Платформата може да поиска допълнителни изследвания и така докато ти издаде диагноза и назначи лечение.

МОСКВА ПРЕДУПРЕЖДАВА, че по-нататъчните опити да се разпокъса и видоизмени страната, на основата на така наречената Тиранска платформа, са обречени на ПЪЛЕН ПРОВАЛ. Защото Тиранската платформа изисква ултимативно от македонския парламент да ПРОМЕНИ Конституцията. Да създаде Албанска автономия. Да признае албанския език за втори официален. И да бъдат пренебрегнати македонските държавни символи в териториите, населени с албанци. Тоест държавата Македония да изчезне и да бъде заменена с кантони. Такива искания не само, че не могат да бъдат приети, но те и бяха категорично отхвърлени от достойния македонски президент Георге Иванов. Нещо повече. По Конституция те са забранени, защото разрушават унитарния характер на държавата. И инициаторите им, като Зоран Заев и Талат Джафери подлежат на съдебно преследване и затвор за антидържавна дейност, осъществявана в най-висшия законодателен орган на страната. На този фон, много смешни и жалки изглеждат коварните опити на Запада и неговите български послушници, по стар свой навик, да прехвърлят отговорността за събитията в съседна Македония на Руската федерация. Истината, обаче е съвсем друга. Руската федерация е последната държава, която има интерес от дестабилизацията на славянска Македония. Както и на която и да било славянска държава на Балканите. По простата причина, че именно славянските страни са единствената опора на Русия в Балканския регион. И точно тях Запада се опитва да дестабилизира, разпокъса и унищожи в икономическо и военно отношение. Има и друго. Нека попитаме: Под чие давление бе разпокъсана бивша Югославия? Кой бомбардира и унищожи стотици предприятия и транспортни възли в Сърбия и уби хиляди невинни хора? Кой създаде държавата Косово и я натъпка с американски оръжия и ислямски радикали? Кой създаде и въоръжи джихадистите от Ал Кайда и Ислямска държава? И малките деца вече знаят, че това са САЩ, ЕС и НАТО!

Ти май искаш да прецакаш най-богатата мафия в света, медицинската. Идеята ти не е лоша, но никога няма да я допуснат да стане.

Никога не казвай никога. Това е много дълго време и всичко може да се случи.

Никога не казвай никога. Това е много дълго време и всичко може да се случи.

Флагманът на славянския свят, велика и могъща РУСИЯ, предупреди остро и КАТЕГОРИЧНО САЩ и ЕС, че НЯМА да ТЪРПИ никакви опити да бъдат унищожени славянските страни на Балканите. Деструктивните действия на Запада, които целят да разкъсат и унищожат малка, но горда Македония, срещат РЕШИТЕЛЕН отпор, както от македонците, така и от Руската федерация. Министерството на външните работи на Русия ПРЕДУПРЕДИ САЩ и ЕС да ПРЕКРАТЯТ НЕЗАБАВНО всякакво външно вмешателство във вътрешните работи на Република Македония. Руското външно министерство определи случващото се в малката славянска страна като опит за ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ, осъществен с помощта на Вашингтон и Брюксел. Социал-демократическият съюз на Зоран Заев, в който влизат и трите албански етнически партии, чрез ГРУБО НАРУШЕНИЕ на Конституцията, разигра фарс, наречен избиране на председател на парламента. За такъв председател бе избран етническия албанец Талат Джафери, който е бивш полеви командир от проалбанската Народна освободителна армия. Тоест Талат Джафери е ислямски джихадист, когото Запада се опита да пробута за председател на македонския парламент. МВнР на Русия отбелязва многозначителния факт, че ВЕДНАГА след така наречения избор на Джафери, ОФИЦИАЛНИТЕ представители на Евросъюза и САЩ, в един глас приветстваха избора на ислямисткия радикал Талат Джафери за председател на най-висшия орган на властта в Македония. С други думи, продължава Руското външно министерство, такава мълниеносна координирана реакция на Запада е свидетелство, че събитията в Македония са предварително планирани от ЦРУ и Брюксел. И че ГЛАВНАТА ПРИЧИНА за острата криза в страната е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГРУБОТО ЗАПАДНО вмешателство в решенията и действията на суверенна Македония

си прав !!!

Вижда се, че европейците уважават президента ни и разговарят с него като с равен. От друга страна македонци и сърби са големи националисти, а не са сбирщина като нас. Американци и европейци няма да могат да ги пречупят, защото тези балкански народи не са страхливци като нас и мислят за държавата, която ще оставят на наследниците си. Докато нас ни интересува само да напълним гушите, да мислим за задниците си и да се правим на голямата работа, без покритие разбира се. И най-важното, те не забравят какво им се е случило, докато у нас цари простотия и къса памет.

малоумен.

Нещастен мишкар. Само това ли можеш да родиш с простата си тиква. Хайде обори ме, страхливец. Ето за това говоря и за заради такива нещастници като теб ни мразят всичките ни съседни страни, а останалите не ни бръснат за сливи и ни третират като боклуци, а в твоя случай са и прави. Човек трябва да има акъла и доблестта да се види от страни, а не да напише "малоумен", защото това изглежда като етикет, който сам си си лепнал. Абе, какво ти обяснявам, а не ти тегля една.

Искам само да ти кажа, че ти си срам за нацията ни!!! Ако ти смяташ, че си цитирам "сбирщина, страливец" и не мислиш за държавата ни, по-добре си вземи багажчето и заминавай в Македония. Глупак прост, Българите сме ВЕЛИК народ и е такива като теб вън !!!!

Ясно и категорично. В Македония, диктуват от вънка, Албания и САЩ, подкрепяни от ЕС. Етнически албанец избран за Председател, речта на албански, 25% от населението албанци и такава власт. Шепа хора с претенции за официален език албанския. Къде са тръгнали, ако не ги подкрепят отвънка? Къде са македонците? Тях кучета ги яли? Всичко е нагласено в ущръб на македонския народ. Ще си намерят майстора. Номера с Югославия. Решават и унищожават.

Е каква за Югославия, тя беше съюз, като Европейския съюз. На Сърбия нищо й няма, може да са бедни, ама са си сърби. По-добре виж ти къде живееш от България се превърнахме в Циганария и вече всичко се решава от и за новите българи. Сърбите се биха за Сърбия, въпреки американските бомбандировки, а нас ни мачкат всеки ден като гниди, а ние все повече се страхуваме. Бива ни само да лъжем, да крадем и да завиждаме.

Македония е малка, но има достойнство, а за нея стои най мощната страна отговори си коя!

Жалко, че нямаме армия - сега бе момента да превземем Македония!

За какво са ти?

При 35 % бедни в БГ ситуацията е драматична. Тръгнал да плаче на чужди гробища!

някои хора са против албанците в македония - вижте какво, нормалния живот е да си живееш където си роден, да имаш партнйор и поне 2 деца - това правят албанците - не са криви, че македонците не раждат деца и емигрират.

партнйор? Да ева май.ка ви неграмотна.

Четете истината - твоята истина не е моя истина. А цивилизацията на кирилицата и православието е без значение за развитието на пост-болшевишкото общество. Занапред такива като теб ще отстъпват, докато най-накрая не изчезнат.

Наистина ли, бе, шапко празна?! Верно ли е тревожна?! Добре, че ни каза! И какво ще направиш, освен да ми сервираш онзиденшна супа?!

Вижте какво, глупаци, уважаеми дами и господа, драги ми другарки и другари, трябва ли да дочакаме подобна ситуация и в Парламента на България, за да разберете най-после, че вашата евро-атлантическа ориентация носи всичките тези проблеми не само на нашата страна, но и на Балканите?! Не разбирате ли простата историческа истина, че България като Субект на Цивилизацията на Кирилицата и Православието няма място в католическо-протестантската западна цивилизация?! Не разбирате ли, драги ми глупаци, че Субект на Цивилизация не може да прави цивилизационен избор, защото е Субект на Собствената си Цивилазиция?! Цивилизацията на Кирилицата и Православието, към която принадлежат и Македония, и Русия, и Сърбия, които са наши собствени исторически деца?! Явно не разбирате, глупаци, поради което нямате собствено достойнство, нямате куража да се опитате да възродите българското национално достойнство! Защото може и да падате артистично на колене на различните празници, но не носите в сърцата и главите си заветите на Паисий Хилендарски, поради което се срамувате да изявите историческата роля на българската общност да е Субект на Цивилизацията на Кирилицата и Православието! А само това е пътят, който България трябва да извърви, за да снеме всякакви външни окови, да се отърси от комплексите си и да осмисли собственото си достойнство! Всичко друго е национално предателство, загуба на нашето влияние в Македония, унижение да купуваме много по-скъп руски газ от Турски поток вместо да имаме Южен Поток, противопоставяне със Сърбия, продължаващи абсурдни негативни отношения с Гърция, но, забележете, примиренческо отношение към режима на Ердоган?!

Външно му е приготвило опорни точки и той кара по тях.

Ако сте тъпи, слушате този, а ако не сте, слушате Костов.

нема нищо тревожна. едни българохейтъри си сърбат надробената попара. да ги оставим да се удават в нея.

Искам да знам дали ако у нас Местан изпее от трибуната на Народното събрание турския химн и произнесе речта си на турски (както се опита да агитира по време на кампанията), ние българите няма да сторим същото каквото направиха македонските граждани??? Това, че в момента той не е в парламента само може да ни радва.

Пропуснал си факта, че в македония албанския език също е официален. Избрания за председател беше министър в кабинета на груевски, който изкара няколко мандата в коалиция със същите тези албанци. Докато той управляваше и превърна цялата държава в мафиотска структура, подобна на косово, той изобщо не се притесняваше от коалицията си с албанците. Скочи сега, когато е на път да изгуби влстта.

Прав си, същото ще сторим, но това ще означава, че сме същите балкански малоумници.

gonzales

ако Местан изпее турския химн в нашия апартамент хрантутковците ще го изкарат на бис. даже и на промоцията ще се хванат- слушаш 2 пъти турски химн и третия път е безплатен ... + турско кафе. :-)

честно казано, не мисля, че ще има големи протести. българина протестира ако има личен келепир, а такова нещо не му вреди лично, та ако мислиш, че милиони ще веят баираци по площади - няма да има.

време е, вече да ги анексираме, както путин направи с крим, и македонците ще се успокоят! ;))) xaxa...